Odpočítávač

Odpočítávač https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481935/bmid_odpocitavac-hob-481935.jpg 4 193 69

Strhující debutový thriller o sérii rituálních vražd, která zůstala nevyřešená – a nedokončená. Elle Castillová se ve svém podcastu Odložená spravedlnost už dvě desetiletí úspěšně věnuje starým kriminálním případům. Teď otevřela ten, který ji zajímá nejvíc: případ Odpočítávače, jenž před zhruba dvaceti lety unesl a následně brutálně zabil vždy trojici dívek; každá z nich byla o rok mladší než ta předchozí. U jedenácté oběti, jedenáctileté dívky, se však hrůzný řetězec přerušil. Nikdo nevěděl proč. Policie měla zato, že vrah spáchal sebevraždu, ale Elle tomu nevěří a pouští se do pátrání. Pak však zmizí jedenáctiletá Amanda...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Girl, 11 , 2021


více info...

Přidat komentář

Parwana
07.03.2024 3 z 5

Skoro se mi chce napsat tuctový thriller, protože jsem od knihy čekala mnohem víc. Četlo se to relativně dobře, konec byl jakž takž uvěřitelný.

Eddemi
09.01.2024 3 z 5

Dosť fajn kniha v tomto žánri a bola čtivá asi na úroveň 4 hviezd, zároveň si však myslím, že sa zase až natoľko neodlišovala od priemeru, aby som si o mesiac-dva spomenula na tento príbeh. Takže: kniha čtivá, príbeh dobrý, ale v zásade ničím výnimočný. Taká jednorazovka.


HollyUndead
14.12.2023 4 z 5

Nebyl to pro mě úplný top co se detektivního a thrillerového žánru týče, ale román to byl velice zdařilý, čtivý a napínavý. Některé zvraty se daly poměrně snadno očekávat, logicky se dalo odvodit, co a proč se v knize děje. Nicméně ani tohle mi nebránilo si tu knihu užít. Strhávám za předvídatelnost jednu hvězdičku, ale díky originalitě podcastového prostředí (rozhovory v podcastu jsou součástí vypravování), kvalitně charakterizovaným postavám a zajímavému námětu, který autorka zpracovala kvalitně, čtivě a napínavě, se nebojím dát knize 4 hvězdičky.

JHoralka
23.10.2023 5 z 5

Odpočítávač další skvělá knížka, která čekala už nějaký čas v knihovně.
Líbilo se mi prostředí podcastu, díky kterému byl příběh zajímavější.

Nemohla jsem se odtrhnout. Po dlouhé době skvělý thriller.

Doporučuji.

terinkha
28.08.2023 3 z 5

37/2022
Z tohohle jsem si asi tolik na zadek nesedla. Čekala jsem na ni v knihovně předlouho a pak to bylo trochu...meh.
Všeci jsou z toho nadšení, pro mě to byla taková dost průměrná detektivka, líbil se mi styl psaní (vyprávění, přepis podcastu), ale jinak?
Ella mi byla jako hlavní hrdinka strašně nesympatická a někdy, někdy bych ji fakt přetáhla polínkem po hlavě...
Za mě tak 65%, víc nemůžu.

Ainyska
18.06.2023 4 z 5

Nebylo to vůbec zlé, sice příběh seriového vraha je už docela ohraný a v zásadě je to pořád na stejné kopyto, ale tento příběh byl (až na menší části) svižný, postavy zajimavé, ovšem musím si rýpnout. Proč, když je Elle skvělá amatérská vyšetřovatelka, jí trvalo tak dlouho, než jí docvaklo o koho sak*a jde? Bože. Jinak dobrý až na tu příšernou obálku, v originále je daleko hezčí.

KudrnatáHolka
10.06.2023 4 z 5

Celkem napínavá kniha, s občas dost nesnesitelnou hrdinkou. Sice se pak dopídíme toho, proč je někdy tak naléhající a neodbytná, ale i tak je občas "na zabití". Její manžel by si za trpělivost, důvěru a podporu opravdu zasloužil metál, jak tu píše Etule.
Příběh se rozvíjí hezky, napětí je dávkováno po tak akorát velkých kouscích a logika příběhu nepokulhává. Kdo je onen Opočítávač lze vytušit už nějakou dobu předtím než je nám v knize odhaleno, ale celé pátrání je logické a jednotlivé kroky na sebe navazují.
Poslední stránky jsem hltala s napětím jakže to vlastně dopadne - což jsem fakt netušila a fantazie pracovala s mnoha různými variantami. Což je za mě známka toho, že kniha zaujala.

jarin58
09.06.2023 3 z 5

Začátek knihy byl zajímavý,pak ale napětí opadlo a závěr byl dost předvídatelný.

