nejpet nejpet komentáře u knih

☰ menu

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Zřejmě stejně jako autorské duo, nemám nic originálního, co bych napsala... Lovec králíků má spoustu témat, ale je to celé nějak podivně nesourodé. Záchvatový vrah a Joona super, to ostatní mi s tím vážně neladilo. Za mě rozhodně nejslabší počin této série.

14.08.2017 3 z 5


Třetí přání 3 - splněno Třetí přání 3 - splněno Robert Fulghum

Přiznám se, že se mi do čtení třetího dílu moc nechtělo. Byla jsem zaskočená koncem dílu druhého a trucovitě jsem chtěla číst pokračování příběhů Alice, Max-Pola, Aleka a ostatních a nééé úplně jiný příběh! Dala jsem si pauzu a nakonec jsem si třetí díl užila stejně jako ty předchozí dva. To nejsou jen romány, kde čtenář zhltne příběh, to jsou knihy postavené na zážitcích, na kouzle okamžiku, na radosti ze života a schopnosti ho prožít naplno tady a teď. Krááása!

03.08.2017 5 z 5


Město policajtů Město policajtů Karin Slaughter

Skvělá kniha, která se nedá odložit, ne že bych čekala něco jiného :) Trochu jsem měla obavy, jak se mi bude líbit rok 1974 a konflikty spojené s rasismem, homosexualitou apod. Všechny obavy zbytečné, prostě skvělé čtení jako obvykle.

07.06.2017 5 z 5


Třetí přání Třetí přání Robert Fulghum

Nádhera! Opravdu mnohem více než jen román - krásné ilustrace, noty, verše, skvělý příběh s velmi zajímavými hlavními postavami... To vše nutí čtenáře příběh opravdu hluboce procítit, až skoro prožít...

18.05.2017 5 z 5


Playground Playground Lars Kepler

Četla jsem všechny knížky od této dvojice, těšila jsem se na trochu jiný žánr, s přesahem mimo běžnou realitu nemám problém a asi do poloviny jsem byla z knihy nadšená. Přechody z reálného života do jiné říše, všechno vylíčeno tak, až běhal mráz po zádech. Mám ráda takové fikce, kde sice vím, že je to fikce, ale co kdyby náhodou něco takového mohlo existovat... Pak už to na mě byla krvavá lázeň a méně uvěřitelný příběh. Druhou polovinu bych si přála jinou.

30.01.2017 3 z 5


Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

Český název Dívka, která... podle mě zbytečně svádí k porovnáváni s Lisbeth, z čehož Tuesday nemůže vyjít dobře, to je skutečně srovnávání nesrovnatelného. Bez jakéhokoli srovnávání je to celkem čtivá gangsterská pohádka pro dospělé.

25.11.2016 3 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Pro mě nečekaně pěkná pohádka pro ženy. Pro nás romantické snílky obsahuje vše - cestování do minulosti, odvahu, hrdinství, napětí, lásku, vášeň... Pěkné, pěkné...

29.04.2016 4 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Pro mě průměrná kniha. Četla se hezky, ale nebyla jsem ani nijak napnutá, ani překvapená, pro mě spíše oddechovka, od thrilleru bych čekala více a se Zmizelou bych naprosto nesrovnávala.

12.04.2016 3 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Celkem příjemný příběh z americké střední školy, trochu těžko uvěřitelná hlavní postava - šestnáctiletý kluk, který mnohokrát pláče a situace řeší jako dítě a na druhou stanu má tak hluboké myšlenky, že nevím, kdo takové myšlenky v šestnácti letech má... Nejlepší a nejhlubší z celé knihy pro mě byl epilog, ale ani ten nebyl tak skvělý, abych pochopila, proč je tato kniha ve stovce nejlépe hodnocených knih...

