Zatmění

Zatmění
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509363/bmid_zatmeni-63fdec3e23127.jpg 4 1164 1164

Harry Hole série

< 13. díl

Měsíc se zalévá krví. Třináctý případ Harryho Holea. Harry se vrací domů z Los Angeles, kde se marně snažil upít se k smrti. V patách má vymahače dluhů a před sebou vraždu dvou mladých žen. Ze zločinu je obviněn známý realitní magnát. Pokud Harry do deseti dnů najde pravého vraha, zachrání hned několik lidí najednou. Jako soukromý vyšetřovatel dá dohromady tým odpadlíků: zkorumpovaného policistu, psychologa umírajícího na rakovinu a bývalého taxikáře, který prodává kokain. Čas letí jako splašený, vrah je vždy o krok napřed a krvavý úplněk se neúprosně blíží.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Blodmåne , 2022


více info...

Přidat komentář

kikies
předevčírem 3 z 5

Jsem fanouškem celé série a svým způsobem "miluju" i Harryho. Případ, příběh i postavy, vše skvělé jako vždycky, co mě trochu přestává bavit je ten Harryho úpadek.... na můj vkus už trvá nějak dlouho - za mě by to chtělo buď nějaké světlo na konci tunelu nebo definitivní konec, tahle policejní zombie balancující někde na hraně už pro mě pomalu ztrácí své kouzlo.

cukrovka
19.07.2024 5 z 5

Opět skvělé čtení. Autor dokáže čtenáře napínat po celou knížku. Vždy když už si čtenář myslí že ví, tak je to zase jinak. Zápletka byla velmi zajímavá a konec dává tušit, že by mohl být další díl.


MM_Master
15.07.2024 5 z 5

V poradí trinásta kniha zo série prípadov nórskeho policajného inšpektora Harryho Holea sa volá "Krvavý mesiac" (Blodmåne). Harry Hole sa nedobrovoľne vracia z USA do Nórska, aby ako súkromný detektív odhalil totožnosť parazitického vraha, ktorý vyčíňa v Oslo.

mirek7450
12.07.2024 4 z 5

Drsná severská detektivka s překvapivým koncem. Jen nevím, jak dopadli Arne a Thanh...

Maggot.87
09.07.2024 3 z 5

Už opravdu stačilo; dávná Červenka zůstává nejlepší

Jack93
09.07.2024 5 z 5

To tedy byla jízda! Od začátku do konce. Nesbo opět rozjel vícero dějových linek, aby čtenáře vodil za nos, jak to umí jen on. Přiznávám, posledních zhruba 100 stránek jsem si už byl jistý, kdo za tím vším je, ale na začátku bych jeho jméno určitě netipl.
Kvůli několikaletým prodlevám ve vydávání dílů jsem už dospěl do fáze, v níž nepotřebuju číst HH ihned po vydání. Proto mi trvalo rok od pořízení knížky, než jsem se do ni pustil. Čekal jsem na to správné naladění. A to přišlo s odjezdem na koncert Bruce Springsteena do Hannoveru. Cesta tam i zpátky mi díky Zatmění utekla jako žádná jiná. A v kombinaci s fantastickou show v podání Bosse, jehož jsou Nesbo i HH velcí fanoušci, jsem prožil báječně naplněné dny plné radosti, vzrušení a nadšení.
Rozhodně jde o skvělý díl, jen se mi těžko porovnává se Žízní či Nožem, když jsou mezi nimi zhruba čtyřleté odstupy. Kvalitativně ale série v žádném případě neupadá, tím jsem si jistý. Byť mám neodkladný pocit, že HH se v Zatmění při vyšetřování tolik neblýskl...
Už teď se moc těším na pokračování HH, o němž nemůže být pochyb. Jen si tak 2-3 roky musíme počkat...

Maky78
08.07.2024 audiokniha 4 z 5

Doposloucháno a bylo to dobré.
Harry je “milá´ postava.
Akční děj a ten konec byl překvapující.
David Matásek velmi dobře zpracované.

DZi2
03.07.2024 3 z 5

Trampoty komisaře Holea pokračují 13tým dílem a já mám pocit, že Nesbo s posledními díly jede trochu na horské dráze. Policie byla správným způsobem nepředvídatelná a akční, Žizeň byla taková nemastná neslaná, Nůž byl parádní emocionální jízdou a Zatmění jde znovu kvalitativně o něco dolů. Ale možná je to mnou a přehnanými očekáváními, která k autorovi po celé sérii mám. Nicméně pořád platí, že je to skvěle napsané, napínavé a brutální. Uvidíme co dál, Harrymu držím palce.

