PrinceznaAnna23 PrinceznaAnna23 komentáře u knih

☰ menu

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Skvělá kniha. Rozhodně ji doporučuji a do budoucna se ráda podívám i na další knihy od paní Špitálníkové.

19.12.2023 5 z 5


Netěhotná Netěhotná Jenni Hendriks

Kniha, která pobaví a má hlubší myšlenku než se na první pohled zdá.

20.10.2023 4 z 5


Poslední Mona Lisa Poslední Mona Lisa Jonathan Santlofer

Kniha může chvílemi působit chaoticky, ale na závěr vše dává smysl. Příběh je velmi poutavý.

24.07.2023 4 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Upřímně knihu jsem si původně pořídila jenom kvůli tomu, že mě zaujal obal. K přečtení jsem se následně musela lehce přemlouval, především kvůli hodnocení a komentářům. Samozřejmě souhlasím s kolegy, že kniha je napsaná zajímavým stylem, který nemusí všem vyhovovat, ovšem mě čtení problémy nedělalo a poměrně jednoduše jsem se zabrala do děje.

Mimochodem pokud plánujete knihu číst, zvažte, jak silný máte žaludek, protože některé pasáže nejsou pro slabší povahy. Já osobně jsem poměrně odolná, ale pokud jsem četla bezprostředně před jídlem nebo během jídla, tak mě chuť i hlad velmi rychle opouštěli.

26.02.2023 5 z 5


Tolkienovy bitvy Tolkienovy bitvy David Day

Kniha je velice pěkně napsaná a má krásné ilustrace. Sama o sobě je ale mnohem méně náročná než jsem očekávala.

14.02.2023 5 z 5


Krakatit Krakatit Karel Čapek

Z počátku pro mě bylo velice těžké se do knihy začíst, což bylo pravděpodobněno způsobeno trochu matoucím dějem. I přes náročnější začátek se mi kniha velice líbila. Má silnou myšlenku a zajímavý příběh.

10.02.2023 4 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Zpočátku bylo trochu matoucí, jak jednotlivé části skákaly dopředu a zpět v čase. Kniha byla i tak velmi poutavá.

18.12.2022 4 z 5


Jeho balík Jeho balík Penelope Bloom

Kniha byla, stejně jako předchozí díly, velmi čtivá. Děj se nezadrhává. Hlavní hrdinka byla díky své povaze příjemně osvěžující.

29.11.2022 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Když jsem knihu začínala číst, neměla jsem velká očekávání. Nakonec pro mě byla ovšem skvělým zážitkem a s nadšením si koupím i další díly.

24.09.2022 5 z 5


Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Má obdobný náboj jako Jeho banán, takže při čtení jsem několikrát doslova vyprskla nahlas smíchy. Vím, že tato série není pro každého, ale pokud se Vám Jeho banán líbil, tak mohu Její třešničky vřele doporučit.

01.09.2022 5 z 5


Druhá šance Druhá šance Adam Pýcha

Z počátku jsem měla problém se začíst, což částečně způsobilo i to, že jsem se neorientovala v příběhu. Ovšem tajemství byla postupně odkrývána a já díky tomu měla čím dál tím větší problém knihu odložit. Kniha je velmi dobře napsaná a má silný příběh, což možná dokazuje i to, že jsem v průběhu uronila nejednu slzu. Vřele ji doporučuji.

21.03.2022 5 z 5


Ze života šéfa Ze života šéfa Rastislav Zachar

Na začátku je napsané, že posláním knihy je inspirovat a z mého pohledu je to přesně to, co kniha udělá. Kniha rozhodně stojí za přečtení a to nejen pro vedoucí pracovníky, ale pro všechny. Třeba pak svého šéfa pochopíte.

19.01.2022 5 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Musím uznat, že ze začátku pro mě bylo velice náročné se začíst. Každopádně po dočtení pro mě kniha byla silným emočním zážitkem.

31.12.2021 4 z 5


Dekameron Dekameron Giovanni Boccaccio

Dekameron jsem četla už podruhé a je pozoruhodné, že před čtyřmi lety jsem knihu vnímala odlišně. Můj všeobecný názor na ni se ovšem nezměnil. Kniha se mi už tehdy líbila, ale myslím si, že po druhém přečtení jsem ji ocenila více. Rozhodně bych ji doporučila, ale musím Vás varovat před stylem jakým je napsaná. Než se pustíte do čtení zamyslete se nad tím, kdy byla kniha napsána.

13.12.2021 5 z 5


Balada o Barnabáši Pierkielovi Balada o Barnabáši Pierkielovi Magdalena Zyzak

Kniha mi nepřišla zrovna čtivá. Ale nechtěla jsem ji odložit nedočtenou a jsem ráda, že jsem ji dočetla, protože konec byl až překvapivě dobrý (na poměry knihy).

02.12.2021 2 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Nejprve jsem si myslela, že kniha pro mne nebude úplně vhodná, ale někde kolem padesáté stránky jsem se do děje tak moc zabrala, že mi trvalo pouze dva dny ji dočíst. Mohu pouze doporučit.

20.10.2021 5 z 5


Povolání režisér Povolání režisér Miloš Forman

Tuto knihu jsem začala číst, abych se dostala ze své komfortní zóny. Byla zároveň i mou první knihou tohoto typu. Navíc byla na téma, ke kterému nemám skoro žádný vztah. I tak mě ale kniha bavila.
Kniha je sepsaná tak, že vám to prostě utíká. Jste schopni se začíst a to jsem velice ocenila. Ale bylo nutné tam mít tolik fotografií? Obecně by mi nevadily, pokud by mi mnohdy nenarušily čtenářský zážitek tím, že mi přepůlily větu. Chápu, že chtěli fotografie na dvojstránku, ale dalo by se to vyřešit i lépe.
Obecně knihu mohu doporučit zejména lidem, kteří se zajímají o film nebo o pana Formana.

14.09.2021 3 z 5


Hříšné dopisy Hříšné dopisy Vi Keeland

Tato kniha mě velice překvapila. Je prvním erotickým románem, který jsem četla, takže mě občas překvapila jeho otevřenost. To jsem ovšem vnímala spíše pozitivně. Vždy jsem ráda, když mě kniha něčím překvapí.
Obecně pro mě bylo velmi jednoduché se začíst. Čas i stránky mi tak při čtení této knihy utíkali možná až příliš rychle. S hlavní hrdinkou jsem v průběhu knihy brečela, ale zároveň se i smála. Velice mě bavilo sledovat její příběh a už teď se nemohu dočkat, až si knihu přečtu znovu.

01.07.2021 5 z 5


Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Kniha obsahuje velké množství zajímavých informací a dopomáhá pochopit nějaké detaily, jelikož informace uvádí i s ohledem na historické události. Také je velice pěkně napsaná. Jednoznačně doporučuji...minimálně všem fanouškům seriálu. ;-)

13.06.2021 4 z 5


Děti, které přežily Mengeleho Děti, které přežily Mengeleho Eva Mozes Kor

Upřímně už jsem četla spoustu knih z tohoto prostředí, ale velice jsem ocenila, že kniha je psaná tak trochu jinak. Dozvěděla jsem se v ní i spoustu nových informací. Velice knihu doporučuji.

05.06.2021 5 z 5