02.02.2016 3 z 5


1Q84: Kniha 1 a 2 1Q84: Kniha 1 a 2 Haruki Murakami

Napadají mě samé duchaplné komentáře ve stylu - nevím, co jsem od této knihy čekala, ale tohle tedy ne. Jsem vděčná čtenářské výzvě, díky které jsem tuto knihu přečetla. Líbila se mi moc, plynula v příjemně pomalém tempu a nové skutečnosti se objevovaly jako by nic. Sci-fi neholduju, ale tady nevím, zda šlo v pravém slova smyslu o sci-fi, či spíše o metafory nebo odkazy na cosi mezi nebem a zemí. Každopádně výsledek pro mě byl velmi příjemný. Nevím, zda se ještě někdy podívám na noční oblohu, aniž bych na ní s obavou vyhlížela druhý měsíc... :)

25.01.2016 4 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Začala jsem ji číst jen proto, že tady má tak vysoké hodnocení a mnoho různých komentářů, jinak bych si příběh o holocaustu nevybrala. A byla by to škoda. Skvělá kniha. Kdybych neměla jiné povinnosti, nejspíš bych se od ní neodtrhla a četla na jeden zátah. Propojení současných a minulých příběhů je výborné, líbilo se mi úplně všechno. Byla jsem zvědavá, jaký bude konec a jestli nebudu zklamaná. Nebyla jsem. Navíc obsahuje hodně podnětů k zamyšlení o dobru a zlu, vině a trestu a o odpuštění. Nemám co vytknout.

04.01.2016 5 z 5


Mrtvá beze jména Mrtvá beze jména Patricia Cornwell

Za mě jedna z nejlepších knih z této série, napínavé až do konce.

08.12.2015 4 z 5


Půlnoční slunce Půlnoční slunce Jo Nesbø

Skoro bych nevěřila, že to napsal Nesbo... Kdyby to bylo od jiného autora, asi bych to brala jako docela příjemnou severskou pohádku pro dospělé... Takhle jsem pořád čekala, že se něco stane a ono se celkem nic nestalo.

27.11.2015 3 z 5


Skočný příliv Skočný příliv Rolf Börjlind

Chvíli mi trvalo, než jsem se zorientovala ve švédských jménech a v jednotlivých příbězích, ale pak už to bylo skvělé! Moc mě bavilo pomalé přidávání jednotlivých kousků skládačky, líbilo se mi, jak do sebe všechno postupně zapadalo. Konec jsem částečně tušila, částečně mě překvapil. Za mě skvělé čtení.

17.11.2015 5 z 5


Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Pro mě překvapivá kniha, ač má krev v názvu, na mě to byla jatka. Někdo ji tu přirovnával k pohádce od Andersena, no tak možná od Erbena nebo od bratří Grimmů... Každopádně vtipné, kruté, skvělé zvraty a skvělý spád. Olav si zatím nezískal tolik mých sympatií jako Harry a Sonny, ale na pokračování se moc těším.

28.10.2015 3 z 5


Syn Syn Jo Nesbø

Perfektní kniha! Chvilku mi trvalo, než jsem se prokousala přes tolik jmen a tolik souvislostí (asi jsem zpohodlněla u jednodušších knih), ale celý příběh mě moc bavil jako ostatně cokoli, co napsal Jo Nesbo.

26.10.2015 5 z 5


Jeden den Jeden den David Nicholls

Krásný příběh, originální forma, moc pěkné.

21.10.2015 5 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Ne že bych na této knize nenašla drobnosti, které se mi moc nelíbily (např. místy nepříliš přehledné střídání dějových linií), ale prostě mi v těchto šedivých, podzimních dnech přesně sedla, potěšila mě, bavila mě od začátku do konce.

21.10.2015 5 z 5


Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Temné kouty jsou na mě místy až moc temné, nedivím se těm, kteří je odložili, protože je v nich až moc násilí. Já jsem je odložit nedokázala, originální, fascinující jako obvykle. Pro mě ale Zmizelá vede.

17.10.2015 3 z 5


Démoni Démoni Karin Slaughter

Zápletka s Mocným bělochem mě moc nenadchla, byla celkem předvídatelná a po propracovaných a napínavých předchozích dílech byla z mého pohledu slabší. Potěšilo mě zakončení příběhů Sáry, Willa a Leny.

11.10.2015 4 z 5