Zachraň nás

Zachraň nás https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485042/bmid_zachran-nas-Fqc-485042.png 4 534 90

Zachraň mě série

< 3. díl

Maxton Hall série

3. díl

Závěrečná část trilogie Mony Kasten nás opět vede za přáteli z Maxton Hall. Takhle si svůj poslední rok na střední nepředstavovali. Ruby je v šoku. Vyhodili ji ze školy. A ke všemu se zdá, že je to Jamesova vina. Jejich vztah projde novou zkouškou. Ruby ale v Jamese nepřestane věřit a ten dokonce u Bellových najde nový domov. Kdo ale za všemi katastrofami stojí doopravdy? James se rozhodne utéct svému nalinkovanému osudu a začít si s Ruby plnit své sny. Stejně jako jeho sestra, nastávající maminka Lýdie. První zamilovanost prožívá i Ember a Kesh s Alistairem. Ruby a Jamesovi se nakonec podaří rozluštit podivný propletenec kolem závěti Jamesovy matky a osudu prastaré anglické oděvní firmy Beaufort. Trilogie, která nás tak dlouho provázela osudy přátel z Maxton Hall, končí, a jejím hrdinům nový život začíná. Projděte s nimi jejich posledním společným rokem a vším, co tentokrát přinese.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Save Us , 2018


více info...

Přidat komentář

dzejkbeltygros
25.03.2024 4 z 5

Super zakončení příjemné série. Akorát jak se tu píše v komentářích níže, James a Ruby se trošičku omrzeli a mohla více prostoru dostat Ember nebo Lýdie. Zato byl zase skvělý pohled ze strany Grahama, to zase oceňuji. Bylo to o něco nabitější než ten druhý díl, takže já jsem spokojená.

Zuzíček77
15.03.2024 5 z 5

Tak tu máme poslední díl této party, jak už jsem psala u předchozích dílů, tuhle sérii jsem si vážně zamilovala. Určitě si je schovám a ráda se k ní vrátím. Tento díl tak utek a byl čtivý, nemohla jsem se dočkat jak to dopadne. Bylo to napínavé až do konce.


zamilov.do.knih
08.02.2024 3 z 5

z minulé recenze už asi víte, že z druhého dílu téhle série jsem moc nadšená nebyla. naštěstí třetí a závěrečný díl tak špatnej nebyl, ale k dokonalosti měl taky daleko. největší zádrhel asi vidím v tom, že všechny tři díly se točí kolem jamese a ruby a nebudu lhát, později už mi nepřišli tak zajímaví, aby se to všechno muselo být o nich. takže jsem ráda, že se tady objevilo víc z pohledů ostatních postav, ale stejně si pořád myslím, že kdyby série byla pojatá stejně jako autorčina série znovu (každá kniha zaměřená na jinej pár), líbilo by se mi to víc.
a neodpustím si zde nerýpnout do zvratu, který se na konci knihy objeví. zjevil se tam a za pár stránek hnedka vyřešil, přitom byl dost zásadní. kdybychom se ho dozvěděli dřív a kniha se věnovala jemu řešení, opět by to bylo lepší.
zkrátka a dobře, tahle série je dost průměrná. vztah jsem si vybudovala jenom k prvnímu dílu, který se mi jako jediný fakt líbil a navíc je to můj první a jediný recenzní výtisk, zbývající díly jsou dost... meah.

Eva_Skala99
14.11.2023 5 z 5

Mona Kasten je bohyně románů, její série "Znovu" je a bude pro mě srdeční záležitost. Za mě je tato série malinko slabší, ale určitě stojí za přečtení. První díl byl dobrý, druhý chvalitebný, ale na třetí nemám hodnocení, protože byl zkrátka skvělý. Krásné završení celé série. Jediné co bych autorce vytkla, že se ve třetím díle věnovala i jiným postavám, které by si za mě zasloužily klidně další díl. I tak rozhodně doporučuji a těším se na další nové knihy od Mony.

Ála1968
02.11.2023 5 z 5

Tak třetí díl byl úplně nejlepší.Byl nabitý dějem a krásně zakončil celou sérii

Mišelínek
17.08.2023 4 z 5

Za mě byl tento díl nejlepší.
Bylo tam jen málo hluchých míst a děj pěkně odsýpal. Z čeho jsem skákala radostí do stropu, bylo konečně omezení jistých zdrobnělin, které mě v předchozích dvou dílech neskutečně vytáčely a absolutně kazily dojem z příběhu. Díky bohu za to!!

