Léto u jezera

Léto u jezera https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345369/bmid_leto-u-jezera-Iaq-345369.jpg 4 111 39

Iris Standishová byla odjakživa onou zodpovědnou a rozumnou starší sestrou, zatímco mladší Lea šla z průšvihu do průšvihu. Přesto měli rodiče raději Leu. I jako dospělá je Iris vzorem úspěchu: má solidní manželství, rodinu, práci… Až dokud její manžel z nenadání nepožádá o rozvod. Otřesená Iris vděčně sáhne po zámince k útěku a odjede na léto do rodného domu, aby sestře pomohla s chystanou svatbou. Jenže navzdory idylickému prostředí a svatebním přípravám je brzy jasné, že Lea se pouští do nové nerozvážnosti, a Iris se musí rozhodnout, jestli u ní převáží zodpovědnost, anebo pro jednou podlehne citům, které v ní nečekaně probudí dávná láska Cooper Woods.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Lake Season , 2015


více info...

Přidat komentář

petulkapeta
17.07.2021 4 z 5

„A pro případ, že bys to přehlédla,
tvoje děti mají v téhle polízanici jednu velkou výhodu.“
Iris vzhledla: "Jakou?"
"Tebe"
Iris jsem fandila a chápala ji už od začátku...její manžel byl kreten a Coopra jsem si zamilovala a vztah se sestrou měla složitý,jak to tak někdy u sourozenců je...

janqa410
21.04.2021 3 z 5

(SPOILER) Kniha mě velice mile překvapila. Do kůže Iris, jsem se vžila velmi brzy, ale je pravda, že některé věci bych nespíš řešila víc radikálně, minimálně Paul a zpočátku i Lea, by si nejspíš vysloužili pár facek. Kniha je napsána čtivé, typická oddechovka, která však kapku napětí nepostrádá. Ke konci už jsem jen doufala, že Iris s Cooperem opravdu bude, protože chvíli to vypadalo dost nejistě. Srdce však zvítězilo a myslím, že v tomto případě, ruku v ruce i s rozumem, protože Paul byl opravdu neuvěřitelný vůl.


Janík511
12.02.2021 5 z 5

Opravdu krásná kniha s letním nádechem. Už, aby bylo opět léto a mohla jsem být u vody.

Dáda4
25.01.2021 5 z 5

Domnívala jsem se, že se mi po delší době dostala do rukou romantická kniha, ale nastalo milé překvapení. Kniha se velmi dobře četla a měla hloubší smysl a pointu. Určitě ji doporučuji.

Miro67
09.12.2020 4 z 5

V příběhu najdete vše, co má být v každém pořádném romanťáku.

" Pro Iris, aby si znovu vybudovala život. S láskou.." Ouvejs. To bylo takové klišé. Ale ať po mě hodí kamenem ta, která by nechtěla dostat taky takový vzkaz.

LaBobule
27.09.2020 4 z 5

Konecne po dlouhe dobe kniha, co mne zaujala a proste jsem musela cist a cist. Kniha vypravi o lasce, nevere, rodine, navratu do detstvi a celkove o zivote dvou sester. Ackoli to neni nijak narocne cteni a predem se da vytusit konec, stejne si to musite precist. Kniha se mi libila.

Tereyciiik
03.04.2020 4 z 5

Krásné, romantické a odpočinkové čtení. Velice se mi líbil tento druh knihy. Vžila jsem se do role hlavní hrdinky, což bylo místy nepříjemné a smutné. Druhá kniha této autorky a znovu nezklamala.

knihomolka27
25.03.2020 3 z 5

Skvělá knížka, která působí jako oddechovka, ale já nevím jak vy, ale já u konce až zadržovala dech jak to dopadne. Hlavně to bylo asi tím, že jsem si strašně oblíbila Iris , a přála sem si pro ní co nejlepší happy end, který by si zasloužila. Byla to strašně sympatická postava, která se sice chovala někdy trošku jako pubertačka, ale to že vyrostete, přece neznamená že se už navždycky budete chovat jako ztělesnění rozumu, bezchybné, neomylné...
Byla radost to číst.

Pavlaj
29.07.2019 4 z 5

Je to letní čtení, obyčejný příběh, ale dotýká se přesně toho, co spousta žen stále řeší - zůstat nebo bouchnout dveřmi, jsou důležitější děti nebo já, jak vyvážit práci, děti, vztah, sebe.... To, že se hlavní hrdinka po rozchodu sebrala a "našla" za tři měsíce, není úplně uvěřitelné, ale oceňuji, že knížka nedává jasný návod nebo řešení a nechává konec tak trochu pootevřený.

L.Helena
10.03.2019 3 z 5

Taková letní oddychovka po americku. První půlka trochu zdlouhavá, ve druhé to pak nabere spád.