Alethea_k
24.04.2023 4 z 5

Jak již bylo zmíněno v předešlých komentářích, trošku mě mrzí, že jsem neposlouchala audio. Víc by to odsýpalo a myslím si, že by mě příběh mnohem víc pohltil. Odpočítávače jsem odhadla v okamžiku, kdy se poprvé v knize objevil jako reálná postava, minulost Elle jsem si taktéž potvrdila. Jediné, co člověk sám nevymyslí, je důvod, proč to Odpočítávač dělal a jeho minulost. Tu nám dobře autorka dávkuje. Sice jsem na to přišla, ale i tak se mi to jako celek líbilo a snad mě to vytáhlo že čtecí krize. Konec mi přišel velmi urychlený, klidně se mohly některé pasáže do dvou třetin knihy proškrtat, a naopak konec rozvést.

wendulka321
25.03.2023 3 z 5

Jako takhle nenadchla, neurazila. Nic co bych už jinde nečetla. Ale i tak stojí za přečtení.

Etule
23.02.2023 4 z 5

Tentokrát jsem knihu neposlouchala jako audio a zrovna u téhle knihy mě to trošku mrzí. Prolínání s podcastem mohlo vyznít velice zajímavě jako audio. Nicméně i tak to pro mě bylo čtivé a zajímavé. Podcasty mě bavily, manžel hlavní hrdinky by zasloužil nějakou cenu za jeho trpělivost a podporu. Občas se hrdinky chovala dost svéhlavě a pro ni samotnou nebezpečně, ale to je v thrillerech poměrně časté schéma. Překvapivý zvrat (alespoň pro mě), kdy jsme konečně pochopili proč hlavní hrdince tak záleželo na vyřešení případu Odpočítávače.

lištička123
12.02.2023 4 z 5

Mě kniha nezklamala,četla se dobře a napínavý děj byl taky.

rumova_kulicka
06.02.2023 3 z 5

Strhující to pro mě nebylo v žádném případě. Vlastně se mi kniha neuvěřitelně vlekla, podcasty mě nebavily a hlavní hrdinka mě dost iritovala. Přesto jsem dočetla, protože náměť byl zajímavý. Za mě průměr.

Kristulda
28.01.2023 4 z 5

Za mě dobrý, zase něco jiného. Zajímavý námět, celkem mám radost když má kniha neobvyklý námět, ale trochu rušivé ty rozhovory. Ráda si přečtu další její knihu.

Merlin_CZ
07.01.2023 5 z 5

výborně napsáno, nenechte se odradit obálkou :)

Přečti_si
30.12.2022 5 z 5

Kniha s příšernou obálkou a příšerně parádním vnitřkem! Měla jsem jí přečtenou za den, neskutečně mě chytla. Přepisy podcastu mě bavily moc a knihu ozvláštnily. Nebyla to taková ta detektivka, kde přeskakujete s podezřením z jednoho na druhého, ale tady úplně moc nevíte celou dobu.

Hella
15.12.2022 3 z 5

Strhující debut? Thriller? Za mě určitě ne. Spíše pozvolna a dosti zdlouhavě líčený příběh autorky podcastu (a bohužel - přepisované podcasty mě spíše při čtení ruší). Není to úplně špatné, ale obrňte se trpělivostí.

Dumicek
01.12.2022 4 z 5

Já jsem a knihou byla spokojená. Líbilo se mi na ni,že byla pojata trochu jinak..formou podcastu se tu dozvídáme o starém případu vražd malých dětí,kdy nebyl pachatel dopaden a Elle-hlavní hrdinka se po 20 letech snaží vraha dopadnout. Pak je unesena dalsi divka a vypada to na Odpocitavace,ale je to opravdu on? Kniha měla spád,drží čtenáře v napětí a děj příjemně odsejpá. Dle mého dobře napsané a mohu doporučit.

petgona
24.11.2022 3 z 5

Jednoduche citanie, pochopila som, kto je Elle hadam hned ako to tam bolo naznacene. Motiv vrazdenia mi prisiel pomerne slaby, Elle mi miestami pripadala, ze pobehuje ako bezhlave kurca, Sash ma z nejakeho dovodu maximalne iritovala, Martin bol velmi nezapametatelny. Ale je to prvotina, podla mna tam je potenciál.

buboscsek
19.11.2022 1 z 5

Autorka mě nezaujala, kniha je nudná, jako bych četla to samé dokolečka. Postavy se mi nelíbily, bylo mi úplně jedno, co se s nimi děje. Na druhý den už jsem na tu knihu zapomněla.

Štítky knihy

vraždy sérioví vrazi rituální vraždy zmizení dětí

Autorovy knížky

2022  76%Odpočítávač

Kniha Odpočítávač je v

Právě čtených4x
Přečtených240x
Čtenářské výzvě46x
Doporučených9x
Knihotéce171x
Chystám se číst232x
Chci si koupit53x
dalších seznamech4x