Hon na mrtvého přehled
David Raker série
PŘED ROKEM bylo nalezeno tělo Alexe Townea. PŘED MĚSÍCEM ho jeho matka viděla na ulici. PŘED TÝDNEM David Raker souhlasil, že ho vypátrá. NYNÍ si přeje, aby tenhle případ nikdy nevzal. Syn Mary Towneové Alex před šesti lety zmizel. Pět let nato ho konečně našli… mrtvého ve vraku auta. David Raker, který se specializuje na pátrání po pohřešovaných osobách, tenhle případ nechce vzít: nepochybuje o tom, že Alexovu matku jen přemohl žal a viděla to, co vidět chtěla. Jenže sám dobře ví, jak obtížné je vyrovnat se se ztrátou někoho blízkého, a tak nakonec neochotně svolí. Čím hlouběji Raker do případu zabředá, tím palčivěji si uvědomuje, že Alex nebyl ani zdaleka tak nevinný, jak se jeho matka domnívala. V jeho minulosti je pohřbeno mnoho tajemství, která neměla nikdy spatřit světlo světa – a střeží je velmi, velmi nebezpeční lidé. Raker brzy zjistí, že člověka můžou potkat i mnohem horší věci než je smrt.... celý text
Originální název: Chasing the Dead, 2010
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Hon na mrtvého" představuje první díl série s Davidem Rakerem. Příběh je napínavý a plný zvratů, které udržují čtenáře v napětí. Hlavní postava, bývalý novinář, se snaží vyřešit záhadu zmizelého chlapce. I když se objevují momenty, které mohou působit přehnaně, celkově je kniha dobře napsaná a čtivá. Čtenáři si oblíbili Davida a těší se na další díly této série. Závěr příběhu překvapil mnohé a vyvolal silné emoce. Více v komentářích.
Komu by se kniha Hon na mrtvého mohla líbit?
- Fanoušci napínavých thrillerů
- Čtenáři, kteří mají rádi akční příběhy
- Milovníci detektivek s nečekanými zvraty
- Čtenáři, kteří ocení silné hlavní postavy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hon na mrtvého. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 412 komentářůSouvisející novinky - Hon na mrtvého (12)
Zmizela před pěti měsíci. Proč ji nikdo nehledá?
07.06.2021
Všechny domy jsou prázdné. Všichni zmizeli…
25.05.2020
Setká se David Raker opět se ženou svého života?
14.10.2019
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Hon na mrtvého v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 18x |
| v Přečtených | 2 250x |
| ve Čtenářské výzvě | 153x |
| v Doporučených | 74x |
| v Mé knihovně | 558x |
| v Chystám se číst | 744x |
| v Chci si koupit | 168x |
| v dalších seznamech | 14x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Tim Weaver také napsal(a)
| 2016 | Není cesty zpět |
| 2018 | Hon na mrtvého |
| 2018 | Údolí mrtvých |
| 2018 | Ztracený |
| 2019 | Žena mého života |

90 %
77 %
Tak jo. Tuhle knihu jsem brala jako nadějný start série. Temná krimi, hon za člověkem který má být mrtvý, vyšetřování plné akce a osobních démonů. Zní to dobře, že? A ono to špatné není… ale že bych si z toho sedla na zadek, to taky ne.
Všechno je zamotanější, než se zdá. Stopy vedou tam, kam by vést neměly, a případ má větší přesah, než se na první pohled tváří. Potenciál tam rozhodně je, zápletka není úplně hloupá a nápad s „honem na někoho, kdo by vlastně neměl existovat“ má šťávu.
Jenže.
Občas to na mě bylo prostě moc. Některé zvraty působily dost přitaženě za vlasy a párkrát jsem se přistihla, že se v ději ztrácím. Akčních scén je tu hromada – honičky, přestřelky, dramatické momenty, ale jsou tak přepálené, až to začíná ubírat na uvěřitelnosti. Méně by v tomhle případě fakt bylo víc.
Hlavní vyšetřovatel je klasický klišé drsňák. Trauma? Má. Démony? Samozřejmě. Vztahy v troskách? Jak jinak. Jede si svoje, všechno přežije a tváří se, že mu je svět ukradený, i když není. Neurazí, ale ani nepřekvapí. Takový ten typ, co už jsme potkali stokrát.
Co ale musím uznat je, že konec mě docela dostal. Ten twist jsem úplně nečekala a aspoň trochu mi to spravilo chuť.
Celkově? Takový solidní průměr. Koule mi to neurvalo, ale úplný přešlap to taky není. Je to první díl série a já tomu dám ještě šanci, protože potenciál tam fakt je. Jen bych si přála víc uvěřitelnosti a méně „wow efektu za každou cenu“.