sona9984 sona9984 komentáře u knih

☰ menu

Chůva Chůva Gilly Macmillan

Prosimvás můžete mi někdo říct, jak to dopadlo, protože mě to tak k smrti nebavilo, že jsem to nedočetla! Ale snažila jsem se fakt! Tahle knížka mi tak zkazila chuť do čtení, že jsem si myslela, že už nikdy nebudu číst. Naštěstí díky B.A. Paris, kterou jsem si hodila do kufru na dovolenou, jsem zjistila, že to není mnou, že existují autoři, kteří vás dokáží zaujmout a že jsou knížky, které vás pohltí a nechcete odložit jak jsou napínavé. CHŮVA k nim ale rozhodně NEPATŘÍ!

16.04.2022 1 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Tak tohle je pecka! Na konci jsem mela husi kuzi. Nemohla jsem se od knizky odtrhnout, koupila jsem si ji na dovolene jako e-knihu, protoze jsem docetla predchozi knihu teto autorky a mela jsem chut na dalsi, jak dobre pise. Doporucuju! Je super! A jdu si koupit dalsi dilo. Do jonce dovci zbyvaji jeste tri dny!

01.04.2022 5 z 5


V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Je to fakt dobry! Libilo se mi to od zacatku do konce a nevadila mi ani stredni cast ve ktere hlavni hrdinka trpi podivnou ztratou pameti. Komu z nas se to nestalo. Ale tolikrat? Opravdu trpi demenci po matce? To zjistěte sami! Doporučuju přečíst!

30.03.2022 5 z 5


Andílek Andílek Lucinda Berry

(SPOILER) Tak od ní se opravdu nešlo odtrhnout. Zvlášť v druhé půlce, kdy to "andlílek" rozjel naplno. SPOILER:
Jen trochu nerozumím tomu, proč manžel nestál spíš při své ženě, ale při labilním dítěti. A snaha o své vlastní dítě x let a když otěhotněla, tak on se neradoval? To mi přišlo dost zvláštní. Také sama žena jako lékařka, proč si neřekla o pomoc, když začala mít psychostavy. Musela přeci jako rozumná ženská vědět, a zvlášť lékařka, vědět, že už se chová neadekvátně. Byly tam takové drobnůstky, ale přesto dávám knížce 100%!

18.04.2021 5 z 5


Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Takže díky! Po dlouhé době zase super knížka! Psychothriller, který vás bude bavit celou dobu. Zvrat a la Zmizelá, ale nechte se překvapit! ;) Doporučuju!

09.03.2021 5 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Četlo se to hezky, mělo to spád. Lepší než manželé od vedle. Ale proč má autorka snahu všechno tak překombinovávat? Hlavně ten konec! Na druhou stranu, docela mě to pohltilo. Čtyři a půl hvězdy dávám! ;)

14.01.2020 4 z 5


Cizinec na pláži Cizinec na pláži Michele Campbell

Začátek i konec skvělý. Uprostřed tomu spadnul řetěz, ale dalo to. Kdyby byla knížka tenčí o 100 stran, tak bycto vůbec nevadilo. Naopak. Pro mě byl konec předvídatelný. Nechápu, že někoho ten konec šokoval. Mě to bylo jasné téměř od začátku. Ale četlo se to docela hezky, tak proto 4* ale s mínusem ????

28.12.2019 4 z 5


O dívce Grace O dívce Grace Anthony Doerr

Nemohu hodnotit hvězdičkami, protože jsem jí nedočetla, ale asi to není můj šálek kávy. Tahle knížka mě vůbec nechytla. Snažila jsem se, ale nebavilo mě to... škoda. Každopádně každý máme jiný vkus, tak nechci odrazovat potencionální čtenáře!

24.10.2018


Není úniku Není úniku Taylor Adams

Přečteno jedním dechem. Napínavý thriller od začátku do konce.

10.10.2018 5 z 5


Rosiina metoda Rosiina metoda Dawn French

Vůbec se do toho nemohu začíst a to jsem knize dala šanci asi 5x, nebaví mě to bohužel, takové tězkopádné. třeba se to ještě rozjede, ale to já už nezjistím, odkládám do propadliště dějin!

