Ví o tobě

Ví o tobě https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330877/bmid_vi-o-tobe-sCU-330877.png 4 995 400

LOUISE opustil manžel kvůli jiné, a tak se jediným mužem v jejím životě stal její syn. Proto Louise pracuje na poloviční úvazek, aby je uživila a zároveň mohli být spolu. Všechno se však změní, když se objeví DAVID, mladý, úspěšný a natolik okouzlující, že Louise nemůže uvěřit, že by o ni muž jako on nejenže mohl zavadit pohledem, ale že ho dokonce snad i přitahuje. To se ovšem dost zkomplikuje v okamžiku, kdy potká jeho ženu ADELE, překrásnou, elegantní a roztomilou bytost, z níž se rychle stane Louisina nová přítelkyně. Oba aktéři dokonalého páru Louise naprosto uchvátí a každý z nich ji po svém vtahuje do spletité sítě jejich manželství, v němž má Louise zatím netušenou zásadní roli. A najednou, ve chvíli, kdy je oba trochu víc poznává, zahlédne trhliny. Je David opravdu tím mužem, za něhož ho měla? A je Adele opravdu tak křehká a zranitelná, jak působí? Jaká strašlivá tajemství oba skrývají a jak daleko zajdou, aby je uchránili?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Behind Her Eyes , 2017


více info...

Přidat komentář

kikies
11.04.2024 4 z 5

Zvláštní, zajímavé, nečekané.... nějak mě nenapadá, jak to lépe zhodnotit. Určitě zajímavé téma, zpracování trošku nudnější (alespoň se tam neplácalo moc postav), bavila mě ta psychologická rovina, to pohrávání a manipulace s Louise, závěr rádoby grandiózní.... ale nevím, nevím... no, jak už jsem řekla, zvláštní, ale zajímavé.

Irika
06.02.2024 5 z 5

Je to trochu pro ženy, vzhledem k hlavním postavám, vyprávění, uvažování... Měla jsem to jako audioknihu, skvělé podání několika hlasů dílu dodalo na kráse a ve druhé polovině to nabírá grády.
Celou dobu jsem to viděla tak na 4*, ale za ten konec hvězdu přidávám, protože jsem to fakt nemohla dostat z hlavy. Neuvěřitelné, šílené, fascinující a vlastně smutně drsné.


Kskaja
01.02.2024 5 z 5

Za odvážný konec 5*. Místy jsem se nudila. Ale psycho dobré.

lucie1744
31.12.2023 4 z 5

Závěr byl velmi překvapivý. Thriller mě bavil od první stránky.

vendy.b.
10.12.2023 3 z 5

Po celou dobu mě knížka bavila, ale ten konec mě vyloženě naštval.

work
22.11.2023 2 z 5

Stále ještě přemýšlím, co jsem to vlastně četl. Byl to scénář k novému českému seriálu, kde ona miluje jeho, ale on miluje jinou, která miluje jiného a prvních 30 dílů (tedy kapitol) se všichni dohadují, kdo koho vlastně miluje víc, jak se při tom cítí, co cítí ten druhý, a jestli by to neměl cítit nějak jinak. Pochopitelně všichni spí se všemi a nemohou se rozhodnout, jestli se těm ostatním mají svěřit. A protože jsou tam v podstatě jen 3 postavy a až později přibude čtvrtá, máte to všechno paralelně z několika různých pohledů. Autorka pilně celou dobu naznačuje, že nejde jen o červenou knihovnu, ale že dojde i k temnému rozuzlení, čemuž napomáhá sociopatická linka Adele, která je napsaná docela fajn, určitě lépe než linka Louise, která připomíná Deník Bridget Jonesové bez humorných prvků. Dlouhatánské čekání na finále si v mezičase zkracujeme počítáním, kolikrát se na každé stránce objeví slovo David. No a pak je tu finále. To mi doslova vzalo dech. Tak na tohle jsme celou dobu čekali? Opravdu? Ale ne, tohle má opravdu čtenář(ka) zbaštit?
Resumé - pokud se těšíte na detektivku, nečtěte to. Pokud chcete v děsivě pomalém tempu přepínat mezi sebezpytováním jedné hrdinky a psychoplánováním druhé, a zároveň jste připraveni si před přečtením finále píchnout dávku, budete nadšeni.

