Nicol González Nicol González komentáře u knih

☰ menu

Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender Leslye Walton

Kniha byla velmi zajímavá a příběh této rodiny mě velmi zaujal. Je to krásné čtení a ke konci určitě budete zatajovat dech- jinak to ani nejde.

21.07.2015 4 z 5


Cress Cress Marissa Meyer

Tak tato série mě mile překvapuje. Nevím co jsem očekávala, ale rozhodně ne tohle.
Krásně propletený příběh z různých uhlu pohledu mě velmi zaujal, ale to co se mi asi nejvíc líbí (a co se autorce velmi povedlo) je zmodernizování naších pohádek. Už jsem podobné věci četla, ale tato série u mě vede a nemohu dát nic jiného než 5 hvězdiček.
Všem určitě dopooručuju a už těším se na další díl :)

21.07.2015 5 z 5


Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Kniha byla čtivá a měla velice zajímavý námět a to vysvětluje ty dvě hvězdičky.
Absenci ostatních tří asi vám plně nevysvětlím, jelikož to nebyl jen jeden faktor... Nevím co mi na tom nejvíc vadilo, snad to jak vše je tak přibarvené do růžova či jak to bylo vyprávěno a jak se autor sám zapletl do příběhu.
Zdá se mi, že tato kniha je velmi přeceňovaná- sice námět je dobrý a silný, ale bohužel v knížce špatný věci přebíjejí dobré.

26.06.2015 2 z 5


Kořist Kořist Andrew Fukuda

Rozhodně zajímavější než první díl, ale stále se mi to nějak nezdá...
Čte se to rychle a je to takové oddechové- nemůžete nad tím přemýšlet, jinak se budete rozčilovat nad každou větou- ale jinak nic moc v tom nehledejte...
Knihu jsem začala s nadějí, že se stane něco výjmečného- a ono nic. Nechci vás z knihy odradit, ale určitě bych dala přednost jiné oddechovce.

22.06.2015 3 z 5


Den co den Den co den David Levithan

Knihu jsem nedočetla. Nevím čím to bylo způsobeno, ale asi mě zarazil ten podivuhodný příběh a neměla jsem čas. Jak si tu čtu komentáře, tak koukám že se kniha líbi. No, mě nějak moc neoslovila, ale třeba se k ní vrátím..

25.05.2015


Hon Hon Andrew Fukuda

Třetí hvězdičku jsem dala za ten konec- to jsem nečekala a tak si nedovoluju dávat jen dvě.
Jinak ke knížce... No, nevím, nevím... Vše to je tak trochu podivné a když porovnávam s ostatníma knihama o upírech, tak tahle byla mezi horší... Postavy mi nejsou nějak příjemné a někdy jsou až i hloupé...
Ale tak to je přece jen věc názoru.

23.05.2015 3 z 5


Sofiin svět Sofiin svět Jostein Gaarder

Na knihu jsem se dlouho těšila a musím přiznat, že nezklamala.
Příběh byl poutavý a historie jednoduše vysvětlena- každý si to přečte a nemůže nepochopit.
Znám sice lidi, které se doslova knihou prokousávají, ale nezdá se mi to jako příliš složitá literatura.
Jediné co asi vám doporučím je, aby jste si třeba o daném tématu něco víc našly (vše je jen stručně vysvětleno a tímto způsobem si rozšíříte své znalosti).
Jinak samozřejmě moc doporučuju.

23.05.2015 5 z 5


Temnota Temnota Marianne Curley

Moc jsem toho neočekávala, a možná proto mě kniha tak překvapila.
Průběh knihy byl celkem zajímavý a když jsem dočetla poslední slova, tak jsem se nemohla přestat usmívat. Vážně krásný. Třetí knihu si hned musím přečíst, a doufám, že bude tak dobrá jako předchozí.

26.04.2015 4 z 5


Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Na tuto knihu jsem se dlouho těšila a bohužel musím přiznat, že mě zklamala.
Nechci tímto říct, že knihu nedoporučuju. Jak vždy říkam- nehled'te na můj názor a udělejte si vlastní.
Začátek byl zajímavý: popisování Říma a později Benátek, je naprosto kouzelný a poutavý. Příběh u mě klesl hlavně postavama, které byly již od začátku velice naivní a bohužel se nevyvíjely.
Příběh nebyl špatný, ale byl jako postavy- naivní.
Konec byl takový happy end a rozhodně je poznat, že knihu psal Ital.

25.04.2015 3 z 5


Nesmrtelná koruna Nesmrtelná koruna Richelle Mead

První kniha byla dobrá. Druhá už mi brala dech...
Tento nový svět mě absolutně fascinuje a nemohu tomu uveřit, ale pořád mě Mead překvapuje. Konec byl celkem neočekávaný, ale příběh taky má v sobě ukryta spousta překvapení...
No, nebudu moc zdržovat... Knihu moc doporučuju.

