Žena obchodníka s příběhy

Žena obchodníka s příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459135/bmid_zena-obchodnika-s-pribehy-rEP-459135.jpg 3 71 21

ON JE BOHATÝ. ONA JE CHUDÁ. PAK SE JEJICH ŽIVOTY OSUDOVĚ PROTNOU… Birmingham roku 1880. Angelica Chastainová uprchla z Londýna se svým malým synem Williamem. Slibuje mu lepší život daleko od hrůz, které opustili. Angelica začne pracovat jako guvernantka v rodině výrobce per Stanleyho Hamptona. Po smrti jeho manželky upoutá jeho pozornost a brzy se vezmou. Úspěšná budoucnost, kterou si Angelica pro Williama představovala, se začíná pomalu, ale jistě naplňovat. Jenže minulost vrhá dlouhé stíny. Poté, co lidé z manželova okolí, které zprvu uchvátila svým šarmem, začnou pochybovat o jejích motivech, Angelica pochopí, že nemůže jen tak zapomenout na to, odkud pochází – a před kým utekla. Když dojde k tragédii a hrozí, že bude zničeno vše, co pro sebe a pro Williama vybudovala, jak daleko zajde, aby ochránila svá tajemství? A kdy se z lásky k dítěti stane nebezpečná posedlost? _____ Samostatný historický thriller od autora bestsellerové ságy s Jeffersonem Taytem.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

The Penmaker's Wife , 2019


více info...

Přidat komentář

Pavlína2019
02.04.2024 5 z 5

Rozhodně plný počet bodů. Čekala jsem klidnou oddychovku jako v Tajné manželce, což mě tolik neuchvátilo. Ale tato kniha mě rozhodně nadchla. Čte se výborně a děj se mi líbil ohromně, podle mého gusta. Velice mě myšlení a činy Angelicy bavily a zajímalo mě, co bude dál a jaký bude konec. Rozhodně doporučuji.

soukroma
09.06.2023 2 z 5

Proč má dneska někdo potřebu psát viktoriánský příběh, to tedy opravdu nechápu...


Shardlake
01.06.2023 4 z 5

Mám ráda příběhy z Anglie. Očekávala jsem historický příběh, místo něj krimi příběh, kdy si hlavní postava jde za svým tzv. přes mrtvoly. Děj mi narušovaly části ohledně milostného vztahu dvou žen. Myslím si, že na konci 19. století se o tomto vůbec ve společnosti nevědělo, ale autor knihu napsal v době, kdy se neustále poukazuje na tyto skupiny lidí, tak proč to nevsadit do příběhu z 19. století? Jinak se mi ale kniha líbila a přečtu si i "Tajnou manželku".

Vevericka.eva
17.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Neotřelý krimi příběh. Hrozně mě bavilo objevovat za čím vším Angelika stojí, že nic není náhoda a konec...skvělý, čekala jsem obvyklý morální závěr.

@pribehyodjany
31.10.2022 2 z 5

Na tuhle knížku jsem se moc těšila, protože autorovu sétii s Teytem mám hodně ráda, ale tady jsem byla zklamaná a absolutně mi nesedlo, jakým způsobem to bylo vyprávěno.
Kombinace anotace a kombinace krátkých vět typu "všechno bylo skvělé, dokud nepřišla ta nehoda," nebo "to nejhorší nás teprve čekalo," čtenáře vlastně ochudí o veškeré překvapení a všechno pak tak nějak čeká.
Za mě ten nápad nebyl špatný, ale to zpracování bylo zvoleno nevhodně.

MíšaS.
22.06.2022 1 z 5

Předvídatelné, naivní a nereálné.

Petra de Valo
18.04.2022 4 z 5

Teda, Angelica je prvotriedna mrcha. Sprvoti som si myslela, že jej naozaj záleží iba na synovi a niektoré jej činy som dokázala ako tak pochopiť, ale záver ma mierne šokol. Každopádne, kniha je napínavá, číta sa veľmi dobre, tajomstvá sú odhaľované pomaly, čo čitateľa udržiava v napätí. Už sa teším na Tajnú manželku od toho istého autora.

PeM
24.02.2022 4 z 5

Příběh se mi líbil, i když knihám s genealogickou tématikou od SR dávám pořád přednost. Co si o tom myslet? Jediné, co mě napadlo po dočtení bylo, že nespravedlnost opět zvítězila. Sakra!

raty
21.02.2022 4 z 5

Na čtení této knihy jsem se moc těšila. Autorova "genealogická" série mě bavila moc. Tady jsem s hodnocením dost v rozpacích. Nevím co napsat, abych moc neprozrazovala. Snad tedy radu - pokud chcete sympatizovat s hlavní postavou, vyberte si jinou knihu. Za zajímavý námět přidávám jednu hvězdičku, ale ze zpracování nijak zvlášť nadšená nejsem. Bohužel.

Parwana
09.12.2021 odpad!

