Osud hněvu a plamene

Osud hněvu a plamene https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527439/bmid_osud-hnevu-a-plamene-6569928e0e476.jpg 4 166 37

Hněv a oheň série

1. díl

Zručná zlodějka Romeria krade šperky pro newyorskou mafii. Po sérii záhadných událostí se však ocitne v říši soupeřících trůnů, válčících elfských společenství a živelné magie. Když se probudí v těle proradné elfí princezny, rychle jí dojde, že se zapletla do smrtícího spiknutí. Svoji skutečnou identitu teď musí ukrýt hlavně před králem Zanderem, princezniným snoubencem, který ji ze srdce nenávidí. Jenže hranice mezi láskou a nenávistí je tenká a brzy nastane čas, aby Romeria zjistila, kým skutečně je.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

A Fate of Wrath and Flame , 2023


více info...

Přidat komentář

Vampucha
23.04.2024 2 z 5

Hodnocení - 2,5 - ale klaním se spíše ke dvěma hvězdám než ke třem.

Romerie je zlodějka z New Yorku, zapletená s místní mafií. Z ničeho nic je, ale zavázána tajemné ženě, která Romy požádá o pomoc se záchranou manžela. Romerie nemá tušení do čeho se připletla, ale najednou se ocitá v úplně jiném světě, v jiné dimenzi, v těle zlé elfí princezny.
Využívá veškerého svého důvtipu a dovedností, které se jako zlodějka naučila, aby se z této prapodivné situace dostala. Ale je tu pohledný král, kterého si měla vzít a nyní ji nenávidí. Romerie si tedy musí ze všeho nejdříve získat právě jeho důvěru, a pak i dalších blízkých osob a celého dvora.

Poměrně dlouho se nic moc neděje a stejně jako Romerie netuší, kam se dostala, tak ani čtenář na tom není o moc lépe. Autorka odkrývá informace zoufale pomalu, buduje sice zajímavý, ale celkem komplikovaný svět, kde funguje magie, jsou zde elfové a jiní tvorové také Osudy - bytosti něco jako bohové, a když víte jak je přivolat, splní vám přání.

Děj se odehrává na Islorském královském dvoru a je to hodně o politice, intrikaření a co kdo s kým, kdy kde jak a tak podobně.
Bohužel pro mě to postrádalo jakoukoliv akci, v určitou chvíli došlo k zajímavému zvratu a to jsem si řekla wau… ale to bylo tak celé. Měla jsem dojem, jakoby autorka úplně zapomněla, že tam má nějaké postavy a že tam chce mít romantickou linku. Vlastně mi k srdci nejvíce přirostla pouze drzá služebná. Bavilo mě asi tak posledních 150 stran, kdy kniha konečně dostala nějaký spád.
Škoda, anotace pro mě byla zajímavá a osobně mi nápad autorky přijde fajn, ale zpracování už je slabší a pro mě bohužel velmi překombinované.

Erinyie
03.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Romeria si žije svůj poměrně klidný život, život od kterého ví co očekávat a jak se chovat, až do chvíle kdy potká ženu která ji během mrknutí oka obrátí život naruby. Je to vše jen noční můra nebo krvavě krutá realita?

Již při prvních kapitolách mi hlavní hrdinka byla sympatická, bála jsem se že to bude klasická naivní slečinka která si neustále stěžuje a jedná nelogicky. Jsem moc ráda že tomu tady až tak není, naše hrdinka je inteligentní a v rámci možností i chytrá, málo kdy jsem se přistihla že bych ji chtěla fláknout.

Od chvíle kdy se probouzí v těle elfí princezny se roztáčí politické co proč a jak to přežiju, no netrvá do dlouho a uvědomuje si že ani vztah s princem který tady dříve byl ji nezachrání a musí si svůj život vysloužit jinak.

Ta takzvaná chemie mezi Zanderem a Romerii mi připadala hrozně na sílu, očekávala jsem vášnivé hate to love ale dostala jsem leda pohlazení po vlasech, nefungovalo to a nevěřila jsem tomu.

