Za zavřenými dveřmi

Za zavřenými dveřmi https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341619/bmid_za-zavrenymi-dvermi-EZ6-341619.jpg 4 4156 1326

Thriller, který ohromil svět, vás přinutí pozorněji sledovat dokonalé páry kolem vás. Dokonalé manželství, nebo dokonalá lež? Páry, jako jsou Jack a Grace, musíte obdivovat, ať chcete nebo ne. On dobře vypadá a umí vydělat peníze, ona je elegantní a šarmantní. Skoro je vám líto, že se s ní nemůžete spřátelit a poznat ji o trochu víc. Oni dva jsou totiž pořád spolu. Taková láska! Pak si ale uvědomíte, že Grace nikdy nezvedne telefon, že nepřijímá žádná pozvání, pokud není pozván i její manžel. A jejich ložnice má zamřížované okno!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Motto
Originální název:

Behind Closed Doors , 2016


více info...

iampatrik
iampatrik
dnes 3 z 5

Přeceněná kniha, ale zároveň ne špatná. Bude se líbit zejména těm, kteří nemají moc nakoukáno nebo načteno v daném žánru. Po příběhové stránce se to totiž snaží tvářit chytře, promyšleně, mrazivě až je to ve výsledku přehnané, někdy možná až nereálné. Úvod je zajímavý, kdy se odhaluje tajemství. Jakmile však čtenář ví, jak jsou karty rozdané, začíná do skřípat. Což pokračuje zbytek knihy až do samého závěru, který neurazí, více však kvůli spoilerům nenapíšu.
Za zavřenými dveřmi byla má druhá kniha autorky, kde určitě musím doporučit mnou prvně čtené dílo Terapie - za mne mnohem lepší čtení.

HH77
HH77
15.03.2024 4 z 5

Silný a mrazivý pribeh. Jeste teď z něj mám husí kůži. Nocméně po přečtení Pomocnice od M. McFadden musím jednu hvězdičku ubrat - ta byla ještě o dost zajímavější.


piskotjanicka
piskotjanicka
22.02.2024 5 z 5

Z této knihy jsem opravdu smutná a naštvaná. Je to opravdu suprově napsaný psycho thriller až děsivé jak je vše promyšlené do detailů. Šílené jak na venek je vše jiné než za zavřenými dveřmi. Jak může někdo být taková zrůda. Nemůžu víc prozradit to bych spoilerovala a to nechci. Prostě je to síla.

alkazemka
alkazemka
16.02.2024 4 z 5

Téma více než mrazivé. Kdo se někdy setkal s manipulátorem a měl dost síly, aby se z jeho dosahu vymanil, má veliké štěstí a neocenitelnou životní zkušenost. V knížce "Za zavřenými dveřmi" je vše podáno dle mého soudu sice poněkud zjednodušeně, zato čtivě a s dobře vystiženou podstatou. Je až neuvěřitelné, čeho všeho je takový psychopat schovaný v těle oblíbeného, milého a vtipného kámoše pod rouškou přátelství či dokonce lásky schopen. Chce to hodně síly nenechat se zlomit a umět se vymanit z jedovatého vlivu.
Takže lidé, tuto knížku čtěte a v životě bděte! Konec moudra.

"Nesmím dovolit strachu, aby mi zatemnil mozek..."

adela.hol
adela.hol
23.01.2024 4 z 5

Dvaatřicetiletá Grace a čtyřicetiletý Jack působí na první pohled jako dokonalý pár. Jack udělá vše, co Grace na očích vidí, nikdy ji nenechá samotnou, stále chce být po jejím boku. Pomáhá jí se vším v kuchyni, chodí s ní na obědy s jejími kamarádkami. Koupil nádherný dům, do kterého brzy nastěhují i Millie, mladší Graceinu sestru, jež má Downův syndrom. Právě díky Millie a toho, jak ji Jack automaticky přijal, se do něj Grace snadno zamilovala. Takového muže, navíc atraktivního a úspěšného právníka, by chtěla každá druhá žena. Ale mají vůbec ostatní ženy Grace co závidět? Je život s Jackem rájem? Nebo je to spíš dobře skrývané peklo?