Lavender756
26.06.2024 3 z 5

Poslední čtvrtina už mi přišla strašně natažená, ač mělo jít o konečnou gradaci, zmáhalo mě to dočíst. Bylo to překombinované. Plus za otevřený konec. Klasický Hole, nic spásného, i přesto ale musím uznat, že postup vraha byl velmi originální.

Vlaďkaa4
21.06.2024 4 z 5

Doufám, že příští díl už se nebude tolik zabývat alkoholismem. Jinak konec byl bomba. Celou dobu si říkám, že tentokrát je to fakt průhledné....a ono.....
A ono

lištička123
14.06.2024 5 z 5

Opět žádné zklamání. Skvělé čtení.

Ticiana
11.06.2024 4 z 5

Tak a dalsi HH. Nevim predesly dil se mi libil mnohem vic. Tady mi prijde, ze uz autor iba na tom chce vydelat. Ale ctive to bylo.

pollyanna
29.05.2024 2 z 5

Tento díl se mi nelíbil vůbec. Postava Harryho mi moc sympatická nebyla nikdy – aneb alkoholik v hlavní roli, který se kupodivu propil až do tohoto pokračování. Nechutnost některých pasáží už zde ale překračuje meze, takže byť Nesbø vyprávět umí, doufám, že Harry už pokračovat nebude. Nebo ne tímto stylem. Stačilo.

Mirek240
29.05.2024 5 z 5

Naprosto ctive, strhujici tempo, samozrejme misty dost odporne, ale clovek cetl dal a dal. Autor postupne poodhaloval mozne scenare, takze chvilku jsem byl presvedceny kdo je vrah, abych si za par stran zas tak jisty nebyl :) tesim se na dalsi dil

Mateo67
27.05.2024 5 z 5

Takový trošku jiný Harry. I když je sám v sobě stále stejně rozervaný, navenek působí klidněji, rozumněji, vyzráleji. Však už taky bylo na čase. Moc mu přeji jeho (nebojím se napsat) přátele a že jich přes své cílené odhánění a skepsi nemá vůbec málo. Svůj tým si nemohl poskládat lépe a osobní rovinu jsem si tu vyloženě vychutnávala. A “padouch? Ten se taky povedl a já jsem si ho v určitém okamžiku i tipla, i když autor si mě vodil jak malou holku, takže jsem se samozřejmě na nějaký čas od své volby odvrátila. Jj, Jo prostě stále umí napsat pěkně nadupanou detektivku.

Luňajda
20.05.2024 5 z 5

Za mě dobré, moc mě to bavilo, řadím mezi ty nejlepší s Harrym

martina8425
14.05.2024 5 z 5

Nesbo mě dostal. Zase. Zatím jsem se nesetkala s jiným autorem tohohle žánru, který by mě dokázal udržet v napětí po celou dobu příběhu. Je to mistr zápletky, mistr detailů a mistr v tom, že vám dokonale zamotá hlavu. A i když už si myslíte, že stoprocentně víte, kdo je vrah, zase přijde obrat a vy začněte pochybovat. A ani poslední díl HH nebyl výjimkou. Postavy v jeho příbězích nikdy nejsou černobílé, nikdy nejsou jen kladné, nebo záporné. A to mě baví. Těším se na další díl!

DaBuco
12.05.2024 5 z 5

Zatím poslední Holeovka, další skvělý díl už kultovní série autora.
Výborné jsou ale i další autorovy knihy mimo sérii HH. Moc doporučuji.
Autor umí psát jako nikdo jiný.

Lucienka
11.05.2024 5 z 5

Další napínavá detektivka s HH, i když mi to čtení trvalo, protože mi do života vlezly jiné věci než knížky. Moc se těším na avizované pokračování.

maryska09
10.05.2024 5 z 5

Harry je moje srdcovka, sleduju ho od začátku a tenhle díl jsem si vážně vychutnala. Opět skvěle napsaná detektivka, napínavá od začátku do konce, tentokrát i poměrně šťastného, navíc s nádechem dalšího pokračování. Doporučuji