Jeho poslední slova

Jeho poslední slova https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488918/bmid_jeho-posledni-slova-eJc-488918.jpg 3 235 60

Než Owen Michaels zmizí, podaří se mu zanechat své ženě Hannah poslední zprávu: DEJ NA NI POZOR. Hannah přesně ví, koho má Owen na mysli – svou dospívající dceru Bailey, která v dětství tragicky přišla o matku. A která nechce mít se svou novou manželkou svého otce vůbec nic společného. Hanniny zoufalé telefonáty Owenovi zůstávají bez odezvy, a k tomu zatknou jeho šéfa za podvod. Když policie začne vyslýchat i ji, rychle pochopí, že její manžel není tím, za koho se vydával. A že Bailey je možná klíčem k odhalení Owenovy pravé identity. Hannah s Bailey se společně vydávají na cestu za pravdou. Když však začnou skládat střípky Owenovy minulosti, brzy si uvědomí, že jejich životy už nikdy nebudou jako dřív...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Last Thing He Told Me , 2021


více info...

Přidat komentář

dom.ini
04.03.2024 4 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu a upřímně me překvapuje až takto nízké hodnoceni. Me kniha bavila a pohltila me, zápletka mi připadala zajímavá a na rozuzleni jsem byla opravdu zvědavá. Jistě, nevím jak moc je cela zápletka věrohodná, ale zrovna u teto knihy mi to nijak zvlášť nebavilo a užila jsem si ji.

alnahu
08.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Zvláštní psychothriller zaměřený na vztah nevlastní matky a puberťačky,která nechce svou nevlastní matku přijmout.Po nahlém zmizení jejího otce Owena ,musí s ní začít vycházet,aby zjistila co se s otcem stalo.Pátrání po Owenově minulosti odhalí spoustu dávného tajemství.Toto pro mne nebyl žádný dějově trhák.


ANDY28
18.12.2023 4 z 5

Thriller, který má srdce a opravdu ho má.

Jara.v
26.10.2023 4 z 5

Byla jsem překvapená, jak rychle jsem knihu přečetla. Asi je to tím, že jsem od ní moc neočekávala, ale byla na seznamu knih, které chci přečíst. Není to nějaký strhující akční příběh, ale naopak vše poklidně plyne a Hannah spontánně reaguje na vzniklou situaci a její vývoj. Není to vůbec špatná kniha.

plamínek21
08.10.2023 2 z 5

Kniha mi nesedla. Námět není špatný, autorka píše vcelku dobře. Přesto bych četbu přirovnala k polykání, když máte v krku zapíchlou rybí kost.

pohoda58
10.09.2023 5 z 5

Super čtivá a zajímavá kniha.

michaela5515
04.09.2023 4 z 5

Překvapilo mě, jak rychle mě to vtáhlo do děje. Hannah je skvěle napsaná postava. Děj a Austinu napínavý, moc mě bavil. Nedokázala jsem se odtrhnout. Za to je i ta čtvrtá hvězdička. Poslední stránka byla uplně zbytečná a mně trochu kazila finální dojem.

veriszv
16.08.2023 3 z 5

Sympatické postavy, jemné napětí i bez velkých zvratů a příjemný styl psaní. Zdařilá audioverze. Fajn oddechovka, kterou ale asi za chvíli zapomenu.

Nuttelka
03.08.2023 3 z 5

(SPOILER) (Audiokniha)
I já nejsem z děje úplně paf a konec mě opravdu zklamal. Docela dlouho se všechno točí ohledně úvah, bojování mezi Hannah a Bailey, pak ano, zajímavá část v Austinu, ze které jsem měla i husí kůži, ale pak to zas začalo uvadat. Helena Dvořáková je skvělá interpretka, i díky ní mě poslech bavil a udržel mě ve střehu, ale jinak docela průměrná kniha.

Alena1957
13.07.2023 4 z 5

Kniha se dobře četla, zajímavá zápletka, zvláštní konec.

Aknel26
15.06.2023 2 z 5

(SPOILER) Na začátku jsem byla rozpačitá - podvod se softwarem mi nepřišel zrovna jako atraktivní start. Pak se děj rozběhl, Hannah a Bailey se vydaly na cestu, přičemž se chytaly jen drobných vodítek - tato část mi přišla napínavá. Ale konec? Hrozně užvaněný. Sledujeme vlastně jen střet Hannah a Nicolase, během něhož se Hannah chová jako chytrá horákyně a nakonec svým ostrovtipem přečurá celý mafiánský i policejní svět.

Monni
12.06.2023 4 z 5

Já osobně musím říct, že kniha se mi líbila. Krátké kapitoly, které nutí čtenáře číst stále dál a pro mě byla kniha napínavá a byla jsem zvědavá jak se to celé na konec vysvětlí a jak to dopadne. Nakonec to byla super kniha se zajímavým koncem. Je pravda, že v jednu chvilku jsem se v těch jménech trochu ztrácela, ale ve finále jsem se zorientovala a celé to do sebe zapadlo.

