Snít znovu

Snít znovu https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458845/bmid_snit-znovu-KSM-458845.jpg 4 915 186

Začít znovu / Znova série

< 5. díl

Když se Jude Livingstonové v Los Angeles zhroutí sny, utíká za svým bratrem do Woodshillu, kde se chce znovu postavit na vlastní nohy. Jenže netuší, že jedním ze spolubydlících v bratrově domě je i její bývalý přítel Blake, kterému zlomila srdce. Blake jí hned na začátku dává jasně najevo, že mezi nimi už nikdy nemůže nic být. A ačkoli se toho Jude snaží držet, situace se začíná dost komplikovat… Další román úspěšné autorky Mony Kasten, kterou si oblíbily čtenářky nejen v Německu. Ke známým postavám a příběhům z Woodshillu se v tomto díle připojuje odvážná a talentovaná herečka Jude.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Omega
Originální název:

Dream again , 2020


více info...

Přidat komentář

Niu
15.03.2024 4 z 5

(SPOILER) I když se v tomto dílu mihly (opravdu jen mihly) postavy z předchozích knih a patří to do série, bylo to úplně jiné. Mohla by to být klidně samostatná kniha. Zároveň téma bylo dost složité a dospělácké, až bych řekla, že hlavní postavy mají mnohem více let. Aspoň hlavní hrdinka, protože když jsem si pak sečetla věk jejího bratra (byl o rok starší než 19letá Jude) plus připočetla dobu předchzích dílů, určitě klukům nemohlo být jen dvacet. Tady ty logistické záležitosti mi tak trochu přišly mimo realitu. Když odhlédnu od toho, jak si tato mládež žije zabezpečeně a jako v bavlnce, tak jsou tyto knihy takový relax, navrch s troškou dramatu, aby bylo co řešit. Jsem schopná pochopit stranu Blakea i Jude. Po přečtení je ale vystřízlivění v tom, že v životě, tom reálném, lidi nebojují za nápravu vztahů. Pro lidi je snazší to vzdát. Pak jsou tu ti, kteří to nevzdávají, ale lidi kolem nich jo, takže to vlastně k ničemu nevede. Jenže tohle je pohádka - pohádka o tom, jak ženy chtějí, aby muži byli takoví a makoví (vymakaní, pohlední, něžní drzouni, co vám snesou modré z nebe). Pohádka. Příběh byl to silný, ale nějak se mi nedařilo si hlavní postavy oblíbit, hlavně Jude se chovala na jednu stranu zodpovědně a na druhou vše zamlčovala. Ezra byl fajn. Je mi líto, že v partě se vlastně nic nedovíme o Scottovi. A byť v každé knize, co teď čtu, jsou lgbt narážky, celkem by mne zajímalo nechodit kolem horké kaše a přímo ucelený příběh Scotta si přečíst.
Celkově se mi série líbila, nejvíc díl se Sawyer a Isaacem a pak s Alie a Kadenem (3. a 1. kniha).

Zuzíček77
14.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Máme tady poslední díl a musím přiznat, že i ten se jevil trochu slabší. První tři díly měli trochu větší jiskru. Jediný rozdíl v tomto díle je, že Jude a Blake už spolu chodily. Bylo super s nimi prožívat věci, které už zažili v minulosti. Opět se kniha četla dobře a rychle. Série Znovu tímto končí, jsem ráda, že jsem si ji přečetla celou. Celá ta parta byla skvělá.


Jessybelle
20.02.2024 4 z 5

Ač nejsem cílová kategorie, kniha se mi líbila. Autorka psát umí, nicméně její knedlík mě ke konci vážně štval.
Dokážu si představit, že si přečtu další díly, až na ně v knihovně narazím.

Artepy
20.01.2024 3 z 5

Já vím, že už mi není 19 a určitě se mi nestalo to, co Jude. Ale i tak si nemůžu pomoct a lezla mi na nervy. Ano, není to jednoduchý, ale v určité chvíli je prostě potřeba mluvit. Čtivá knížka je, ale za mě nejméně sympatičtí hlavní hrdinové.

Pauvka
15.01.2024 5 z 5

Za me prijemna oddechovka. Moc se mi kniha libila :-)

Silvisek
30.12.2023 5 z 5

Prijemny pribeh. Moc se mi to libilo jako kazde pokracovani knihy.

whiolet
26.10.2023 4 z 5

Příjemná oddechovka se sympatickými hlavními hrdiny.
Oproti předchozím dílům je tento jiný, jelikož Jude a Blake už spolu předtím chodily,to,ale vůbec nevadí a na čtivosti to knize neubírá, díky břitkým dialogům je to právě naopak.
Bylo to fajn čtení.

