Obálka knihy Genesis
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503828/bmid_genesis-sIc-503828.png 5.0 1362 1362

Robert Hunter série

Robert Hunter je povolán k nejděsivějšímu místu činu, jaké kdy navštívil. Ještě větší znepokojení se ho zmocní, když se při pitvě najde v těle oběti verš básně zanechaný vrahem. Zanedlouho se najde další mrtvola. Metody a podpis vraha se liší, ale stupeň použitého násilí nasvědčuje tomu, že za oběma zločiny stojí stejný pachatel. Hunterovy obavy potvrdí nález druhé části básně. Tento objev však nejenže spojí dvě vraždy, ale je už jasné, že jde o dílo sériového vraha. Robert Hunter i přes nedostatek forenzních důkazů musí dostihnout nejdisciplinovanějšího a nejsystematičtějšího zabijáka, na jakého kdy narazil; pachatele, který se kochá strachem oběti a pro něhož je smrt lekcí, již je třeba udělit. Genesis je dvanáctým románem série o detektivech Robertu Hunterovi a Carlosi Garciovi.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název: Genesis, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Genesis. Přihlašte se a napište ho.

hellena1523
06.07.2025 5 z 5

Perfektní! Jako vždy! Celou dobu mi vrtal hlavou název a i když jedna z mých teorií motivů byla správná, vše si sedlo pod taktovkou autora. To mě baví!

Rihatama
01.07.2025 5 z 5

Chris Carter neztrácí motivaci ani nápady. Rovněž úroveň násilí, stejně jako míra znechucení zůstávají na nejvyšších hodnotách. Nemyslím si ale, že člověk potřebuje polechtat své ego a pokřivený etický žebříček hodnot. Při čtení těch stále originálnějších násilností (klobouk dolů na autorovou fantazií) stojím vždy na straně spravedlnosti a doufám v černobílý, jasně vymezený závěr. V takových knihách člověk může být svědkem vítězství dobra nad zlem (daleko od reálného života). Zlotřilec musí být odhalen, dopaden a zastaven a Robert Hunter a Carlos Garcia přece musí vyhrát a každý, sebenechutnější ultranásilný zločin vyřešit. Jenže Carter není nadarmo vystudovaný psycholog a jeho kriminální příběhy bývají málokdy černobílé. Stejně je tomu i s Genesis. A tak se s blížícím se závěrem ptám sama sebe, jestli opravdu chci toho šíleného, úchylného a zlem posedlého vraha vidět na šibenici.... Carter rozehrává hned několik případů a vždy si pohraje s psychologií obětí i pozůstalých. A potěší i tradičně ultrabystrý, byť ne neomylný, mozek Roberta Huntera. Výborná série.

rumova_kulicka
01.07.2025 5 z 5

Carter je sázka na jistotu. Knihy mají vesměs stejný mustr, ale vždycky jde vyšetřování do posledního detailu, vždycky se vysvětlí úplně každá pachatelova pohnutka a taky cením, že se v polovině knihy neodehrávají žádné lovestory vyšetřovatelů. Padouši jsou teda strašně sadističtí a vynalézaví, ale na to už jsem si zvykla.

Související novinky - Genesis (15)

100 nejčtenějších knih roku 2024

27.12.2024

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

10 nejčtenějších knih (květen)

15.05.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Jestliže Hunter před chvilkou spatřil v očích doktorky Slaterové smutek, pak ona také spatřila v těch jeho něco, co ještě nikdy neviděla - smutek, možná... zmatek a nevíru dozajista.

Jak někoho zabijete, a přitom ho ve skutečnosti neusmrtíte?

Otázka číslo jedna, kterou si tváří v tvář sebevraždě položí absolutně každý - ať už jde o milovanou osobu nebo ne - zní: Proč?

Kniha Genesis v seznamech

v Přečtených1 753x
v Mé knihovně542x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Chris Carter také napsal(a)

Chris Carter
brazilská, 1965