Zmizelá

Zmizelá https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166298/bmid_zmizela-UBe-166298.jpg 4 4266 1028

Zdálo se to jako ideální manželství. Zdání ale může vražedně klamat… Amy Dunnová zmizela v den pátého výročí svatby. Nick, její muž, byl po sérii nalezených důkazů obviněn z vraždy své ženy. Nick prohlašuje, že nic nespáchal, Amyini přátelé a zápisky v jejím deníku tvrdí opak. Kdo má pravdu? Jak ji poznat? A pokud je Nick nevinný, kam se poděla Amy? Psychothriller, který se stal kultem i fenoménem… Nemilosrdně sžíravý kriminální román doslova uchvátil čtenáře nejen v USA, kde se stal druhou nejprodávanější knihou roku 2012 (více než dva miliony výtisků) a ani po roce od vydání neopustil první desítku bestsellerů The New York Times (beletrie) a amazon.com (thrillery).... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Gone Girl , 2012


více info...

Iva095
Iva095
25.02.2024 2 z 5

První část byla hodně slabá a já měla chuť knihu odložit.
Druhá a třetí část už byla trošku lepší. Nakonec jsem knihu dočetla, protože mě zajímalo jako to dopadne a to bylo jediné co mě na této knize zajímalo.
Četlo se to dobře, ale bylo to zbytečně dlouhé.
Možná zkusím tu filmovou adaptaci třeba bude lepší.

"Lidé chtějí věřit, že znají ostatní lidi. Rodiče chtějí věřit, že znají své děti. Manželky chtějí věřit, že znají své manžele."

IvcaIva
IvcaIva
23.02.2024 5 z 5

Kniha bavila, zajímavý námět, místy jsem nevěděl, komu vlastně fandím a věřím a komu ne. Za mě: Doporučuji.


Annie10
Annie10
31.01.2024 3 z 5

Bohužel první třetinu jsem se nemohla vůbec začíst a říkala jsem si, že se tam přece vůbec nic neděje. Až postupem děje se stal příběh zajímavý, nicméně by klidně stačilo o 100–200 stránek méně. Některé části jsem na stránce přeskakovala. A konec mě hodně zklamal...

Tupoun
Tupoun
08.12.2023 2 z 5

Asi dvě třetiny knihy jsem si připadal jako cvokař poslouchající manžele, z nichž je jeden větší vyčůránek než ten druhý. Pro mě naprosto o ničem. Okolí taky vypadalo jako výběr z Bohnic a jediné, co mě drželo před odložením knihy byla jen zvědavost, co se stalo se zmizelou. Za polovinou se to jakž takž rozjelo a mrcha i mršák si měnili role, ale celkově to nevedlo nikam a konec naprosto nemastný, neslaný, jako by toho měla po krk už i autorka. Výborný námět, ale na můj vkus velmi špatně zpracovaný. Když přijdete s netradičním stylem, je to vždycky risk, jestli to vyjde. U mě to nevyšlo.

Luigi1
Luigi1
25.11.2023 4 z 5

No těch psychopatů na můj vkus trochu moc

kob
kob
22.11.2023 3 z 5

Hodně ukecané a zdlouhavé - úplně by stačil poloviční počet stran. Příběh je napínavý, ale vzhledem k tomu, že chápu napoprvé, nepotřebuji všechno omílat několikrát dokola.

mila2411
mila2411
08.11.2023 5 z 5

Vynikající, originální, napínavé... kniha na plný počet hvězd.

veverkaVv
veverkaVv
07.11.2023 3 z 5

Velmi zajímavě napsané, zpočátku nečekané, je třeba si zvyknout. Promyšlený plán ženy, která by patřila do péče psychiatra. Někdy jsme vůči lidem tohoto ražení úplně bezbranní. Její chování a vlastně celý život postaven na pokřivených základech z dětství - vše dokonalé, obdivuhodné. Zejména pocit o dokonalosti z ní udělal osobu, kterou je těžké odhalit. Mužský hrdina má také své bolístky a úlety a tato kombinace lidí přímo děsí. Nechtěla bych mít ve svém okolí, zejména v rodině, tyto bezcitné manipulátory. Ještě mě čeká na stole jedna kniha od této autorky, tak uvidím, zda čtení bude příjemnější.

Aktenanka
Aktenanka
17.10.2023 5 z 5

Perfektní. Trošku jako Základní Instinkt. Jako konec mě mrzel, že to takhle dopadlo. Ale perfektně napsané. Sympatie se vám během knížky přenáší - nejprve mu fandíte, pak ho nenávidíte, zase mu fandíte, nakonec ho litujete, místy nenávidíte oba dva. Prostě hodně psychologický román.

