Napsáno krví

Napsáno krví https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454437/bmid_napsano-krvi-x09-454437.jpg 5 1363 344

Robert Hunter série

< 11. díl >

Los Angeles, 4. prosince. Přesně tři týdny do Vánoc. Angela Woodová, mistryně kapsářského řemesla, pro dnešek právě skončila – šest set osmdesát sedm dolarů – to není špatný výdělek za necelých patnáct minut práce. Oslavuje úspěšný den koktejlem a přitom její pozornost upoutá jeden z návštěvníků hotelového baru, který se chová hrubě k nějakému starci. Angela se rozhodne dát mu ponaučení a ukradne mu na první pohled drahou koženou tašku. Uvnitř nejsou peníze ani laptop, nic cenného – aspoň ne pro Angelu. Jen černá knížka vázaná v kůži, překvapivě těžká. Zvědavost zvítězí a v pohodlí svého bytu Angela rychle prolistuje kořist. A tehdy začne nejhorší noční můra jejího života. Není to totiž obyčejná knížka – její obsah předčí i tu nejzvrácenější představivost. Napsáno krví je jedenáctým románem série o detektivu Robertovi Hunterovi a Carlosi Garciovi.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Written in Blood , 2020


více info...

Přidat komentář

čef
12.04.2024 5 z 5

Další hon na zločince, sériového vraha, v LA. Lovec Hunter se dostane do děsivých situací a jde mu o život. Naštěstí má okolo sebe další chytráky. Jde také o to jak se vláda stará o své veterány a samozřejmě o vyšší principy mravní. Chvílemi tedy edukační, chvílemi neuvěřitelné, ale takový je pan Carter. Umí ale napsat hodně napínavý příběh a o ten převážné většině čtenářů hlavně jde.

LadaLil
06.04.2024 4 z 5

Mně se kniha líbila. Samozřejmě je trochu poplatná dnešnímu stylu, za vlasy přitažené úniky, do extrému vyhnané násilí. Na druhou stranu sympatický vyšetřovatel a příběh, který měl spád.


Warty
04.04.2024 5 z 5

Další skvělá detektivka, od které je těžké se odtrhnout. Carter prostě umí.

Acquenta
03.04.2024 5 z 5

Naprosto skvělé, přečteno za dva dny . Jinak to u Cartera ani nejde :-)

Sančez
01.04.2024 4 z 5

Carter je dobrý, vážně dobrý, ale nevím za sebe musím říct, že mi to někdy přišlo psané na sílu. Napínavé to bylo což o to, ale ten konec to tak trochu zabil. A já mám raději trošku jiné konec, víc promyšlené, víc WOW. Bylo to dobré, ale dobré je za tři.

Doubravka1975
23.03.2024 5 z 5

Tenhle 11.dil série Robert Hunter je opravdu Napsaný krví. Pachatel si píše opravdu nechutný deník, který je mu ale odcizen a tak pátrání na obou stranách může začít....a autor Chris Carter tenhle příběh dopisuje pod velkou tíhou své osobní tragédie a za veliké podpory svých přátel. Klobouk dolů.
Téma drsné a brutální, ale nejsmutnější je, že tohle se ve skutečnosti asi doopravdy děje.
V úvodu silné věnování a na konci poděkování

RoBertino27
17.03.2024 4 z 5

Moji předchůdci tu zmínili něco výtek, já musím také přidat pár drobností. Především - a to nechci nijak poodhalovat děj - si myslím, že zkušení kriminalisté a technický všeuměl jen těžko nebudou mít na pamětí, že dnes prakticky na každé zařízení existuje "protizařízení" odhalující to první. Pak se nemohu zbavit dojmu, že se nám autor tak trochu zakoukal do Smrtonosné pasti 2; a do třetice - po tolika zkušenostech by se policie a především Hunterovo oddělení mohlo trochu porozhlédnout po městě po oněch opuštěných budovách. Vím, i američtí hrdinové se ohánějí socialistickým "Nejsou lidi", ale prověřit pár vybydlených komplexů by zcela určitě přineslo své ovoce.
Nic to samozřejmě nemění na výborně vygradovaném příběhu, jehož součástí mohou být pro někoho naprosto nečekaná překvapení.

