Manželkou podruhé

Manželkou podruhé https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484014/bmid_manzelkou-podruhe-fLH-484014.jpg 4 235 64

Hořkosladký romantický příběh osvědčené humoristické autorky je skutečně překvapivý a neotřelý. Je psán vtipným jazykem, přesto námět přinejmenším vybídne k zamyšlení nad hodnotnou lidského života, lásky a péče o druhé. Odhaluje hrdinku až na kost a ukazuje, jak může být pro některé lidi těžké připustit si vlastní zámutek a ztrátu – spousta lidí se uchyluje k různým úhybným taktikám, podobně jako Abigail, která namísto aby přiznala vlastní slabost, smutek či emocionální nevyrovnanost, vše obrací v žert. Z toho ji však rychle vyvede situace, do níž se souhrou životních okolností dostane. Abigail je spisovatelka zamilovaných románů s historickou tematikou. Coby spisovatelka je vcelku úspěšná, ale po životní tragédii jí psaní nejde, a proto není schopná pokračovat v zavedené sérii „O vévodkyni“. Ne zcela dobrovolně se musí odstěhovat z luxusního bytu v New Yorku. Místem, kde se chystá začít nový život, je malý ostrov u kanadských Pobřežních provincií. Drsná přímořská krajina a malebné městečko plné rázovitých postaviček sehrají v příběhu nezanedbatelnou roli. Román Manželkou podruhé je nevšední ukázkou červené knihovny a uspokojí náročnější čtenáře, kteří nečekají jen kýčovitý happyend.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Red
Originální název:

The After Wife , 2020


více info...

Přidat komentář

Kristy.Seb
09.04.2024 4 z 5

Pokud je láska odpovědi, můžete mi, prosím vás, zopakovat otázku?

Všechno dobré musí jednou skončit.

Takhle to život dělá vždycky - neptá se na dovolení. Prostě letí a uhání, vrhá se do nejostřejších zatáček a nečekaných karambolů a vy se vezete, i když jste o žádnou jízdu nestáli.

Skutečnost, jakmile ji přijmete, vás nikdy nezklame.

Když se nenaučíte bát, nenaučíte se ani statečnosti.

Pravda vás osvobodí, ale nejdřív vás nasere.

Život se rozpíná nebo smrskává přímo úměrně odvaze člověka.

Život je ve skutečnosti snadný, ale lidé ho neustále činí složitým.

Nelze najít klid tak, že se vyhýbáte životu.

Když něco chceš, nejde jen sedět a naříkat. Musíš sebrat vsechnj odvahu.

Mít odvahu neznamená znát odpovědi na všechny své otázky. Mít odvahu znamená postavit se otázkám, kterým jste se celý život vyhýbali.

Pravda je jako slunce. Na chvíli ho můžete zakrýt, ale ono nezmizí.

Život je sled lekcí, které se musí prožít, jinak je nelze pochopit.

Máš to, čím vezmeš zavděk.

Nedovolte nikomu na celém širém světě, aby vám říkal, že nemůžete být sami sebou.

Člověk nemůže objevovat nové oceány, když nemá odvahu ztratit z dohledu břeh.

Strach je pořád lepší než odpor.

Nezáleží na síle těla, ale na síle ducha.

Dát najevo slabost znamená stát se zranitelným; a stát se zranitelným znamená dát najevo sílu.

Vydržet ještě do dalšího kola, když už si člověk myslí, že to nedokáže. To v životě všechno změní.

Nejlepsi je držet se v životě jeden druhého.

Příběh v sobě ukrýval daleko víc, než jen romanticky příběh.

FoxFox
25.01.2024 5 z 5

Moc milé čtení pro ženy, ale nebojte, není to vyloženě červená knihovna. Hlavní hrdinka Abby se se svým kocourem přestěhuje z New Yorku na kanadský venkov, kde se pustí do rekonstrukce domu. Na malém městě se seznámí s dalšími obyvateli, jejichž postavy jsou v knize pěkně vykreslené. Abby mi i přes některé její mouchy byla sympatická, hlavně její humor. V závěru jsem byla trošku zklamaná, zvrat byl na mě už moc velká náhoda.


