Pet007 Pet007 komentáře u knih

☰ menu

Hory zpívají Hory zpívají Nguyen Phan Que Mai

Kniha přečtena za odpoledne a večer. To už se mi dlouho nestalo. Potřebovala jsem knihu do výzvy v knihovně, vybrána tedy úplnou náhodou. Příběh mi potvrzuje můj názor, že rodinné vazby jsou důležité. Ráda jsem se dozvěděla něco o Vietnamu. Vyprávění v sobě nese poselství, že mír je nezbytný, protože válka, ať je vedena z jakýchkoli důvodů, ubližuje především obyčejným lidem.

21.06.2023 5 z 5


Rytíři z Vřesova Rytíři z Vřesova František Niedl

Moje první setkání s autorem. Jsem nadšená a těším se na další knihy. Vyprávění o mocných a známých historických postavách mne moc nebavilo, protože o nich jsem četla spoustu knih, ale ti z nižších stavů, obyčejnější, to je to nové, co mne chytlo u srdce.

23.07.2018


Druhý břeh Druhý břeh Hana Marie Körnerová (p)

Ráda jsem se vrátila ke starým známým. Naštěstí autorka předchozí díly na začátku stručně připomíná, tak jsem se chytla dobře. Kňiha přečtená za večer.

08.04.2018


Temnota Temnota Klára Janečková

Něco mezi románem a detektivkou.

08.04.2018


Ďábelská tvář Ďábelská tvář Klára Janečková

První polovina knihy se mi nelíbila, váhala jsem, zda stojí za to ji dočíst. Naštěstí jsem vytrvala, druhá polovina mne bavila. Ženský historický román.

25.03.2018


Oznamuje se vražda Oznamuje se vražda Agatha Christie

Skvělá klasika. Poklidný anglický venkov naruší inzerát, který oznámí vraždu. Vše je potřeba probrat na odpoledním čaji.

24.03.2018


Hra na fanty Hra na fanty Dick Francis (p)

Snad žádný Dick Francis nemůže zklamat. Novinář bojuje proti bandě padouchů, kteří se neštítí ničeho. Napsané slovo je mocná zbraň a někteří lidé mají strach, protože nemají čisté svědomí.

12.03.2018


Drahý čas Drahý čas Dick Francis (p)

Dick Francis je sázka na jistotu. Nějak jsem se k němu po letech zase pokorně vrátila. Je výborný. V této knize nejde na prvním místě o dostihy, jen se na ně létá. Ale v podstatě by to bez nich samozřejmě nešlo.

10.03.2018 4 z 5


Reflex Reflex Dick Francis (p)

Skvělá kniha od skvělého autora zachráněná za pět korun z městské knihovny. Měla jsem tak trochu pocit, že jsem ji už četla, ale asi ne. Pěkná ukázka pro všechny : život většiny lidí neovlivňují ani tak světové události, jako události v jejich bezprostředním okolí. Sami lidé taky nemusí doslova zachraňovat lidstvo ve světovém měřítku, stačí, když se aspoň snaží zavést a udržet právo a pořádek ve svém bezprostředním okolí, i když v malém.

08.03.2018 5 z 5


Syn Syn Jo Nesbø

Chvilku trvalo, než jsem se knihou prokousala, ale od poslední třetiny jsem se neodtrhla. Nic není jen černé a bílé.

25.02.2018 4 z 5


Závěrka aneb ztížená možnost happy-endu Závěrka aneb ztížená možnost happy-endu Miloš Urban

Výborná kniha. Byla jsem na Listování a to mne navnadilo. Zmínila jsem se a dostala milý dárek od Ježíška. Početla jsem si. Zasmála se. Zakroutila hlavou nad tímto světem. Vtažena do děje. Doporučuji.
PS: Menší formát do kabelky je další plus a hezké fotky, nejsem odborník, ale mně se líbily.

30.12.2017


Vzpoura goliardů Vzpoura goliardů Vlastimil Vondruška

Dárek k narozeninám, který mne moc potěšil. Moji staří přátelé mne nezklamali

26.11.2017


Nitranská brána smrti Nitranská brána smrti Vlastimil Vondruška

Ze začátku jsem se do knihy moc nezakousla. Pak už to bylo milé setkání se starými známými.

12.11.2017 3 z 5


Skořápky na vodě Skořápky na vodě Jarmila Pospíšilová

Dobrý příběh mělce vyprávěný. Upozornění, že život pro některé nachystá velké zkoušky. Litujeme je, ale nejsme vtaženi do jejich osudu.

05.11.2017 3 z 5


Svátek hojnosti Svátek hojnosti Lindsey Davis

Dobrá kniha. Začátek se trochu táhl. Chyběl mi můj informátor, ale pak jsem si zvykla. Informátorka je taky skvělá. Autorka je žena, hrdinka je žena a čtenářka je taky žena, ideální.

31.10.2017 4 z 5


Mizera Mizera Barbara Cartland

Dobré odreagování po včerejším shlédnutí filmu Sněhulák. Romantické počteníčko pro ženy.

15.10.2017 3 z 5


Živá investice Živá investice Dick Francis (p)

Výborná kniha. Mám ráda knihy od Dicka Francise. Nikdy mne žádná nezklamala, i když se točí jen kolem dostihových koní. Je to úžasný svět díky krásným a vznešeným zvířatům, jež lidé milují, ale i zneužívají kvůli zisku.

06.08.2017


Útěk Útěk Peter May

Knihu jsem vyhrála v soutěži. Autor patří mezi mé oblíbence. Příběh je spíše smutný. Vražda je jen takovou okrajovou záležitostí. Jde hlavně o to, že čas letí a je potřeba příležitost chytit za pačesy. A je pravda, že starý člověk se uvnitř cítí stejně jako mladý, můj bývalý tchán mi to nedávno potvrdil. Jen ta tělesná schránka už to prostě občas nezvládá.

30.07.2017 4 z 5


Dvacet deka lásky Dvacet deka lásky Simona Monyová (p)

Krátké příběhy jako ze života, mnohé z nás se v nich najdeme.

27.07.2017 4 z 5


Případ pro exorcistu Případ pro exorcistu Michal Sýkora

Televizní zpracování se mi líbilo víc.

25.07.2017