Nářek drozda

Nářek drozda https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510743/bmid_narek-drozda-Npe-510743.jpg 5 301 76

David Raker série

< 12. díl >

DÁVNÁ VRAŽDA. NEVYSVĚTLITELNÉ ZMIZENÍ. A DĚSIVÉ TAJEMSTVÍ, KTERÉ JE SPOJUJE. Krátce před nehodou zachytí Cate a Aidena Gascoigneovy na silnici dopravní kamera. Smějí se a všechno se zdá být v naprostém pořádku. Pouhých pár vteřin nato se jejich auto zřítí do třicet metrů hluboké propasti, kde okamžitě vzplane jako pochodeň. Takovou nehodu nemohli manželé přežít. Jenže když se hasičům konečně podaří ohnivé peklo uhasit, čeká na ně překvapení. Ve voze ani v blízkém okolí nenajdou žádná těla nebo ohořelé ostatky. Po Gascoigneových se slehla zem. Po dvou a půl letech se zoufalá rodina obrací na soukromého vyšetřovatele Davida Rakera, který se ihned pouští do rozplétání záhady. Proč sjelo auto Gascoigneových ze silnice? A kam se manželé poděli? Chtěli předstírat vlastní smrt? Ale proč zrovna takhle? A kvůli čemu? Nebo komu? Před Davidem Rakerem se vrší otázky bez odpovědí. A to ještě netuší, jaké hrůzné tajemství pod vrstvami lží objeví a že se při honu za pravdou sám stane lovnou zvěří.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

The Blackbird , 2022


více info...

Přidat komentář

Klarus564
16.04.2024 5 z 5

Nevím jestli víc zbožňuju Tima nebo Davida . Serii čtu od začátku páč mě chytla od prvního dílu. Předchozí mě bavil teda nejméně, nebylo to ono. No už se moc těším na další (snad teda vyjde) .
DOPORUČUJI!

harena
11.04.2024 5 z 5

Překvapující a skvěle napsaný krimi román. Sérii nečtu od začátku, což je asi škoda, že nevím proč Raker pomáhal Heavymu se skrýváním. Ale je to hodně dobře napsaný thriller a okamžitě jdu číst sérii od prvního dílu. Napínavé, čtivé, nebudete zklamáni.


konicekbily
19.03.2024 5 z 5

Autor předvedl své umění dokonale. Odstartoval děj řešením nevysvětlitelné obyčejné autonehody a postupně rozšiřoval svou zápletku o další nepoznané skutečnosti, geniálně posouval svého hlavního hrdinu za dalším poznáním. Mistrně děj rozvětvoval v čase i prostoru a i napěťové scény dobře zvládl. A na závěr přichystal upoutávku na další pokračování!

Sulmo
10.03.2024 5 z 5

Dobré, čtivé, napínavé... dávám plný počet hvězd.

derminator
14.02.2024 5 z 5

Nářek drozda je jízda od začátku do konce když už myslíte že už žádný zvrat nebude tak fiha a je jich několik. Za tuto knihu Weaverovi smekám klobouček je to top autor se skvělým knižním hrdinou a tato kniha je snad jeho nejlepší dávám 100% a velmi doporučuji.

Martule44
31.01.2024 4 z 5

Raker a jeho pátrání nemůže zklamat. A přestože jsem knize nevěnovala tolik pozornosti, jakou by si zasloužila, páč mě pořád někdo rušil, v ději jsem se orientovala a užila si i závěr... Jenže on to úplný závěr nebyl , již teď jsem zvědavá, jak to s Healym dopadne ....

dlabikk
24.01.2024 3 z 5

Tak jsem si po předchozím dílu spravila chuť a konečně to byl starej dobrej Raker. Musím říct, že dějová linka s Healym mě asi ale baví nejvíc a tím mne nutí číst dál a dál. Mám ráda otevřené konce, je se pak na co těšit a zbytečně neodkládat další díl :o) Děj se mi líbil, i když opět trochu překombinovaný.

markej
18.01.2024 4 z 5

Dvanáctý příběh se soukromým vyšetřovatelem Davidem Rakerem, který pátrá po pohřešovaných osobách, tentokrát po manželích, jejichž auto shořelo, ale těla se nenašla... Postupem času se ukazuje, že případ souvisí s dávnými vraždami mladých dívek, jež nebyly nikdy dostatečně objasněny...

