Temné kouty

Temné kouty https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180131/bmid_temne-kouty-Dd8-180131.jpg 4 1810 419

Libby Dayové bylo sedm, když se její matka a dvě sestry staly oběťmi „satanistické vraždy“ v kansaském městečku Kinnakee. Libby přežila – a u soudu se proslavila svědectvím, že je zabil její patnáctiletý bratr Ben. O pětadvacet let později ji vyhledají členové neoficiálního spolku zaměřeného na notoricky známé zločiny. Doufají, že objeví důkazy svědčící o Benově nevině. Libby zase doufá, že na své tragické minulosti něco vydělá… Psychothriller Temné kouty (2009) americké bestselleristky Gillian Flynnové, autorky kultovních kriminálních románů Zmizelá (2012) a Ostré předměty (2006), vyhlásil časopis Publishers Weekly nejlepší knihou roku. Hlavní roli v připravované filmové adaptaci ztvární Charlize Theronová (držitelka Oscara za snímek Zrůda).... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Dark Places , 2009


více info...

Přidat komentář

petraj30
15.02.2024 2 z 5

Jsem ráda, že už mám tuhle knihu za sebou a můžu s touto spisovatelkou skončit. Ani jedna její kniha mě nijak nezaujala a tato poslední to úplně pohřbila. Něco tak strašně ucouranýho a unuděnýho jsem dlouho nečetla. Hodně jsem přeskakovala i celé kapitoly, ale když už jsem začala, chtěla jsem vědět, jak to dopadne. A světe div se, konec byl opravdu velkým překvapením. Proto dávám s bídou dvě hvězdičky, začátek odpustit nedokážu. Všechny postavy v knihách GF jsou nějak narušené, ale tady měli všichni v hlavě totální maglajz.
Pod pojmem bestseller si představuji něco mnohem lepšího. Už nikdy víc.

Luigi1
25.11.2023 4 z 5

Výborně napsané líbil se mi děj který byl tak trochu zamotaný


Ancijáš
14.11.2023 2 z 5

Knihu som prečítal, ale bol to boj.

Belanna
19.10.2023 3 z 5

S autorkou jsme si moc nesedly.
Její knížky jsou zajímavé, dokáže skvěle navodit atmosféru, postavy a jejich charaktery jsou věrohodné. Ale vadí mi rozvleklost, časté opakování a směřování veškeré akce na konec knížky. Vítám retrospektivu, ale tady to bylo spíš na obtíž.

Radimka
08.10.2023 4 z 5

Nejsem tak nadšená jako jiní, ze začátku mi to přišlo hodně rozvleklý, ale ke konci to nabralo grády. Co se nedá upřít, je skvělý vykreslení postav a atmosféry - špína, hnus a spousta šílenství. Do poslední chvíle jsem nevěděla kdo a proč. Musím se podívat i na film. Tak film nic moc a bez přečtení knihy bych kolikrát vůbec nevěděla, o co jde. Jen Ch. Theron to tam moc slušelo.

knihomolka27
17.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Svým způsobem krapet nedotažené, ale četlo se to dobře...na tučnější počet stran dokonce velmi dobře. Fanouškům tohoto žánru bych knihu určitě doporučila. Přišel mi zase zajímavý nový pohled na zločin zhlediska oběti. Libiina situace byla opravdu smutná, protože at by udělala cokoli stejně by tím trpěla. Její rozhodnutí celý zločin vypustit jsem zprvu odsuzovala, ale pak jsem pochopila, že je to její obranný mechanismus, díky kterému se to snaží překonat...bohužel tedy ne moc úspěšně. Žádná z postav tu není vysloveně sympatická nebo jednoznačná, což se mi líbilo. Nápad s vražedným klubem, který ví víc než samotná obět zločinu byl zajímavý, chemie mezi postavami byla. Diondra byla neuvěřitelná...nemůžu najít aspon přibližně přijatelné slovo. Opravdu velmi solidní krimi příběh se zajímavými a neotřelými postřehy. Od autorky si určitě přečtu i další.

dana_vrana
24.06.2023 2 z 5

Já teda nevím, jestli jsem četla stejnou knihu, jako ostatní. Neshledávám na ní rozhodně nic temného, depresivního, nechutného a bohužel ani napínavého. Naopak - rozvleklé popisy úplně všeho, postavy, které člověka spíš štvou... Střídání časových linií děj za mě také neobohatilo. Zkrátka posledních 100 stran by mi k přečtení a pochopení úplně stačilo.

Daduna
17.04.2023 3 z 5

Kniha se mi celkem líbila, ale nepřesvědčila mne abych se podívala i na filmovou adaptaci a musím říct, že Zmizelá se mi líbila víc. Tomuhle příběhu prostě něco chybělo.

Sabi
09.04.2023 4 z 5

Dala bych 5 hvězd, ale z Diondry se mi dělalo fyzicky zle a musela jsem přeskakovat části textu.

Iveta123
25.02.2023 5 z 5

Přečetla jsem ji během čtyř dní, nejradši bych četla i při chůzi, proto dávám nejvyšší počet hvězdiček. Některé detaily se mi zdály podivné, nerealistické, ale to se odpouští, když je dostatek překvapení a když vraha neuhodnu na začátku. Myslím, že se bude kniha spíš líbit ženám, je na ní dost znát, že to píše žena.

