Poslední na řadě přehled

Poslední na řadě
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521087/bmid_posledni-na-rade-64de07b250e2f.jpg 4 235 235

Temný thriller z mýty opředeného ostrova od autorky Dokonalé detektivní série. Daleko od skotského pobřeží se nachází ostrov Mull, mezi jehož obyvateli stále koluje řada pověr. Clarkovi se sem vydávají hledat nový život, když však jejich dcera zmizí, narážejí jen na lhostejnost místních. Rodiče si tedy najmou kanadskou soukromou vyšetřovatelku Sadie Levesqueovou. Ta už se setkala s ledasčím, po objevení brutálně zavražděné dívky v útrobách jeskyně ale zažije šok. Během vyšetřování se probouzí dávné mýty, legendy a pohanské rituály. Kam až bude Sadie při hledání vraha ochotná zajít?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín

The Last Girl To Die, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední na řadě. Přihlašte se a napište ho.

Péťa1950
21.06.2025 3 z 5

Moje první kniha od autorky, přivedl mě k autorce Netflix. V příběhu je několik zvratů, k vyústění vede řada omylů v chápání místních lidí a absolutní nesoudnost Sadie, soukromé vyšetřovatelky. Příliš mnoho lží a tajemství. Důvod první vraždy ten nejjednodušší - láska. Nebyl to příběh, který by mě na začátku chytil a už nepustil. Spojení mystiky a skutečného života bylo příliš na sílu. Můj názor, třeba budete mít po přečtení zcela opačný.

moudivlacek
30.05.2025 3.5 z 5

Milovala jsem sérii s Avou a Lucem. Tenhle příběh je trochu slabší. Alespoň začátek.
Soukromá kanadská vyšetřovatelka Sadie je pozvána americkou rodinou Clarkových, aby našla pohřešovanou dceru Adrianu na skotském ostrově.
Od začátku cítí tady Sadie zlo, zášť místních a neobvyklou téměř nečinnost místní policie. Sadie je tak trochu slon v porcelánu, někdy jsem přemýšlela, jestli opravdu někdy předtím něco vyšetřovala, když chtě nechtě ničí možné důkazy jeden za druhým. Přesto je nutné jí přičíst k dobru opravdová snaha vše vyšetřit.
Brzy se nejedná jen o jedno vyšetřování. A i tak si v tom zmatku a vypětí dokáže najít lidi, kteří se snaží pomoci a i chránit ji samotnou.
Trochu je tu i historie ostrova a vzniklé mýty. Jenže to vypadá, že někdo je chce uvést znovu do života. A Sadie není jediná, komu se to nelíbí.....
Začátek nic moc, ale konec ten se tedy povedl.

momo01
25.04.2025 audiokniha 5 z 5

Kniha mě mile překvapila. Strhla mě atmosféra – syrové skotské pobřeží, tajemství, napětí. A o něco víc než o samotná zápletka mě dostal pocit místa a neklidu, který se táhl celým dějem. Poslouchala jsem rychle, s chutí, a i když některé zvraty byly předvídatelné, vůbec mi to nevadilo.

Tajemství domu Thornů, Botanik a další knižní novinky (41. týden)

08.10.2023

Ocenění knihy (1)

2000 - Pulitzerova cena

Kniha Poslední na řadě v seznamech

v Mé knihovně160x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)