Genesis

Chris Carter

Robert Hunter série

Robert Hunter je povolán k nejděsivějšímu místu činu, jaké kdy navštívil. Ještě větší znepokojení se ho zmocní, když se při pitvě najde v těle oběti verš básně zanechaný vrahem. Zanedlouho se najde další mrtvola. Metody a podpis vraha se liší, ale stupeň použitého násilí nasvědčuje tomu, že za oběma zločiny stojí stejný pachatel. Hunterovy obavy potvrdí nález druhé části básně. Tento objev však nejenže spojí dvě vraždy, ale je už jasné, že jde o dílo sériového vraha. Robert Hunter i přes nedostatek forenzních důkazů musí dostihnout nejdisciplinovanějšího a nejsystematičtějšího zabijáka, na jakého kdy narazil; pachatele, který se kochá strachem oběti a pro něhož je smrt lekcí, již je třeba udělit. Genesis je dvanáctým románem série o detektivech Robertu Hunterovi a Carlosi Garciovi.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2023 , BB art
Originální název: Genesis, 2022

Komentáře knihy Genesis

Lekronka
včera

Další naprosto skvěle napsaná detektivka s Robertem Hunterem. Obdivuju autora, jak dokáže vymyslet motiv činu, celé to promyslet, aby to dávalo smysl, ač je to asi zvrhlé, ale líbí se mi, jak autor dokáže popsat místo činu, i když by mě fakt zajímalo, kde na to proboha chodí. Celý příběh rychle odsýpá a s každou kapitolou si člověk říká: "Tak ještě jednu!".

m_martina
05.02.2026

Je to už poměrně dlouhá doba, co jsem si přečetla předchozí knihu z této řady, ale taky je pravda, že si je musím dávkovat pomalu, protože tu brutalitu v nich často nedávám. U tohoto případu jsem ale měla pocit, že pan spisovatel maličko zmírnil. A jak jsem zjistila později, měl k tomu hodně dobrý a bohužel i hodně smutný důvod. Kniha se mi ovšem zase četla dobře, proto jsem se rozhodla jí dát všech pět hvězd a za nějakou tu dostatečně dlouhou dobu si přečíst další díl.

ctenarPetr6196
21.01.2026

Tak tento díl jsem dlouho vydýchával, ten mi vážně dostal. Díky, autore.

ctenarPetrjhd5
19.01.2026

Při čtení jsem věděl, že jsem to někde četl.

Petra101
04.01.2026

Bylo to naprosto skvele cteni, miluju R.
Huntera a C. Garciu. Pri cteni jsem se sama doma bala, ze jsem i zamcit dvere musela jit :) tesim se na dalsi dil !

Neo1tex
30.12.2025

Moje první knížka od Cartera, tak nevím, zda je to jeho standard nebo nikoliv, ale ta brutalita zločinů mi přišla až zbytečná. Rozumím tomu, že sloužila (a velmi dobře), příběhu, ale říkám si, zda něco takového vlastně chci číst a mít v hlavě.
Faktem ale zůstává, že posledních 230 stran to nešlo odložit a je to vynikající a strhující thriller.

Eva_Skala99
24.12.2025

Od Chrise Cartera jsem myslela, že už mě nic nepřekvapí. Omyl! Nejlepší díl ze všech. Přečteno za dvě noci a v průběhu čtení se bojíte každého stínu. Kniha nejde odložit, vcucne vás do víru stran a nepustí dokud nejste na konci. Klobouk dolů před autorem. Předčil sám sebe, opět.

Aghatte
07.12.2025

(SPOILER) Kniha mě příliš nebavila, jelikož, co také stále vymýšlet.
Okoukaná šablona, Kdy je motiv i vybrané oběti čtenáři jasné dřív než vyšetřovatelům. Tak jen netrpělivě čekáte, až jim to taky sepne.
"Co to , sakra ( kurva ) je", zde zaznělo až příliš často, příliš často se opakovaly pocity tíhy a tlaku na hrudi či břiše,
a hryzání do rtu a jezdění jazykem v puse
( nikoliv eroticky, ale jako vyjádření přemýšlení ), autor nebo překladatel nemá moc květnatou slovní zásobu.
A nevím tedy, v kterém roce přesně kniha vznikla, nicméně, asi moc koukám na Myšlenky zločince, mám za to, že souvislost mezi oběťmi nemusí nikdo hledat složitě na fotografiích v místě činu, ale stačí zadat data do PC.
Stejně tak matka první dívenky šla jistě snadno zjistit jinak, než vyptáváním se tajemného stařečka u hrobečku... A toho balastu kolem,
irelevantní mudrcování a poučování čtenáře, děsná nuda. Chvílemi jsem měla pocit, že Mentor je sám autor, neustále o něčem poučoval. Asi se rád poslouchá, mně to ale lezlo na nervy.
Popis nechutného znetvoření a jatka všude kolem,
jsem snesla u prvních dvou, pak jsem je přeskakovala,
o to méně mi pak sedla osoba vraha a jeho motiv.
Mlčení jehňátek je proti tomu Peppa Pig.

