Slib mlčení přehled

Linda Castillo

Za mrazivé zimní noci je nalezeno tělo mladé dívky. Vyšetřování vraždy se ujme Kate Burkholderová, šéfka policie v městečku Painters Mill v ame­rickém Ohiu. Už v Kateině dětství se udála série vražd, kterým se tato nápadně podobá. Dokonce i Kate sama se tehdy stala obětí útoku vraha. Sice přežila, ale jeho důsledky ji donutily vystoupit z místní skupiny Amišů, mírumilovné farmářské komunity, z níž pochází. A nyní to vypadá, že se vrah vrátil. Kate je odhodlaná případ vyřešit, k tomu však potřebuje pomoc své rodiny. Podaří se jí ochránit občany města a přitom si uchovat temné tajemství, které by ji mohlo zničit?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2014 , MOBA (Moravská bastei)
Originální název: Sworn to Silence, 2010

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha přitahuje pozornost čtenářů svým napínavým dějem a silnými postavami. Hlavní hrdinka Kate Burkholderová je sympatická a její příběh se odehrává v atraktivním prostředí amišské komunity. Čtenáři oceňují autorčin styl, který je přímý a bez zbytečných komplikací. Brutální popisy činů pachatele zvyšují napětí a udržují čtenáře v neustálém očekávání. Závěr příběhu je překvapivý a mnozí se těší na další díly série. Více v komentářích.

Komu by se kniha Slib mlčení mohla líbit?

• Fanoušci napínavých thrillerů
  • Čtenáři, kteří mají rádi silné ženské postavy
  • Milovníci detektivek s brutálními zápletkami
  • Ti, kdo ocení originální prostředí v literatuře

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slib mlčení. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Hradčiatko
08.01.2026

Knižné bingo: Prvá kniha zo série.
Konečne som sa po asi 6 knihách z tejto série dostala k 1. dielu a samozrejme som po ňom ihneď v knižnici chňapla :) Mala som z pochopiteľných dôvodov hromadu spoilerov v hlave, ale vôbec to nebránilo zážitku z čítania, doslova som príbeh za deň zhltla. Nie je to pekné čítanie pre toho, kto má nejaké to násilie na ženách za sebou (počítam i seba), alebo pokiaľ má bujnejšiu predstavivosť a labilnejší žalúdok. Stále sa pri podobných knihách uisťujem o jednom fakte - ako film by som to nedala ani náhodou. Z vizuálnych scén podobného druhu by som nespala aspoň mesiac a odmietala v noci sama na záchod, ale knižne to dávam v zásade v pohode (vediac, že je to beletria) a autorka patrí medzi moje obľúbené.

všech 313 komentářů

Související novinky - Slib mlčení (0)

„Jestli půjdeš do pekla, nebude to kvůli tomu, cos tehdy udělal. Bude to kvůli tomu, cos neudělal dneska.“

Tu se náhle ďábel objevil, neb jméno mu dáš a on je tu a plný sil.

Kniha Slib mlčení v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 425x
v Mé knihovně438x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi