Tupoun profil

☰ menu
Tupoun

statistiky

Aktivní: 20.04.2024 08:32 (poprvé 18.10.2020)
Body:236
Palce za komentáře: 497 · 37 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Nové knihy v seznamech

Faja
Faja
Petra Stehlíková
V mrtvé zóně
V mrtvé zóně
Jakub Mařík
V Krvavém pásu
V Krvavém pásu
Jakub Mařík
V ledovém sevření
V ledovém sevření
Jakub Mařík

Kdo jsem

Mám dojem, že jsem v životě musel přečíst už tisíce knih. Pamatuji doby, když jsem začal už jako dítě chodit do knihovny závodního klubu podniku, kde pracoval můj otec, a pak už to byly a dodnes jsou veřejné knihovny. Pamatuji doby, kdy jsem si objednával knihy na Slovensku, protože za komunistů vydávali lepší tituly (stejně jako hudební LP) a díky tomu dodnes nemám problém zhltnout dobrou knihu v jazyce, kterému již pomalu přestáváme rozumět.
Pamatuji doby, kdy autor myslel na finanční úspěch stejně jako dnes, ale nedělal to způsobem, že jeden příběh znamená minimálně tři knihy. Pamatuji si, jak jsem tvrdil, že bych z elektronické knihy nemohl mít požitek a dnes, když otevřu papírovou knihu, tak při otáčení stránky klepu alespoň prvních deset stran na prostředek pravé strany listu :-)
Jsem nesmírně rád, že toto všechno pamatuji, protože mám dnes obrovskou fantazii, jsem nejlepší režisér filmů, které se odehrávaly při čtení v mé hlavě, nehláskuji, nezaškobrtávám a neříkám za každým druhým slovem jakoby, nehledám slova pro vyjádření pocitů a určitě, dokud mě nenavštíví strýček Alzheimer, nenapíšu ve slově jestli ypsilon. Kniha mě donutila chovat se tak neslušně, že nejen, že čtu při jídle, ale jím s knihou v poloze římského patricie, což je maximální pohoda pro čtení i futrování. Narozdíl od mnoha ostatních nesnáším vysedávání s knihou v oné malé místnosti...