Dokonalá tma

Dokonalá tma https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491419/bmid_dokonala-tma-6kl-491419.jpg 5 614 147

Člověk jako kus masa. Šestý případ Luca Callanacha a Avy Turnerové. Inspektor Luc Callanach se vydává do Francie, aby s Interpolem rozkryl síť obchodníků s bílým masem. Když se ale v Paříži najde tělo skotského občana, kterému někdo odebral vnitřnosti, musí se Callanach spojit se svou šéfinspektorkou Avou Turnerovou v Edinburghu. Té však v márnici také přibývají těla znepokojivou rychlostí. Záhy se ukáže, že jejich starosti mají společného jmenovatele… a sebemenší chyba ve vyšetřování může zničit desítky dalších životů. „Dokonalá tma je dalším napínavým thrillerem z pera vynikající autorky. Tento nefalšovaně temný i dojímavý příběh nebudete moct odložit.“ Isabel Ashdown, bestsellerová autorka thrillerů Little Sister a Beautiful Liars „U čtení Dokonalé tmy ani nedýcháte. Tento podmanivý a odvážný díl nemá žádná hluchá místa, je výborně promyšlený a spočívá na silných faktografických základech.“ Essie Fox, autorka románů The Last Days of Leda Grey, The Goddess of the Thief... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Perfect Kill , 2020


více info...

Přidat komentář

mirunda
včera 5 z 5

Tak že by konečně Ava a Luc spolu? No nevím. Tento díl byl smutný, mrtvolami se to hemžilo, jsem zvědavá na zatím poslední pokračování.

hanzmb
21.04.2024 5 z 5

Nemá cenu nosit dříví do lesa a rozpitvávat proč je tahle série tak skvělá. Bohužel tento díl má 1 obrovskou chybu. Je předposledním. Trochu se liší i od těch minulých roztržením hlavních protagonistů místem vyšetřování. Ale v závěru už zase vše po staru. Nemám rád happy endy, ale Lucovi a Avě bych ho přál :-) .


Čmeláček
25.03.2024 5 z 5

Také tato kniha byla dokonalá a za mě i dokonale brutální. Prostě nic pro slabší povahy, což já ale určitě nesplňuju :). Takže jsem si bezvadně početl a ve finále tomuhle případu s Avou a Lucem dávám bez debaty pět stars :).

katka134
29.01.2024 5 z 5

Dokonalá tma je skvělá, přestože je plná odporných lidí.
Jan Šťastný- také opět dokonalý.

mataj
25.12.2023 4 z 5

V pořadí již šestý díl série neztrácí na zajímavosti, napětí a nebezpečí čiší z každé stránky. Luc řeší případ, ve kterém figuruje mrtvý skotský občan nalezený bez orgánů ve Francii, a Ava se zbytkem týmu v Edimburgu hledají kruté obchodníky s bílým masem, přičemž významnou roli při nebezpečné akci zahraje Lively. V závěru se oba případy jistým způsobem protnou a Ava spěchá za Lucem, aby mu pomohla. Jako pokaždé výborné.

Luci19346
22.12.2023 5 z 5

Osobně nemám ráda tmu. Když jsem viděla název tohoto dílu, tak jsem měla tušení, že to bude drsné. A bylo.

Opět dvě linie vyšetřování. Obě byly dost drsné a plné nejhorších lidských vlastností.

Trochu už mě štve, že vztah Avy a Luca je furt takový otevřený, třeba se jednou změní.

zdenka0350
07.12.2023 1 z 5

Po přečtení této knihy si dám asi větší pauzu od thrillerů. Té brutality už na mě bylo tentokrát moc. Až se z toho otřepu, tak si zas ráda od této autorky něco přečtu. Třeba se hlavní hrdinové zas někam posunou?

iva.gracova
03.12.2023 4 z 5

Tuhle knihu ze série "Dokonalých" jsem četla nejdéle... nějak jsem necítila tu potřebu pokračovat ve čtení i za cenu, že zítřek zřejmě prozívám... Tím ovšem neříkám, že by to nebyla dobrá kniha, opět skvělá, dobrá zápletka, super příběh... jen mi tam chybělo to chvění...

ujira
13.11.2023 4 z 5

Skvělý námět, pomalejší a méně dramatické, ale stále zajímavá dvojice Callanach
a Ava, kteří s každým novým společným případem zrají, znovu vtáhnou čtenáře do děje.

Michelleee
10.11.2023 5 z 5

Nedokážu říct, který díl je z celé série nejlepší, protože tenhle byl opět skvělý a napínavý. Tentokrát se inspektor Luc vydává do Francie, kde vyšetřuje obchody s bílým masem. Ve skotsku přibývají další těla a konají se odporné závody. Všechno je to tak promyšlené a uvidíme jak se nakonec bude vyvíjet vtah mezi Avou a Lucem.