Jako taková kniha není špatná, hodně je přirovnávaná k Mass nebo Jennifer, no za mě asi ne, je to první díl série a příběh mě zaujal a konec knihy byl hodně what? takže dalším dílům dám šanci a jsem zvědavá jak to bude mezi Romy a Zaderem pokračovat.


Nifgai
25.03.2024 3 z 5

No nevím, přišlo mi to jako převážně politické fantasy s velmi málo částmi, kde by se děla nějaká akce. Mezi hlavními postavami jsem necítila skoro žádnou chemii a podle toho vypadaly i spicy scény. Upřímně nevím jestli, pak půjdu do druhého dílů.

AnnaNes
22.03.2024 4 z 5

Příběh se mi moc líbil, i když jsem ho nehltala tak jako jiné knihy. Postavy sympatické, které jsem si oblíbila.
Zarazilo mě doporučení autorky pro čtenáře 18+. Byla tam jedna spicy scéna, která dle mého nebyla ani tak moc spicy. Škoda.

Jana65
10.03.2024 5 z 5

Další povedená fantasy kniha. Čtení jsem si užila a už se nemůžu dočkat pokračování. Tak snad bude brzy.

Damonka18
09.03.2024 5 z 5

Velmi mě tahle kniha okouzlila a netrpělivě čekám na pokračování. Boží děj a vášnivá láska. Hlavní hrdinku jsem si neskutečně oblíbila a jsem zvědavá co v dalším díle předvede.

MahtielM
07.03.2024 4 z 5

Mě se knížka líbila a moc, jen ten konec byl dost rychlý a pokazil to, co celou dobu gradovalo.
Do 3/4 knihy jsem byla ve dvou “fázíJeště jednu kapitoluMusím číst pomalu, co pak budu dělat, až to dočtu a další díl je v nedohlednu?
Jen pak přišel závěr, kdy se ze sympatické hrdinky, která konečně jednou nebyla nadaná “supermocí stalo právě to.

veronika4618
04.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Pro mě velmi originální zápletka, kdy v prvních kapitolách je hlavní hrdinka součástí našeho obyčejného světa a poté se přemístí do světa fantazijního. Na této knize mě baví inteligentní hlavní hrdinka a také to, že na vše co skrývá svět, ve kterém se ocitla přichází spolu se čtenářem. O svojich schopnostech nemá větší ponětí, tím se čtenáři i lépe přibližuje.
Hlavní mužský hrdina mě však natolik neuhranul a proto musím dávat knize o jednu hvězdičku méně, přeci jenom, v romantasy žánru jde především o chemii mezi hlavními hrdiny a té jsem já nepropadla. I přesto se jedná o povedenější kus v tomto žánru a druhý díl si nenechám ujít.

Loriss
02.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Osud hněvu a plamene jsem si pořídila, abych si zkrátila čekání na Čtvrté křídlo a taky protože hate to love ;)

První půlka mě neskutečně bavila, nemohla jsem se od toho odtrhnout, líbil se mi děj v New Yorku a pak hlavně začátek v Isloru, kde my ani Romeria netušíme, co se děje a jsme jen ve vleku dramatických událostí. Hate to love linka ze začátku k zulíbání, skvělá chemie mezi hrdiny, prostředí taky fajn.

Jenže pak se zjistilo, že hlavní zápletka má upíří tematiku. A mě to v tu chvíli nějak přestalo bavit..Dávám 4*, i když pocitově je to u mě za 3, protože mě upíři ve fantasy odjakživa k smrti nudí, ještě ve spojení s těmi sexuálnímu narážkami, brr.. A vlastně celý Islor byl království dost na poblití a Zander pokrytec, který to jakože hrozně chtěl změnit, ale reálně se k tomu moc neměl.

Ale jinak musím pochválit hlavní hrdinku, ta měla moc fajn povahu, jen jsem čekala, že bude nějak podrobněji vysvětlen ten mechanizmus výměny těl.

Uvidíme, co další díly série..

Aires
01.03.2024 5 z 5

Osud hněvu a plamene ve vás rozdmýchá přesně to, co slibuje. Hněv a plamen...