Juvka
18.11.2023 4 z 5

Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst. Ale asi tak od poloviny jsem to začala hltat. Je to romantická oddychová klasika, která má nakonec nějaký spád.

Ivetaa
22.10.2023 5 z 5

Krásně napsaný příběh o životě a naději.

Lucie21352
24.08.2023 3 z 5

Tento román jsem si vzala na dovolenou a musím říct, že to bylo přesně to pravé. Hlavní hrdinka Abby se snaží vyrovnat se všemi strastmi, které jí život přinese (a že jich není málo). Líbilo se mi, že to není úplná "slaďárna". Čtyři hvězdičky z šesti dávám za závěr, který mi přijde chvílemi zmatený. Potřebovala bych dovysvětlit pár informací, abych se v tom vyznala. Ale až na ten konec doporučuji.

GaleW
08.08.2023 4 z 5

Knížka se mi velice zamlouvala, moc hezky se četlo, postavy všechny sympatické (to se opravdu v málokteré knížce povede), jen mě mrzí ta konečná zápletka, která tam podle mě být nemusela. I bez ní by život hlavních hrdinů nebyl procházkou v růžové zahradě.

pollyn
01.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Masakr. Ačkoliv jsem nedávno četla Vzduch, který dýchá od Brittainy C Cherry, který má podobný námět i postavy, tohle mě úplně semlelo. Je tam popsáno tolik emocí! Většina tohoto žánru se spokojí s chtíčem, láskou, smutkem a zklamáním. Tady tomu dominuje beznaděj, strach, samota a osamocení , nadšení, krásný smysl pro humor, schopnost užívat si tady a teď.
Nejvíc oceňuju vývoj hlavni postavy. Sice mě trochu rušila Lauren (nesnáším tohle klišé aneb nejlepší kamarádka na telefonu), ale asi byla kvůli vysvětlení potřeba.
Tu kotrmelcovou zápletku jsem odhadla za půlkou, o to bolestnější bylo další čtení.
Sakra, ale fakt dost mi chybí epilog nebo aspoň nějaké číslo, naznačení... :) No nic. Musím to ještě rozdychat :)

Ossinky
31.07.2023 5 z 5

Neřekla bych ze je to červená knihovna, je to příběh o hledání sama sebe, o tom, ze život se má žít naplno . Autorka píše krasne, je to propracované a zaujalo mě množství myšlenek o běžných věcech. Konec není jako to konciva, posmrkala jsem par kapesníku. Vřele doporucuji.

katerina4564
24.07.2023 4 z 5

Letní oddychovka s romantickým podtextem a vcelku příjemným příběhem, který ničím neurazí a ani nijak extra nenadchne. Četlo se však jedním dechem a knihu jsem měla za necelé dva dny přečtenou. Chvílemi se u ní člověk i usměje a to i díky vedlejším postavám. Příběh to zas tak nereálný není, ale je jasné, že skončí happy endem a oběma postavám jsem to přála, určitě si v budoucnu přečtu znovu jako oddychovku.

broskev28
18.07.2023 4 z 5

Čekala jsem jen a pouze americkou romantiku, ale našla jsem něco jiného.
Možná je to divné, ale vzpomněla jsem si při čtení na knížku Moje milá smrti - smrt se dá vnímat i jinak než jen jako ztráta. Abby, Olivie a Liam, ale taky Laura, Nettie, Colton, zajímavé postavy zalidňující tenhle jinak klišoidní (fuj, to je hrozné slovo!) příběh, z něhož se nakonec vylouplo příjemné prázdninové čtení.
Děkuju za výstižný komentář Dámaskloboukem: úvodní citáty kapitol jsou skvělé, občasné hlášky hlavní hrdinky jakbysmet, přímořské prostředí kanadského venkova velmi lákavé, včetně sněhové nadílky. Takže až na již zmiňovanou záměnu kapitol 35 a 36 je to vlastně téměř dokonalá kniha. Našim čtenářkám - zejména obdivovatelkám Jojo Moyes - určitě doporučím.