25.04.2015 5 z 5


Šachovnice bohů Šachovnice bohů Richelle Mead

Na knihu jsem se moc těšila, a když jsem jí měla doma, tak jsem se do ní musela hned pustit. Začátek mi chvilku trval, ale když jsem pochopila tento nový svět, tak jsem četla a četla... až jsem bohužel dočetla :D
Nejradši na knížce mám asi to, že na konci knihy jsem měla mnohem více otázek, než na začátku a tímto samozřejmě chci všem knihu moc doporučit a rovnou doporučuju i pokračování, které jsem už samozřejmě přečetla.

25.04.2015 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Přiznám se- nemohla jsem se nějak ze začátku začíst.
Přiznám se podruhé- když jsem se však začetla, tak jsem to přečetla jedním dechem.
Přiznám se po třetí- ano, musím přiznat, že Darcy je absolutně dokonalý.

25.04.2015 5 z 5


První První Kiera Cass

Tak tato knížka mě překvapila...
Očekávala jsem pokračování te krásné pohádce, ale najednou jsem si uvědomila, že jsem se musela někdy pozastavit a začít trožku více uvažovat nad dějem a vůbec dávat pozor co se to vlastně děje.
No, nebudu moc spoilerovat, protože to ještě v češtině nevyšlo, ale jedno vám řeknu- konec byl jedno velké překvapení a spousta věcí se změní k nepoznání...

25.04.2015


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Od knihy jsem toho očekávala dost a bohužel jsem až do poslední stránky hledala nějaký smysl. Něco. Příběh byl podle mě nudný, ale chápu když se to některým lidem líbí. Bohužel to není knížka která mě zaujala a kdyby nebylo tím že jsem se na ní tak těšila, tak bych jí asi nedočetla. Jinak samozřejmě je napsaná velmi čtivě a musím uznat, že jsem se někdy i zasmála. Určitě doporučuju a doufám že se vám kniha bude líbit, i když u mě se to nestalo.

27.12.2014 2 z 5


Klíč Klíč Mats Strandberg

Kniha byla jak předchozí díly velice napínavá a rozhodně napsaná takovým způsobem, že jsem nemohla přestat číst. Několik věci mě překvapilo (mile a bohužel i nemile), ale nebudu tu psát spoilery... Všem moc doporučuju :) Jo, a jinak vylepšení z předchozích dílu: konečně někde jsou vypsaný čaroděje a jejich elementy na jedné stránce a přehledně! Přeju krásné čtení!

27.12.2014 5 z 5


Dcera kostí a dýmu Dcera kostí a dýmu Laini Taylor

Kniha byla velice a zajímavá a rozhodně se těším na pokračování.
Příběh je zcela jiný než ty dnešní upíry, vlkodlaci a mágové... Rozhodně velice doporučuju. Nejvíc se mi asi v knížce líbilo, že vlastně vidíme do války z obou stran, a tím pádem se člověk uvědomí jaké to jsou války nesmyslné konflikty, které nakonec nic nevyřeší.

05.11.2014 4 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Nemůžu uvěřit že jsem knihu přečetla a nemůžu se dočkat na pokračování. Nevím ani jak se mi dostala do ruky, ale fakt je, že jsem knihu přečetla a líbila se mi. Přiznávám že to je spíš pohádka, ale přece jenom je něco v tom příběhu, co mě nutilo si číst dál a dál. Snad už od začátku je jasné, jak to nejspíš dopadne, však otázka je: jak to vše proběhne? je ještě něco co ještě nevíme?
No rozhodně všem doporučuju, je to pěkné oddechové čtení :))

27.10.2014 4 z 5


Prozření Mary Dyerové Prozření Mary Dyerové Michelle Hodkin

Když jsem začala číst knihu, tak jsem moc toho neočekávala. Prvníma kapitolama jsem se prokousávala, ale pak už jsem knihu hltala. Nevím co se mi na tom nejvíc líbilo, možná snad to, že Mara se chovala takovým přirozeným způsobem. Jinak i ostatní postavy byly celkem dobrý, no jo, a hlavně Noah :3
Jinak určitě knihu všem doporučuju!!

27.10.2014 5 z 5


Iluze Iluze Aprilynne Pike

Třetí knížka je podle mě mírně lepší než předchozí, protože je příběh i z Tammaniho pohledu. Ale bohužel to na **** nestačí. Je to příliš roztahané, mohlo by to být kratší, ale to je jen můj názor, třeba vám se bude víc líbit :)

27.10.2014 3 z 5


Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Kniha mě velice mile překvapila, konec jsem sice odhadla od poloviny, ale moc se mi líbil boj mezi náboženstvím a vědou. Určitě doporučuju.

30.05.2014 5 z 5