Obálka knihy Dokonalá tma
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491419/bmid_dokonala-tma-6kl-491419.jpg 4.5 774 774

Člověk jako kus masa. Šestý případ Luca Callanacha a Avy Turnerové. Inspektor Luc Callanach se vydává do Francie, aby s Interpolem rozkryl síť obchodníků s bílým masem. Když se ale v Paříži najde tělo skotského občana, kterému někdo odebral vnitřnosti, musí se Callanach spojit se svou šéfinspektorkou Avou Turnerovou v Edinburghu. Té však v márnici také přibývají těla znepokojivou rychlostí. Záhy se ukáže, že jejich starosti mají společného jmenovatele… a sebemenší chyba ve vyšetřování může zničit desítky dalších životů. „Dokonalá tma je dalším napínavým thrillerem z pera vynikající autorky. Tento nefalšovaně temný i dojímavý příběh nebudete moct odložit.“ Isabel Ashdown, bestsellerová autorka thrillerů Little Sister a Beautiful Liars „U čtení Dokonalé tmy ani nedýcháte. Tento podmanivý a odvážný díl nemá žádná hluchá místa, je výborně promyšlený a spočívá na silných faktografických základech.“ Essie Fox, autorka románů The Last Days of Leda Grey, The Goddess of the Thief... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název: Perfect Kill, 2020

Komentáře knihy Dokonalá tma

petraj30
05.06.2025 4 z 5

Bohužel, žijeme ve zvráceném světě. Díky této knize jsem si ještě rozšířila obzory brutality, čeho všeho jsou lidi schopni.
Možný spoiler:
No, byl hnus to vůbec číst, ale ještě větší hnus je, že je to krutá realita.
Ty soutěže byly opravdu nechutné, ale obchod s orgány a kuplířství na tom nebyly o nic lépe.
Jen si dovolím malou vsuvku. Pochybuji, že by se policii podařilo dostat hned na poprvé do domu, kde schovávají dívky, ale ještě více pochybuji o tom, že by se hned na poprvé někdo z policie dostal do arény, kde probíhaly přežívací soutěže. I když je fakt, že Lively by se prokecal asi všude. Ale i tak tleskám.
Já vím, že muselo všechno až moc dobře dopadnout a už jsem taky čekala až přeslazený konec dvojice, kterou zadržovali kvůli orgánům. Bravo.
No a konečně se dostávám k ústřední dvojici. Ava mě nehorázně se...rinkovala. Omlouvám se, ale jemněji to napsat nemohu. Lucu, otevři oči, tohle za to nestojí. Ty jsi prostě borec na všech frontách.
Sečteno a podtrženo, prostě jsem se nemohla odtrhnout. Ovšem hodnocení je oříšek. Max hvězd za dokonalé dílo nebo snad odpad za to, že se mi nejednou navalovalo? No dám 4 hvězdy, ale je to odstrašující příklad, i když svým způsobem opravdu dokonalý.

alexis818
30.05.2025 5 z 5

Moc se mi to líbilo.Jsem zvědavá na další díl.

anovy64
22.05.2025 5 z 5

Tentokrát byly obě dějové linky velice drsné. Jedni pachatelé zneužívali těch nejzranitelnějších, smrtelně nemocných osob a druzí dokázali brutálně zabíjet nevinné mladé dívky. A to vše kvůli zbohatnutí. Fakt brutální. Tento díl je trošku odlišný, protože Ava a Luc vyšetřují samostatné případy, které je ale ve finále svedou dohromady. Přesto je kniha opět dokonalá.

Dashik
15.05.2025 5 z 5

Wow, nemám co bych vytkla. Líbilo se mi to moc.
Jsem zvědavá, jak to s těmi dvěma nakonec dopadne.

Mušketyrpepa
02.04.2025 3.5 z 5

Zajímavě napsané se šimráním v žaludku

Januli
17.03.2025 3.5 z 5

Autorka má drsné knihy, ale tahle je zatím asi na prvním místě. Chvílemi mi bylo až zle... No už jdeme do finále a já jsem moc zvědavá, Conan poslední díl přinese.

Lenoulinka
15.03.2025

Obchod s lidmi a jejich orgány bylo drsné téma. Závody žen, to bylo chvilkama brutální, že se mi ani nechtělo pokračovat v čtení. Luc s Avou byli chvíli od sebe, protože Luc pracoval na vyšetřování ve Francii. Případy se vyřešily a díky Natashe byli zase oba spolu v bližším kontaktu. Jsem zvědavá jestli se v posledním dílu k sobě vrátí i vztahově. Těším se na poslední díl.

iška
05.03.2025 4.5 z 5

Brrrr - obchod s lidmi, obchod s orgány - to bylo hodně kruté. Ale výborně napsáno. Ještě že to bylo mírně odlehčeno vztahy mezi Avou a jejími kolegy. I když linka s Natashou zrovna optimismu nepřidávala. No, čeká mě poslední díl této série, tak jsem zvědavá, kde to vyústí.

alnahu
26.02.2025 5 z 5

Tentokrát jsem se vrátila k této dokonalé sérii s inspektorem Callanachem,který je poslán do Francie,aby zde rozkryl obchod s bílým masem-některé části byly opravdu kruté.Jeho kolegyně Ava Turnerová zatím řeší zmizení ženy v Edinburghu, tyto případy se nečekaně propojí a odhalí děsivou skutečnost.I tento díl je velmi napínavý ,bez hluchých míst, vtáhl mi do děje,že jsem se nedokázala odtrhnout.

