V pasti lží

V pasti lží https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368180/bmid_v-pasti-lzi-5jt-368180.png 4 2487 757

Psychologický thriller autorky bestselleru Za zavřenými dveřmi! Cass si konečně dala svůj život do pořádku, je šťastně vdaná a pracuje jako učitelka. Jedné deštivé noci se ale na neosvětlené lesní cestě stane něco, co jí převrátí život naruby. Paralyzovaná výčitkami zapomíná, kde nechala zaparkované auto, jestli si vzala prášky nebo že si domluvila schůzku. V hlavě má jen zmatek a mrtvou ženu, kterou možná mohla zachránit. Je blázen? Nebo si s ní zahrává její mysl?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Motto
Originální název:

The Breakdown , 2017


více info...

lenka.plaszova
lenka.plaszova
16.03.2024 4 z 5

Knížka se mi dobře četla a některé pasáže na mě působily mrazivě. Přijde mi ale, že se děj zbytečně natahoval, proto ubírám jednu hvězdičku. Myslela jsem si, jak je příběh předvítalený, ale vraha jsem neuhodla.

Petras_ka
Petras_ka
11.03.2024 3 z 5

Z knihy Za zavřenými dveřmi som bola nadšená, preto som siahla po ďalšej autorkinej knihe. Musím povedať, že som čakala viac. Komentár od MisakCZE to výborne vystihol.


MisakCZE
MisakCZE
28.02.2024 2 z 5

Půjdu proti proudu, mě knížka nenadchla.
Prvních 50 stránek dobrých, poté pořád a znovu dokola omílané to samé, Cass něco řekla nebo udělala a zapomněla na to, to se děje dalších 200 stran (proboha proč?) až dospějeme k "překvapivému" rozuzlení, které jsem si - bohužel - správně tipnul už úvodních kapitolách.
Takže wau efekt žádný, napětí nulové ... jsem zklamán, čekal jsem od B. A. Paris daleko víc.

petraj30
petraj30
22.02.2024 4 z 5

Byl to celkem krátký a velmi poutavý příběh. Ani jedna z postav se mi vůbec nelíbila. Psychicky labilní hrdinka a její neustálé zapomínání. Nebo to bylo jinak? Bylo to velmi průhledné, takže brzy nebylo co řešit. A i když mě pak už nic nepřekvapilo, přesto se to velmi dobře četlo a nemohla jsem knihu odložit. Pro mě to byl velmi netradiční příběh. Určitě si přečtu i další.

Maky78
Maky78
28.01.2024 5 z 5

Velice povedená kniha. Začala jsem číst a Cass mě neskutečně vadila jak všemu podléhá. Poté děj neskutečné graduje, měla jsem v průběhu čtení vždy tip kdo to udělá a nikdy jsem se netrefila.
Diagnóza, svědomí, manipulace.
Velmi doporučuji.

Lusa
Lusa
11.01.2024 5 z 5

Od začátku do konce velmi čtivé, opravdu zajímavý námět, nebylo to sice úplně napínavé, ale rozhodne to stoji za přečteni.

Monni
Monni
09.01.2024 4 z 5

Tak tohle byla celkem zajímavá kniha. Je neskutečně čtivá a jen těžko jsem ji odkládala abych ji nepřečetla na jeden zátah. Nebýt tří dětí a ranního vstávání asi bych ji neodložila, takže sem ji přečetla za dva dny :D Velmi zajímavě vystavěný příběh, kde vlastně v podstatě nevíte kdo je ten záhadný. Já měla svůj tip, který se ovšem nepotvrdil. Chvilkama jsem přemýšlela, jestli je možné se vůbec nechat takhle vydeptat, ale asi by to možné bylo s takovou rodinnou anamnézou a výčitkami svědomí a nakonec i slušnou manipulací. Jediné, co mi přišlo na knize jako malé mínus byl konec, který mi přišel trochu moc hr. Ale jinak je to velice povedená kniha, která mě vážně chytla a určitě budu s autorkou pokračovat.

Čmeláček
Čmeláček
09.01.2024 5 z 5

Tuhle knihu jsem přečetl hodně rychle, nedala se odložit a fakt mě zajímalo, jak to všechno skončí. Sice to bylo taky trochu nereálný, to musím uznat, ale to mi vůbec nevadilo. U některých knih je prostě nutný si zakázat přemýšlet :). Paní spisovatelka píše dobře, takže za mě jako oddechovka vyhovující a na odreagování jakbysmet :).

tereziehl
tereziehl
20.12.2023 4 z 5

Hmmm konec me neuspokojil :D B.A Paris mam rada, je proste ctiva a vzdy me vytrhne z cteci krize. Rozuzleni ji ale az tak moc nejdou.. Terapie mi prisla o moc lepsi, ale taky to nebylo uplne top. Za zavrenymi dvermi plottwist z podstaty ani mit moc nemelo.. jsem zvedava dal, jeji styl mi moc vyhovuje, toto ale slabsi. 3,5*