27.05.2018 1 z 5


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Do poloviny knížky co to četlo dobře. Ovšem pak to začalo gradovat a konec jsem doslova hltala a prestoze uz jsem chtela spat a zaviraly se mi oci, tak jsem knizku zkratka musela docist. Ten konec stoji za to!

20.01.2018 5 z 5


Agnes Agnes Hannah Kent

Naturalisticky popsané dobové prostředí. Tím pro mne ovšem zajímavost knihy končí. Čekala jsem, že mne příběh pohltí, nutno podotoknout, že nejsem příznivec červené knihovny, ikdyž zajímavé romány mám ráda, ale tento příběh mne z nějakého důvodu nechával chladnou. Stále jsem čekala, kdy to příjde. Kdy se do těch postav vcítím, ale jakoby postrádaly emoce. Nemohu si pomoct, ale bohužel za mě ne a je mi to líto, protože námět je velmi zajímavý. Dočetla jsem jen silou vůle na 4 hodinové cestě vlakem... škoda

08.01.2018 2 z 5


Léto u jezera Léto u jezera Hannah McKinnon

Knížku jsem si objednala z Knižního klubu - asi omylem, fakt! Najednou mi přišla a já myslela, že to bude něco ve stylu JoJo Moyes, ale bylo to nudné, typická červená knihovna s naivní hrdinkou. Možná pro náctileté dívky ok, ale uměla bych jim vybrat lepší čtení než toto. Je mi líto, ale knížku jsem nedočetla. Počet hvězdiček jen za první třetinu knihy, ale pochybuju, že by mě zbytek bavil víc. Za mě ne, ale samozřejmě každý máme jiný vkus. Hezký den všem!

09.12.2017 1 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Ztráta paměti vděčné téma. Za mě super. Možná proto, že jsem věkově podobná Alici, jsem se dokázala do hlavní hrdinky skvěle vcítit. Co by řeklo vaše mladší já tomu současnému? Za čím se honíme? Mám život hezký, přesto jsem si po přečtení začala trošku víc uvědomovat jaké je štěstí, že mám to, co mám. Hlavně co se rodinných, kamarádských a partnerských vztahů týče! Doporučuji!

21.10.2017 5 z 5


Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Knížka se četla sama. Jakmile se začtete, tak už se nejde od ní odtrhnout! Téma je vděčné, jen mě malinko překvapil ten "tajemný" třetí únosce, to mi tam trošku nesedlo, ale to je malá chybka na kráse! ;)

06.09.2017 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Knížka nebyla špatná, jen pro mne trochu předvídatelná...

06.09.2017 3 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Do knížky je potřeba se začíst, ale ten závěr stojí za to! ;)

06.09.2017 5 z 5


Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Nikdy víc! Přitom to téma se dalo uchopit mnohem lépe. Spisovatelka udělala z hlavní hrdinky krávu a z hlavního hrdiny podpantofláka. Za všechny postavy v knížce mi bylo téměř po celou dobu čtení trapně a konec tomu dal fakt tečku. Doteď jsem na knížku nemusela psát negativní recenzi, ale tohle fakt nešlo.

28.10.2016 odpad!


Jeden plus jeden Jeden plus jeden Jojo Moyes

Dávám plný počet, přestože jsem se napřed bála, že to bude klasický zamilovaný román. Nejde si zkrátka nezamilovat tu trochu ujetou a nedokonalou rodinu Jess Thomasové a její neutuchající optimismus, i když to má sakra těžký. Je to čtvrtá knížka, kterou jsem od Jojo četla a nezklamala mne! Díky Jojo!

19.06.2016 5 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Nádherná knížka se skvělým příběhem. Asi v půlce už jsem se nemohla dočkat jak to dopadne, ale zároveň jsem nechtěla, aby příběh skončil. Nakonci ukápla i slza... Doporučuji!

07.01.2016 5 z 5