Střípky ticha

Střípky ticha https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298566/bmid_stripky-ticha-TXd-298566.jpg 5 586 154

Slabaughovi jsou přímo vzorová rodina amišských farmářů, tvrdě pracují, mají čtyři děti a se širokým příbuzenstvem skvěle vycházejí. Idylka skončí, když jedno z jejich dětí přivolá pomoc. Kate Burkholderová, policejní náčelnice z Painters Millu, objeví v nádrži na hnůj chlapcovy rodiče a strýce, všechny mrtvé. Zpočátku vše nasvědčuje tomu, že šlo o nešťastnou nehodu, během pitvy však koroner zjistí, že jedna z obětí utrpěla před smrtí úder do hlavy. Je zřejmé, že došlo k vraždě. Nikdo si nepřeje vypátrat vraha tolik jako Kate, která rovněž vyrůstala v amišské rodině, proto si případ bere poněkud osobně…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Breaking Silence , 2011


více info...

mataj
mataj
10.02.2024 4 z 5

Další zajímavý případ z amišského prostředí. Když jsou na jedné usedlosti v jímce nalezená mrtvá těla rodičů čtyř dětí a jejich strýce, vše nasvědčuje tomu, že se jedná o nehodu. Záhy začne Kate tušit, že tuto rodinnou tragédii způsobilo něco jiného.

Lethania
Lethania
22.01.2024 5 z 5

Opět skvělé vyústění celého případu. Myslím, že asi v polovině knihy jsem si myslela, že to bude úplně jinak, ale ani přes to mě to nepřestalo bavit. Jednoznačných pět hvězd!


seabook04
seabook04
25.11.2023 4 z 5

I přes to, že autorka rozhodně nešetří emotivní i fyzickou ujmou postav (v důsledku toho i čtenáře), sérii amišských detektivek řadím mezi mé nejoblíbenější "feel good" knihy.

Příběh velice příjemně plyne, vždy se můžete spolehnout na neočekávané zvraty (!v množném čísle!) a perfektní vykreslení psychologie hlavních i vedlejších postav. Styl psaní autorky je velice čtivý, prvky daných dějových linek jednotlivých dílů jsou poutavé a originální. Po knihách ze série tak sáhnu vždy, když chci jít na jistotu a když si chci čtení užít se vším všudy. Jinak tomu nebylo ani u třetího dílu.

Na druhou stranu se za mě nejedná o nic extra ztrhujícího, šokujícího, nepopsatelně skvělého, extremního apod., ale komfort, který vám Linda Castillo skrz svou detektivní sérii přinese budete v odvětví poutavých a propracovaných detektivek s propracovanou psychologii postav hledat jen těžko.

Hodnocení: 3,5/5*

PetaZ
PetaZ
22.11.2023 5 z 5

Vraha jsem neodhadla a pribeh zaujal stejne jako ty predchozi.. Autorce psani opravdu jde..

zdehan
zdehan
22.10.2023

Každa kniha od spisovatelky je napinava nejde odložit přečteno za jeden den.

Toňula
Toňula
09.09.2023 5 z 5

S každým dalším případem Kate Burholderové se jen ujištuji, jak je spisovatelka dobrá autorka. Dokáže vystavět napínavý příběh, ve kterém obvykle figurují představitelé amišské kultury, nenásilnou formou dokáže zakomponovat rozdíly, které obvykle hrají v případě důležitou roli, přesto nezapomíná, že jako lidé máme všichni stejné slabosti i silné stránky!

Atlantis
Atlantis
27.07.2023 4 z 5

Vyšetřovatelka Katie se již potřetí vrací mezi Amiše, aby prověřila, zda smrt tří lidí v jímce není něčím víc než jen náhodou.
Castillo a její amišská série je takové odpočinkové čtení. K dokonalosti mi ale vždy něco chybí. Trojka je zatím rozhodně nejpovedenější. Má spád, policie se většinu času nemotá na místě a i když lehce tušíte, rozuzlení má grády. Ale hlavně - Amišové jsou opravdu plně využiti! Konečně nejsou jen kulisou, ale mají aktivní roli. To jsem chtěl už tři knihy zpátky.
Záporů není moc. Castillo se občas urve ze řetězu a popisuje každý kamínek, ale dá se to přežít. A i těch podezřelých, kdy celou dobu víte, že jde o slepou uličku, je minimum.
Téhle sérii zatím nedochází dech a já se určitě ještě v budoucnu vrátím.

danica6371
danica6371
21.07.2023 3 z 5

Není to nic světoborného, ale konečně to mělo trochu spád a nějaké napětí. Snad se autorka bude dalšími a dalšími díly zlepšovat :-)

Ivanule
Ivanule
06.07.2023 5 z 5

Mně se tyto knihy od autorky o amišské kultuře a životě prostě líbí, co k tomu jiného dodat:) Opět se setkáváme s náčelnicí Kate,která musí řešit zapeklitý případ smrti v rodině Slabaughových,jak to dopadne,zjistíte po přečtení knihy:))

Ctenarka_Jitka
Ctenarka_Jitka
29.06.2023 5 z 5

Opět hezké čtení. Zatím mě žádná kniha, kterou jsem od této autorky přečetla, nezklamala.

