Dokonalá tma

Dokonalá tma
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491419/bmid_dokonala-tma-6kl-491419.jpg 5 661 661

Člověk jako kus masa. Šestý případ Luca Callanacha a Avy Turnerové. Inspektor Luc Callanach se vydává do Francie, aby s Interpolem rozkryl síť obchodníků s bílým masem. Když se ale v Paříži najde tělo skotského občana, kterému někdo odebral vnitřnosti, musí se Callanach spojit se svou šéfinspektorkou Avou Turnerovou v Edinburghu. Té však v márnici také přibývají těla znepokojivou rychlostí. Záhy se ukáže, že jejich starosti mají společného jmenovatele… a sebemenší chyba ve vyšetřování může zničit desítky dalších životů. „Dokonalá tma je dalším napínavým thrillerem z pera vynikající autorky. Tento nefalšovaně temný i dojímavý příběh nebudete moct odložit.“ Isabel Ashdown, bestsellerová autorka thrillerů Little Sister a Beautiful Liars „U čtení Dokonalé tmy ani nedýcháte. Tento podmanivý a odvážný díl nemá žádná hluchá místa, je výborně promyšlený a spočívá na silných faktografických základech.“ Essie Fox, autorka románů The Last Days of Leda Grey, The Goddess of the Thief... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Perfect Kill , 2020


více info...

Přidat komentář

Vevericka.eva
20.07.2024 5 z 5

Super kniha, aktuálně asi nejlepší spisovatelka detektivek, celá série si drží vysoký standard a napětí.

Verčule88
19.07.2024 5 z 5

Opět pecka, jako předešlé díly.


martina2540
27.06.2024 5 z 5

Parádní čtivá kniha, velmi doporučuji

Niu
27.06.2024 1 z 5

(SPOILER) Co to sakra bylo?!
Můj problém je, že nemám úplně v oblibě krimi s tématy drogy, gangy, obchodování s bílým masem, migrační problematiku. Ze začátku mi dělalo dost problém pokračovat ve čtení - asi se mi těžko čte, jak se chlapi chovají k ženám. No, co budu povídat, rozdíl v předchozích dvou dílech, od kterých jsem se skoro nemohla odtrhnout; tady jsem byla ráda za týden bez čtiva. Zas se tam řešily dva případy, ale jejich provázanost značně pokulhává, což mi došlo až na konci, kdo za tím stál. Vlastně ta linka se ženami ani nebyla překvapením, no a ta druhá, hm - asi stěží. Co sráží značný počet hvězdiček, je ten patos Ava-Luc-Natasha. Aviny kaskadérské kousky v závěru knihy? Zvládne všechno. A dokonce být rychleji na místě činu než všichni Francouzi. Tohle jsem fakt nedávala. Na závěr čekejte happy end všeho (samozřejmě kromě bad guys) a z Azzata se stal hrdina. A aby to bylo dostatečně srdceryvné a nervydrásající - Natasha + ten pubertální závěr. A ta jejich práce asi dobře vynáší - když Ava cáluje ze svého výživu svědků-obětí a Luc na své náklady vše ohledně Huznii a Azzata. A nevím, kam se poděla ta dokonalá tma. A co ten kanibalismus? Co důvody, které je k tomu vedly? Co provázanost? Za mne teda spíš nic než moc. Totální krávovina. Myslela jsem, že procházka před napsaním komentáře mi uklidní myšlenky, ale při psaní jsem se spíš naštvala :o) Hvězdička bude asi za Livelyho. Jo a kam se poděla Overbacková? Autorka na ni nějak zapomněla.

JessiMeidoom
25.06.2024 5 z 5

Tohle byl dost dobrý masakr. Úplně mi bylo špatně z toho, že se něco takového ve světě doopravdy děje. Strašně mě štve Ava s Lucem. Doufám, že v dalším díle už nějak rozlomí ten jejich vztah. Už se to táhne strašně dlouho a úplně je to nervydrasající. Dospělí lidí a chovají se jak puberťáci. :D

vercatko20
31.05.2024 5 z 5

Asi prozatím nejlepší kniha od autorky! Skvěle napsané dvě linie vyšetřování - obchod s lidmi a obchod s lidskými orgány - děj svižně ubíhal a nemohla jsem se od čtení odtrhnout. Nejdřív mi trochu vadilo, že Luc byl ve Francii a Ava ve Skotsku, protože jsem si zvykla je mít tak hezky pohromadě :))
Ale ve finále to asi bylo takhle lepší a to nejen z hlediska vývoje jejich (ne)vztahu.
Tohle mě prostě hodně bavilo!