LuckaDea
20.01.2023 3 z 5

Kniha s temným a napínavým příběhem. Četla se docela dobře, ale místy se mi zdála docela depresivní. Naopak se mi ale líbilo střídání minulosti a přítomnosti.

Patapuf
17.12.2022 4 z 5

Lepší než ostré hrany... hlavní hrdinka tady není takovej magor.... hlavní zápletka se na konci zdála docela nereální, ale zase na druhou stranu proč ne.... bavil jsem se a kniha dokázala udržet napětí až do konce.....

Kskaja
16.12.2022 5 z 5

Čtivé, napínavé, temné.. ;)
Ze začátku se mi kniha zdála opravdu morbidní, ale ne... dalo se to.

Doubravka1975
11.10.2022 5 z 5

(SPOILER) Temné kouty opravdu temné a zároveň úžasný psychothriller. Přítomnost se střídá s minulostí a postupně do sebe všechno zapadá. Konec masakr a velké překvapení

SPOILER!
Rozhodnutí P. se snažím pochopit a odpustit. Z vražedného klubu jsem měla ze začátku dost, ale zase kdyby ho nebylo , Libby by spala dál na vavřínech. Diandra nejvíc odporná osoba snad na celém světě, Bena mi bylo líto a ta akce s býkem trochu mimo reál - pochybuji , že by si to nechal líbit , normálka by děcka viděly samotné peklo

martin8647
23.09.2022 4 z 5

Konec jsem čekal trochu jiný... Ale jo, celkově to bylo moc fajn.

jfialova
24.08.2022 4 z 5

Téma rodinné vyvražďovačky mi přišlo zpočátku jako takový laciný tahák na čtenáře-dnes jako autor musíte prostě vymyslet nějaký trhák, aby o vaši knihu v regále vůbec někdo zavadil. Když pominu drsné detaily spojené se samotným činem, musím říct, že šlo o zajímavou sondu do života amerických puberťáků. A možná už i trochu těch českých, protože bohužel i do našich českých vod už dorazil ten všemožný hnus spojený s pokrokem. Beru, že některé momenty jsou poněkud nerealistické (například Diondřin život bohaté holky v zabordeleném baráku plném pitbulů), na druhou stranu drogy, pubertální hecování, první lásky aspol. můžou s mladým člověkem slušně zamávat. Znáte to: byla to taková slušná rodina, vždycky zdravili...

lapagerie
05.05.2022 3 z 5

Dayovi byli hodně divná rodina. Při čtení se mi z nich trochu zvedal žaludek. Takový ten pocit, že je vám trochu nevolno a jste rádi, že to je jen vymyšlený příběh. A docela se těšíte, až už bude konec. Až to budete mít za sebou.
Libby není hrdinka, za kterou byste dali ruku do ohně. Je vlastně celkem protivná a jakési sympatie si získává až postupně s ubíhajícím dějem. Ale potkat bych ji nechtěla. A vlastně nikoho z celého příběhu.

Veronika13
01.05.2022 4 z 5

Další kniha s "divnou" hlavní hrdinkou. To se mi na autorce líbí, a tím se mi líbí i její knihy. Těšila jsem se, že se v noci budu doma bát, když knížku budu číst, to se nestalo, ale i tak to byla temná kniha. Každý den jsem sympatizovala s někým jiným, až jsem byla přesvědčená, že to bylo přesně tak, jak to bylo. A i když ten konec byl takový rychlý, za mě super!

Pavlína2019
09.04.2022 2 z 5

Tak co tedy Temné kouty? No, prostě temná kniha.
Občas si u podobného čtení říkám, kde se to v autorovi vezme, že vymyslí odpornost - nějaký fyzický popis nebo popis hnusné povahy...?
Je to v autorovi nebo má pouze jen velkou fantazii?
Právě tohle tady je.
Knihu jsem dočetla, zajímalo mě, jak to vlastně bylo, mám ráda typ takovéhoto psaní /minulost s přítomností, z pohledu různých lidí.../.
Ale nemohlo se mi tu líbit nic - deprese, zkažené životy, drogy, prostě bezvýchodná krize a děs.
"Ostré předměty" jsem po pár stranách opustila, "Skvrna" mi přišla úplně trapná - tuhletu knihu jsem sice přečetla, ale tímto skončím, je to pro mě čtení k ničemu.
Ale posuďte sami, každý si udělá sám názor, někdo se tímto rád pobaví a šokuje....

DominaCZ
23.03.2022 odpad!

(SPOILER) Takže: to, že je ona tak vych.aná je jedna věc...ale spíš to překáží.
Stěžejním základem té knihy je to, že je to o pubertálním pichu dvou blbečků, jedné věčně nas ...ané slepici co jen hystericky ječí a blabla, fet...a když dojde k TOMU, on jen přihlíží. Mlčí a nechá ji. Tak twl já vím že mu bylo jen 15 ale tak jako...až takové dement??? No otřes.
Děs? Nebyl.
Pruda nuda a vidláci? Plno.

Štítky knihy

vraždy zfilmováno napětí rodinné vztahy psychologické thrillery

Autorovy další knížky

Gillian Flynn
americká, 1971
2013  83%Zmizelá
2014  79%Temné kouty
2013  76%Ostré předměty
2017  61%Skvrna

Kniha Temné kouty je v

Právě čtených39x
Přečtených2 606x
Čtenářské výzvě158x
Doporučených121x
Knihotéce805x
Chystám se číst810x
Chci si koupit176x
dalších seznamech16x