Peta0405 Peta0405 komentáře u knih

☰ menu

Poslední na řadě Poslední na řadě Helen Fields

No, nevím popravdě, jak knihu hodnotit... Četlo se to velmi dobře, jako ostatně všechny autorčiny knihy, čtivost je opravdu její silnou stránkou. Příběh se mi taky z větší části líbil, ale ze závěru jsem zklamaná. Dávám 4*, ale hlavně kvůli mé oblíbené autorce, jinak tak max 3,5.

07.01.2024 4 z 5


Kukačka Kukačka Camilla Läckberg

Za mě super, tuhle sérii mám moc ráda a měla jsem radost, že se k ní Camilla Läckberg zase vrátila. Ráda jsem se opět setkala se známými postavami. Kdo je vrah v současnosti jsem začala tušit celkem brzo, vraha z minulosti jsem neuhádla.
Nesouhlasím se čtenářkou níže, že by tam bylo nějak hodně nezapamatovatelných postav, těch nových tam zase tolik nebylo. Jedině, že by někdo nečetl dřívější knihy této série. Tam věřím, že se může hůře orientovat, ale začínat sérii 11. dílem asi není úplně nejlepší nápad...

06.11.2023 5 z 5


Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Přečteno a vůbec nesouhlasím s tím, že by to bylo zklamání. Já jsem nadšená, jako téměř vždy u Harryho. Určitě je potřeba mít přečtené předchozí díly, jinak se v tom člověk ztratí. I já jsem občas něco lovila z paměti, vzhledem k tomu, že od Nože už nějaká doba uplynula. Příběh podle mě zajímavý, i když s pachatelem jsem se trefila hned prvním typem, ale pak jsem několikrát v průběhu četby zapochybovala. Možná je to tím, že už toho mám od Nesba načteno fakt hodně :-) (Ale ženu s velkým Ž jsem neodhadla). Harry se zase posunul o kus dál životem a uvidíme, co mu budoucnost přinese.

23.05.2023 5 z 5


Nářek drozda Nářek drozda Tim Weaver

David Raker je zpět a se vším všudy. Přečteno během 2 dnů jedním dechem, nešlo to odložit. (A teď mě zase mrzí, že jsem si to víc nešetřila :-) ). Ta kniha opět nemá hluché místo a ten konec... Další díl vychází v aj v červnu (The last goodbye) a měli bychom se v něm setkat s Rebekou ze Ztracených střípků a doufám, že se nějak vyvrbí i linka s Healym.

03.05.2023 5 z 5


Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Knihu jsem četla už vloni v angličtině a byla jsem nadšená. Mělo to spád, šťávu, spousta emocí... Určitě si jí přečtu ještě česky. I když v aj se kniha již nejmenuje "dokonalá", český název zůstal sérii věrný, to je dobře. Je se obávám, že je tato kniha ze série poslední... :-(

12.04.2023 5 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Koupená e-kniha v předprodeji, takže už mám přečteno :-). Četla jsem tu komentář od někoho, kdo četl originál, že byl zklamaný. Tak to já rozhodně vůbec. Přečetla jsem zase jedním dechem od začátku do konce. Huntera i Garciu jsem si fakt oblíbila a detektivky jsou psané opravdu čtivě a tak, že je nemůžete odložit. Celkově ze série to sice pro mě není úplně top - to jsou asi knihy s Lucienem, kde se děj hodně dotýká osobně i Huntery, nicméně určitě je to Carterův slušný standart. Jen mám pocit, že podobný motiv se už v některé jeho knize objevil, ale to napínavosti Genesis neubralo.

23.02.2023 4 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

Uf, to bylo teda zase něco... Poslední asi třetinu jsem jela na jeden zátah. Tahle série je prostě fakt top.

03.11.2022 5 z 5


Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Další skvělá kniha s Erikou, stejně dobrá, jako předchozí. Tak jsem se na ní těšila a přečteno mám za pár dní, si to příště musím víc šetřit :-). Doufám, že se tentokrát pokračování dočkáme dřív :-) Jo a potěšila a pobavila mě česká paštika :-)

27.10.2022 5 z 5


Jako stín Jako stín Helen Fields

Dokonalou sérii miluju, toto bylo trochu slabší, ale nakonec se to rozjelo a druhou půlku už jsem přečetla jedním dechem. Takže nakonec to vůbec nebylo špatné. Jinak postava Connie se objeví i v další knize ze série s Avou a Lukem, která vyšla na jaře v angličtině a jmenuje se One for sorrow. Přečetla jsem jí v originále a vpodstatě je časově umístěna po této knize. Takže jsem to měla trochu napřeskáčku, ale dějově to nijak nevadilo...

