Nelituju ničeho

Nelituju ničeho https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435454/bmid_nelituju-niceho-6Oe-435454.jpg 4 960 237

Morgan je odhodlána zabránit své šestnáctileté dceři Claře v tom, aby dělala stejné chyby jako ona. Když Morgan jako příliš mladá otěhotněla a vdala se, musela se vzdát svých vlastních snů. Clara nechce jít ve stopách své matky, považuje ji za předvídatelnou bez špetky spontánnosti. Kvůli soupeřícím povahám a protichůdným plánům je pro Morgan a Claru stále obtížnější spolu vyjít. Jediný, kdo může přinést mír do domácnosti, je Chris - Morganin manžel, Clařin otec a rodinná kotva. Ale mír se naruší, když je Chris zapojen do tragické a pochybné nehody. Srdcervoucí a dlouhodobé následky se však nedotknou pouze Morgan a Clary. Zatímco se Morgan snaží vzkřísit všechno, co se kolem nich zhroutilo, najde Morgan útěchu u posledního člověka, u kterého by to očekávala, a Clara se upne k chlapci, se kterým má zakázáno se stýkat. Nová tajemství, rozhořčení a nedorozumění s každým dalším dnem způsobují, že se matka a dcera stále více a více vzdalují. Dokáží k sobě někdy najít cestu zpět?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Regretting You , 2019


více info...

Přidat komentář

Airelle
10.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Z téhle knihy jsem naprosto nadšená! Četla se úplně sama a jedním dechem k tomu. Začetla jsem se tak rychle, že jsem tomu ani sama nevěřila.

Příběh má úplně všechno, co má správný romantický příběh mít. Navíc je psaný že dvou pohledů a ještě se tu občas prvotně přítomnost s minulostí. Autorka to vzala za správný konec a vůbec se to člověku nepletlo.

Vyzdvihnout musím především to, že autorka skvěle píše pohledy ze strany dospívající dívky i ze strany třicetipětileté ženy. Rozdíl mezi matkou a dcerou byl naprosto očividný. Charaktery všech postav jsou napsány opravdu skvěle a já jsem si všechny velmi rychle zamilovala, dokázala jsem pochopit chování Clary i reakce Morgan. Nesmím zapomenout ani na mužské pokolení, jenž tu zastupují Miller a Jonah, oba jsem si oblíbila hlavně pro jejich vztahy k hlavním hrdinkám.

Co se týče hlavní dějové linky, tak mi chvílemi doslova padala brada, bylo to jednoduše WAU. Nechápu, jak jim vydrželi tak dlouho lhát. Proč nehráli fér, aby mohli žít spolu?! Lží ve lži je smutný. Chápu, že Morgan i Jonahovi chvíli trvalo, než se s tím vyrovnali.

Oběma párům jsem velmi fandila a jsem ráda za šťastný konec! Knihu jsem si půjčila v naší knihovně a pořídím si jí i domů.

Pro mě je to zatím nejlepší kniha od Colleen Hoover, kterou jsem doteď četla.

IG: @freya_zlaskykpribehum

Knihomolka_176
07.04.2024 4 z 5

Vztahy matky s dcerou bývají komplikované, ale v tomhle příběhu opravdu všechno stálo na špatné komunikaci. Stačil by jeden upřímný rozhovor a všechna ta zášť mezi nimi by se vypařila.
Ani jedna nerozumí životu té druhé, ale vlastně se o to ani příliš nesnaží. Po tom zvratu na začátku se jim oběma zhroutí svět, což každá snáší jinak. Tak nějak přirozeně se odcizí, což byla ta část, která mě paradoxně bavila nejvíc.
Bavily mě jejich příběhy odděleně, naopak jejich konverzace jsem opravdu nechápala. Obě se chovaly příšerně.
Co se týče milostných trablů, bavily mě. Jak Clary první láska, tak Morganino sblížení s dávným nejlepším přítelem.
Celkově za mě zatím nejslabší kniha od Colleen, která je možná vhodnější pro starší ženy s dětmi, což já nejsem.


novina
06.04.2024 5 z 5

Líbí se mi autorčin styl psaní.

anavi2009
15.03.2024 2 z 5

Strašně zdlouhavá knížka plná lží a přetvářky, ovšem s Hollywoodským happy endem, kde je vše zalité sluncem. Druhá kniha autorky a asi to prostě nebude můj šálek čaje.

