Netěhotná

Netěhotná https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445722/bmid_netehotna-G0l-445722.jpg 3 149 34

Sedmnáctiletá Veronica Clarková vždycky toužila po pozitivních výsledcích – až do chvíle, kdy drží v ruce počůraný plastový proužek se dvěma růžovými čárkami. Ani důsledně používané kondomy totiž nejsou spolehlivá ochrana, zvlášť ne když do nich váš přítel tajně nadělá dírky, abyste se místo na vysněnou školu do jiného státu dostali radši doma do jiného stavu. Veronica potřebuje potrat, ale nejbližší místo, kde si ho může nechat legálně udělat, je vzdálené přes devět set mil – a Veronica nemá auto. Strach ze ztráty tváře jí nedovolí požádat o pomoc kamarádky ani rodiče, a tak se obrátí na někoho, o kom věří, že ji neodsoudí: Bailey Butlerovou, postrach Jeffersonovy střední školy a Veroničinu bývalou nejlepší kamarádku v jedné osobě. Hned, jak se ocitnou na cestě, si však Veronica rychle připomene, že s Bailey není nikdy nic jednoduché. Výsledkem jsou dva dny nabité kradenými auty, brokovnicí, posedlým ex-přítelem, striptérkou lobbující za práva nenarozených dětí a celou plejádou dalších bizarních příhod. Navíc se ukazuje, že stará rána z rozbitého přátelství a zrady ještě zdaleka není zahojená.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Unpregnant , 2019


více info...

Přidat komentář

Ctenar1202
25.04.2024 4 z 5

Bylo to opravdu oddychové čtení, které mě místy pobavilo, místy jsem kroutila očima, protože určité situace byly takové nepravděpodobné. Ale ve výsledku jsem si příběh vlastně užila. Bavily mě rozdílné náhledy a názory obou dívek. Náctiletí čtenáři, v tomto případě spíš čtenářky, budou spokojené. Je to takový ztřeštěný příběh.

klaraj093
05.04.2024 4 z 5

Ani jsem nečekala, že mě bude kniha takhle bavit. Byla to taková rychlá oddechovka plná vtipu, ale i jiných emocí. Hezké čtení.


Acnaj
29.03.2024 3 z 5

Taková pohodová oddechová, sice místy trochu drama, ale odlehčené...

kate9326
19.03.2024 5 z 5

Super, moc bavilo :-)))

btw Ronnie je zktácenina z Veronica, nevím, koho to může překvapovat....

tereza0684
20.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Velmi čtivý, oddechový a vtipný příběh. Nevím zda je to vhodné pro mladší čtenáře protože v realitě by se ta zápletka nemusela tak snadno vyřešit. Ale přeci jenom je to příběh o náctiletých s nadsázkou. Dobrý konec přišel a to se mi líbí. Překvapilo mě krásné popsání míst, situací, pocitů a počinů postav..originální knížka

Ivet_V
29.12.2023 3 z 5

Četlo se to dobře. Chtěla jsem oddechovku a tu jsem taky dostala. Jasně, občas to bylo až bizarní, ale bylo to vtipné a já si to užila. Taky oceňuji autorku, že se nebála do tohoto tématu pustit.

PrinceznaAnna23
20.10.2023 4 z 5

Kniha, která pobaví a má hlubší myšlenku než se na první pohled zdá.

RemiBlack
01.08.2023 4 z 5

2023/24
Stejně jako u Zachraňte Steva, i tentokrát jsem do knihy šla s nízkými očekáváním, a pak se mi příběh fakt líbil. Je to odpočinkové, trochu nereálné, ale zároveň realistické na těch správných místech. Chatrné (ne)přátelství Veronicy s Bailey bylo vážně hezky zpracované, četlo se to krásně rychle, a celkově to naplnilo moje očekávání.

johi_murasova
18.06.2023 3 z 5

Musím se přiznat, že jako první jsem viděla film a líbil se mi natolik, že jsem si chtěla přečíst i knihu a rozhodně nelituju! Nasmála jsem se tolik, jak už dlouho ne. Je to přímo taková ta trhlá oddechovka, kterou si jednou za čas potřebuje přečíst každý. Je to kniha o vážném tématu, zpracované do vtipného teenage příběhu, najdeme zde ale i podstatu přátelství.

martina8425
11.02.2023 3 z 5

Knihu jsem brala do ruky s tím, že si chci přečíst něco lehkého, odpočinkového. Nečekala jsem velkou zápletku ani ponaučení. A tak jsem ani nebyla zklamaná :-) Faktem je, že jsem ji měla přečtenou během tří dnů. Příběh o přátelství byl průměrný, nic, co by zaujalo. Co mě negativně překvapilo bylo to, že Veronica brala potrat jako nějakou běžnou záležitost, vůbec nevyjadřovala kolem této situace nějaké emoce (kromě vzteku na svého přítele).

Lily101
11.12.2022 3 z 5

Ztotožňuji se s recenzí od lucisa.n (rozhodně pár hodin po zákroku podstupovat něco takového jako lézt na vysokou sochu je blbost). Dále dost tristní hádka dvou kamarádek, občas nelogické chování a jednání, Veronika (Ronnie? To jako fakt?) pořád zpytující své chování, ačkoliv se snaží seč může, chování Kevina je dost ujeté, problémy na cestě ztěží uvěřitelné, finanční negramotnost a vlastně celkově…nic moc kniha. Moc z toho čiší to, že byla kniha napsána Američany.