Taky je fajn, že všechny postavy dospěly k určitému konci a jejich vztahy (mnohdy zbytečně komplikované ) se vyřešily.
Ovšem nebavit se s někým, kdo mě nepozval na párty, je podle mě dětinské.

Jak píše Lucy pode mnou, souhlasím s ní v tom, že vztah mezi Ruby a Jamesem byl méně uvěřitelný. Už jen kvůli tomu, že dva díly mu odpouštěla malichernosti a litovala se. Tady mu najednou všechno věřila a stála při něm. Nevím, jak u ostatních čtenářů, ale mě v tomhle bodě chyběl nějaký mentální vývoj. Přece se to nestane jen tak najednou?

Každopádně hodnotím závěrečný díl kladně, protože prostor dostaly všechny postavy a všechno se víceméně uzavřelo. Četlo se to velmi dobře (jako vždycky) a lotři dostali to, co si zasloužili. :)

I když....
Mohla to Mona pojmout i tak, že by Ember věnovala samostatný díl. :)

Lucyeinstory
15.08.2023 4 z 5

Poslední díl ze série Maxton Hall jsem si užila, ale za mě stále vede 2. Díl
V tomto díle máme opět Ruby, Jamese a jejich přátelé, kteří se snaží vyrovnat s překážkami, které jim život hází pod nohy. Potom, co se stalo na konci dvojky jsem čekala drama, křik, emoce atd a to tady moc jako nebylo.

Dozvíme se tu i něco o otci Jamese a Lýdie. Musím říct, že jsem věděla, že je to zmetek, ale až tak? Lýdie mi bylo opravdu líto, ale její teta byla skvělá a měla jsem ji moc ráda. Graham zde taky dostal prostor a musím uznat, že se zachoval jako chlap a mé sympatie k němu vzrostla.

Celkem mi vadilo, že tu Ember nedostala moc prostoru, protože její vztah mě opravdu bavil. Možná stejně, jako vztah hlavních hrdinů.

Co kvituji, je omezení slov tatínek a maminka. Byla jsem ráda, že se tu tolik neobjevovaly, protože mě hrozně vytáčely Taky mě překvapilo, že ačkoli je to Mona Kasten a kniha byla vydána pod nakladatelstvím Red, nejsou tu skoro žádné peprnější scény. Ne, že by mi to vadilo

Co se tyče hlavní dvojice, v tomto příběhu jsem ji věřila trošku míň, než v předchozích dílech. Chvílemi mi přišlo, že se mezi nimi vytratilo to kouzlo, které měli na začátku.

Juici
14.08.2023 3 z 5

.. Každou hodinu, minutu, vteřinu ..

Musím uznat, že ačkoli mě děj série moc neuchvátil, i třetí díl byl velmi čtivý a každá stránka utíkala pod rukama. Každopádně jsem moc ráda, že každá z postav měla svůj zasloužený konec. Závěr série byl dostačující.

Peťulka3
08.07.2023 5 z 5

Skvělý závěr série. Opravdu se mi vyústění všech linek líbilo. Jen jsem pořád tajně doufala,že Percy bude nakonec hrát vůči Jamesovi a Lydii úplně jinou roli. Ale to by asi bylo moc překombinované.

JaneH
07.06.2023 5 z 5

Knížku jsem v polovině odložila, jelikož jsem neměla čas na čtení. I po dvou měsících jsem se k ní však v myšlenkách neustále vracela. Posledních 100 stran jsem pak přečetla jedním dechem.
Skvělý, láskyplný, vtipný příběh, kde si knižní postavy prostě zamilujete.
Za mě se jedná o velice povedenou trilogii, kde se z obyčejného romantického čtení pro dívky nestal kýč a příběh mě bavil i v mých 25 letech.
Doporučuji všema deseti. Skvělá oddechovka :).

