Nikdy není pozdě

Nikdy není pozdě https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493073/bmid_nikdy-neni-pozde-M4e-493073.png 4 30 12

Heather je třicet tři a stále marně čeká na svou spřízněnou duši. Jednoho dne však v hobbymarketu potká sympatického Anthonyho. I přes počáteční obavy, že je to muž mimo její ligu, se dají dohromady a Heather do nového vztahu promítne všechny své naděje na opravdovou lásku. Mezitím ve Španělsku Joe nemůže uvěřit svému štěstí. Energická a vtipná Amy, nejbystřejší a nejkrásnější žena, jakou kdy v životě potkal, se o něj zajímá – splněný sen. Nová láska však může být slepá, a když se jednoho dne oba páry setkají, na povrchu se začnou objevovat trhliny. Proč se jejich cesty zkřížily? Čeká je díky tomu štěstí, nebo jen zlomená srdce?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

From Something Old , 2021


více info...

Přidat komentář

Danago
02.09.2023 5 z 5

Tato knížka mě zaujala, je to zajímavý román pro ženy. Dost zajímavý rozbor psychologie hlavních postav . Děj je určitým způsobem předvídatelný, ale mě kniha bavila hodně.

MiskaMa
09.07.2023 4 z 5

Ze začátku mě styl psaní úplně nechytnul. Rozsáhlé kapitoly, kde aktéři popisují všechny detaily, včetně dětství, povah rodičů... Během čtení mi došlo, že třeba dětství postav popsal autor proto, aby čtenář pochopil, jaký dopad mělo na jejich životy v budoucnu. Dílky do sebe postupně zapadaly a mě se čtení líbilo. Více se mi líbil děj od dovolené a jejich životy potom.


hlavajda93
03.07.2023 4 z 5

Kniha nebyla špatná, ale uplně mi nesedl styl psaní a zpočátku jsem se vůbec nemohla začíst. Hrozně dlouhé kapitoly a obsaženo spoustu let, takže spíš popis jednotlivých let a vyprávění než přítomný příběh. Líbilo se mi občasné nahlížení z více postav.

MakiMel
01.06.2023 4 z 5

Je to romantika, ale rozhodně dobrá romantika. Neskutečně mě bavil psychologický aspekt knihy, upozornění na to pomalé vkrádání různých negativních momentů do vztahu a také vysvětlení jejich dětství, které je z velké části formovalo a proto se chovají tak, jak se chovají. Jak už tu bylo řečeno, závěrem trochu stoupá cukr, ale asi by mě naštvalo, kdyby nestoupal.

Mona7741
28.02.2023 3 z 5

V první řadě jsem překvapená, že knihu napsal muž. Velmi dobře vystihl povahové rysy hlavních postav, ale i manželské nepochopení, trable a různé situace, které z toho plynou... Jedná se o psychologické rozebrání a hluboké zamyšlení. Ale zároveň musím říct, že už podle anotace jsem pochopila o co v knize půjde a nic navíc překvapujícího se neodehrálo. Závěr na mě až trochu sladký a možná i až moc idelický.

Kuci12
30.11.2022 3 z 5

Čtyři životy a dva vztahy. Někdy zvenku situace vypadají zcela jinak než, jaké jsou ve skutečnosti. Podle anotace jsem čekala trochu kýčovitý příběh z červené knihovny, ale ne při čtení jsem zjistila, že tohle mohl napsat klidně sám život. Všichni hledáme a já věřím, že někdy někdo najde štěstí a velice často tam, kde by ho nikdy nečekal. 3,5*

čef
25.11.2022 4 z 5

Vztahy ve dvou rodinách nejsou v této knize zase tak zvláštní. Popsány jsou však docela přitažlivě a zápletka dovolené je nepříliš v literatuře omletá. Co je ale možná zvláštní a málo viděné, že autorem tohoto klasického romanťáku je muž. Chcete se detailně pohrabat v citech a pocitech nešťastných manželů? Tak to je kniha pro vás.

Dresia
22.10.2022 4 z 5

Až při čtení závěrečného poděkování jsem si uvědomila, že tu knihu napsal muž ;), což mě překvapilo. Hezky napsané.

bookcase
13.10.2022 5 z 5

Byla jsem hodně příjemně překvapená, čekala jsem podle chování hlavních postav psychothriller, ale vyklubal se z toho pozvolna plynoucí společenský román. Objevila jsem autora, umí dobře psát o lidech a jejich vzájemných vztazích. Doufám, že si od něho ještě něco dalšího přečteme.

Ossinky
28.09.2022 4 z 5

Strašně zdlouhavý začátek - 1.kapitola 70 stran. Na společné dovolené konečně zápletka a konec moc hezky.

tami1
25.09.2022 4 z 5

Příběh o tom, jak je nebezpečné proplouvat životem bez názoru a nechat za sebe rozhodovat jiné. Jak zhoubné je jen ustupovat a snažit se za každou cenu vyhovět ostatním.
Kniha se čte velmi dobře, ač to není zrovna veselý příběh.

VasnivaCtenarka
19.09.2022 3 z 5

Autor knihy Nikdy není pozdě, Nick Alexander, nám předkládá příběh ublížení, psychického teroru, ztráty vlastního “já” a současně také nové hledání sebe sama a pozvolný vývoj nové lásky vznikající z přátelství, respektu a vzájemné úcty.

Nick Alexander je velice oblíbený autor, zejména v UK a ve Francii a v poslední době si jeho knihy získávají své fanoušky i v jiných zemích EU.

Začátek příběhu mi přišel lehce táhlý. Dlouho jsme poznávali život Heather a její vyprávění toho, jak s ní Ant manipuloval. Teprve až se oba manželské páry ocitnou na dovolené, přibude v příběhu více přímých řečí, což vyvolá dojem zrychleného tempa.

Co se musí autorovi připsat k dobru, je dobrá promyšlenost děje. To, jak se celý příběh obou párů vyvíjí, jak vše dávalo smysl. I snaha o citlivé vyvolání dojmů a emocí u čtenářů, se mu musí autorovi uznat. I když musím se přiznat, že v mé maličkosti kniha na mou citlivou strunu příliš nebrnkala.

Příběh byl rozdělen do 15 kapitol, kdy každá kapitola popisovala děj příběhu z pohledu jedné z hlavních postav. Díky tomu jsme tak mohli pochopit uvažování všech postav.

Přestože na Goodreads má kniha celkem dobré hodnocení, já osobně tuto knihu hodnotím jako lepší průměr.

Rozhodně si najde své příznivce, o tom nepochybuji a možná si pár citlivých dam u tohoto příběhu i pobrečí.

Autorovy knížky

Nick Alexander
britská, 1964
2022  77%Nikdy není pozdě

Kniha Nikdy není pozdě je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce75x
Chystám se číst95x
Chci si koupit14x
dalších seznamech3x