Reat
13.03.2024 4 z 5

No...nějak nevím, no. Pro Cartera jsem měl, nebo tedy pořád mám slabost, ale tady už mi připadá, že tak trošku zešílel i on sám. V první řadě bych si dovolil malinko pohanět překlad. Neříkám, že je nějak špatný, ale ubrat strojenosti v něm by rozhodně neuškodilo. Silně totiž pochybuji, že by se detektivové bavili způsobem zde vylíčeným. Proto je mi daleko bližší kupř.Dán nebo Goffa, kde je věrohodnější způsob komunikace a vyjadřování. No ale budiž.
Co mě ale iritovalo o dost víc, je už všudypřítomná doslovná fantasmagorie. Chápu, že je v záplavě dnešních kriminálek potřeba být malinko originální, ale proti Carterovým pachatelům jsou kupř. Orličtí vrazi se svými sudy napuštěnými louhem a letící ze Žďákovského mostu nudní břídilové. Také je podle mě spíš na škodu nacpat do jedné kapitoly hned několikero "šokujících" odhalení, aby se poukázalo na zrůdnost vraha a vyvolalo zděšení....alespoň na mě to totiž mělo efekt přesně opačný.
Nicméně čtení je to opět rozhodně poutavé a třeba známý Carterův trik s ukončením každé kapitoly pořád funguje, člověk je prostě nucen otáčet stránky jako zběsilý. A ačkoli ve mě kniha už zdaleka nevyvolává ani takové emoce, ani nadšení jako kdysi, pořád se jedná o neskutečně dobrou zábavu, dalece převyšující valnou většinu konkurence. A to není málo.

85098211
24.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Jak je u autora obvyklé, je tato jeho kniha zase jedna velká jízda od začátku až do konce! Tento další případ, který budou řešit Robert Hunter se svým parťákem Garciou, začíná tím, že mladá kapsářka Angela Woodová ukradne neznámému muži jeho tašku. Nenalezne v ní ovšem očekávanou kořist, ale objemný a překvapivě těžký deník s obsahem, který neočekávala ani v tom nejhorším snu. A protože si ho nechce ponechat, anonymně ho vhodí do schránky soudní patoložky Claire. No a tak se tento předmět ocitne také na stole obou vyšetřovatelů, protože je jasné, že jej psal brutální a zvrácený sériový vrah. Kromě toho se brzy ukáže, že tento pachatel vraždí již celou řadu let, aniž by se na jeho činy přišlo. A nyní chce svůj deník dostat zpět za každou cenu - a nezastaví se naprosto před ničím...
Už se musím opakovat, ale kniha je opět neodložitelná a neskutečně napínavá. A tentokrát půjde o život také Hunterovi, protože se vynasnaží zachránit Angelu, která se do spárů vraha dostala také. Ve finále tedy opět hodnotím plným počtem - ani snad jinak u svého oblíbeného autora nemohu ;-). A časem se těším na další, prozatím bohužel poslední díl...
PS: Netušila jsem, že tuto knihu autor napsal pod tíhou osobní tragédie, to jsem si přečetla až v komentářích zde. Hned jsem si to ale vyhledala na netu a je mi opravdu strašně moc líto, že ho potkalo takové neštěstí...

hlavinka
20.01.2024 5 z 5

U Cartera jsem začala knihami s Lucienem. Ty byly skvělé a úžasně namluvené Jakubem Seicem.
Pak jsem jela sérii od začátku a knihy mi přišly jak přes kopírák. I když byly, samozřejmě čtivé.
A tak se mi tahle knížka líbila o něco víc než ty ostatní (kromě lucienovských, ty vedou), právě proto, že byla maličko jiná.
S poslední knihou ze série váhám, ale asi ji přečtu čistě ze zvědavosti.

dlabikk
15.01.2024 5 z 5

Další neotřelý příběh Huntera, Garcíi a zbytku útvaru ultranásilných zločinů Los Angeles. Příjemným zpestřením byla Angela, která se chovala celkem racionálně a nesnažila se na kořisti zbohatnou, jak jsem jí z počátku podezřívala a stal se z toho opět hon na zvráceného vraha. Napínavé a děsivé jako obvykle a zasloužení hodný 5*. Čeká na mě poslední dostupný díl u nás a tak si ho budu ještě chvíli šetřit, i když vím, že to nevydržím :o)

nikca1994
14.01.2024 4 z 5

Zase super díl, Carter umí psát jen originální knihy.Napětí, nečekané zvraty, vtipný Garcia a skvělý Hunter.A kapsářka Angela byla super.Doporučuji všem.Já jdu pokračovat na poslední díl této série,ale doufam jen,že ne na dlouho a budou další díly.

absa2611
04.01.2024 5 z 5

Paráda! Konečně jsem se dostala k dlouho odkládanému Carterovi. Sice jsem začala 11. dílem, ale to mi vůbec nevadí. Přečteno během pár hodin, napnutá jsem byla opravdu hodně.
A díky brožované vazbě si mohu odškrtnout další políčko Výzvy.