Moniska2410
08.05.2023 2 z 5

Začátek se mi hodně líbil a já byla nadšená jak se mi kniha dobře četla. Krátké kapitoly, které končí tak, že musíte číst pořád dál.

Čím dál sem pokračovala ve čtení, tím míň mě kniha bavila. Nakonec sem knihu dočetla, protože mě zajímalo jak to dopadne s Owenem a jak to vlastně všechno celé bylo.

Obálka pěkná, lákavá anotace, velký očekávání a ve finále přišlo zklamání.

Kniha je čtivá, text utíká pod rukama, rozuzlení ve finále není šokující, hlavně nečekejte velké zvraty.

L.Helena
16.04.2023 2 z 5

Hodně slibný začátek. Čím dál jsem ve čtení však pokračovala, tím méně mě to bavilo. Zápletka postupně ztrácela na napětí i srozumitelnosti. Dočítala jsem už vyloženě jen ze setrvačnosti.

Tamirai
15.04.2023 4 z 5

Mne sa táto kniha a jej príbeh páčili. Nie je to podľa mňa nejaký akčný a krimi thriller, ale stále je to thriller. Je to pretkané zaujímavou rodinnou drámou a postavy sú zaujímavé. Ja som bola zvedavá ako to s kým dopadne a kde bol "pes zakopaný". Čo sa stalo? A prečo? Kniha je určite skôr oddychovým a pomalším čítaním, ale, keď príde nálada na niečo také, je toto dobrá voľba.

envoi
24.03.2023 2 z 5

(SPOILER) Jako četlo se to dobře, ale když se nad tím zamyslím, moc hluboký to není. Hlavní hrdinka přesně ví, co vše manžel chtěl jak to myslel, jak myslí, na všechny má jasný názor a po pěti minutách už má všechny prokouknutý, jen u toho manžela jí to teda za ty roky neseplo. Všechny dalši postavy mi přijdou takové ploché bez pozadí, nastrčené jen k účelu dokončení děje. Neříkám, že je knížka špatná, ale že bych na ni měla ještě dlouho vzpomínat, to si nemyslím.

Damaj
26.02.2023 3 z 5

Vůbec nevím, co si mám o knížce myslet, nakonec jsem ji dočetla, protože mě zajímalo, jak to s Owenem bylo a zda ho najdou. Ale je Owen kladná postava, vše, co dělal, bylo správné nebo je to naopak záporák. A co dědeček Nicolas? Jaký je on? O Gradym také nevím, co si mám myslet a zda mu Hannah měla či neměla nevěřit. Já mu celou dobu tedy nevěřila.
Prostě kniha mě nevtáhla a byla dost zvláštní.

lexikon_tf
05.02.2023 4 z 5

Manželé Hannah a Owen se mají moc rádi a vychovávají společně puberťačku Bailey, která je Owenovou dcerou z předchozího vztahu.
Jednoho dne dostane Hannah od manžela zvláštní vzkaz - na lístečku stojí jedna strohá věta “dej na ni pozor”. Na koho má dát pozor? Na Bailey? A proč?
To se spolu s hlavní hrdinkou snažíme usilovně vypátrat.

Postupně odhalujeme nejen manželovu minulost, ale díky střídajícím se rovinám vyprávění z minulosti se dozvídáme, jaký byl vztah obou manželů, když ještě bylo všechno v pořádku, tedy předtím, než Owen záhadně zmizel.

Začátek se mi moc líbil a ač jsem se spíš těšila na strhující thriller a honičku za zmizelým manželem, dostalo se mi psychologické sondy do duše dospívající dívky a její nevlastní matky, kdy se obě musejí popasovat s novou životní situací a také přehodnotit vzájemně svůj přístup jedna k druhé.

Tahle kniha ve mě hlubší stopu nezanechala, ale jako oddechovka to bylo dobré. Navíc se chystá filmová adaptace knihy, tak třeba příběhu filmaři dodají větší spád.

Mandlevest
04.02.2023 3 z 5

Tak já nevím, jestli nejsem v hodnocení této knihy až moc přísná, ale mě to moc nebavilo. Můj bezprostřední pocit po přečtení je, že z výborných ingrediencí, které měly našlápnuto na bezva odpočinkové čtení, se vyklubala ,pro mě, průměrná knížka, kterou si nebudu za pár měsíců vůbec pamatovat. I když se autorka snažila emocionálně "tlačit na pilu", já jí to moc nevěřila a obě hlavní ženské postavy se mi pod kůži nedostaly. Nejnapínavější ze všeho se mi zdál nadějný začátek knihy, abych následně zjistila, že jsem zápletce a jednání Hannah nevěřila a bylo mi vlastně docela jedno, jak kniha skončí. A konec můj dojem nevylepšil, spíše potvrdil banalitu zápletky . Škoda. Ale i tak věřím, že své čtenáře si tento příběh o hledání pravdy určitě najde a budou spokojeni.

Michaela91
02.02.2023 3 z 5

Jednohubka. Docela jednoduché čtení na pár večerů. Ale pro mě to nebyla žádná bomba.