Terka18
02.02.2025 5 z 5

Upřímně to občas byla síla. Obchod s lidmi a ještě v takovém měřítku. Za mě to bylo naprosto famózní, protože se proběh četl rychle a bez zádrhelu. Žádné protahování. Šlo se rovnou na věc. Je to hnus něco takového číst, protože se to děje i v našem světě a ne jen v tom knižním. Za mě super thriller

Abikk
23.01.2025 audiokniha 3 z 5

Nebaví mě téma obchod s bílým masem a orgány, ale tady se to dalo. Příběh měl spád a byl napínavý, ale přišlo mi, že je tam spousta nedořešených, nevysvětlených věcí ... Těšila jsem se na linku Avy a Luca .... k tomu asi nic dodávat nebudu, snad jen to, že tentokrát nemusím jít hned na další díl.

martina.culik
13.01.2025 3.5 z 5

Série je podle svého názvu dokonalá, ale musím přiznat, že tento díl mě nebavil tolik, jako předchozí, i když stál pořád za to. Některé popisy byly až moc detailní a upřímně doufám, že se nikdy ani nepřiblížím k místům, kde se děj odehrává. Upřímně mě vyděsilo, že se něco takového ve světě může odehrávat.

albert19
03.01.2025 5 z 5

Dobré počteníčko

FoxFox
30.12.2024 4.5 z 5

Mezi čtením pátého a šestého dílu jsem měla docela velkou mezeru, takže ne vše jsem si tak úplně pamatovala, ale autorka vše postupně osvěží. Luc a Ava opět nezklamali, čtení mě moc bavilo a samozřejmě jsem jim fandila. Je pravda, že autorka už vymýšlí hodně komplikované, až neuvěřitelné případy, což v dalším díle bude ještě markantnější. Kvůli tomu nemohu dát plný počet, ale jinak super zábavné čtení a doporučuji.

munka
28.12.2024 4 z 5

Tentokrat máme dve zápletky, miesta činu. Škótsko a Francúzsko. Napínavý dej, miestami drsný, ale nakoniec som to dala.

JaniMa
23.12.2024 4 z 5

Kriminální zápletka, ať už jde o zločiny na ženách nebo obchod s orgány, byla vykreslena originálně a čtení to bylo velmi napínavé i akční. Přeskakování mezi Skotskem a Francií mě ze začátku trochu mátlo, ale to bych knize nevytýkala. Mnohem větší překážku v začtení představovala rostoucí antipatie ke Callanachovi, od které se mi nedařilo oprostit. Nemohu si pomoc, ale tragičnost pana dokonalého policisty už mě přestává bavit. Podobně mi začíná překážet i neuvěřitelná schopnost Avy být vždy tam, kde to nejvíce hoří. Chápu, že hlavní hrdinové by měli být v centru dění, ale tady cítím moc velký tlak na pilu. Škoda. Možná nebýt kniha součástí série, tak bych ji hodnotila lépe, ale takhle v kontextu předešlých dílů je to pro mě zklamání.

Kanimůra2
05.12.2024 4 z 5

Mě se to čtení líbí. Tento díl se mi ale zdál tak krutý, že jsem ty pasáže přeskakovala. Což není vina spisovatelky, někdo to má rád. A ještě aby toho nebylo málo, tak kamarádka.... dám si pauzu a dočtu to. Skvělá práce

musivila
17.11.2024 5 z 5

Měla jsem trochu obavy, jaký bude tento díl, když Luc odjede do Francie. Ale obavy zbytečné. Fungovalo to báječně, vše krásně na sebe navazovalo ...
opět skvělé čtení a zas dva případy vyšetřování, které mě vtáhly hned od začátku.
Co se týká Avy a Luca, zdá se, že jim odloučení prospělo. A asi i mnohým čtenářům, kteří už jsou z jejich „vztahu nevztahu“ mírně otráveni ;-) Lively opět zabodoval.
Mám před sebou zatím poslední 7. díl a už se na něj moc těším.

limruska
04.11.2024 5 z 5

Dokonalá tma byla dokonalá hrůza , toho co se odehrávalo ve dvou dějových liniích. Někde to bylo až dost drsné, , ale děj knihy mě nutil rychle obracet stránky.

faba
01.10.2024

Audiokniha. Čte Jan Šťastný.
Nezlobte se na mě, ale končím. Doposlouchal jsem jen deset kapitol a tu poslední ani ne celou.
Je to hnus velebnosti a to beze srandy. Ano je to závažné téma, ale popis až do detailů, to není nic pro mě. Jestli se v tom rochníte a je vám to po chuti... Proti gustu, žádný dišputát. Dejte třeba *****. Já to hvězdičkami hodnotit nebudu.
A s touto sérií končím! Čím více hnusu, tím lepší? Víc se to prodává. Helen Fields je divná. Na kafe bych s ní nešel, ani kdyby platila.
A ať se Ava s Lucem třeba vezmou nebo ne. Dobře jim tak.

p.s.: do svého popisu hodnocení knih jsem napsal, že jsem nenarazil na knihu ODPAD. Asi ano je to tato.
Edit 18.11.24 : Už nemáme odpad? Máme ztrátu času? Já osobně bych nechal obojí!!!