Luigi1
22.12.2023 5 z 5

Tak jsem velice spokojen každá kniha je super nemohl jsem přestat číst

terimila
18.12.2023 4 z 5

Za mě trochu slabší díl, brzy mi myslím splyne s dalšími carterovskými "čtyřhvězdičkami", kde se nedělo nic zásadního ani extra zajímavého (rozuměj drastického). Nejzajímavější z celé knihy byla bezesporu Angela, ta to docela zajímavě oživila. Superschopnej vrah, co nenechává stopy, ale přitom má poruchy paměti... ten mi tentokrát hrubě nesedl. Ani jeho minulost, ani činy, ani osobnost a motivace. A poněkud uhozenej mi přišel i ten závěr - aby se někdo takovej dal jen tak ukecat k tomu, k čemu se ukecat dal?
No, já vám nevím. Tohle je spíš trochu čtyřka z milosti, protože to je božsky čtivej Carter a protože se povedla Angie. Jinak nic moc. Na super-kusy jako Genesis, Sochař smrti, nebo i lucienovské díly, se to dívá s hodně velkým odstupem.

TerezaaBaarova
23.11.2023 5 z 5

A je tu opět neodložitelný díl!
Robert sexysuperinteligentní policajt s insomnií a jeho dobrácký kolegova Garcia jsou moji nejoblíbenější hrdinové. Všechny knihy jsou poklad a vy, kdo to nevíte, tak jděte do toho! Ani jedna není slabá, ani jedna není nudná, ani jednou nebudete zklamaný!

bumble
04.11.2023 5 z 5

Prakticky v každém díle, na závěr nebo ke konci knihy je vysvětleno, proč a kvůli čemu sériový vrah dělal to, či ono a jaký k tomu měl důvod. Ani zde tomu nebylo jinak. Ano, v některých případech i s těmito "lidmi" svým způsobem soucítím a i snad chápu, že se jím obrátí svět vzhůru nohama. Ale, to co následně dělají, sadismus, úchylnosti a zvrácenosti, které jsou schopni působit svým obětem mě okamžitě vrátí do reality a nestačím se divit a valit oči.
O to smutnější je, že jsou i jedinci, kteří jsou schopni za tyto zvrácenosti platit, vymýšlet je a ještě se na ně s potěšením koukat (a to beztrestně).
Opět výborně napsáno a celou dobu úžasně čtenáři dávkováno až do samotného závěru. Carter prostě nezklame.

MKrat
23.10.2023 5 z 5

Skvělá opravdu *****

Dédečko75
16.10.2023 5 z 5

Skvělá kniha, vřele doporučuji

Dasa1313
09.10.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem, Angela jako zlodějka je velice chytrá a sympatická, až na jednu situaci,.. ale to si přečtete sami. Vrah je neuvěřitelný.. vzdělaný, zdatný, vycvičený, spolehlivý,.. nezačít si psát deník, asi by nebyl objeven.. výcvik, armáda, jeho přátelé, hlasy... šílené.

Tento díl byl jiný, nevím, jestli byl poznamenaný osobní tragédií Chrise, ale přijde osobnější. Hunter je víc lidštější a je zde mnohem více jeho pocitů, i když asi poprvé zde není zmíněno, že hodně čte a trošku mi vadilo, že si celý deník nepřečetli hned!:)

„Žijeme ve smutném a velice temném světě,“ poznamenal Garcia, „když lidé nejenže mohou tyhle věci prodávat přes internet, ale navíc existují stovky.. tisíce lidí ochotných je kupovat a my proti tomu nemůžeme nic dělat. Štve mě to.“

Bezmoc je smutná a skličující. Bohužel ta skutečnost, že se tohle děje v reálném životě je ještě smutnější a to včetně příběhu vraha. (armáda, darkweb)

Opět nemám slov, čeká mě poslední díl a doufám, že další díly, budou brzy následovat.