"Celý život jsem si myslela, že mít děti člověka vysává, protože je potřeba je naučit, jak být dospělí, a přitom ve skutečnosti oni učí nás, jak správně žít. Olivie má v sobě moudrost, která člověka současně rozčiluje i okouzluje. Nastavuje mi zrcadlo, ve kterém při troše pozornosti můžu zahlédnout, kdo jsem.
. . .
Možná proto jsem nakonec celý život nechtěla mít děti. Protože moje chytřejší já vědělo, že nás nutí k sebereflexi a že je daleko snazší si svoje nedostatky nepřipouštět."

molen
16.06.2023 2 z 5

Knihu jsem si připravila jako letní čtení v roce 2022, ale dočetla jsem ji až na jaře 2023. Příběh mě velmi nezaujal a děj byl příliš vleklý a překvapivý konec byl vměstnán do jedné krátké kapitoly.

mia.com
16.03.2023 3 z 5

Ja asi budu muset hodnotit prumerem, protoze sama nevim, jestli se mi to libilo nebo neeee. Ale tak bylo to zajimave, hlavne druha cast knihy, nejakej dojak take probehl a mam rada temata novych zacatku. Tak na jedno precteni dobre a asi brzy zapomenu, o cem to bylo.

MichaelaS081
15.03.2023 5 z 5

Moc krásná a smutná kniha.

Olous1
24.02.2023 5 z 5

Červenou knihovnu moc nečtu,ale potřebovala jsem změnu a musím říct, že to není vůbec špatné. Jsem smutná, když někdo ohodnotí knihu jako odpad. Mě když se něco nelíbí hodně moc,tak radši knihu odložím. Příběh se mi líbil, dobře se to četlo, závěr je trochu smutný,ale já doporučuji. Za mě 90%.

Janoud
27.01.2023 odpad!

(SPOILER) Nečtěte to, ztráta času. Je to plné trapných narážek, rádoby dojemných situací....a ..v posledních 20ti stránkách se dozvíš, že je to stejně v háji.

konformita
19.01.2023 4 z 5

Moc pěkná knížka, po dlouhé řadě detektivek jsem si přečetla něco pěkného romantického. Ale nemyslete, té romantiky tam není neúnosně. V pozadí se rýsují černá mračna.

Jana65
20.12.2022 5 z 5

Knihu jsem nahodile otevřela ve čtečce a vyskočil na mě krásný příběh.
Příběh, který může potkat kohokoli v životě. Velni dobře propracované emoce. Taková hořkosladká romance. Mohu jen doporučit.

libuse6749
11.12.2022

Knížka, od které jsem nečekala nic, dostala jsem však hořkosladký příběh, který mě skutečně bavil a dojal. Ano, je to sice červená knihovna, ale proč se někdy nenechat unést na romantické vlně. Třeba v tomto případě s úspěšnou spisovatelkou, zcela zdrcenou ztrátou svého manžela a nuceně vystěhovanou ze svého luxusního bytu, která se rozhodně začít nový život na malém kanadském ostrově v Pobřežních provinciích.

Příběh byl plný momentů k zamyšlení, líbil se mi i vývoj hlavní hrdinky, její odhodlání a změna přístupu k životu. Balzámem na duši bylo chování snad všech sousedů z městečka, s velkým srdcem na pravém místě.

Nadšená jsem byla z citátů, kterými začínala každá kapitola. Když o tom zpětně přemýšlím, tak byly pečlivě vybrány, doslova na míru dle danému příběhu.
„Loď je v bezpečí v přístavu, jenže na to lodi dělané nejsou.“ John. A. Shedd

Knížku jsem četla na doporučení kamarádky, ale v knihkupectví bych ji pravděpodobně přehlédla, což by byla v tomto případě škoda. Je to skrytý poklad, co potěší určitě i náročnějšího čtenáře.

lea25
26.11.2022 5 z 5

Pro mě to až tak červená knihovna nebyla,protože i tohle lidi prostě potkává.Moc se mi líbilo,jak autorka líčí emoce.

MarNe
17.11.2022 5 z 5

Hořkosladký romantický příběh plný rozličných emocí, tápání, bolesti, smutku, odpuštění, smíření, naděje, ale i hledání nejen odvahy, ale i sama sebe a lásky.
Velmi se mi líbily i citáty v úvodu každé kapitoly.
Knížku mohu vřele doporučit. Slabší povahy nechť přibalí kapesník.