FejKýý
05.06.2023 4 z 5

Krásné zakončení příběhu. Jen mě mrzí, že Ember s Wrenem a Alistair s Keshavem tam neměli větší prostor. Ani například Lin nebo úžasná Ofélie. Ani nebylo tentokrát moc dění ve škole. Ono celkově bych brala ten příběh delší. Konec za mě byl taky docela urychlený. A určitě nedoporučuji číst anotaci. Vyzradí vše až do konce. Rozhodně díl byl lepší, než minulé díly protože se tu nic nenatahovalo a nikdo před nikým nic netajil. Mrzí mě, že musím svět Maxton Hall opustit. Příběh jsem měla velice ráda. Četla bych klidně i knihu jak to s postavami dopadlo dál.

knihomolkaJani
20.05.2023 4 z 5

Poslední a nejzajímavější díl z celé série. Plusové body má autorka za ukončení dějové linky nejen hlavním hrdinům, ale i vedlejším postavám..
Moc se mi líbilo promyšlení zdejší zápletky, která tomu dodala trochu napětí.
Celý příběh je natahovaný a 3 knihy v sérii byly moc...
Neurazí, nenadchne..

LiLinka
17.05.2023 5 z 5

Závěrečný díl trilogie Maxton Hall hodnotím na jedničku s hvězdičkou. Hlavní postavy James, Ruby i Lýdie vyřeší všechny trable a na konci se narodí jedny rozkošná dvojčátka. Poselstvím je jít si za svými sny, věřit si a překračovat svůj stín. Doporučuji.

hanka1580
17.05.2023 5 z 5

Závěrečný díl trilogie, Závěr všeho, co se s Ruby a Jamesem děje. Panebože, jak já jsem "nadávala" pár stran před koncem, že takhle to přeci skončit nemůže. Naštěstí konec je dobrý, ale to napětí. Za mne super, nečekejte, že celá série bude opěvovaná všemi lidmi, proboha, to není žádná kniha, ale pokud si chcete přečíst oddechovou romantiku, u které nemusíte hluboce přemýšlet (což neznamená, že vás kniha nemůže dovést k zamyšlení), směle do toho.

1259
23.04.2023 5 z 5

Závěrečný díl tomu všemu nasadil korunu a upřímně řečeno, já bych se nikdy nechtěla potýkat s takovou situací, jako se potýkají všechny ty hlavní postavy.

Annkag
22.03.2023 3 z 5

Postavy se trocha předvedli a já jsem stále nadšenou fanynkou Lydie.

petraLI
18.03.2023 3 z 5

Poněkud zdlouhavá trilogie. Třetí díl je za mě nejslabší. Také bych si více početla o Ember a Wrenovi.

kimChristopher
10.03.2023 5 z 5

Série z Maxthon Hall je nesmírně krásná. Moc jsem si tu jízdu užila. Zamilovala jsem si celý příběh a jeho všechny postavy. Škoda, že tohle byl poslední díl.
Mona Kasten znovu dokázala, jaká úžasná spisovatelka je!
Doporučuji!!

ElikaS
13.02.2023 4 z 5

Třetí díl byl určitě lepší než ten předchozí. Knížce hodně pomáhá vyprávění z více pohledů. I když mě trochu mrzelo, že ostatní členové party nedostali vlastní knížky a jen pár kapitol. Bohužel i v tomto dílu se hlavní příběh točí především okolo Jamese a Ruby a mnohokrát působí zbytečně natahovaně se zbytečnými a ne vždy uvěřitelnými zvraty.
Při tom příběh Lýdie, ale i Alistaira a Keshem nebo Wrena by klidně mohli vydat na samostatné příběhy.
Zas a znovu se musím vrátit k překladu, protože ten tuhle sérii fakt kazí. Když pominu už u předchozích dílů vytýkanou maminku a tatínka, tak věta "Když konečně osamím" (myšleno zůstanu sama) mi zůstane v hlavě jako překladatelská perla fakt dlouho.
Celou sérii bych ohodnotila jako lepší průměr, který na autorčinu sérii Znovu bohužel nemá.

emilieselden
16.01.2023 3 z 5

Krásné zakončení této trilogie. Napínavé i dramatické, což by člověk u romantiky zrovna nečekal. Jamese i Ruby jsem si nakonec docela oblíbila. Bohužel to neplatí o ostatních postavách, které mi přišli nedokreslené, takže jsem si k nim nemohla vytvořit nějaký vztah.

Autorovy další knížky

Mona Kasten
německá, 1992
2019  86%Věřit znovu
2020  90%Cítit znovu
2021  83%Zachraň mě
2019  86%Začít znovu
2020  81%Doufat znovu

Kniha Zachraň nás je v

Právě čtených13x
Přečtených812x
Čtenářské výzvě83x
Doporučených22x
Knihotéce431x
Chystám se číst219x
Chci si koupit86x
dalších seznamech12x