PetraChvílová PetraChvílová komentáře u knih

☰ menu

Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Dějová linka, která pojí všechny díly a vždy stála v pozadí detektivnímu příběhu, se dostává do hlavní role a psychopat a mord ke v roli vedlejší. Příjemná změna, kniha neztratila nic ze svého stylu. Opět čtivě, napínavé a oba příběhy gradují až na konci.

09.03.2020 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

I přes hrůzostrašné téma je kniha čtivá a zmírňuje hrůzy holokaustu. Napsáno je příjemně a čtivě, ale po druhé bych do ruky už nevzala.

16.02.2020 5 z 5


Čokoládový průšvih Čokoládový průšvih Petra Hülsmann

Lehké, příjemné počteníčko na dovolenou nebo jako v mém případě mezi náročnějšími knihami. Bavila jsem se a i slza ukápla.

08.02.2020 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Z Hany jsem byla unešená, tato kniha ve mě nechala ještě více emocí. Kniha má rychlý spád, který mi nedovolil ji odložit. Řadím do kategorie "přečtena jedním dechem".

17.04.2019 5 z 5


Divočina Divočina Cheryl Strayed

Byla jsem hodně zvědavá, protože film se mi moc líbil. Z knihy jsem ještě nadšenější. Je to jako únik z života. Kniha mě vtáhla a já nasála celý ten klid a ticho, který Cheryl cestou prožívala.

17.03.2019


Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Nejdříve jsem viděla film, ten se mi líbil moc. Knihu jsem četla až po nějakém čase a líbila se mi ještě víc. Samotná katastrofa ustoupila silnému příběhu lásky. Doslova jsem byla v příběhu utopena. Za mě tedy všech pět.

14.12.2018 5 z 5


Vánoce po francouzsku Vánoce po francouzsku Fiona Valpy

Asi hodně záleží, v jakém rozpoložení se čtenář nachází. V mém případě nutnost vypnout,relaxovat,nepřemýšlel zapříčinila dočtení této červená knihovny,po které nezůstal žádný pocit. 2 hvězdičky pouze za lehkost čtení a za to,že jsem dostala chuť na francouzskou kuchyni.

13.10.2018 2 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Tato kniha by klidně mohla být návod jak cestovat v čase .... dostanete upozornění, že se vám místy bude dělat zle od žaludku, chvílemi bude pociťovat euforii, vzrušení a napětí. Za mě level "Jedním dechem".

08.10.2018 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Prázdninová oddychovka, jedním dechem a ideální na vyčištění hlavy. Můj první Hartl a jsem ráda, se jsem vzal ruky. Děkuji svým přítelkyním za doporučení.

01.09.2018 5 z 5


Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Za mě prostě skvělé.

31.08.2018 5 z 5


Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Opravdu špatná kniha na dovolenou a jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Tolikrát jsem ji chtěla odložit a proložit něčím odlehčeným, nešlo to, musela jsem ji přečíst do konce a po dlouhé době cítila knižní absťák a současně úlevu, že to mám za sebou.
Syrová, reálná, skutečná a jedním dechem přečtená. Doporučila bych všem jako povinnou četbu, abychom nezapomněli, jak dokáže víra a přesvědčení v nesmyslnosti.

19.08.2018 5 z 5


Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

Předvídatelný děj, klasická červená knihovna. Ale velké plus....čte se samo, na dovolenou a odpočinek od všech Adlerů, Bjørků a Coluů ideální.

02.08.2018 3 z 5


Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

K této knize jsem se dostala jen díky čtenářské výzvě a jen mi potvrdila, že tato akce má pro mne smysl. Jinak bych ji ani do ruky nevzala. Skvěle napsané. Syrově popsány reálie a historická fakta na pozadí poutavě napsaného příběhu. Už mi jen stačí navštívit Brno a na vlastní oči se projít vilou. Dávám max hvězdiček.

08.07.2018 5 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Čtivé, napínavé, téma fajn, ale nic vyjímečného, rozhodně jsem četla lepší detektivky. Labilních detektivů je na trhu spoustu, tento zatím u mne zapadá.

21.06.2018 4 z 5


Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Trošku jiné, ale pořád Adler Olsen. Až ten konec byl pro mne zklamáním. Jakby byl napsán ve spěchu a autor přesně nevěděl, jak smysluplně ukončit. Ale zůstávám věrná a těším se na další :D

07.05.2018 3 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

No prostě Lars Kepler, s další a další knihou je toto duo lepší a lepší. Konec až hororový, překvapivý závěr. Ani jednu stránku jsem se nenudila, místo usínání v autobuse jsem četla, děti dávala dřív do postele, abych si mohla vzít knihu. Prostě skvělé.

09.02.2018 5 z 5


Za facku Za facku Eva Urbaníková

Podle % jsem nečekala žádný zázrak, ale toto mne opravdu zklamalo. Téma by si zasloužilo lépe napsaný příběh. Plitké, jednosměrné, jediné plus, že se kniha dobře a rychle četla.

25.01.2018 1 z 5


O dívce Grace O dívce Grace Anthony Doerr

Kniha předčila mé očekávání, kniha o hledání a sebepoznaní, o velkých ztrátach a ještě větších nálezech, síle vlastní osobnosti. Hlavní hrdina ač slaboch tak neskutečně silný a odhodlaný. Pro mne dokonalá one-man-show.

07.01.2018 5 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Jedna z nejlepších knih, které jsem četla. Od první stránky jsem se nedokázala odpoutat.

28.12.2017 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Prvními stránkami jsem se doslova prokousávala, ale najednou přišel zlom a já objevila kouzlo této překrásné knihy. Neskutečná kniha, nejlepší, co jsem letos četla. Rozhodně se k ní vrátím.

03.08.2016 5 z 5