marketa6511 marketa6511 komentáře u knih

☰ menu

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Pět hvězdiček za citlivý přístup k tématu, o kterém většina z nás nechce v životě přemýšlet, natož se s ním setkat. O zoufalství osamělosti, o energii dávané druhým lidem, kteří nás nevidí, o touhách, které zůstanou nenaplněné, protože se naplnit pro určitém mravním kodexu nemohou. A že nás druzí snadno soudí za myšlenku, kterou nenásledoval čin... Aniž by si uvědomili, jak svým soudem ubližují člověku v nás. A jak někdy stačí jen jeden člověk, který nesoudí, aby člověk mohl žít...

02.01.2023 5 z 5


Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Příjemná detektivka na vánoční čtení... a trochu i k zamyšlení, o vztazích, o tom, že vše nás v životě jednoho dne doběhne, o pozlátku i hranicích přátelství.

31.12.2022 4 z 5


Čarodějky malostranské Čarodějky malostranské Petra Kubašková

Posloucháme se syny jako audioknihu a tedy, wow... konečně česká čarodějná kniha pro děti, má to spád, má to nápad, využívá českých reálií. Super.

11.11.2022 5 z 5


Do Nepaměti Do Nepaměti Tomáš S. Končinský

Graficky nádherná knížka, zajímavá, poutavá, na obrázky se dá koukat hodiny... jenže za grafikou velmi pokulhává text. Dočetli jsme s dětmi do půlky a i když námět je skvostný, tak provedení nám opravdu nesedlo. To, co je u knížek (a dětských obzvlášť) pro mě důležité, je aby se rozjela fantazie naplno a člověk se dokázal napojit na některou z postav příběhu. A to se nám tady bohužel nepodařilo. Dočetla jsem kapitolu a vůbec jsem netušila, co to mělo znamenat, což se mi sice občas stane u leckteré knížky, jenže tady se to běžně stávalo i synům. Obrovská škoda :( Dvě hvězdičky za grafiku a nápad, víc ale nemohu.

11.11.2022 2 z 5


Pojízdný krámek snů Pojízdný krámek snů Jenny Colgan

Ta pravá kniha na letní dovolenou. Nic víc, ani nic míň. Krásně se čte a naláká na sever do Skotska.

31.07.2021 4 z 5


Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Poslouchala jsem jako audioknihu a právě její zpracování mě udrželo při poslechu. V mnoha chvílích, zejména ze začátku, jsem si uvědomovala, že kdybych knihu měla číst, tak bych jí odložila. Jako audiokniha ale fungovala skvěle. Krátké kapitoly, určitá strohost vyjadřování, malé množství postav a jejich určitá plochost, to vše audiokniha velmi dobře snesla a skrz to mohl krásně problikávat příběh a hodnota osudu mlýna i jeho mlynářů. A dozvěděla jsem se věci, které jsem nevěděla, a to vždycky oceňuju.

05.04.2021 5 z 5


Pražská sonáta Pražská sonáta Bradford Morrow

Bravurní kombinace fikce a skutečných reálií. Velmi zdařile odpracovaný román,pro který si toho autor nepochybně velmi mnoho nastudoval. Jazyk autora je bohatý a charaktery postav velmi uvěřitelné. Snad jen v některých pasážích jsem trošku pochybovala o tom, jestli by se to takto mohlo odehrát. Kniha pro mě nebyla strhující, dokázala jsem jí odkládat, ale přesto jsem se k ní ráda vracela zpět s pocitem příjemného, chytrého čtení.

02.04.2021 4 z 5


Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Opět naprosto skvělé. Opět mi to rozšířilo obzory a o něco víc jsem pochopila události a život ve Slezsku... díky, díky, díky.
P.S. Siedzi mucha na scianie, na scianie, na scianie
siedzi mucha na scianie, siedzi a spi!
Siedzi a hajinko, potwórka malinko
siedzi mucha na scianie, siedzi a spi!

Tohle mě úplně dojalo a rozplakalo, to mi zpívala babička a já na to už dávno dávno zapomněla.

15.02.2021 5 z 5


Jonáš a Nenáš Jonáš a Nenáš Kari Stai

Krásný nápad, krásné provedení, jen koncovku jsem čekala lepší, kvůli ní jen čtyři hvězdičky.

22.01.2021 4 z 5


Neuvěřitelně šílené příběhy Neuvěřitelně šílené příběhy Lukáš Pavlásek

Od knížky jsem čekala víc ... víc vtipu, víc neuvěřitelnosti, víc šílenosti lákavé a zajímavé pro děti, a také lepší stylistiku. Ani u dětí nešlo o lásku a nadšení, spíš tak nějak: "Když už to čteme a není to úplně blbý, tak to teda mami dočti." Co bylo docela fajn, byly některé otázky na závěr kapitol, u těch jsme se asi pobavili nejvíc, a právě kvůli nim dávám tři hvězdičky, jinak by to byly hvězdičky jen dvě.

22.01.2021 3 z 5


Ostrov Entry Ostrov Entry Peter May

Na detektivku skvělý přesah i do historie. Díky.

03.01.2021 5 z 5


Kdo šije u Podolské? Kdo šije u Podolské? Lucie Hlavinková

Moc příjemná a obohacující kniha na pozadí známého salónu. Četla se moc dobře a velmi uvěřitelně. Mohla být i delší, propracovanější, slušelo by jí to.

03.01.2021 4 z 5


Karanténa Karanténa Peter May

Nesrovnatelně špatné oproti jiným knihám Petra Maye. Ty mám ráda, ty mě baví. Tohle vydávat neměli, veze se to jen na současné epidemicke vlně.

03.01.2021 odpad!


Výjimeční lidé Výjimeční lidé Peter May

Po Ostrově Lewis a 3 dílech čínské série trochu zklamání... ne tak propracované, ne tak zajímavé, spousta drobných ne zcela logických napojení. Ale jako audioknížka k úklidu docela fajn.

26.10.2020 3 z 5


Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Poslouchala jsem jako audioknihu a místy bylo vyprávění až moc rozvleklé, jindy nepřehledné. Z poslouchanych detektivek tak průměr.

13.04.2020 3 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Pro mě po dlouhé době konečně kniha na jeden zátah. Napínavé, překvapivé, kruté, fascinující, čtivé.

05.01.2020 5 z 5


Muž, který stál v cestě Muž, který stál v cestě Ivan Fíla

Ten příběh jsem neznala a jsem ráda, že už o něm vím. Literárně velmi čtivé a dobře zpracované.

04.11.2019 5 z 5


Dům s vypůjčeným výhledem Dům s vypůjčeným výhledem Martina Leierová

První dvě třetiny mi přišly skvělé, pak už se mi to četlo hůř, ale nemohla jsem knihu nechat, na to jsem si hrdinku příliš oblíbila :) zkrátka prima čtení.

04.11.2019 4 z 5


Dívka, která upíjela měsíc Dívka, která upíjela měsíc Kelly Barnhill

Krásný námět, zajímavá myšlenka, ale vůbec mi to při čtení neplynulo. Byl použitý jazyk, přes který se nedokážu přenést a který mi "nejde do pusy," a tím, že jsem četla dětem, tak jsme bohužel nedočetli.

31.08.2019 2 z 5


Tři vypečení sledi Tři vypečení sledi Sally Gardner

Právě dočítáme a opět, po Operaci Králíček, další skvělá dětská detektivka. I má přesně ty pasáže, které pochopíte až na konci. A tak to má být.

31.08.2019 5 z 5