Na druhou stranu oddechová, byť se část odehrává na cestě, tak je obsah zajímavý. Ale jen za to si kniha rozhodně nezaslouží takovou pozornost na sociálních sítích, které se jí dostává.

IvetaZ
09.08.2022 3 z 5

Praštěný příběh o bývalých kamarádkách - školní hvězdě a školní outsiderce. Ponaučení z příběhu jsem si neodnesla žádné, ale místy to bylo vtipné a četlo se snadno, takže ucházející oddechový průměr.

Verys58
07.08.2022 2 z 5

(SPOILER) Od Netěhotné jsem nečekala velké věci. Anotace se mi líbila, kniha mohla mít větší potenciál, ale některé věci byly přitažené za vlasy- např část se Safírou.

Čekala jsem, že během potratu bude aspoň krapet popsány pocity Veronicy nebo něco podobného.

Také jsme moc nepochopila, když se dívka jmenuje Veronica, proč ji kamarádky a rodiče nazývají Ronnie?

lucisa.n
06.08.2022 2 z 5

Tohle bylo špatné. Opravdu příběh pro náctileté a ještě ke všemu nic moc. Hlavní hrdinka namyšlená, egoistická a nesympatická. Příběh neuvěřitelný, občas pěkné blbosti (určitě par hodin po interrupci bude slečna lézt na 5m vysokou sochu). Naštěstí kniha byla aspoň čtivě napsaná. Zajímavé bylo, že kapitoly byly pojmenovány počtem mílí, které hlavní hrdinka za potratem urazila. Některé byly opravdu krátké, na pár vět - ty jsem měla nejradši a to asi vypovídá o všem :D Kniha mi přijde zbytečná, nic moc člověku nedá. Nedoporučuji.

lailaj
07.07.2022 2 z 5

no nevím, co si o této knize mám myslet. Potrat je jen kulisou k tomu, aby si hlavní hrdinka uvědomila, že příliš dbá na to, jak vystupuje. U obou postav mi chybí celistvost a logičnost jejich chování (i když u Bailey je to horší) a dělají co zrovna autorku napadlo, i když to neodpovídá povaze hrdinek. Kniha je čtivá a relativně ocípá

TVer
21.06.2022 3 z 5

(SPOILER) Takové pohodové čtení, jsem ráda, že kniha neskončila tak, že Veronica nakonec na ten potrat nešla, četlo se to dobře, ale celou dobu jsem si říkala, jak se tam jenom Kevin zvládl objevit každých 10 stran.

pogmanka
09.05.2022 5 z 5

Super trhlá oddychovka, u které jsem se skvěle pobavila a užila si plno zábavy. Ze začátku jsem si nebyla jistá, jestli se mi to bude líbit, ale už po pár stránkách jsem se do toho dostala a užívala si s oběma dívkami jejich trhlou cestu. Musím říct, že za mě to fungovalo a bylo to správně trhlé. Moc pěkné! A i mezi humorem se dokázaly objevit vážná témata a být pěkně zpracovaná. Moc pěkné.

punkgirl97
04.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Příběh byl velmi odpočinkového a jednoduchého rázu. Bavil mě, ale nejsem si moc jistá, že si ji do budoucna přečtu znovu. Nicméně NIKDY neříkej NIKDY.

Postava mě zaujala v dobrém slova smyslu jen Baily ta byla prostě skvělá. A v negativním slova smyslu asi čtenáře této knihy nepřekvapím tak Kevin‍️.

‼️SPOILER ‼️
To, když si v knize říkáte, že se to více po tento nemůže objeví se Kevin, takové nepsané pravidlo této knihy!
Prosím vás a scéna s krávami mi připomněla film Auta a buzení spících traktorů. ️️️
‼️KONEC SPOILERU‼️

Celkově se hezky vyvíjel přátelský vztah mezi Baily a Veroniky. Krásná proměna charakterů, respektive té Veroniky. Baily to měla v hlavě srovnané asi celou dobu. Nicméně ani jedna to neměla v životě úplně jednoduché. Ale občas se člověk musí trochu odvázat a žít svůj život naplno.

3,5/5

andrea0221
30.03.2022 4 z 5

Taková ztřeštěná knížka o vážné věci, dobře se to četlo a i když už je mi víc jak -sát tak jsem si ji ráda přečetla a kupodivu mi ji doporučila moje 74 letá tchýně :-)

veverrka11
21.02.2022 3 z 5

Po knížce bych sama o sobě nesáhla, na středoškolské contempo si už připadám stará (nehledě na to, že většina jich je na jedno brdo).
Ronnie zjišťuje, že se jí těsně před maturitou pozitivním těhotenským testem život rozsypává pod rukama. A tak se se školním vyvržencem a svou bývalou nejlepší kamarádkou Bailey vydává na tisíc mil dlouhou cestu za potratem...
Knížka je čtivá a místy i vtipná, ale jak už jsem psala, nepatřím už moc do cílovky. Jednání většiny postav (zejm. Kevina) bylo z odpuštěním na přes dr*ku. Navíc si nemyslím, že by bylo reálně možné, aby dvě ani ne osmnáctileté holky vydaly na tak dlouhou cestu a nikdo na to nepřišel, teda až na přítele Ronnie, který se začne chovat jako stalker.
Z postav mi byla asi nejsympatičtější Bailey, i když ani ji jsem si pořádně neoblíbila, na to se chovala až moc lehkomyslně a podivínsky.