Předchozí díly jsem nečetla, úplně to nevadilo, ačkoli příběh Davidova kolegy Colma Healyho je sice připomenut, nikoli však do všech detailů, takže to by někomu mohlo trochu vadit...

Knížka se četla rychle, kapitoly jsou kratší a tempo vyprávění svižné, a byť v románu hraje roli náhoda, byť jsou některé věci trochu neuvěřitelné nebo přitažené za vlasy, neodradilo mě to od toho, abych byla zvědavá na další díly (což například u série s Josie Quinnové po přečtení prvního dílu ani moc nejsem, tam bylo té překombinovanosti podle mě už trochu moc)...

Hodnocení: 4 * z 5 *

mulder
15.01.2024 5 z 5

Jsem takový fanoušek Tima a jeho Davida, že mě nemůže nikdy zklamat. Ta knížka se čte sama, pevně věřím, že obrovskou zásluhu na tom má i paní překladatelka Alžběta Lexová! Netrpělivě budu očekávat další díl.

petrulka
10.01.2024 4 z 5

Sérii nečtu popořadě, ale jak mi který díl přijde pod ruku. Až tak moc to ničemu nevadí. Nějaké odkazy na minulost sice jsou, ale nic, přes co by se nedalo přenést, pokud jste předchozí knihy nečetli.
Tato je velmi dobrá. Nádech tajemna, záhadná zmizení, Rakerova neuvěřitelně rychlá práce, kdy je vyřešeno během několika dní, nechutní záporáci. Vše, jak má být.

Swissman
25.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Zamotaný případ a několik dějových rovin s několika postavami vyžaduje pozorného čtenáře. Od knihy se mi vyloženě nechtělo odcházet. Ale co ten otevřený konec?! Ty nesnáším, protože do dalšího dílu zapomenu spoustu detailů případu a pak tápu a musím se vracet ke knihovně. A že toho tady bude. Návaznost na "Ztracené střípky", průser s Healym a kdo ví, zda to bude všechno. Trošku se nám z Weavera stává Dominik Dán ;-) Ale jinak super čtivé, přečteno za víkend.

rumova_kulicka
13.12.2023 4 z 5

Tim Weaver je sázka na jistotu. Tentokrát mi to přišlo sice trošku překombinované, místy jsem se ztrácela, ale v zásadě mě to bavilo. A konec nám naznačil, kudy se asi bude ubírat další díl. Už teď jsem napnutá.

Jiitush
12.12.2023 5 z 5

Pro mě první kniha ze série i od autora a rozhodně nebude poslední.

Jiparis
25.11.2023 5 z 5

Zajímavý začátek. Jak může někdo zmizet po nehodě. Postupným odkrýváním je jasný motiv, za nímž stojí nešťastné dětství, chybějící empatie a zvrácené chování.

TerezaaBaarova
23.11.2023 5 z 5

Super! Tento díl byl měl opět famózní zpracování. Tohle mě prostě baví, Tim Weaver mě baví. David Raker i Colm Healy mě baví. Nemám co vytknout. Těším se další knihu!

knihomolkadorfa
18.11.2023 5 z 5

Skvěle napsané !

Warty
14.11.2023 5 z 5

Další zapeklitý případ Davida Rakera. Byla to jako obvykle super jízda, napínavá až do konce se skvělým závěrem. Těším se na další pokračování.

Zuzulinka
10.11.2023

Super!! Pecka!!

bigben
31.10.2023 5 z 5

Za mě starý dobrý David Raker, několik propojených příběhů, záhada zmizení rozluštěna až ke konci....otevřený konec, těším se na další díl

Katulinka69
20.09.2023 5 z 5

Opět neodložitelná kniha. Tohle mě nepřestává bavit