Kniha je vyprávěna v ich formě z pohledu Grace, přičemž se pravidelně střídají linky z minulosti a přítomnosti. Minulost začíná v době setkání hlavních postav, přítomnost začíná patnáct měsíců od jejich svatby. Obě linky se postupně propojují a odkrývají, co se skutečně děje za zavřenými dveřmi dokonalého manželství v dokonalém domě.

Při čtení zažíváte spolu s Grace bezmoc, která zdá se nemá konce. Když už to vypadá, že má Grace naději dostat se ze svého vězení, Jack ji tu naději v poslední vteřině vezme. Vždy je o krok napřed. Důležitou roli tu má i Millie, která nečekaně zasáhne v té nejzásadnější chvíli. Její vztah s Grace se mi na celé knize líbil asi nejvíc. Grace nebyla jen starší sestra, ona Millie v podstatě vychovala a udělala by pro ni cokoliv. Věděla, že musí.

Od autorky je to má první kniha a musím říct, že jsem byla spokojená. Možná jen na závěr mi chyběl epilog a ocenila bych sem tam i kapitolu z pohledu Jacka. V některých situacích by bylo zajímavé sledovat, co se mu honilo hlavou.

4,5*

Lusa
Lusa
06.01.2024 5 z 5

Musím říci ze me příběh opravdu překvapil, celou dobu jsem byla napnuta a k závěru ještě nervóznější, jak to nakonec dopadne.

schvomis
schvomis
06.01.2024 4 z 5

Je to už dlouho, co jsem ji četla, ale dodnes přesně vím, o čem kniha je. Nechala ve mě hluboký dojem. Některé pasáže (třeba z dovolené) mi přišly přehnané. Ale jinak skvělá kniha. Doporučuji.

Tichéroky2023
Tichéroky2023
05.01.2024 3 z 5

Za zavřenými dveřmi. Jedno idylické manželství, snový pár, krásný dům, prostě pohádka, ale to by byla nuda. Grace, elegantní dáma, vynikající kuchařka a zároveň vězeň. Jack pohledný, úspěšný právník, milující manžel , co rád zamyká svou manželku doma, nechává hladovět a manipuluje s ní skrz její rodinu, zní to neuvěřitelně, ale když se začnete do knihy víc a víc, tak to docela uvěřitelné je. Moje první kniha od B.A. Paris a asi časem zkusím i další, prostě dobrý thriller, který ke konci nechcete pustit z rukou

beer.veronika
beer.veronika
28.12.2023 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších knih. Četla jsem ji 3krát a pokaždé se bojím.
U scénky se psem pokaždé pláču.

Crimble
Crimble
11.12.2023 3 z 5

Takový klasický thriller, hodně klišé, ale dobře napsáno, takže rychle přečteno. A to je hlavní. Funkci to splnilo.

Micho86
Micho86
29.10.2023 3 z 5

Knížku jsem dostala darem, i když sama bych si jí možná ze zvědavosti také koupila.
Bohužel jsem při čtení jen kroutila hlavou nad hloupostí hlavní postavy, vážně, to snad ani není možný, aby měl někdo v hlavě tak vymeteno jako milá Grace..
Spousta pozitivních komentářů zmiňuje klady jako statečnost té týrané dobré ženy a promyšlenou důmyslnost děje, za mě tedy vůbec, asi jsem rozmazlená knihami jiných autorů, ale za mě ani jedno s čistým svědomím prostě uznat nemohu, je mi líto.
Já vím, že to není nic snadného napsat kvalitní psycho thriller, a ani neříkám, že si s tím autorka poradila vyloženě špatně, ale lidem, kteří rádi a často čtou, tuto knihu prostě nedoporučuju.
Na druhou stranu ale nelze říci, že bych tento titul četla přímo nerada, a tak bych teď chtěla odůvodnit své 3 hvězdy těmito klady, jež je dle mého názoru po takové kritice třeba zmínit:
1) četlo se mi to snadno a rychle
2) užívala jsem si pasáže se sladkou Millie
3) Ester byla podle mě nejlépe napsaná postava a na úplném konci knížky jsem jí musela zhodnotit jako inteligentní a fajnovou ženskou, kterých by mělo být na světě víc.
Abych to shrnula; kdo čte proto, aby si odpočinul a nepotřebuje nic moc důmyslného, tak bude nejspíš velmi spokojený. Kdo má tento žánr rád a vyhledává další a lepší a zajímavější příběhy tohoto druhu, kupte si něco jiného.
Dávám autorce prostor ke zlepšení a ráda si od ní přečtu za pár let něco nového, protože uznávám, že až taková tragédie to vážně nebyla.;)