Pan_Švec
04.10.2023 4 z 5

Slušný psychothriller o manipulaci, v níž se ztrácí kontury mezi nevinnou pravdou a nehoráznou lží. Trojúhelník postav s dvěma dominantními principy partnerského dua a jednou důvěřivou obětí, která osciluje nejen mezi těmito póly, ale mezi jejich výpověďmi, alternativními realitami a psychologickými hrami, jež mají normalizovat nebo naopak gradovat vztahy v onom duu. Louise se zamotává stále víc do spleti lží silného Davida a krásné a tragické Adele, jejichž vzájemný partnerský vztah je podivně neuchopitelný a nepochopitelný.

Ten, kdo bývá obvykle ve vztahovém trojúhelníku navíc, tu naopak sehrává hlavní roli. Fascinující výpověď manipulovaného, který nedokáže rozeznat manipulátora a tím ani skutečného agresora a jeho oběť, protože pro postavy, do jejichž životů vstupuje, může platit obojí zároveň. I samo o sobě by to takto pro skvělý příběh stačilo, ale Sarah Pinborough do své story vložila ještě jeden prvek, který se po většinu vyprávění zdá být jako přidružený a nedůležitý, byť vnáší do děje jakousi nedefinovatelnou hrůzu konkrétně lucidní snění, jež je vlastní Louise i Adele a umožňuje jim stát se při bdělém snu součástí reálných okamžiků. Právě tato nepříliš akcentovaná linka nakonec zvrátí veškerý děj úplně naruby

Super příběh o vztahovém trojúhelníku, který je vláčen bouří dramatických zvratů ve vnímání jedné z postav a ve výpovědi postavy druhé.

princesse
25.09.2023 3 z 5

Pro mě už moc neuvěřitelné. Asi nejsem správná cílová skupina, protože tyto "zvláštnosti", "para světy", apod. včetně lucidního snění, nejsou nic pro mě. Čtivé ano, chtěla jsem samozřejmě vědět jak to dopadne, ale pak jsem se musela opravdu zamýšlet kdo ve kterém těle vlastně je a tak nějak jsem stále více zjišťovala, že tyhle příběhy nebudou úplně pro mě. Nicméně, pokud skutečně něco takového existuje, tak jsem si rozšířila povědomí i o těchto jevech.

pam225
01.08.2023 5 z 5

Skvělá kniha s šokujícím koncem ! První jsem tedy viděla seriál, takže jsem věděla, co mě čeká, ale i tak nezklamalo!

Lalina3
11.06.2023 3 z 5

Jak se taková kniha hodnotí? Mám z ní hlavu ve vysokých otáčkách. Vy celou knihu nedostanete jediné vodítko, naprosto vše vám autorka ze vteřiny na vteřinu vysvětlí na poslední straně... No... Zároveň je to ale extrémně originální a šok na konci se určitě konal. Já nevím. Dát 1*, nebo 5*? Fakt zvláštní kniha.

Pavlína2019
09.05.2023 5 z 5

No tak něco takového jsem vážně ještě nečetla a nečekala! :-)
Myslím tím ten závěr.

Děj možná není tak ojedinělý.
Ovšem i tak je hodně zajímavý a zvraty rozhodně nečekané.
Člověk si něco myslí a je to zcela jinak.
Takže i to - super.

Jsem spokojená, kniha se čte sama, je napínavá a nedá se přestat.

Rozhodně doporučuji!

Lexie321
17.04.2023 2 z 5

(SPOILER) Už akonáhle som videla hodnotenia obávala som sa, že na knihe niečo nebude v poriadku, ale toto som nečakala. Chápem, že sa autor snažil o niečo šokujúce a tak nemohol poukázať na nadprirodzené prvky v knihe, ale mne to pokazilo celkový dojem z knihy aj náladu. Rada čítam aj horory alebo thrillery kde je niečo nadprirodzené, ale to vopred viem, čo ma čaká. Zároveň ten koniec...keby, že som čakala, že to bude horor zobrala by som to lepšie ale takto ma to ešte viac znechutilo. Iba kvôli tomu dávam také nízke hodnotenie takej populárnej knihe.

