Dopisy od mrtvého

Dopisy od mrtvého https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441154/bmid_dopisy-od-mrtveho-xg5-441154.jpg 4 106 29

Jefferson Tayte série

< 7. díl

POUZE MUŽ ODHODLANÝ OBĚTOVAT VŠE MŮŽE ROZLUŠTIT DOPISY OD MRTVÉHO… Když je genealog Jefferson Tayte najat, aby prokázal totožnost černé ovce v rodokmenu svého klienta, je vzápětí zatažen do vyšetřování vraždy. K dispozici přitom nemá víc než sto padesát let starý dopis a stopu vedoucí k legendárnímu rubínu, jenž zmizel před dávnými generacemi. Poté, co se k němu za záhadných okolností dostanou další dopisy, odkryje Tayte staletí starý příběh chamtivosti, vraždy a zakázané lásky, který ho ze skotské Vysočiny nakonec zavede do sluncem prozářené koloniální Indie. V historii Džajpuru je totiž pohřbeno temné tajemství, prosycené zradou a skandálem. Proč má ale tak smrtící důsledky pro současnost? Dokáže Tayte najít ztracený rubín a zabránit dalším vraždám, než bude příliš pozdě?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Letters from the Dead , 2018


více info...

Přidat komentář

stoceska
01.04.2024 3 z 5

Nějak jsem se nemohla začíst a pořád srovnávala se Spříznění. Přiznám se, že mě ten příběh nechytl a krve tam na můj vkus bylo opravdu hodně. Ale úroveň genealogie mě bavila (i když v jiných dílech byla propracovanější).

soukroma
10.06.2023 3 z 5

Na autora hodně dobrodružné, romantické a exotické: Džajpur před dvěma sty lety, hon za obřím rubínem, to vše na pozadí zkoumání genealogie současného skotského aristokrata. Ovšem strašlivá spousta jmen místních a osobních, a nejen indických, jen těch Fraserů kolik se vynořilo...
Celkově příliš pohádkově viktoriánsky melodramatické (Indie - měla jsem už čest i s autorovými "viktoriánskými detektivkami", pro mne ne) a zabijácké (Skotsko - mrtvol nepočítaně) a příliš zdlouhavé.


Nelly
30.04.2023 3 z 5

Místy rozvleklé, ale námět skvělý - bohužel jsem pořád srovnávala s tím, že mi v mysli projelo - jo, kdyby to bylo psáno perem Agathy Christie, to by byla jiná jízda!

de6978
26.04.2023 5 z 5

Oproti jiným knihám mě začátek moc nebavil, ale když jsem tady viděl hodnocení 87% tak jsem si říkal, že musím číst dál. Od čtvrtiny knihy začnou lidé postupně umírat, kniha nabírá spád a konec je nejnapínavější. Takže vytrvejte a nebudete litovat.

Jefferson si se vším poradí !!!! Jedeme na další knihu .....

Standa24
08.04.2023 5 z 5

Tento díl mě velmi bavil. Prostředí skotského hradu i historická linka v britské koloniální Indii byly velmi originální. Jen bych ocenil, kdyby v knize byl pro větší přehlednost i rodokmen rodiny. Odhalení pachatele je překvapením, i když v příběhu určité indicie jsou ... Budu rád, pokud se s JT setkáme i v dalším pokračování série.

HaHa11
23.07.2022 4 z 5

Zajímavě napsaná rodinná vyvražďovačka s historickým pozadím. Koloniální Indie hluboko v 19. století děj táhla o něco více než současný skotský "midsomer"; romantický příběh okořeněný vůní dálek a dávkovaný čtenáři formou dopisů objevivších se za tajemných okolností byl také podstatně přehlednější. Méně aktérů, méně úmrtí a také méně tajných chodeb. Co říci ke scéně přinášející rozuzlení? Možná trochu zkouška toho, co ještě čtenář unese. Co mi naopak chybělo - pár stránek věnovaných dalším životním osudům Jane, oné pisatelky dopisů.

PeM
16.12.2021 4 z 5

Hezký příběh. Zbytečně moc mrtvol, ale na konci "vysvětleno" proč. Víc než příběh minulosti mě bavil příběh přítomnosti - to hledání bylo dobrodružství. Těším se na další autorovu knihu.