Jani23
13.05.2024 5 z 5

Opět parádní napínavé čtení. Těším se na další díl se série.

ostranka
11.05.2024 5 z 5

Tahle série mě baví od prvního dílu. I Dokonalá tma se četla jedním dechem, je ale temná a místy až brutální,často plná násilí. Některé situace mi přišly přitažené za vlasy, přesto se mi pátrání líbilo a taky jsem zvědavá na pokračování vztahů v týmu vyšetřovatelů.

borupet
05.05.2024 5 z 5

(SPOILER) Další díl dokonalé série nezklamal. Hodně brutální, ale napínavý jako všechny předchozí. Trochu mě mrzely nesrovnalosti v Lucově diagnóze, napřed selhávání ledvin, potom jater. Takových detailů tam bohužel v tomto díle bylo více. Ale jako celek výborné.

mirunda
23.04.2024 5 z 5

Tak že by konečně Ava a Luc spolu? No nevím. Tento díl byl smutný, mrtvolami se to hemžilo, jsem zvědavá na zatím poslední pokračování.

hanzmb
21.04.2024 5 z 5

Nemá cenu nosit dříví do lesa a rozpitvávat proč je tahle série tak skvělá. Bohužel tento díl má 1 obrovskou chybu. Je předposledním. Trochu se liší i od těch minulých roztržením hlavních protagonistů místem vyšetřování. Ale v závěru už zase vše po staru. Nemám rád happy endy, ale Lucovi a Avě bych ho přál :-) .

Čmeláček
25.03.2024 5 z 5

Také tato kniha byla dokonalá a za mě i dokonale brutální. Prostě nic pro slabší povahy, což já ale určitě nesplňuju :). Takže jsem si bezvadně početl a ve finále tomuhle případu s Avou a Lucem dávám bez debaty pět stars :).

katka134
29.01.2024 5 z 5

Dokonalá tma je skvělá, přestože je plná odporných lidí.
Jan Šťastný- také opět dokonalý.

mataj
25.12.2023 4 z 5

V pořadí již šestý díl série neztrácí na zajímavosti, napětí a nebezpečí čiší z každé stránky. Luc řeší případ, ve kterém figuruje mrtvý skotský občan nalezený bez orgánů ve Francii, a Ava se zbytkem týmu v Edimburgu hledají kruté obchodníky s bílým masem, přičemž významnou roli při nebezpečné akci zahraje Lively. V závěru se oba případy jistým způsobem protnou a Ava spěchá za Lucem, aby mu pomohla. Jako pokaždé výborné.

Luci19346
22.12.2023 5 z 5

Osobně nemám ráda tmu. Když jsem viděla název tohoto dílu, tak jsem měla tušení, že to bude drsné. A bylo.

Opět dvě linie vyšetřování. Obě byly dost drsné a plné nejhorších lidských vlastností.

Trochu už mě štve, že vztah Avy a Luca je furt takový otevřený, třeba se jednou změní.

zdenka0350
07.12.2023 1 z 5

Po přečtení této knihy si dám asi větší pauzu od thrillerů. Té brutality už na mě bylo tentokrát moc. Až se z toho otřepu, tak si zas ráda od této autorky něco přečtu. Třeba se hlavní hrdinové zas někam posunou?

iva.gracova
03.12.2023 4 z 5

Tuhle knihu ze série "Dokonalých" jsem četla nejdéle... nějak jsem necítila tu potřebu pokračovat ve čtení i za cenu, že zítřek zřejmě prozívám... Tím ovšem neříkám, že by to nebyla dobrá kniha, opět skvělá, dobrá zápletka, super příběh... jen mi tam chybělo to chvění...

ujira
13.11.2023 4 z 5

Skvělý námět, pomalejší a méně dramatické, ale stále zajímavá dvojice Callanach
a Ava, kteří s každým novým společným případem zrají, znovu vtáhnou čtenáře do děje.

Michelleee
10.11.2023 5 z 5

Nedokážu říct, který díl je z celé série nejlepší, protože tenhle byl opět skvělý a napínavý. Tentokrát se inspektor Luc vydává do Francie, kde vyšetřuje obchody s bílým masem. Ve skotsku přibývají další těla a konají se odporné závody. Všechno je to tak promyšlené a uvidíme jak se nakonec bude vyvíjet vtah mezi Avou a Lucem.

Belanna
08.11.2023 5 z 5

Celá tato série je prostě dokonalá a to ve všech směrech.
Opět skvělá zápletka, napětí, brutalita, akce.
Avin případ ve Skotsku i Lucův ve Francii měli tentokrát mnoho obětí a jako vždy spolu nakonec souvisely.
Přibyly tu opět nové, zajímavé postavy, obnovila se stará přátelství a odpustily nějaké ty hříchy z minula.
Knížka se mi moc líbila, obdivuji autorku a její nápady a to jak si dokáže čtenáře doslova obtočit kolem prstu.