KačaCat
KačaCat
14.12.2023 5 z 5

Knihu jsem měla přečtenou snad za dva dny. Četla se od začátku do konce tak lehce, že jsem ji nechtěla odložit, dokud se nedozvím konec.
Pokud nehledáte náročné čtení, ale oddechovku od které se jen tak neodtrhnete, doporučuji.

olca1983
olca1983
21.11.2023 5 z 5

Dlouho jsem přemýšlela, jak napsat hodnocení, abych neprozradila nic důležitého. Sama jsem se o moment překvapení připravila tím, že jsem při listování zahlédla sms komunikaci a asi dvě zprávy si přečetla. Ale přesto si se mnou autorka ještě mistrně pohrála, že jsem na chvíli nad správností své dedukce zaváhala. :-) (Listování dopředu už jsem si zakázala. :-D)
Kniha je asi mou nejrychleji přečtenou za celý můj život. :-) Já, která usínám v deset, jsem četla jak divá ještě v půl jedné v noci! Za mě naprostá pecka, plný počet hvězdiček a v mém žebříčku nejlepší autorčina kniha!

Verticillium
Verticillium
16.11.2023 5 z 5

Knihu jsem opět přečetla jedním dechem. Za mě poutavý příběh s originálním námětem. Pořád mě zajímalo, jak to teda nakonec bude a držela jsem pěsti hlavní hrdince, která se čím dál víc propadala do zoufalství. V závěru do sebe všechno zapadlo. Knihu doporučuji.

mrsterezz
mrsterezz
13.11.2023 3 z 5

Bohužel už na začátku knihy jsem trochu tušila, jak to asi dopadne. Ale ani to mě neodradilo od dočtení celé knihy. Občas mi přišlo, že se děj táhl a pořád se točil dokola. Byly ale i chvíle, kdy jsem neveřila svým očím, a i části, kdy jsem byla opravdu napjatá. Knihy od B.A. Paris mám velmi ráda. Bohužel u této to na plný počet hvězdiček nebylo. Přesto nelituji, že jsem si ji přečetla.

Klarkaa
Klarkaa
17.10.2023 5 z 5

Doporučuji.
Zajímavá knížka. Četla se sama.

Verunka289
Verunka289
01.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Děj knížky byl hodně přitažený za vlasy a pochybuju, že by se to takto v reálném životě mohlo stát, což ale není ani účelem psychothrillerů - nemají ukazovat reálný život.
Linka s vraždou Jane mi přišla trošku zbytečná, protože samotný motiv pro vraždu byl poměrně nesmyslný. A kdyby tam ta vražda nebyla, myslím, že by to ani nevadilo.
Naopak linka se ztrátou paměti, předčasnou demencí a zákeřností a vynalézavostí Rachel a Matthewa byla naprosto geniální. Úplně jsem cítila to zoufalství a bezmoc Cass a jsem ráda, že se na konci tak vzchopila a oběma to natřela.

Pert
Pert
01.10.2023 1 z 5

(SPOILER) Knížka byla čtivá, ale to je asi tak jediné pozitivum.
Důvod pro vraždu Jane je absurdní až směšný, to na Jane nenechala žádné otisky, když ji podřízla?
Že všechno to zapomínání je jen dílo Matthewa a Rachel to mi taky absurdní.
Nakonec se ukáže, že to všechno bylo dílo Matthewa a Rachel a Cass nic není.
To s tím mobilem Rachel je taky tak neuvěřitelná náhoda.
Anotace opět naslibovala něco, co kniha nedokázala splnit.

beruska
beruska
24.07.2023 4 z 5

Jak už název knihy napovídá, vše, co se děje kolem Cass, je jedna velká lež. Musím říct, že tím, jak se trápila, mi ji bylo moc líto ..
Víc ale prozradit nemohu...
Knihu určitě doporučuji :) ....

Anastazie0810
Anastazie0810
21.07.2023 3 z 5

B. A. Paris - od této autorky mám snad všechny její knihy. Čte se to dobře a svižně, jedná se o povedený psycho thriller.
Musím ale říct, že mě strašně "vytáčela" hlavní hrdinka, až na konci se dozvíme vlastně jak to vše bylo. Ne vše je totiž tak jak se zdá.
Ten konec byl rozhodně zajímavý - za mě ne moc reálný aby se vše takhle zničeho nic vymyslelo zvlášť po tom, co celou dobu čtete.
Stále je to však super čtení.

veronika9761
veronika9761
28.02.2023 2 z 5

Prima kus, teda jen te doby, kdy jsem vůbec nepochopila konec. Posledni 4 stranky ctu furt dokola, ale moudra z toho teda nejsem.

Micandy
Micandy
26.02.2023 3 z 5

Kniha byla čtivá, to ano, ale pro mě málo napínavá. Brala jsem ji jako oddechovku,hodně mi připomínala od Fieldingové-Jane utíká.
Neustále telefonáty, nicnedělání a opakující se rozhovory mě moc nepřesvědčili o lepším hodnocení než 3*.