tatruszka tatruszka komentáře u knih

☰ menu

Mami, vrať se! - Ponížená až na samé dno Mami, vrať se! - Ponížená až na samé dno Oxana Kalemi

Silný příběh o bezpráví a dost velké krutosti. Četla jsem jedním dechem. Jsem moc ráda, že příběh dopadl dobře, ale jsem z toho trochu rozpolcená. Vzalo to docela rychlý spád. Co se týče boje s úřady o děti - věřím, že je to běh na dlouhou trať a pevné doufám, že i toto má šťastný konec.

04.01.2024 4 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Určitě knihu doporučuji přečíst každému, kdo se chce něco dozvědět o životě v Severní Koreji. Samozřejmě snad každý ví, že tam není život pod diktaturou jednoduchý, ale tohle je opravdový náhled do jejich opravdového života.

04.01.2022 5 z 5


Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

No kam se hrabou erotické romány dnešni doby

04.01.2022 3 z 5


Saturnin zasahuje Saturnin zasahuje Miroslav Macek

Já Saturnina prostě miluju. I když není nad Saturnina od pana Jirotky, tak i tyhle díly jsou super, bavila jsem se, zasmála jsem se. Super.

03.01.2022


Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Knihu jsem začala čist na podzim, ale odložila jsem ji, protože jsem neměla moc chuť číst knihu tohoto typu, i když mě téma zaujalo. Znovu jsem se k ní vrátila v prosinci a musím říct, že je opravdu poučná a velmi zajímavá svým pojetím. Určitě má něco do sebe a věřím, že spoustě párů by mohla pomoci.

03.01.2022 5 z 5


Moje dlouhé mlčení Moje dlouhé mlčení Erika Bezdíčková

Knihu jsem přečetla jedním dechem, opravdu moc hezky popis hrůzných událostí. Paní Erika se vůbec nepatlala ve svých pocitech, prostě svůj život popsala věcně tak, jak byl. A přitom z něj čiší skromnost a úcta k životu.

03.11.2021 5 z 5


Smrt staré posluhovačky Smrt staré posluhovačky Agatha Christie

Agatha Christie mě nikdy nezklame. Vždycky vymyslí něco, co se mi líbí. Nebyl to sice úplně nejsilnější příběh, ale jako vždy byl vrah úplně někdo jiný, než jsem si myslela. Jen prostě nikdy nevím, jak na to ten Poirot přijde.

18.09.2021 4 z 5


Velké maličkosti Velké maličkosti Jodi Picoult

Jako všechny knihy od téhle autorky, i tahle byla naprosto skvělá opět téma, které mě naprosto pohltilo.

03.09.2021 5 z 5


Láskobraní Láskobraní Blanka Hošková

Takovy nemastný neslaný příběh, téma docela zajímavé, ale styl psaní me nezaujal.

16.08.2021 3 z 5


Dominika Gottová: Můj táta Karel Dominika Gottová: Můj táta Karel Petr Macek

Zajímavý pohled na život Dominiky Gottové. Z jejího vyprávění mi ale přijde jako chudinka, která z tatínka tahala peníze (nechtěl ji platit byt za 25000? No já bych taky nechtěla. O peníze na letenky si zavolala přátelům?) Už vzhledově mi není sympatická a tohle to jen prohloubilo (samozřejmě vím, že ji neznám osobně).

07.08.2021 2 z 5


Musíme být statečné Musíme být statečné Frances Liardet

Docela mi trvalo se začíst do příběhu, ale nakonec se povedlo. Co mi vadilo, bylo docela zdlouhavé popisování děje, někdy až zbytečné natahování. Taky jsem čas od času musela přečíst větu dvakrát, abych vůbec pochopila, kdo jí říká. Jinak ale opravdu zajímavé téma příběhu.

03.08.2021 3 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Příběh zachycujíci život několika generací jedné rodiny. Žádné super napínavé čtení, ale prosté čtení ze života, které popisuje, jak se rodina popasovala s různými nástrahami života. Kniha o rodinných i mezilidských vztazích, spletitých a pro nezúčastněné často nepochopitelných. Čtivá a propracovaná.

06.06.2021 5 z 5


Není kouře bez ohýnku Není kouře bez ohýnku Agatha Christie

Knihu jsem vyslechla jako rozhlasovou hru, příběh se mi líbil, myslela jsem, že vím, kdo píše ty anonymy. Jen paní Marplová se v příběhu objevila opravdu jen krátce, navíc konec a rozuzlení byly moc rychlé.

21.05.2021 4 z 5


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Oddechovka a zajímavosti ze světa Selekce z pohledů dalších účastníků.

21.05.2021


Královský rubín Královský rubín Agatha Christie

Knihu jsem si vybrala kvůli tématu ve čtenářské výzvě a opět nelituji. Zajímavé a oddechové řešení případů, příjemné čtení a oddychová klasika.

21.05.2021 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Patrik Hartl nezklamal. Vtipný příběh o vztazích, plný super situaci. Opravdu jsem se bavila.

21.05.2021


Vraždy podle abecedy Vraždy podle abecedy Agatha Christie

Tyhle detektivky jsou pro mě spíš takové oddechové četby. Jsou tenké, mají rychlý spád, člověk nicméně ví, co může očekávat. Ideální čtení, pokud máte malé děti a málo času nicméně Poirot je můj oblíbenec, mám ráda jeho humor a styl.

21.05.2021


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Co na to říct. Nejprve jsem viděla seriál, na knihu jsem se hrozně těšila, ale vůbec mě nenadchla. Příběh se mi těžko četl, vracela jsem se k němu dlouho, často jsem se musela přemlouvat. Přitom námět knihy je opravdu zajímavý.

21.05.2021 3 z 5


Ztracený Ztracený Tim Weaver

Mám knihy tohohle žánru moc ráda, jsou napínavé a dobře se čtou, tady mi ale trochu vadilo to zdlouhavé hledání na videu, hrozně se to táhlo. Nicméně konec knihy se rozjel a četla jsem jedním dechem. Byla to první kniha z této série, kterou jsem přečetla.

21.05.2021 5 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Z téhle knihy mám rozporuplné pocity, jsem zvyklá na propracované děj, tahle kniha vyšla opravdu jenom proto, že se objevila v HP.

21.05.2021 3 z 5