Poslední na řadě

Poslední na řadě https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521087/bmid_posledni-na-rade-64de07b250e2f.jpg 4 141 36

Temný thriller z mýty opředeného ostrova od autorky Dokonalé detektivní série. Daleko od skotského pobřeží se nachází ostrov Mull, mezi jehož obyvateli stále koluje řada pověr. Clarkovi se sem vydávají hledat nový život, když však jejich dcera zmizí, narážejí jen na lhostejnost místních. Rodiče si tedy najmou kanadskou soukromou vyšetřovatelku Sadie Levesqueovou. Ta už se setkala s ledasčím, po objevení brutálně zavražděné dívky v útrobách jeskyně ale zažije šok. Během vyšetřování se probouzí dávné mýty, legendy a pohanské rituály. Kam až bude Sadie při hledání vraha ochotná zajít?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

The Last Girl To Die , 2022


více info...

Přidat komentář

JaninaV.
25.03.2024 3 z 5

Pokud jste přečetli celou sérii "Dokonalá" nečekejte stejný šálek kávy. Tato kniha na mě zapůsobila rozpačitě. Děj celkem ok, ale ten konec? Tohle jsem teda nečekala a celkový dojem ......divný. Celkově kniha působí jako by to psal někdo jiný a né Helen. Dávám jen 3 hvězdy.

Sixao
15.02.2024 3 z 5

Přečetla jsem celou Dokonalou sérii a zatímco nás s jejím pokračováním autorka napíná, vzala jsem zavděk tímto detektivním románem. Marketingová strategie funguje :) Kniha nás zavádí na skotský ostrov Mull. Rodině přistěhovalých Američanů se ztratila dospívajíci dcera Adriana. Na objednávku přicestuje z Kanady Sedie, specialistka na hledání zmizelých teenagerů. Naráží na odpor místních i policie, objevují se další nevysvětlená úmrtí. Postupně odhaluje, že zdejší dívky se po staletí věnují čarodějnictví. Víc nebudu prozrazovat. Nebylo to úplně špatné. Připojuji se k názoru, že poslední smrt v knize byla zbytečná. Zkazilo mi to celkový dojem.


BohyněKuchyně
07.02.2024 3 z 5

Mám ráda Helen Fields a její sérii Dokonalých s Lucem a Avou. Jako ty mám ráda fakt hodně. Proto jsem se těšila i na tuhle knížku. Nemůžu říct, že by to byl propadá a zklamání, ale chvilkama to byl trochu zmatek. Podle mě se knížka motala kolem zbytečně mnoha možných cest, kterými se mohlo vyšetřování ubírat. Na druhou stranu mě překvapil závěr, který byl více než nečekaný. Atmosféra skotského ostrova Mull je vykreslená na jedničku. To mě baví. Severské a skotské atmosféry jsou nejvíce :-D

Ava365
05.02.2024 4 z 5

Tak co napsat? Nebyla to kniha, na kterou se celý den těšíte. Začátek byl super, prostředek byl hoooodně zdlouhavý a závěr byl lepší, i když zkušenější čtenář by dokázal vraha odhadnout. Pozor spoiler!: Autorka zvolila v závěru jinou cestu, než by byl logický a nabízející se happy end. Nevím, jestli udělala dobře. Bylo to divné, ale originální. Knihu celkově hodnotím tak na 3,5*, ale líbila se mi mnohem víc než Dokonalá tma, kterou jako by napsal jiný autor.

JustWomen
19.01.2024 3 z 5

Dokonalé to nebylo, ale bylo by to celkem v pohodě, kdyby se neobjevily čarodějnice a kdyby to nepokazil ten konec, ten byl za mě nejhorší a ty posmrtné řeči úplně nejvíce,

Ivulka432
17.01.2024 3 z 5

Souhlasím s níže MaJa264: pro mě zdlouhavé, opravdu to snad psala jiná autorka. Dočetla jsem se sebezapřením, místy opravdu nereálné a nezáživné, chtěla jsem uprostřed knihy nedočíst, což obvykle nedělám, nakonec dočteno, ale vlastně zápletka už mě skoro nezajímala...Uzavřenost a deprese ostrova - za mě 2,5*.

KatyM.
17.01.2024 5 z 5

Já byla s novinkou od Helen Fields spokojená. Je úplně jiná než série Dokonalá, ale stejně čtivá. Kniha má spád, proložena mytologii a pohanskými rituály. Konec překvapil.

intelektuálka
10.01.2024 4 z 5

Tato kniha je zajímavá právě svojí odlišností ....

Těžko bych zde určila žánr .... je to kriminální román s příměsí mystiky ?

Vzdálený ostrov Mull - jeho historie, mýty a pověry .... a také čarodějnictví ....

Toto vše autorka předkládá - a jak se s tím má kanadská vyšetřovatelka Sadie srovnat ?

Je sem povolána rodiči zmizelé mladé dívky .... a místní komunita se brání vpádu cizinky ....

Mrtvoly nalezené v jeskyních, rituální vraždy a několik podezřelých ....

I když Sadie má pro strach uděláno - podaří se jí smrt objasnit ?

I ten závěr jako by pocházel ze starých mystických bájí ....