Sixtinka144
28.02.2024 4 z 5

Poslední kniha od autorky, která u nás byla přeložena a já ji ještě nečetla, tedy až do teď. Já prostě miluju její styl psaní, vždy když od ní něco dlouho nečtu tak mi to začne sakra chybět, protože je to opravdu "pohodové" čtení, i když píše o tak závažných tématech, jako vždy. Samozřejmě, čím starší jsem a vidím tuto romanci, tak si říkám, že to asi není moc reálné, ale vůbec mi to nevadí, protože to je přesně důvod proč čtu knihy, abych utekla z reality. Příběh je v některých částech dost emotivní, takže jsem si zase pobrečela, ale nezasáhlo mě to tolik jako napříkla Námi to končí nebo Vzpomínky na něj. Řadila bych ji do takového průměru autorčiných knih, ale i přesto ji velmi doporučuji, pokud Colleen čtete rádi.

Bety093
06.01.2024 4 z 5

Miluju Colleen!!! Další bomba z jejího pera, nechápu jak ona to dělá. Emocemi nadupaná kniha, která zároveň dává smysl a je čtivá. Postavy jsou dotažené a vyvíjejí se postupně s časem. Knížka může být inspirací pro lidi, kteří si prochází podobnou situací jako Clara v téhle knize. Doporučuji.

Simmminek
29.12.2023 5 z 5

Colleen umí psát jen báječné knížky. Každá její kniha není šlápnutí vedle ve výběru. Škoda, že příběh vždy musí skončit. Zase kniha, která mě spoustu naučila. To se mi líbí, když knihy přenáší poselství. Nádherně zpracované téma dospívání, rodičovství, důvěry, lásky, smrti a dalšího

johi_murasova
20.12.2023 3 z 5

Tolik emocí achjoo. Vztahy matek a dcer bývají komplikované, ale tohle? Morgan a Clara si prochází složitým obdobím a pracují na svém vztahu. Celá kniha byla vlastně o jejich vztahu a bohužel musím říct, že mi tahle kniha nesedla tak jak jiné knihy Colleen.

Leído
28.10.2023 5 z 5

Už po první knížce Collen jsem věděla, že si musím postupně přečíst všechny její knihy. Takže když jsem měla náladu na (mou čtvrtou) Colleen, šáhla jsem po kterékoli a až těsně před čtením jsem zaváhala, jestli je to pro mě to pravé. Protože sama mám jen syny. Jenže jsem zapomněla na dvě věci:
1. kromě toho, že jsem matka, tak jsem taky bývala pubertální dcera
2. Coleen svým psaním dokáže, abych se vcítila i do tkaniček od bot.

Takže další úžasná kniha, která mě vtáhla od první kapitoly. Morgan i Clara mě bavily stejně. Chápala jsem je, obdivovala je, fandila jim. Jonaha i Millera jsem si zamilovala. Líbí se mi, že Colleen z nikoho nedělá vyloženě zápornou postavu. Pořád jsem přemýšlela, jak to měli nastavené Chris a Jenny. Doufala jsem, že to odhalí dopisy. Jenže ne všechny otázky bývají v životě zodpovězené.

Misshell1
24.10.2023 5 z 5

Ze začátku to bylo takové zvláštní, než jsem si zvykla,že to bude z pohledu matky a dcery. Ale naprosto úchvatný příběh, kdy se emoce střídají jako na horské dráze.

mstychov
22.10.2023 5 z 5

Další kniha od srdeční autorky pokořena. :) Jsem příběhem nadšená a musím se s vámi podělit.

V příběhu se střídají kapitoly ze dvou pohledů. Maminky Morgan a dcery Clary. Morgan měla Claru v pouhých sedmnácti letech a to ji dostatečně vyškolilo. Nepřeje si, aby její dceru potkal stejný osud. Se svým manželem Chrisem ji vychovávají od malička spolu. Žádného jiného muže Morgan nikdy neměla.

Morgan má sestru Jenny, která po letech otěhotní s jejich společným kamarádem Jonahem. Tato čtveřice se zná od útlého dětství. Jenny je pro Morganinu dceru Claru nejlepší kamarádkou, se kterou se radí o všem důležitém.

V kapitolách z pohledu matky na mě dýchalo zoufalství, které zná každá máma, když se její dítě osamostatňuje. Morgan navíc neměla jednoduchý osud. Porodila v v mladém věku, vdala se, nemohla studovat, ani pracovat. Stala se ženou v domácnosti a její život se začal točit kolem rutinních úkonů.