Kovbojka33
03.03.2019 5 z 5

Pěkná romantická kniha. Reálný příběh dvou odlišných sester. Iris má spokojené manželství, dokud její manžel nepožádá o rozvod. Iris odjíždí na léto k rodičům na farmu, aby pomohla mladší sestře Lee s chystanou svatbou.
Iris zde potkává lásku z mládí pohledného Coopra......
Kniha nepostrádá, romantiku a trochu napětí

Knižní střípky
25.02.2019 3 z 5

Pěkný letní románek, kniha pro odpočinek jako stvořená. Iris je matkou tří dětí, má úspěšného manžela, krásný dům, psa, navenek žije americký sen. Jednoho dne se jí ale z minuty na minutu zbortí. Aby získala odstup, vyčistila si hlavu a utřídila myšlenky, odjíždí do svého rodného města do domu k rodičům, aby pomohla s přípravou svatby své mladší sestry Ley. A jak už to tak bývá, vše se zamotá, nic není takové, jak se to jeví. Potkává se zde se svou láskou z mládí. Znovu si hledá cestu ke své sestře, poznává sebe sama. Svatba sestry se blíží a blíží se i čas, kdy se Iris bude muset rozhodnout, jak dál naloží se svým životem.

Leninkka
31.01.2019 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Přečetla jsem na jeden zátah.

Ivuska.09
26.01.2019

Milé, oddechové, místy trochu napínavé, zkrátka příjemné čtení. Jsem ráda, že Iris nakonec zvolila tak, jak zvolila, už jsem měla obavy, že to dopadne jinak. Doporučuji fanouškům románů pro ženy.

TerezaS177
17.10.2018 2 z 5

Příjemná kniha, avšak v tomhle žánru se najdou lepší. Dvě sestry, dva osudy, které jsou docela obyčejné. Možná jsem se u těchhle knih naučila hledat něco, co jsem u téhle nenašla, občas mi kniha nepřišla příliš zajímavá. Wow efekt se u mě tedy po dočtení neobjevil. Hodnotím průměrem.

Mermaida
29.08.2018 5 z 5

Knížka se mi líbila, příjemně se četla. Takové milé letní čtení (nejen) k vodě. Kde poznáváme dvě sestry - Iris a Leu, každá má své trápení a svůj způsob jak se s ním vyrovnat. Přesto se jedná o odpočinkovou četbu, která neurazí. Ale není ani prvoplánová.

sabca
14.07.2018 4 z 5

Iris a Lea, dvě sestry, dva osudy. Mě se kniha moc líbila. Iris, která se musí vyrovnat s tím, že se s ní chce manžel rozvést a Lea, která má před svatbou a a nosí v sobě tajemství. Myslím, že kniha stojí za přečtení a kdo se chce dozvědět jak vše dopadne at si jí přečte. Doporučuji

perpe2a
03.07.2018 3 z 5

Neurazí, nenadchne...takže průměr. Jako oddechovka bez zapojení mozkových závitů docela fajn. Řeší se vztahy v rodině, problémy s manželstvím, rivalita sester, lásky...takové běžné životní strasti a slasti. Kdo hledá nenáročný ženský román, tomu bude vyhovovat.

HaniSebi
07.06.2018 4 z 5

Knížka nebyla vůbec špatná, četla se moc dobře, ale chvíli mi trvalo, než jsem přišla na chuť hlavní hrdince. Několik prvních kapitol mi přišlo, že se pořád hroutí, pořád mi přišla taková ublížená a ukřivděná. Divila se, že jí rodina nevítá s fanfárami, i když se sama dlouho neozvala. Na začátku to také vypadá, že by bylo lepší, kdyby si s Paulem pořídili jenom dvě děti a ne tři, protože si ani nepamatuje jejich nejdůležitější aktivity a celkově jsou její organizační schopnosti dost špatné. Chápu, že to má zahrát na notu vystresovaným matkám, které se užírají pocitem, že děti nezvládají, ale opravdu jsem se bála, že budu celých 340 stran čekat, až se Iris sebere. Problémy jsou možná reálné, ale Iris by tolik fňukat nemusela.
Oddechovka na léto. Nic světoborného, ale člověk si odpočine a nemusí tolik u čtení přemýšlet.

marci137
21.05.2018 4 z 5

Velmi čtivá, velmi odpočinková.
,,Nenávist,, vůči sestrám byla hodně předvídatelná.
Lehká romantika, lehké napětí...

Štítky knihy

děti rodina manželství léto farmáři

Autorovy knížky

Hannah McKinnon
britská, 1971
2017  72%Léto u jezera

Kniha Léto u jezera je v

Právě čtených1x
Přečtených165x
Čtenářské výzvě35x
Doporučených1x
Knihotéce163x
Chystám se číst140x
Chci si koupit18x
dalších seznamech3x