Záložka vypadala slibně, obsah už tolik ne. Kniha mi přišla psaná jednodušším způsobem, který mi nesedl, a ani děj mě nijak zvlášť nebavil; odložila jsem.

petrarka72
04.12.2021 3 z 5

Poslední čtvrtina udělala z obyčejného viktoriánského příběhu o vražedkyni z lásky čtivý a překvapivý thriller o posedlosti, manipulaci a moci ala Daphne Du Maurier.

Maud164
23.10.2021 3 z 5

Po většinu knihy se mi to četlo jako lehce podprůměrně zajímavý příběh, nic zvláštního. Posledních 15-20% to vyvážilo, zápletka se pro mě začala být logická a uvěřitelná, takže hodnotím 3/5.

Katania
28.08.2021 4 z 5

Podle mě spíše román než thriller. Každopádně se četl moc hezky. I když genealogická série mě baví více.

Betty96
20.08.2021 4 z 5

Příběhy s tématikou viktoriánské doby mám velmi ráda a dost často je vyhledávám. Dokážu si představit, že bych byla paní velkého panství - každou chvíli pořádala plesy, chodila na čajové dýchánky, nechávala si šít šaty na míru... Ale rozhodně bych neplánovala, že se k takovému životu dostanu stejně jako Angelica. Angelica je velmi chytrá a mazaná žena. Jejím jediným smyslem života, je zajistit budoucnost pro svého syna Williama. Bohužel si tím omlouvá všechny hrozné skutky, které udělala.

nela3812
17.08.2021 3 z 5

Angelica pro mě byla ze začátku hrdinkou, nicméně se z ní po několika stranách stala opravdu pořádná mrcha. Ale o tom tento příběh je. O ní. O jejích rozhodnutích. O jejím životě. O falešné lásce. Ačkoliv mi byla velmi nesympatická, její příběh byl zajímavý a poutavý. Naopak jsem si velmi oblíbila Effie, její kamarádku a později také milenku. Právě ona je vypravěčkou celého příběhu a její osud je nešťastný. Co je ale ještě horší je to, jak jí osud potkal. Takové vyústění příběhu jsem skutečně nečekala.

Nejvíce mě na příběhu zaujalo samotné prostředí, kolem roku 1880, ve kterém se děj odehrává. Autor jej v knize popisuje okrajově, ale přitom neskutečně reálně. Při čtení jsem měla pocit, jako bych se do doby i místa skutečně přenesla. Měla jsem tak možnost poznat mnou dosud neznalé město Birmingham, nacházející se ve Anglii. Toto město je navíc údajně považováno za druhé hlavní město VB!

Velké plus také za obálku, které se u této knihy neskutečně povedla a je bohužel o mnoho poutavější, než příběh, který se skrývá pod ní. Nemohu však říci, že se jedná o brak. To určitě ne! Samotné vyprávění hezky plynulo, bohužel však nenastalo příliš překvapivých nebo mrazivých okamžiků, které od Thrilleru očekávám. Z tohoto důvodu dávám pouze 3/5 hvězd.

GYROTOURBILLON
14.08.2021 5 z 5

Další, ano poněkud jiná kniha SR. Přesto plně souhlasím s trudoš. Přesně, ze začátku kladná hrdinka, která se změní v .., co ?? Ale je v tom i jistá uvěřitelnost, posedlost až za hrob.

veronika6239
07.08.2021 2 z 5

Oddechovka na 1-2 večery. Nebýt jí tento autor, knihu bych si nekoupila. Genealogicke příběhy s J. Taytem jsou autorův skvost. Tento je však úplně někde jinde, nenadchne ani nijak neurazí, děj plyne, ale nic zajímavého, překvapivého, wow se neděje. Celkově, nic moc... Spíš nic než moc, bohužel.

Peta0405
23.06.2021 1 z 5

Hm, tak tohle mě úplně nezaujalo. Od Stevena Robinsona miluju jeho genealogickou sérii (a doufám, že bude pokračovat), tak jsem po této knize hned skočila. Ale bohužel ani zdaleka nedosahuje úrovně románů s J. Taytem. Nudné, předvídatelné... bohužel...

Nikola_
22.06.2021 4 z 5

Já ani nevím, co si o této knize myslet..Zpočátku mi byla Angelika sympatická a fandila jsem ji, ale postupem času, jsem ji víc a víc nesnášela.. To co všem provedla.. hlavně Effie, která ji tak milovala.. Dost mě mrzel konec, že to Angelice úplně všechno prošlo.

babicka_amalka
17.06.2021 1 z 5

tolik jsem se na knížku těšila, anotace moji zvědavost jen přiživily a při první možné příležitosti jsem si ji koupila; ovšem jaké bylo moje zklamání! nejen že se minimálně první půlka "táhne jako med" a já byla několikrát v pokušení ji odložit; ale především: to už dneska opravdu nemůže vyjít "normální" knížka, v níž by nebyly lesby (popř. jiné dnes tak preferované a módní menšiny)? otrávilo mě to hodně, škoda....