Vestička
21.03.2023 4 z 5

:-))))))) ten konec. Nikdy, nikdy neopouštějte co je vaše!!! A palec nahoru za homozápletku, ta nesmí chybět v žádné kvalitní literatuře. Tak stasně jsem se bála, že budu tentokrát ochuzena, a naštěstí ne. Ale napsaný to bylo dobře. Ale doma knihu mít nemusím. Jestě že byla zdarma. Ke každé zakoupené eknize by mělo být přibaleno 20 lysohlávek a nebo lsd. Protožeže to by vylepšilo četbu na *****.

Miriam
20.03.2023 3 z 5

V první řadě musím říct, že to byl pěkně ďábelský trojúhelník. Nebylo to vyloženě špatné, ale nebyla to zase žádná extra psychologická a propracovaná hvězda. Co z toho plyne? V každém manželství mají být opravdu jen ti dva :-) Ale teď kteří :-D

Sančez
09.03.2023 1 z 5

Je přísloví - Ševče drž se svého kopyta a tohodle jsem se měla držet. Už naposledy jsem si říkala že psycho thriller opravdu není můj šálek kávy a potomhle opravdu není! Větší bizár jsem snad nikdy nečetla. No děs běs. Knize jsem nedala odpad protože si myslím že každá kniha si najde svého čtenáře. Ale tohle za mne neeee.

ujira
28.02.2023 2 z 5

Docela slibný pokus o psychologický triller, využívající prvky jako lucidní snění, působení drog, nevěra, žárlivost, sociopatie, ap. , závěr je však zbytečně a násilně exaltovaný a ubírá celému románu na věrohodnosti a posouvá jej do roviny brakové literatury.

Mandlevest
05.01.2023 3 z 5

Autorku mám ráda, ale tahle kniha mi tedy úplně nesedla, trápila jsem se s ní skoro týden. Ne že by nebyla čtivá, vždy jsem celkem s chutí začala číst, ale něco mi na celém příběhu vadilo. Říkala jsem si, kam a k čemu to spěje, jak si s tím autorka poradí? No, ale tohle mě tedy nenapadlo a zároveň dodávám, že ani nenadchlo ani nešokovalo. Ale ať, při prvním letošním hodnocení, najdu něco pozitivního, určitě si na knihu vzpomenu i po delším čase. Jo, to byla ta divná kniha s ještě divnějším koncem:-). A i to se počítá, přece:-).

MiraRunaway
08.12.2022 4 z 5

V průběhu čtení jsem měla rozporuplné pocity. Po přečtení dávám 4* a to hlavně za originalitu a závěr, který mě dostal. První jsem si říkala, že část zaměřená na sny je docela trapas, ale s nadhledem po dočtení si říkám, že to bylo alespoň něco jiného, pro mě nového, a budu si třeba i za čas pamatovat téma. A to je vždycky fajn. Největší pecka je úplně poslední odstavec. Brrrrr.

stojinek
30.10.2022 3 z 5

Přečetla jsem na doporučení. Jako rychlá oddechová beletrie dobrý...thrillerem bych to až tak nenazývala...spíš zaměřeno na mystiku, sny, iluze...konec zajímavý, ale kvůli němu je tato kniha vlastně čtena, ne?

lucie2371
06.08.2022 3 z 5

Toto byl spíš takový oddechový „thriller“ jestli se tomu thriller vůbec dá říkat.
Děj je poněkud nezáživný a celou knihu vlastně nevíte co od ní očekávat. Velkou akci nečekejte, převážně se tam nic moc neděje.
Jelikož mě zajímal konec abych zjistila o co tam tedy vlastněně šlo, knihu jsem dočetla. No...byl tedy celkem přitažený za vlasy a vše zamotané do sebe jak klubko nití, jakoby autor nevěděl co s koncem a tak tam napsal první blbost co ho napadla.
Když si odmyslím ten konec a nepříliš záživný děj, je za mě kniha takovým průměrem. Kdo hledá něco na relax, kniha je pro něj jako dělaná.