Společně se zlodějkou Romerií, se po záhadných událostech propadnete do světa, kde krev, slzy a magie jsou na denním pořádku. V tomto světě se rozhodly místní bohové trochu roztočit karty. Romerie má být jejich tajné eso v rukávu, jenže ta se se spletitým světem, magií a především s neméně komplikovaným snoubencem, králem Zanderem, teprve sbližuje.

Slíbený plamen dostanete v podobě pomalu doutnající jiskřičky sympatií mezi Romerií a Zanderem. Záměrně nepíšu lásky, tohle není žádné vzplanutí. Na ohni téhle lásky si fakt žádný sladký marshmallow neupečete. Tohle je slow burn romantasy s tempem hlemýždě, ale o to uvěřitelnější a nakonec o to lepší.

Hněv na vás čeká na začátku. Na prvních stránkách se vážně budete jen ptát - proč je to sakra tak šíleně překombinovaný a zdlouhavý? Postupně ale všemu přijdete na chuť. Válčící království, upíři, vzývačská magie a mnohé další z toho dělají propracovaný a zajímavý svět. Nejdřív je jak osina v zadku, kdy si říkáte - proč? proč? Ale pak se příběh zaryje tak hluboko, že už zůstane ve vaší paměti napořád.

Takže ačkoliv se to nezdá a mám své výhrady ( fakt je tam potřeba divná ženská, dimenze, zlodějská mafie, dlouhatánský úvod a tohle vše dohromady?), nakonec jsem knize propadla a vy jistě také :)

Lutzinka
01.03.2024 4 z 5

Super překvapení!
Konečně se setkáváme s normálně inteligentní hlavní hrdinkou, která přemýšlí a vyhodnocuje situaci postupně a logicky.

Číst to je zábava a uteče to jak nic.
Tahle série má zatím vážně skvěle našlápnuto... :-)

Klarsik3
29.02.2024 5 z 5

Tahle kniha má šíleně pomalý rozjezd. Ale rozumím tomu ono vysvětlit čtenáři scela nový svět prostě pár stran zabere. Nakonec sem se od knihy nemohla odtrhnout a moc jsem si ji užila. Těším se na další díl.

Papimami
28.02.2024 odpad!

Vůbec mě neoslovil styl psaní. Přeskakování z Ich do Er formy. Do fantasy světa jsem se ani nedostala, protože už začátek knihy ala super žena zlodějka a super žena zabiják, mě odradil natolik, že jsem se ke knize zpět nevrátila. Opět vychvalovaná kniha lidmi, kteří ji dostali v rámci spolupráce.

Veju007
26.02.2024 5 z 5

Kniha čtena v rámci spolupráce s Albatros Media.

Tahle knížka je skvělá! Stejně jako Romerie nebudete ze začátku vědět, která bije a postupně budete odhalovat nejen historii tohoto kouzelného světa.
Romerii i Zandera jsem si velmi rychle oblíbila, jejich vztah rozhodně není tlačený na sílu a trvá podstatnou část knihy, než si k sobě najdou cestu.

Co se mi rozhodně líbilo, bylo pojetí upírů, které je sice vlastně naprosto typické, přesto jsem byla velmi příjemně překvapená, jak skvěle do příběhu zapadli. Magický a kastovní systém celkově je tu zajímavě vymyšlený a postupné odhalování dává smysl.

Posledních 50 stránek jsem pak jen v šoku otáčela list ta listem, abych zjistila, jak příběh skončí.

Užívala jsem si každý řádek téhle knížky, pro mě to nemělo hluchá místa a velmi se těším, co přinese další díl, protože je zcela evidentní, že jsme teprve na začátku!

P.S. Peprných scén pár je, ale jsou podané přesně tím akorát stylem, který vůbec není rušivý; příběh jen doplňují, ale nestojí na nich.

blanka5960
26.02.2024 4 z 5

Zlodějka Romy v NewYorku, krade na zakázku pro svého mafiánského šéfa klenoty. Na jednom večírku ji osloví Sofie, záhadná žena s rudými vlasy. Sofie nabídne Romy práci, chce aby pro ni ukradla kámen a nejen to...
Romy nabídku přijme, zní totiž velmi lákavě. Ovšem nečeká, že se ocitne naprosto v cizím světě, kde vůbec nikoho nezná, navíc je zadržena a obviněna z vražd. Nechápe naprosto nic, co se to děje. Postupně však objevuje svět, zjišťuje si informace, poznává blíže obyvatele říše. A co to je mezi ní a králem, jakou hru spolu hrají?!