TeaPeter
25.11.2021 4 z 5

Výborně navržená a zpracovaná historická linka. Určitě by nezapadla ani jako samostatná kniha. Děj v současnosti ale o jednu hvězdičku ztrácí. Napjaté rodinné vztahy vyznívají velmi přesvědčivě, ale taková "vyvražďovačka" snad opravdu nutná nebyla a "duch" v pozadí děje také moc pravděpodobně nevyznívá. Ještěže to přežil alespoň někdo. Jestli je pravda to, co se o osudu klenotu píše na samotném konci, tak je to opravdu velmi krutá ironie osudu - určitě by lépe pomohl zachránit rodinné sídlo.

yaja8823
31.10.2021 5 z 5

Moc dobré a napínavé čtení, od začátku až do konce člověk vůbec netuší, kdo bude pachatel.... rozuzlení je šokující. Ovšem pátrání detektiva Tayta je super a taky se mi líbí, že nás děj chvílemi zavede i do 19.století do Indie.

Madelisi
12.10.2021 5 z 5

Vždy ráda pozoruji JT při práci. Tato zakázka ho dovedla do nádherného Skotska a tamního panství Midsomer. Když si odmyslím mrtvoly, tak by nemuselo být špatné hledat poklad ve starém rozpadlém sídle.

Počet vražd mi připadá až moc. Motiv vrah pěkně vysvětlil a konec je plně vondruškovský.

Pokud si někdo JT opět najme, moc ráda se seznámím s jeho další prací.

baty
19.09.2021 5 z 5

Super čtení. Toto byla moje první kniha od tohoto autora a teda rozhodně ne poslední. Byla jsem napnutá od začátku do konce, vůbec jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Super kousek.

Vevericka.eva
16.08.2021 5 z 5

(SPOILER) Super Robinson, jak ho máme rádi. Opět dvě dějové linky, velmi čtivé a napínavé. Vrah tentokrát naprosto utajený. Díky za dobrou knihu.

kikies
31.07.2021 4 z 5

Jsem ráda, že po pár slabších kouscích jsem se dočkala opět parádního JT. Historická linka odehrávající se v Indii byla možná ještě napínavější a zajímavější, než ta současná, ale myslím, že vše se nakonec skvěle sešlo a prolnulo. Skvělé čtení, starý dobrý JT je zpátky. Doufám, že se brzy dočkám pokračování,

Ulala
06.07.2021 5 z 5

Moje první kniha tohoto autora a vážně mně překvapila. Myslím tím příjemně překvapila. Opět něco jiného, pátrání v minulosti a zároveň v současnosti, hledání kořenů rodiny a při tom i tajemného rubínu, historie Džajpuru.....to je pro mně předzvěst dalšího dobrého čtení.

zdendula31
29.06.2021 5 z 5

Každá další kniha autora je lepší a lepší..

Macek1978
30.04.2021 4 z 5

Po pomalejším rozjezdu docela dobrá detektivka. Od tohoto autora moje první. Možná si od něho ještě někdy něco přečtu.

Ellissabeth
27.03.2021 5 z 5

První kniha od tohoto autora. První genealogický triller/detektivka. Skvělé čtení, moc se mi líbilo. Trochu bych přirovnala stylu filmů "lovci pokladů". Kniha zasazena do krásného Skotska a bylo moc zajímavé číst o minulosti Indie. Těším se na další knihy. Myslím, že jsem si našla nového oblíbeného autora.

irva
09.02.2021 4 z 5

Pěkný příběh jen trochu vleklé.

Pavlnka
10.01.2021 5 z 5

Super kniha. Líbilo se mi pátrání v současnosti i příběh z dob minulých. Doporučuji všem.

cedos
08.01.2021 5 z 5

Výborně vystavěný příběh, zdravá dávka napětí, nevyhrocené akční scény, prostě hodně dobré čtení. Dvě linie příběhu a obě stojí za to, přiznávám, že tu negenealogickou linku příběhu bych klidně mohla číst jako samostatnou knihu.