Ála1968
18.10.2023 5 z 5

Celá série byla skvělá.Ani chvíli jsem se nenudila.Snad se dočkáme nějaké další a stejně úžasné

Ann98
12.08.2023 1 z 5

Co se mi líbí, tak je autorčina práce s postavami, v jednom dílu jsou postavami vedlejšími, aby v dalším hráli roli hlavní. Tak nějak pořád to čtenáře udržuje v povědomí, o čem byly ty předchozí díly a kdo jsou ty ostatní postavy.
Jinak, díl jako takový se mi zase tolik nelíbil. Asi jsem od toho čekala něco víc, ale ve finále to nebylo nic co by se lišilo od předchozích dílů. Kniha se četla dobře, to ano. Mona Kasten prostě psát umí. Ale tím jak to bylo na stejný způsob jako všechny díly, už se příběh stával předvídatelným.
Blake mi byl sympatický, už v předchozím dílu, bohužel Jude mi nesedla.

kuwu
11.07.2023 3 z 5

3x hurá, loučíme se s Monou. :)
O malinko lepší jak předchozí díl. Blake ač chápu, že k tomu měl trochu důvod, bych zabila hned na začátku, chování Jude v některých pasážích raději pomlčím.
Paradox je, že mi to jakž takž začalo bavit až tak 20stránek do konce...
A shrnutí celé série?
Za mě nejlepší dvojka a Spencer a nejslabší čtyřka s Everly.

klarka009
30.05.2023 3 z 5

Za mě byl tento díl o trochu lepší než ten předchozí, ale pořád to nemá na ty první tři.
Co se týče hlavních postav Blakea a Jude, tak Blake mi v tomto dílu dost lezl na nervy svým chováním a to jsem ho měla v předešlém díle tak ráda. I když na druhou stranu chápu, že mu Jude zlomila srdce. Když se takhle zpětně snažím vybavit něco o Jude, moc se mi to nedaří, byla taková nemastná neslaná.
Líbilo se mi, že se ti dva znali už z minulosti, takže jsme díky flashbackum mohli být svědky některých věcí, které spolu zažily dřív. To byla příjemná změna oproti předešlým dílům. Bylo to opět čtivé, i když mě stálo málem všechny nervy než k sobě Blake s Jude zase našli cestu :D
3,5/5 *

Sabča817
21.05.2023 3 z 5

Velmi čtivé, ale už takové na jedno brdo! Alie a Kaden byli z ceré serie pro mě TOP, pak už mi všechny díly příšly podle jedné šablony. K Moně se už vracet nebudu, jedna série mi od ní stačila a celkově ji hodnotím 4*. :-)

Safrika
08.05.2023 4 z 5

Rychlovka, pohodicka, moc se mi libilo. Potrebovala jsem utect k necemu takovemu :), takze za me zase ano. Skoda, ze to byl posledni dil, mrknu na nejake dalsi od autorky.

Čtenářka368
27.04.2023 4 z 5

Knihu jsem četla podruhé, nalákal mě díl s Everly a tušila jsem, že Blake se v nějaké knize objevil. A i to je důvod, proč nedostane kniha 5 hvězd. Neutkvěla mi v paměti. Podruhé to bylo příjemné čtení a u scén kdy Jude poslouchala určité zvuky z jiného pokoje mi bylo fakt sklíčeně. 3/4 knihy jsou na 5 hvězd, ale ten konec už mě maličko nudil, už to bylo takový chvíli tak a a chvíli jinak a najednou rychlý obrat a ten už mi tam neseděl. Nicméně knihu jsem přečetla za den, takže mě vtáhla i tak.

Knihožroutka23
23.04.2023 5 z 5

Skvělé zakončení série. Úplně mi strašně bylo líto, že už se do tohohle světa nevrátím. :( Celou sérii moc doporučuji a určitě si ji přečtěte. :)

1259
19.04.2023 5 z 5

No bylo to příjemných pár dní s celou sérií po boku a tenhle poslední díl byl, jako všechny předchozí, naprosto skvělý.

ardeas
07.04.2023 1 z 5

Príšerne suchoty. Jude je ako ženská v prechode, stale ma nejake návaly... keby sa mi chcelo, asi by som to aj spočítala, koľkokrát sa frázy opakovali. Možno je to prekladom, ale o tom pochybujem.
Blake bol typický býk, tvrdohlavý, zdutý a s dlhym vedením. Toho by som este uverila, ale Jude, ako herecku, co žila samostatne, sice sa jej to rozpadlo, takého ufňukanka to je na pohladanie. Bud sa mala zrútiť uplne, alebo sa dat dokopy a drieť. Takto posobila celu knihu ako chudinka... nedokazala som sa s tým stotožniť.
Autorka jednoznačne stráca dych a aj tie zapletky aj prevedenie uz su v mojich očiach cim dalej horšie a horšie kazdou ďalšou knihou v serii.

Surikatka2308
02.04.2023 3 z 5

(SPOILER) Mám z toho trochu prozoruplné, prázdné pocity. Námět byl zajímavý, ale stále jsem cítila takový prázdný pocit, kdy hlavní hrdinka prostě neměla jiskru a ani na konci jsem z ní toho nic necítila... Ani po dání dohromady s hlavním hrdinou - přišli mi oba prostě prázdní... Pro mě to byla kniha plná prázdnoty.

den_i
24.03.2023 4 z 5

Některé sny se splní. Některé se změní. Některé ztroskotají. A některé se díky odvaze a tvrdé práci znovu dají dohromady. Je třeba jen nevzdat se a bojovat dál.

Toledo
18.03.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, ale už jsem asi na TA kniha stará :) každopádně jsem rada, ze sérii čtu s přestávkami, baví mě to pak o trochu víc.