.... mrtví netrpí .... utrpení je vyhrazeno živým ....

MaJa264
09.01.2024 5 z 5

Pro mne po dokonalé sérii naprosté zklamání, jako by to napsal někdo jiný.

Peta0405
07.01.2024 4 z 5

No, nevím popravdě, jak knihu hodnotit... Četlo se to velmi dobře, jako ostatně všechny autorčiny knihy, čtivost je opravdu její silnou stránkou. Příběh se mi taky z větší části líbil, ale ze závěru jsem zklamaná. Dávám 4*, ale hlavně kvůli mé oblíbené autorce, jinak tak max 3,5.

Jiho226
06.01.2024 3 z 5

Kniha mě začala bavit až přibližně v polovině. Místy mi příběh připadal hodně překombinovaný a těžko uvěřitelný, závěr byl poměrně čtivý. Ale celkově spíš průměr, rozhodně jsem čekala kvalitnější zážitek.

Evule *
30.12.2023 3 z 5

Trvalo mi než jsem se do knihy začetla, ale nakonec jsem se dočkala i překvapení. K dokonalé sérii má však daleko.

Vlaďkaa4
29.12.2023 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Velmi nečekaný závěr. Nebudu ho popisovat, abych nesebrala čtenářům možnost zjištění.
Propojení díky Lancymu to jen podtrhlo.

veruptackova
29.12.2023 4 z 5

Můj názor na knihu se měnil téměř s každou přečtenou kapitolou. Příběh mě okamžitě vtáhl, aby mě pak chvíli nudil. Jednou ze silných stránek autorky jsou rozhodně postavy. Soukromou vyšetřovatelku Sadie jsem si zamilovala, strachovala se o ni, ale rozhodně bych ji i mnohokrát nafackovala za její jednání. Místy mi chybělo napětí, některé věci byly až moc jasné, ale na druhou stranu tu byly i prvky, které uměly příběh pořádně zpestřit a ze samotného konce jsem opravdu nadšená.

Nejvíc mě bavilo propojení s Dokonalou sérií díky vedlejším postavám. Tohle byl skvělý prvek příběhu, který mi opravdu sedl. Rozhodně však není nutné znát autorčinu bestsellerovou sérii, abyste se plně mohli ponořit do příběhu Poslední v řadě.

Na Dokonalou sérii tahle kniha asi nemá, pokud ale nemáte prostor či chuť na čtení celé série, je tenhle stand-alone určitě obstojnou alternativou. 3,5*

dencazrnu
27.12.2023 5 z 5

Tak tohle bylo naprosto dokonalé. Něco tak úžasného jsem od autorky ještě nečetla! Tohle mě tak neskutečně bavilo – prostředí uzavřeného ostrova, kdy pachatelem může být úplně kdokoliv. Autorka dokázala vše dokonale vykreslit, dala si záležet na každé postavě a příběh za mě neměl žádná hluchá místa. V závěru se pak strhla taková mela, že jsem zírala s otevřenou pusou a vůbec jsem nechápala, co se tam stalo. Bylo to naprosto boží. A moc se mi líbilo, že se v ději objevil i novinář Lance, kterého můžeme znát ze série dokonalá. Určitě bych řekla, že autorce sedí více psaní samostatných románů, než je série dokonalá. Určitě knihu můžu doporučit a doufám, že se dočkáme více samostatných příběhů.

JezinkaJ
25.12.2023 3 z 5

Zdlouhavé, místy zcela nevěrohodné. Byly chvíle, kdy se děj divně vlekl, a musela jsem se do čtení nutit. Prvky čarodějnictví byly prostě moc, tedy pro mě. Pomalu a vytrvale jsem se sunula k cíli, očekávala očekávané a ono ne. Konec je naprosto nečekaný a kniha konečně získala nějaké překvapení, škoda, že až na konci. Díky tomu, jedna hvězdička navíc.

alnahu
18.12.2023 3 z 5

I já jsem nebyla z této knihy nijak nadšená .Kniha byla pro mě tak nějak rozvleklá.Také mám pocit,jako by to psala jiná autorka

Tída
14.12.2023 3 z 5

Celé mi to připadalo takové rozplizlé a ne moc uvěřitelné a ani hlavní hrdinka mi do oka nepadla. Škoda nevyužitého potenciálu s menším ostrovem, kam by se dala umístit skvělá detektivka. Doufám, že se autorka vrátí k sérii "Dokonalých".

AlbionFoxyFox
07.12.2023 2 z 5

Vůbec jsem neměla pocit, že stejná autorka napsala Dokonalou sérii :( Za mě neskutečná nuda, zvláštní postavy, naivní hrdinka, divný konec... zklamání.

P3_tis
06.12.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, ale na Dokonalou sérii to určitě nemá!

Autorovy další knížky

Helen Fields
britská, 1969
2018  87%Dokonalé stopy
2018  90%Dokonalá kořist
2020  92%Dokonalé ticho
2019  84%Dokonalá smrt
2021  89%Dokonalý zločin

Kniha Poslední na řadě je v

Právě čtených6x
Přečtených174x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených2x
Knihotéce122x
Chystám se číst144x
Chci si koupit44x
dalších seznamech4x