14.10.2022 4 z 5


Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

To byla zase jízda, ani mi nepřišlo, že to má tolik stran, jak mi to rychle uteklo... Opět naprosto skvělý, vraha jsem neuhodla, měla jsem asi 3 varianty, jak to bylo a všechny špatně :-). Strike a Robin jsou momentálně moje nejoblíbenější detektivní dvojka. Už se nemůžu dočka dalšího dílu. ( V Británii vychází v srpnu, tak moc doufám, že se českého překladu dočkáme dřív, než zase po 2 letech...).

07.06.2022 5 z 5


Stín ve dveřích Stín ve dveřích Tim Weaver

Tak rozhodně to stálo za to. Trochu jiný Raker, trochu jinak pojaté vyprávění, ale také velmi dobré. Další díl vychází v AJ v nejbližších dnech, tak snad se brzy dočkáme překladu :-).

20.05.2022 4 z 5


Dokonalá tma Dokonalá tma Helen Fields

Tak jsem nevydržela a po přečtení Dokonalé tmy, jsem přečetla další díl (One for sorrow) v angličtině. Je to teda zatím asi nejdrsnější díl a obávám se, že možná poslední... Každopádně ale stojí za to.

17.05.2022 5 z 5


Dokonalá tma Dokonalá tma Helen Fields

Wow, bomba. Takhle série teda fakt nemá klesající tendenci. Opět přečteno jedním dechem, až mě mrzí, že jsem si to víc nešetřila :-). Tak snad se brzy dočkáme další.

29.04.2022 5 z 5


Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Další výborný Bryndza, jeho knihy se čtou samy, až je mi líto, že to vždycky tak rychle uteče :-). Tentokrát jsem rozuzlení věděla celkem brzo, ale ani pak mě to nepřestalo bavit. I Kate už jsem přišla na chuť :-), i když teda Erika pro mě pořád ještě vede :-). Doufám, že se s oběma ještě potkáme...

10.12.2021 4 z 5


Ztracené střípky Ztracené střípky Tim Weaver

Tak jsem trochu rozpolcená... Asi první půlka mě moc nebavila, docela se to táhlo, ale nejsem zvyklá odkládat rozečtené knihy, takže jsem se tím nějak prokousala. Druhá půlka už lepší, tam to celkem odsýpalo. Ale teda David mi tam chyběl (i když nakonec to tak úplně bez něj nebylo :-) ) a aspoň si můžeme trochu udělat obrázek, o čem že bude další kniha s Davidem :-). Už se na ní moc těším.

26.08.2021 3 z 5


Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

No ne že bych to chtěla během čtení zrovna odložit, ale z celé série pro mě asi zatím nejslabší, bohužel. Nebylo to pro mě úplně ono... Tak snad další knihu zhltnu zase jedním dechem, jako všechny předchozí :-).

08.07.2021 3 z 5


Žena obchodníka s příběhy Žena obchodníka s příběhy Steve Robinson

Hm, tak tohle mě úplně nezaujalo. Od Stevena Robinsona miluju jeho genealogickou sérii (a doufám, že bude pokračovat), tak jsem po této knize hned skočila. Ale bohužel ani zdaleka nedosahuje úrovně románů s J. Taytem. Nudné, předvídatelné... bohužel...

23.06.2021 1 z 5


Údolí Údolí Bernard Minier

Tak za mě rozhodně jedna z těch lepších knih ze série, opět úchvatné. Jen by mě zajímalo, jestli bude ještě série pokračovat. Přijde mi, že v závěru to autor tak nějak vše uzavřel...

21.02.2021 4 z 5


Mořská panna Mořská panna Camilla Läckberg

Tak rozhodně to byla zatím jedna z těch nejlepších od této spisovatelky. Vraha jsem teda uhádla hodně brzo, ale hlavně proto, že jsem nedávno četla knihu, kde bylo rozuzlení vpodstatě skoro stejné. Takže závěr pro mě sice nebyl překvapivý, ale děj byl i tentokrát hodně zajímavý...

22.11.2020 5 z 5


Dopisy od mrtvého Dopisy od mrtvého Steve Robinson

Tak ne, že by mě to vyloženě zklamalo, ale asi to nebude moje nejoblíbenější kniha ze série. Tím zůstávají Stopy v krvi a Spříznění. Tentokrát mi to nepřipadalo až tolik napínavé a ani to nemělo takový spád. Ale i tak rozhodně lepší průměr. Jsem zvědavá, jestli autor přidá další díl.

28.09.2020 3 z 5