VěraČamková
VěraČamková
28.10.2023 4 z 5

Téma často používané a bohužel v životě stále reálné. Na pohled šťastné a spokojené manželství, ale když se zavřou dveře ... To se dá číst vždycky. Tedy pokud to někdo právě nezažívá na vlastní kůži ... Brr

Nikol..1
Nikol..1
26.10.2023 odpad!

Po přečtení komentářů jsem se rozhodla, že by to mohl být ucházející thriller, ale..!!! Nejdřív hrozně dlouho trvalo, než se příběh nějak rozjel a pak??!! Jako vážně? Absolutně nereálný scénář, blbost i samotný konec nereálný. Kniha mě hrozně zklamala, pro mě to bylo vcelku utrpení tento titul přečíst.

GeRaltzRiVie01
GeRaltzRiVie01
14.10.2023 3 z 5

Když je vaše retardovaná sestra chytřejší než vy..

Ovecka_Saki
Ovecka_Saki
10.10.2023 4 z 5

Posloucháno jako audiokniha a musím přidat jednu hvězdu právě za Millie, ta byla velmi dobře namluvená. I když je to bolestivé téma, vždycky oceňuji, když má záporná postava vše dopodrobna promyšleno. Mé trochu neoblíbené střídání minulosti s přítomností se tady dalo přežít.

beer.veronika
beer.veronika
10.10.2023 5 z 5

Moje oblíbená kniha. Četla jsem ji již třikrát a pokaždé mi běhá mráz po zádech.

Aneleh
Aneleh
07.10.2023 5 z 5

Moc dobrý psychologický thriller, hodně temné a bolestné pro milovníky zvířat. Líbilo se mi především, jak všechno bylo do detailu promyšlené i ten způsob psaní, kdy všechno musíte dokonale prožívat s hlavní hrdinkou až do konce, ani chvíli nemáte klid a musíte číst dál a dál. Střídání minulosti a přítomnosti vynikajícím způsobem udržuje váš zájem, tato spisovatelka prostě umí. Chcete-li zažít něco neuvěřitelného, sáhněte po této knize.

s.mirka1
s.mirka1
13.09.2023 5 z 5

Přečteno v podstatě za jeden den!! Začátkem jsem se musela trochu prokousat, ale pak to už nešlo nedočíst najednou!! V polovině čtení mi to nedalo a musela jsem tady mrknout na komentáře jak to zhruba dopadne : )). Romány moc nečtu, ale z času na čas si nějaký střihnu : )), tak i možná proto mě tento tak bavil....

Lupis
Lupis
10.09.2023 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Skvělá Grace a Millie, nechutný Jack. Doporučuji.

katerina3633
katerina3633
04.09.2023 5 z 5

Skvěle uchopený psycho thriller. Kniha mě opravdu dost vydeptávala. Napětí je v každé stránce, jednání hlavní hrdinky je naprosto uvěřitelné (hodně jsem si užívala pasáže, kdy se nad sebou zastyděla, že tomu člověku opět podlehla a nemohla uvěřit, že takto může vůbec člověk jednat). A postava úžasné Millie! Tu nešlo nemilovat.