Ossinky Ossinky komentáře u knih

☰ menu

Co oči nevidí Co oči nevidí Betsy Reavley

Neodpustim si komentář: hlavní postava trochu blbka na facku - ze začátku celkem nuda, ale pak se to rozjelo a ke konci a zvláště na konci mi spadla brada. Četlo se to samo, ale četl jsem spoustu mnohem lepších thrilleru.
Dej je celkem dobry, ale rozcilovalo mě zvláštní přeskakování a nesourodost. Děsně mi vadilo jak je hlavní postava “divná taková blbka s kterou muže manzel manipulovat. No nevím, od autorky asi už nic jiného cist nebudu. Tři hvězdy.

19.04.2024 3 z 5


Malibu v plamenech Malibu v plamenech Taylor Jenkins Reid

Bylo to čtivé, děj ve dvou liniích. Příběh hezky plynul ale přiznám se, že jsem od konce očekávala vic. Přišlo mi to takové “odbyté.

21.02.2024 4 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Tak tohle bylo super! Od začátku jsem tušila, ze to nebude tak jak se příběh tvářil, bylo to promyšlené, mělo to spad a poslední třetinu jsem dočetla na jeden zátah. Doporucuji a tesim se na další.

19.02.2024 5 z 5


Jablka ze stromu nepadají Jablka ze stromu nepadají Liane Moriarty

Za mě zklamání, zdlouhavé, nudné, nudny dej, konec zdlouhavý, posledních par stran už jsem nedocetla. Normálně to nedelam, ale knihu jsem si koupila s nadšením a těžko jsem se prokousavala. Vůbec to nemělo spad. Za mě palec dolu.

25.11.2023 2 z 5


Moje tlustá opilá svatba Moje tlustá opilá svatba Robert Bryndza

Super oddychovka, místy velmi vtipne napsané.

05.08.2023 4 z 5


Manželkou podruhé Manželkou podruhé Melanie Summers

Neřekla bych ze je to červená knihovna, je to příběh o hledání sama sebe, o tom, ze život se má žít naplno . Autorka píše krasne, je to propracované a zaujalo mě množství myšlenek o běžných věcech. Konec není jako to konciva, posmrkala jsem par kapesníku. Vřele doporucuji.

31.07.2023 5 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

To byla prostě bomba, propracované do posledního detailu, vše do sebe zapadne a o překvapení není nouze. Vraždy dost detailně popsané, chvílemi jsem musela odložit - toho násilí bylo moc, ale i přesto je Chris Carter můj nejoblíbenější geniální spisovatel.

02.06.2023 5 z 5


Tři Tři Valérie Perrin

Tohle bylo....zvláštní. V poslední třetině mi spadla brada, když jsem zjistila, kdo je vypravěč...ale krásně to do sebe všechno zapadlo. Tenhle příběh byl opravdu moc zvláštní a krásný. Perfektně napsané, krásně se to četlo. Jediné co bylo trošku matoucí tak přeskakování v obdobích.

05.05.2023 5 z 5


Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Další krásný příběh u kterého jsem ke konci uronila slzičku.

05.05.2023 5 z 5


Krámek se starožitnostmi Krámek se starožitnostmi Paula Brackston

Nevyhledávám tento žánr, ale musím říct, že mě kniha hodně zaujala a určitě si přečtu další. Druhou polovinu knihy jsem dala za odpoledne, prostě se nešlo odtrhnout. Krásný příběh, vřele doporučuji.

19.12.2022 5 z 5


Podzimní případ Podzimní případ Anders de la Motte

Tak tohle byla jízda! Napínavé, promyšlené, děj na sebe navazoval, nic se zbytečně neprotahovalo, "akční" části měly spád, na konci do sebe vše zapadlo...prostě paráda, krásně se to četlo a bylo to mnohem lepší než Konec léta. Vřele doporučuji.

25.11.2022 5 z 5


Jeho poslední slova Jeho poslední slova Laura Dave

Ano, "světový bestseller", nechapu byl to horší průměr. Zápletka byla celkem dobrá ale bylo to celé takové nepropracovane, žádné napětí, kniha mě spíš zklamala. O to víc že jsem ji koupila. Ne vždy světový bestseller je opravdu bestseller. Této knize bych ani neřekla že je thriller. Bohužel. Za mě ne.

25.10.2022 2 z 5


Odpočítávač Odpočítávač Amy Suiter Clarke

Za mě tedy super. Houzevnata hlavní hrdinka, některé kapitoly formou prepisu podcastu. O napětí nebyla nouze, hlavně v záběru knihy. Mohu doporučit.

29.09.2022 5 z 5


Nikdy není pozdě Nikdy není pozdě Nick Alexander

Strašně zdlouhavý začátek - 1.kapitola 70 stran. Na společné dovolené konečně zápletka a konec moc hezky.

28.09.2022 4 z 5


Pařížská švadlena Pařížská švadlena Natasha Lester

Mám přečtené všechny od této autorky, a i tato byla top! Fascinuje mě, že autorka si dá práci s tím, aby získala skutečné informace a pak je zasadí do příběhu. Takže opravdu můžete věřit, že zvěrstva, která se děla za války jsou pravdivá. Pařížská švadlena je opět příběh ženy, velké lásky k muži a práci, o houževnatosti a odvaze. Pošmákla jsem si a doufám, že si zase brzy budu moci něco tak krásného přečíst.

13.09.2022 5 z 5


Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Knížku jsem si koupila do čtečky a prvních 15% jsem si říkala: co to je za blbost? Zase jedna protivná tchýně! Potom se příběh rozjel tak jsem si říkala že dobrý, že to snad bude ok. Do poslední chvíle jsem se pletla, když jsem předpokládala konec, ale konec byl překvapivý, i když na můj vkus dost uspěchaný. Ale dávám 5 hvězd za to překvápko na konci.

13.09.2022 5 z 5


Pan slušňák Pan slušňák Jennifer Miller

Nuda a nuda, ani jsem nedocetla

27.07.2022 odpad!


Skříň plná Diora Skříň plná Diora Natasha Lester

(SPOILER) Strhující roman odehrávající se ve dvou liniich. Minulost - 2.svetova válka a současnost. Nevěděla jsem co čekat, spisovatelku jsem neznala. Ale kniha mě zaujala na veletrhu a nelituji že jsem si ji koupila. Příběh je z větší části podle skutečnosti, popisuje život za války, ženy pilotky, jak se k ženám chovali ve 40. a 50.letech a potom pobyt v koncentračním táboře.....vůbec nedokážu pochopit že něco takového se dělo. V současnosti se odvíjí také příběh a na konci se obě linie propojí. Je to příběh neskutečné lásky, odvahy, statečnosti a tajemství. Doporučuji vřele přečíst a k tomu balíček kapesníčku. Rozhodně od autorky zkusím i další knihy.

06.07.2022 5 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Za mě skvělé! Autorka napíná až do poslední stránky a to mě baví, další povedená kniha!

24.06.2022 5 z 5


Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Řekla bych, že Dilema je nejlepší autorčina kniha. Bravurně popsané zoufalství rodičů, to, jak se pere odpovědnost a láska k milovaným, jak uchránit svoji rodinu od neodvratného průšvihu a konec....? Trochu jsem doufala, že se to nakonec vyřeší jinak...Paráda, vřele doporučuji.

18.05.2022 5 z 5