Děj plyne pozvolna, my společně s Romerií odhalujeme kde se to vlastně nachází, co jsou ti lidé zač.
Musím říct, že příběh je spletitý a na úvod série, by snesl tak o sto stránek méně. Každopádně jsem se při čtení nenudila, autorka nás na konci pěkně nalákala na pokračování a já musím říct, že mě na tom háčku má :-) Jsem zvědavá na fungování toho světa, živly, osudy, všechny ty různé bytosti, myslím že má co nabídnout. Romy jsem si oblíbila, není to totiž žádná zakřiknutá holka. Je zvyklá jednat sama za sebe, je prostořeká a nenechá si jen tak něco líbit. Doufám, že v dalším díle dostane větší prostor romantická linka, ti dva mě totiž baví.
Sečteno, podtrženo tohle bylo fajn takže 3,8*

EvikU.
25.02.2024 4 z 5

Fantasy miluju! Je to pro mě pohádka pro dospělé a skvělý odpočinkový relax od knih s těžkou tématikou, které čtu také ráda. Osud hněvu je o dívce Romerie, New Yourkské zlodějce. Hned od začátku vás děj vtáhne do knihy. Romerie se po jedné události, kdy si myslí, že je mrtvá probouzí na úplně jiném místě a v jiném těle. I když podoba by tu byla. Probouzí se v proradném těle elfí princezny.

Ničemu nerozumí, neví jaké spiknutí proti králi Zanderovi Romerie princezna udělala. Ani nechápe, jak jejich světy fungují, kdo je kdo a dlouho netuší ani, co je vlastně zač Zander, její bývalý snoubenec.

Momentálně se oba nenávidí, protože on v ní vidí bývalou snoubenku a její zradu, ona zase muže, který ji chce potrestat smrtí. Jenže shodou okolností ji dá ještě šanci. Nemá trest smrti, ale je jeho vězeňkyně.

Příběh je čtivý, ale místy by mu prospělo mírné proškrtání. Místy se to nikam nehlo, pořád jen jak se nenávidí a nevěří si. Každopádně v druhé polovině to opět získalo šmrnc, Romy se začíná dozvídat kým opravdu je. Pomůžou ji s tím jiné ženy, které mají zvláštní schopnosti a vědí toho spoustu o minulosti Země.

Lidé utvoří dva tábory. Jedni přejí svatbu Romerie a Zandera, druhý ji nevěří, po zradě, která přinesla spoustu mrtvých od bývalé princezny. Celou dobu čekám na velké finále. Jo, přijde, ale nečekali by jste to. Částečně je v půlce useknutý a my musíme čekat na druhý díl. :)

magdalena2377
22.02.2024 3 z 5

Kniha se mi vcelku líbila, jen škoda, že víc jak půl knihy se nic nedělo. Snad bude druhý díl víc zajímavý.

nada3314
20.02.2024 4 z 5

Další z knih, na které mě nalákala překrásná obálka.
Jedná se o napínavý fantasy příběh, který bude mít určitě hodně fanoušků. Děj je opravdu originální, Hlavní hrdinka Romeria je v našem světě zlodějkou a velmi dobrou, její umění krást využívá i newyorská mafie. Ale jinak je její život prázdný

STŘIH
a ocitne se jako elfí princezna v úplně jiném světě. Tohle bylo dokonalé, chtěla bych to hodně vyzdvihnout. Fakt se mi hodně líbilo - propojení nesmrtelníků , elfů, elementálů a upírů.

Asi moje chyba, že jsem čekala víc erotiky. Ale může za to i autorka, která hned nás hned na začátku upozorňuje, že: Kniha je určená dospělému publiku (ne mladým dospělým, i když si nemyslím, že by obsahovala něco příliš skandálního) a sloužila mi jako koníček i možnost útěku před realitou.

