Do posledního dechu přehled

Linda Castillo

Kate Burkholderová, náčelnice policejního oddělení v městečku Painters Mill, tentokrát řeší tragickou dopravní nehodu, srážku bryčky a osobního automobilu, při níž je usmrcen amiš a jeho dvě děti, třetí je vážně zraněno. Celý případ je pro Kate o to těžší, že jde o manžela a děti její nejlepší kamarádky z mládí, kdy i ona sama vyrůstala v amišském prostředí. Vyšetřování navíc postupně odhalí, že k srážce nedošlo náhodou, celý incident byl důkladně naplánován. Z dopravní nehody se stává trojnásobná vražda. Aby toho nebylo málo, vyplavou na světlo důkazy týkající se Katiny temné minulosti, jíž se celý svůj dospělý život pokouší uniknout.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2018 , MOBA (Moravská bastei)
Originální název: Her Last Breath, 2013

Co říkají o knize uživatelé?

Série s Kate Burkholderovou opět nezklamala. Tento díl začíná tragickou nehodou, která odhaluje temné tajemství. Příběh je napínavý a plný emocí, s překvapivým závěrem. Kate se musí vyrovnat nejen s vyšetřováním, ale i s vlastní minulostí. Její vztah s Tomasettim se dále vyvíjí, což dodává příběhu další rozměr. Kniha je čtivá a lehce napsaná, ideální pro milovníky thrillerů v neobvyklém prostředí amišů. Čtenáři ocení jak napětí, tak osobní linku hlavní postavy. Více v komentářích.

Komu by se kniha Do posledního dechu mohla líbit?

• Fanoušci detektivních příběhů
  • Čtenáři hledající napínavé zápletky
  • Milovníci příběhů s osobními dramaty
  • Ti, kteří mají rádi neobvyklá prostředí
  • Čtenáři, co ocení silné ženské postavy

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Do posledního dechu. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

irskádívka
26.01.2026

Pro mě první kniha Lindy Castillo. Prostředí amišské komunity je lákavé, ženská vyšetřovatelka, která není úplně šílená, alkoholička, neunesli jí dítě je v podstatě úlevou. Jenže, bohužel, nejsem nadšená a popravdě ani nalákaná na další díly.
Vyšetřovatelka, jak už bývá v současné literatuře zvykem, skrývá vlastní dávný zločin, má nezdravé vztahy s rodinou a má problémy navazovat důvěrné vztahy. To všechno dohromady je tak velkým klišé, až je to smutné a linka s minulostí mě v této knize vysloveně rušila. Popisy dramatických scén a rvaček jsem přeskakovala, ne proto, že by byly příliš drastické, ale protože nepotřebuji vědět každý detail každého pohybu.
Po přečtení jsem si řekla, jo, celkem fajn, ale další díl už ne.

všech 165 komentářů

Související novinky - Do posledního dechu (0)

Kniha Do posledního dechu v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně337x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

Linda Castillo také napsal(a)

Linda Castillo
americká, 1960