Fajn
Fajn
12.10.2023 5 z 5

Jednoduše výborné. Líbí se mi, jak je kniha hezky půlená, a přitom nic neztrácí na gradaci děje. Velmi talentovaná spisovatelka. Víc takových knížek!

Monnyska
Monnyska
16.09.2023 4 z 5

Kniha byla čtivá, ale už před pár lety jsem viděla film, tak jsem věděla, kam se děj ubírá, takže pro mě bohužel žádné překvapení, každopádně jsem se nenudila a byla jsem zvědavá na konec :)

Belanna
Belanna
26.08.2023 3 z 5

U této knížky jsem hodně na vážkách.
Četlo se mi dobře a podhled z úhlu obou hlavních postav se mi líbil, místy bylo i napínavé, i když jsem čekala o dost víc mrazení v zádech.
Bohužel se mi brzo podařilo odkrýt směr, kterým se bude děj ubírat a proto byly některé pasáže zdlouhavé a nijaké. Navíc žádná z postav mě výrazně neoslovila a rozuzlení na konci mi nesedlo už vůbec. Průměrná knížka.

Kavalos
Kavalos
12.08.2023 5 z 5

Skvělá kniha nad kterou jsem ještě pár dnů po přečtení přemýšlela. Zajímavé, čtivé, velmi napínavé.

Lendie
Lendie
12.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Kdybych měla knihu ohodnotit jedním slovem byla by to NEPŘEDVÍDATELNOST. Vesměs v 1/3 knihy mi ale bylo jasné, že jde svým způsobem o pomstu, ale jak chytře na to Amy šla mě velmi překvapilo. Vesměs by mě zajímalo kam by to byla schopna až dotáhnout kdyby ji neokradli. Celkově se kniha četla dobře, byla čtivá a napínavá.

Hana62
Hana62
07.08.2023 5 z 5

Celou dobu jsem si to tak myslela. Ale palec nahoru, úžasně zpracované téma, plné zvratů, překvapení, napětí. Doporučuji.

Andrea81
Andrea81
11.07.2023 3 z 5

Lidé mají tendenci rychle soudit, ale nic není černobílé....

Neo1tex
Neo1tex
09.07.2023 4 z 5

Straaaaaašně dlouho trvalo, než jsem se začetl a než jsem se rozhodl, že tohle dočtu. Ve skutečnosti až někde na 230. straně jsem věděl, že knihu dokončím. Do té doby mě autorka nesmírně iritovala svou užvaněností a rozebíráním všeho do absurdních podrobností. Příběh se vůbec nehýbal - vždy malý krůček příběhu a pět stran žvástů kolem. Ale potom se to zlomilo a začalo se něco konečně dít a příběh nabral spád.
Koncept knihy je určitě zajímavý a stojí za přečtení. Některé postavy knihy jsou na můj vkus až příliš "geniální", ale dalo se to snést.

Inka063
Inka063
21.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Tak jsem si myslela, že to bude zas jeden z řady předvídatelných thillerů, které hned zapomenu, případně se mi bude míchat s ději ostatních dohromady, jenže ono ne! Tohle je tak chytré, výborně poskládané, vystavěné a i z pohledu psychologie a výchovy uvěřitelné, že autorce tleskám. Mnoho z nás se určitě nechalo zmást deníkovými záznamy Amy, které se střídají s životem jejího manžela Nicka v první části knihy. A část třetí? Smutné, ale asi pochopitelné.

adela2316
adela2316
19.06.2023 4 z 5

Moc nevím, jak knihu hodnotit. Kdysi jsem viděla pidi kousek filmu, zrovna podle mě dost podstatnou scénu, takže jsem tušila, že to asi nebude tak přímočaré, jak se zdá. Tudíž jsem si knihu asi dostatečně nevychutnala, jak kdybych nevěděla o knize (filmu) nic.
Příběh je zajímavý, udivuje mě, jak se dokáže dav chovat, když věc vidí svýma očima jako jasnou, takhle to přece musí být. Říkám si, jestli by Nicka takto snadno předem odsoudili i v reálu.

micha-ella
micha-ella
12.06.2023 5 z 5

Velkolepá houpačka! Jsem z těch, kteří celou první část všemu věřili. Hodně rozhoupané houpačky někdy udělají veletoč, takže pak už jsem se snažila chápat obě strany a bavilo mě, že je ta knížka tak tlustá. Líbilo se mi to.