Ale já to takhle většinou s prvními díly mám obecně. Když už pak jsem v tom světě jako doma, tak mi ani bichle o 600 stránkách nevadí a užívám si každou stránku. Miluji to odpojení se od světa. A nenávidím tyhle konce, ano přesně tyhle konce!!!! To je fakt o nervy! No a druhý díl kdo ví, kdeufff tak jo, nooo přiznávám, už teď se nemůžu dočkat dalšího dílu.

ydnac
20.02.2024 5 z 5

VELKÉ PŘEKVAPENÍ A VELKÉ NADŠENÍ :-).

Tentokrát jsem nečetla dopředu anotaci a udělala jsem si v knihkupectví radost novou knihou :-).
Nemůžu uvěřit, že jsem opět narazila na tak krásnou fantasy.

Romerie pochází z Ney Yorku, ale záhadná žena jí "nějak" přenese do úplně jiného světa.
Chce, aby tam pro ni, respektive pro Malachiho (osud ohně), ukradla jistý kámen.
Romy však netuší, co je to za svět...
Netuší, že ona je v něm vražedkyní! Ocitla se v těle, které zde již existuje!!!
Neví nic o elfech, upírech ani kněžkách. Neví co je ona sama...
Tomuto království vládne princ Zander, který je "novou" Romerií velice zaskočen.

TU PŘEDEŠLOU VERZI SE TOTIŽ CHYSTAL ZABÍT!

Moc se mi líbilo, jak Romy postupně odkrývala všechny informace a detaily z tohoto světa a jak si dokázala hladce poradit.
Její předešlá profese zlodějky jí celkem dobře připravila na splynutí s jakoukoli situací :-).
Její úkol však není lehký.
Získat důvěru prince Zandera, ZNOVU, nebude jednoduché i když... :-).

Kniha se mi velice dobře četla :-). Fantasy svět mi tu připadal naprosto přirozený, všechno dává smysl, děj krásně plyne a já se nemůžu dočkat dalšího dílu :-).
SUPER, SUPER, SUPER :-).

DreamerX9
18.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Tahle kniha se hodnotí opravdu rozporuplně a zdálo se mi že je rozdělena do několika částí.
Na začátku prolog poté otevření dveří do New Yorku a první poznávání Romy a prvky thrilleru. Poté jsme ve fantasy světě a děj začne být opravdu zajímavý do druhé poloviny kniha ubíhá velmi rychle + vtípky Romelie alá "lindor" nebo GOT hláška. :D
Pak je tu část kdy se ukáže skutečnost toho co jsou ti tvorové zač a ejhle zase upíři nebo víloupíři ovšem spíše než křídla a vílý prach autorka přívlastňuje špičáky. Pak je tu část dlouhé a složité hodině dějepisu poté občasného dějepichu. Autorka nejen že propracovaně popisuje svět ale také veškeré detaily k historii aneb "hobitci tohle bude dlouhá cesta"
A pak tu máme závěr poněkud předvídatelný a spletený z mnoha postav a za mě i mnohými navíc ale nějak to funguje a nějak když to skončí člověk asi chce vědět, co bude dál třeba, jak bude sesazený král zapínat kávovar a štípat tramvajenku v současném světě.


Celkově knihu hodnotím spíše kladně a v dalším díle budu rada pokračovat pokud to nebude v některých částech připomínat jako zde až příliš Z krve a Popela. Na druhou stranu i přesto to bylo originální a uvidíme co bude dál

Štítky knihy

elfové magie

Autorovy další knížky

K. A. Tucker
kanadská, 1978
2015  86%Deset malých nadechnutí
2015  89%Jedna malá lež
2015  86%Čtyři vteřiny rozhodnou
2015  89%Pátá cesta k pádu
2024  82%Osud hněvu a plamene

Kniha Osud hněvu a plamene je v

Právě čtených13x
Přečtených191x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených15x
Knihotéce163x
Chystám se číst276x
Chci si koupit96x
dalších seznamech5x