Nelituju ničeho
kniha od: Colleen Hoover
KoupitKoupit eknihu
Morgan je odhodlána zabránit své šestnáctileté dceři Claře v tom, aby dělala stejné chyby jako ona. Když Morgan jako příliš mladá otěhotněla a vdala se, musela se vzdát svých vlastních snů. Clara nechce jít ve stopách své matky, považuje ji za předvídatelnou bez špetky spontánnosti. Kvůli soupeřícím povahám a protichůdným plánům je pro Morgan a Claru stále obtížnější spolu vyjít. Jediný, kdo může přinést mír do domácnosti, je Chris - Morganin manžel, Clařin otec a rodinná kotva. Ale mír se naruší, když je Chris zapojen do tragické a pochybné nehody. Srdcervoucí a dlouhodobé následky se však nedotknou pouze Morgan a Clary. Zatímco se Morgan snaží vzkřísit všechno, co se kolem nich zhroutilo, najde Morgan útěchu u posledního člověka, u kterého by to očekávala, a Clara se upne k chlapci, se kterým má zakázáno se stýkat. Nová tajemství, rozhořčení a nedorozumění s každým dalším dnem způsobují, že se matka a dcera stále více a více vzdalují. Dokáží k sobě někdy najít cestu zpět?...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435454/big_nelituju-niceho-6Oe-435454.jpg 4.3705Literatura světová, Romány, Pro ženy
Vydáno: 2020, Ikar (ČR)
Regretting you, 2019
Komentáře (201)
Kniha Nelituju ničeho

Další skvělý příběh od Colleen. U ní jsou snad všechny knihy sázkou na jistotu. Už teď se těším na další knihu do které se pustím .

Kniha se dobře četla, ale moc mě nebavila, kniha spíš pro teenegery, předvídatelný děj i konec, mohlo to být podáno i z druhé strany-Chrise a Jenny.

Kniha je vydařená. Líbil se mi pohled dvou hrdinek a hlavně mě upoutal děj, především zápletka s autonehodou a následná tajemství, která se postupně začala rozkrývat. Kniha patří určitě k těm lepším od autorky.

Morgan a Clara si prochází těžkým a zdrcujícím životním obdobím, plným vzteku a žalu. Dospívající dcera a matka nedokáží najít společnou řeč a jejich cesty se vzdalují.
Krásný, avšak smutný příběh kombinující tragické životní události, mateřství a problémové dospívání.
Mě osobně se příběh líbil, neřeším klišé, ani uvěřitelnost. Naopak chci vyzdvihnout, jak krásně Colleen popsala žal a to, že v ten moment se čas nezastaví, ale uhání dál a kolem nás a s námi se dějí věci. Věci, které nám třeba na chvíli pomůžou posunout žal do pozadí. Také se mi líbilo, jak byl popsán vztah matky a dospívající dcery. Colleen to prostě umí.
Nenechte se odradit některými komentáři.. je to krásný příběh, který vás pohladí po duši.

Po delší době jsem sáhla opět po knize od Colleen a rozhodně jsem nebyla zklamaná. Kniha je vyprávěna z pohledu dvou hrdinek - Morgan a Clary. Matky a dcery. Když je postihne tragédie, která odkryje spoustu tajemství, jejich komunikace vázne a upadá. Bojují spolu a hledají k sobě cestu. Kniha je smutná a bolestivá, jako spoustu knih od Colleen.

Tuto knihu musel na Instagramu zahlédnout snad každý, kdo se o knížky alespoň trochu zajímá. Knížka je napsaná ze dvou pohledů - matky a dcery. Po tragické smrti rodinných příslušníků se obě musí vyrovnat se ztrátami a objevenými rodinnými tajemstvími. Byl to masakr, stará plačka opět v akci, řvala jsem několikrát. Má očekávání rozhodně knížka nezklamala.

Kniha se mi líbila moc, skvělé bylo střídání kapitol z pohledu Clary a Morgan. I přes poměrně citlivé a smutné téma končila pozitivně.
Štítky
pro dospívající mládež (young adult) romantika matky a dcery rodina tragédie nevěra pro ženy
Autor a jeho další knihy
2023 | ![]() |
2018 | ![]() |