Na druhé straně je Clara. Puberťačka tělem i duší. Má pár dní do sedmnáctých narozenin. Její život se točí kolek školy a snu stát se herečkou. Když se jednoho dne rozhodne v dešti odvézt domů Millera, jehož otec sedí v base, otočí se jí život vzhůru nohama. Miller je zadaný a její máma ho navíc nesnáší. Jenže srdci nejde poručit.

Knížka se mi četla velice dobře. Jsem zastáncem knížek s menším počtem stran, ale jsou autoři a autorky, u kterých ráda udělám výjimku a Colleen je jednou z nich. Ani jedna stránka nebyla v příběhu navíc. Miluju chemii mezi postavami, kterou umí vytvořit jen ona. Miluji to, že mě dokáže na konci rozbrečet a překvapit. Jednu věc jí nedokážu z konce tohoto příběhu odpustit, ale to vám nemůžu říct, protože by se jednalo o spoiler. Vřele doporučuju všem, kdo mají rádi chytré milostné romány s parádní zápletkou.

Oblíbené z knihy:
rozvzteklit - boží slovo
Ale přiznávalas mi to v každém mlčenlivém rozhovoru, který jsme vedli.
Jako by měl profesuru v oboru mého těla.
Tvoje vášeň pro ten sendvič mi připadá silnější.
Ten den, kdy jsem se dozvěděla o svém těhotenství, jsem přestala žít pro sebe.

Johanka1956
20.10.2023 5 z 5

Začátek mne neuchvátil, ale postupně jsem vztah matky a dcery začala chápat a po smrti jejich blízkých osob jsem se nemohla od příběhu odtrhnout. Určitě doporučuji.

Nikyna8
10.10.2023 5 z 5

Další knížka od této spisovatelky, od které se nemůžete odtrhnout.Plná emocí jak to Colleen Hooverove umí.

jitkapeldova
06.10.2023 4 z 5

Opět vydařená kniha od colleen..
Hezký i napínavý příběh.
Z počátku sem nebyla nadšená z vyprávění jak matky, tak dcery.. ale ve finále to bylo přesně to, co dalo knize šmrnc!

hzd
27.09.2023 5 z 5

Ani druhá knížka od této autorky nezklamala. Hodně čtivá, doporučuji.

Lotuska96
24.09.2023 5 z 5

Další super knížka od Hoover. Přečteno jako oddechovka během pár dní :)

Ronnie68
18.08.2023 4 z 5

Zajímavá kniha, kde byl příběh vyprávěn z pohledu mámy a dcery .... některé chování dcery mě slušně štvalo.... jakmile došlo k rozuzlení problému... došlo i k uklidnění situace mezi hlavními postavami ... kniha se mi četla skvěle ... příběh byl dobře pojatý...

janca.hl
14.08.2023 4 z 5

Tato kniha mě opět velice nadchla. Přečetla jsem jí za tři dny. Jako obvykle u Colleen Hoover mám nutkání celý den myslet na to, jak to celé dopadne, což málokterý autor dokáže. Myslím, že kniha více zapůsobí na city na toho, kdo má zkušenost z tohoto "soudku" jako vždy ale Colleen dokonale zapůsobí na vaše aktuální pocity. Nejhlavnější výtku mám v tom, že v popise knihy se již píše o nehodě a přijde mi to jako velký spoiler, jelikož by to bylo bez toho napínavější. Docela mi v knize chybělo nějaké dovysvětlení (nechci spoilerovat), ráda bych se dozvěděla, jak to vlastně bylo s tím Chrisem, ikdyž chápu, že by se to více rozmazávalo, bohužel kvůli tomu "nedokončení" strhávám jednu hvězdu. Dále ani v knize není výsledek té filmařské soutěže, to tam v knize tedy nemuselo být, když se o výsledku ani nedozvíme. Jinak kniha hezky čtivá, poutavá, obálka jako vždy perfektní. Opět kniha, kterou se vyplatí přečíst podruhé, abyste si to hezky poskládali.

P3_tis
05.08.2023 5 z 5

Velmi čtivý příběh - krásný, ale i plný bolesti tak, jak jsme u Colleen zvyklí.

lištička123
28.07.2023 4 z 5

Výborná, čtivá knížka. Ostatně jako zatím všechno, co jsem od Colleen četla.