Belanna
08.11.2023 5 z 5

Celá tato série je prostě dokonalá a to ve všech směrech.
Opět skvělá zápletka, napětí, brutalita, akce.
Avin případ ve Skotsku i Lucův ve Francii měli tentokrát mnoho obětí a jako vždy spolu nakonec souvisely.
Přibyly tu opět nové, zajímavé postavy, obnovila se stará přátelství a odpustily nějaké ty hříchy z minula.
Knížka se mi moc líbila, obdivuji autorku a její nápady a to jak si dokáže čtenáře doslova obtočit kolem prstu.

dencazrnu
28.10.2023 5 z 5

Tak tohle byla jedna velká paráda a za mě musím říci, že se Dokonalá tma řadí na první místo z celé série. Autorka velmi mile překvapila, když nás tentokrát nechala hádat samotného pachatele. Celkové rozklíčování samotného případu bylo naprosto brilantní a já opravdu jásám. Tenhle díl měl všechno, co má správná detektivka mít. Skvělou zápletku, děj plný emocí i zvratů a dokonalé rozuzlení. Super, skvělý, tohle bylo prostě dokonalý!! Jen tedy musím říci, že autorka se rozhodla pěkně zamotat osudy hlavních i vedlejších hrdinů a mám takové tušení, že příští díl bude jedna velká emoční jízda. Takže nachystat kapesníky a hurá do zatím posledního pokračování.

marekB78
27.10.2023 5 z 5

Jako spousta lidí jsem si oblíbil tuto sérii. Nejen kvůli ději a případům, ale miluji "atmosféru" celé té knihy, osudy postav a hlavně Avy a Luca. Těším se, co bude v 7. dílu :)

Magdalenkačte
21.10.2023 5 z 5

Dokonalá tma byl za mě nejlepší díl ze série “dokonalých od Helen Fieldsové.

Opět dvě dějové linky, které mají společné pojítko.

Obchod s orgány, který vyšetřuje Luc ve Francii je děsivý a já měla o ty oběti velké obavy.

Ava řeší obchod s bílým masem a prostituci ve Skotsku a to je snad ještě horší. Ty ženy jsou týrány a zneužívány snad tím nejhorším možným způsobem.

Prozradím, že k propojení obou linek dojde a čtenář se nestačí divit. Teda aspoň u mě to tak bylo!
Chvílemi jsem si říkala, že snad není ani možný, že tuto knihu napsala Helen Fieldsová. A anonapsala! Překvapilašokovala.
Celým dějem se prolíná i osobní vztah Avy a její přítelkyně Natashy, do kterého zasáhne vážná nemoc!

Těším se na poslední díl a současně se bojím co nás s holkama čeká!!!
Dávám rozhodne 5/5. Toto bylo fakt DOKONALÝ!!!

Andrea7272
03.10.2023 5 z 5

Miluju tuto sérii je naprosto úžasná !!!! Tento díl opět nezklamal - super :-)
Šupky do dalšího dílu.

JaninaV.
02.10.2023

Opět super díl ze série. Už se těším na ten poslední.....snad Luc a Ava... nebudu předcházet a jen se těšit. Už aby na mě v knihovně vyšla řada.

boxas
14.09.2023 3 z 5

Autorka určitě ví, o čem píše, a přestože je to hodně brutální, možná až tak nepřehání, nevím, neznám, nemůžu posoudit, toto hodnotit nechci.
Mě kniha zklamala z jiných důvodů. Obě dějové linky, skotská i francouzská, jsou až příliš vykalkulované, náhody se dějí vlastně pořád, ti správní svědkové se objevují ve správnou chvíli na správném místě, příslušníci policie obou zemí jsou až moc čestní, obětaví, ušlechtilí a ke všemu odhodlaní a nezastaví je nic, ať už jsou to výstřely, střepy skla nebo třeba taková hnusná rostlina, co se jmenuje bolševník.
Ava a Luc kolem sebe krouží a krouží a krouží a do toho rozsáhlé úvahy na téma, že je třeba konečně začít trochu žít, protože život nečeká, máme jen jeden a smrt je blízko.
Shrnu to: tentokrát Helen Fieldsová až moc tlačí na pilu ve snaze vydolovat jak z hrdinů, tak i z čtenářů co nejvíc emocí. Tento melodramatický podtón knize vůbec nesvědčí.

Avila
14.09.2023 4 z 5

Za mě prostě dokonalá série....
Tentokrát to bylo opravdu hodně brutální i na mě, obchod s bílým masem a orgány....
Jinak skvěle propracovaná zápletka do několika směrů a vše bylo vyřešeno. Čím dál víc mě baví Lively :-)
No a už se těším na další pokračování a uvidíme jak se nakonec bude vyvíjet vtah mezi Avou a Lucem.

Pavlnka
29.08.2023 5 z 5

Výborný díl, zajímavá zápletka. Tato série pokračuje velmi pěkně i v postupu vztahu hlavních hrdinů. Těším se na další díl.

ninano
28.08.2023 1 z 5

Tady bylo těch nesmyslů a prohřešků proti logice tolik, že musím jít proti proudu, a vůbec z toho nemám špatné svědomí.