( Doufám, že se autor léčí na psychiatrii, jelikož jeho fantazie je vážně za hranou všeho, co nejen Hunter kdy viděl. No, ale čtenáři jsou nadšení, takže, kdo je tady vlastně magor, že....)

Verunka289
19.11.2025

Typický napínavý Carter od začátku až do konce. Vraždy jaksepatří nechutné (hlavně ta s humry). Pachatele je člověku skoro až líto.

SilvieSisinka
01.11.2025

Opět úžasné,drsné, tajemné a napínavé čtení.Miluji jeho drsný styl psaní.Tesim se na další díl.

Terka1975
14.10.2025

Ke knihám pana Cartera se nikdy nevyjadřuji, protože jsou tak úžasně napínavé, že bych se opakovala. Nicméně tato patří k těm nejlepším, co jsem četla. Obešla bych se bez těch barvitých popisů obětí, ale jinak se člověk nenudí ani minutu.

ozzak
13.10.2025

Další skvělá mrazivá detektivka s detektivem Robert Hunter
Tentokrát řeší případ obzvlášť brutální vraždy pachatel si je nahrává posílá jejich blízkým jaký má motiv pachatel k vraždám a kdo další je na řade se dozvíme pří dočteni této mrazivé knihy
s velmi překvapivým pachatelem .Rád se ke knížce někdy vrátím a přečtu si další knihy od autora

Bogeyman
03.10.2025

Genesis je podle mě zatím nejlepší Carterův díl. Děj je napínavý od první stránky, vrah si oběti doslova vychutnává a vraždy jsou mimořádně brutální – přesně to, co od Cartera čekám. Závěr byl navíc hodně emotivní a smutný, což příběhu dodalo ještě větší hloubku. Už se těším na další pokračování!

vihar
24.09.2025

Tento díl je naprosto dokonalé dílo – kombinace brutality, napětí a hutné atmosféry vtáhne a nepustí. Četba, která se doslova hltá, a na konci je jasné, že další díl musí přijít co nejdřív. Suprové čtení!

munka
08.09.2025

Carter ani tentoraz nesklamal. Napínavé až do konca.

Mausinka
28.08.2025

Zatím jeden z nejhezčích dílů.

Syphoon
20.08.2025

Po přechozím "méně drastickém" díle nám tentokrát Carter naservíroval přehršel zla a krutosti v té nejvyšší míře jaké je člověk schopen a to přímo na stříbrném podnose, byť se dalo ve finále s pachatelem i soucítit. Bravurně napsaný napínavý krimi thriller, kde téměř na každé stránce dochází k nějakém zvratu. Nechci tady spoilerovat, takže dodám, že závěr je už jen pomyslná třešnička na dortu. Tady bez debat plný počet 5*
Za mě asi nejlepší díl série.

aliza
12.08.2025

Další skvělá kniha. Nemohla jsem se odtrhnout. Čtivé, napínavé, úžasné.

KaLiBi
11.08.2025

Opět skvělé. Kniha se tentokrát dotýká problému, který je dle mého potřeba připomínat a zviditelňovat.
"Zlo, jakého je člověk schopný, mě nikdy nepřestane ohromovat."
"Proč musí být každý policajt v tomhle městě kokot? To je součást výcviku."
"Děti budou děti - a tím chci říct, že děti bývají někdy pěkní sráči."

martineknatasa
02.08.2025

Opět krásné čtení. Celá série je pěkná. Kniha má vše, co má dobrá detektivka mít. Jdu číst další díl.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Chris Carter také napsal(a)

Chris Carter
brazilská, 1965