Shardlake
Shardlake
25.05.2023 5 z 5

Za mne opět úžasné a čtivé. Autorka čtenáře napíná až do poslední stránky. Já sama jsem měla tip na úplně jinou osobu, než která to udělala. Těším se na další díl.

m_martina
m_martina
11.04.2023 5 z 5

Ani tato další napínavá kniha od Lindy Castillo nezklamala. Kate je sympatická policejní náčelnice a amišské prostředí zajímavé téma. Nemám co dodat a doporučuji.

Evule *
Evule *
28.03.2023 5 z 5

Skvělé, napínavé, čtivé..nechtěla jsem tomu uvěřit, ale bylo to tak. Moc se těším na další příběh.

Petronelka123
Petronelka123
21.03.2023 5 z 5

Čte se to úplně samo a tenhle díl se mi líbil o něco víc než ten předešlý. Bylo tam méně syrových popisů obětí, což jsem uvítala. Jen se nám amišská komunita povážlivě zmenšuje :). Určitě doporučuji.

PaníLenka
PaníLenka
14.03.2023 4 z 5

Opět nemůžu říct nic jiného, než že jsem si pár večerů s Kate i Tomasettim užila přesto, že příběhy z prostředí Amišů nejsou veselé. Jsou ale originální i napínavé, a to je pro detektivku na odreagování podstatné. Rozhodně se se sérií neloučím.

Pavlina50
Pavlina50
09.03.2023 4 z 5

Už u mě skoro začíná platit když mám chuť na thriller, ne moc drsný, spíš takový klidnější, víc odpočinkovější, sáhnu po Lindě Castillo. Je to jistota. A taky mám pocit, že zraje, protože tuto sérii jsem začala nevědomky číst úplně pozpátku od těch nejnovějších, a teď se teprve vracím do začátků Kate a jejího policejní týmu a ty novější knihy se mi líbily možná o chloupek víc. Jedinou vadu na kráse této série vidím snad jen v tom, že časem mi všechny jednotlivé případy splývají a moc si už nevzpomínám na děj. Ale Kate se svým životním příběhem - s amišskou minulostí a přítomností s Tomasettim - mi naštěstí v hlavě docela dobře uložena zůstává.

Olča220
Olča220
15.01.2023 4 z 5

Co jiného říct, než skvělé (ostatně jako předešlé díly). Čtení knihy jsem si užila do té míry, že zmizela má čtecí krize a já jsem opět ve hře.
Takže, jestli je vám tento žánr blízký, neváhejte a pusťte se do toho, máme před sebou ještě hodně práce s již napsanými díly. Dokonce si myslím, že ani není nutné sérii číst postupně.

work
work
31.12.2022 5 z 5

Výborně, výborně... Tohle pokračování se povedlo, v mnoha ohledech překonává oba předchozí svazky cyklu. Máme tu opět hezký zimní příběh, plný nevlídného počasí a sněhu, máme tu pochopitelně i střet amišské komunity se západním životním stylem, máme tu opět sympatický tým policajtů z malého amerického zapadákova. Takže co je jinak?
Předchozí Modlitba za mlčení trochu sklouzla do mainstreamu, kde amišové sloužili jako kulisa k běžnému detektivnimu thrilleru se spoustou krve a po ní lačnícím záporákem. Tahle knížka na to jde jinak, podstatně lépe. Od thrilleru se posouvá zpátky k detektivce, víc zkoumá složité vztahy a motivy, zaměřuje se na malé i větší tragédie lidí, kteří v podstatě konají ze svých nejlepších pohnutek a přesto ubližují ostatním. Když o tom přemýšlím, tak v knížce vlastně ani není žádná vyloženě záporná postava, dokážete pochopit proč kdo co dělá, byť to často nekončí dobře. Čtenáře to zasáhne o to víc, jelikož hlavní protagonisté jsou děti.
Linda Castillo ve Střípcích ticha vzkřísila to nejlepší z detektivní literatury, a pokud by Kate trávila trochu méně času pitím, bylo by to úplně dokonalé...

uzivatel6305
uzivatel6305
27.12.2022 4 z 5

Opět napínavé čtení. Hrůzostrašný případ v jedné amišské rodině. Problémy při vyšetřování se trochu opakuji, ale je to zábavné, velmi civilní, Kate je mi čím dál sympatičtější. Jen mi připadá, že v Ohiu existuje jen jedno roční období. Ale o to je příběh ponurejší. Před koncem velký zvrat a překvápko! Výborné! Těším se na další díl.

minirock
minirock
18.12.2022 4 z 5

Stále silně čtivé ale o malinko slabší než předchozí dva díly. Pachatele jsem tentokrát tušil tak od půlky knihy, nebyl pro mě překvapením. A taky se mi moc nelíbí to jak Kate řeší osobní i pracovní problémy pitím, náčelnice policie by snad nemusela tak pařit. Tomasetti tentokrát trošku v pozadí což mi nevadilo. Jdu hned na další díl, zajímá mě co se v Painters Millu zase semele ...