Zlodějka příběhů

Zlodějka příběhů https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434994/bmid_zlodejka-pribehu-jQL-434994.jpg 4 1552 381

Josef Bergman série

< 2. díl >

Další příběh od královny českých detektivek - Michaely Klevisové. Kniha držitelky Ceny Jiřího Marka za nejlepší detektivku roku 2008, kterou získala za svou prvotinu Kroky vraha. Šéfka televizního scenáristického týmu Anna Valentová je výrazná osobnost – lidé ji buď milují, nebo nenávidí. Anna chce být ve všem nejlepší, jenže teď se jí pracně vybudovaná pověst hroutí pod rukama: její dcera je nezvěstná a navíc neznámý vyděrač odhalil všechna její tajemství. Co s tím vším mají společného její dvě kamarádky z dětství? Pak dojde k vraždě a je na charizmatickém inspektorovi Josefu Bergmanovi, aby rozpletl složitě zamotané klubko přátelských a mileneckých vztahů.... celý text

Přidat komentář

jejda.majda
včera 3 z 5

Stará dobrá Michaela Klevisová. Ač se jedná o druhý díl detektivní série, čtu ho jako šestou knihu a vůbec ničemu to nevadií. Detektivky od Klevisové mám ráda, jsou napsané poutavě a čtivě, ale ne vyloženě složitě, takže jimi prokládám hutnější literaturu, když si chci u čtení spíš chvilku odpočinout.

První třetina knihy byla dost popisná a přiznávám, ze jsem se trochu nudila. Nicméně zbytek příběhu pomalý začátek krásně vyvážil a nakonec tuto knihu s klidem zařazuji mezi ty nejzdařilejší od Klevisové.

Ka-čí
13.04.2024 2 z 5

Celkový příběh byl docela fajn,nicméně druhá polovina byla taková vleklá a trochu nudná,konec to malinko zachránil ... i tak pokračuji na další díl =)


Dada077
13.04.2024 3 z 5

audiokniha , 12 hod. 13 min., číta Jana Stryková
Prostredie deja ma nejako nenadchlo, aj čudný opisno- premyšlienkovatý spôsob podania ma trochu nudil. Ku koncu sa trochu zápletka a motív rozhýbali, ale bola som rada, že je už koniec.

Janina82
30.03.2024 4 z 5

Česká detektivka podle mého gusta. Těším se na další díl. Kniha splnila vše, co od tohoto žánru očekávám.

Lucciella_L
29.03.2024

Moje oblíbená autorka a její další povedená česká kriminálka.

Ani tentokrát nezklamala a nadchla mě až do konce a opět jsem neodhalila vraha už polovině knihy :)

Ester se vrátí z Bali a otevře si penzion na Točné (tam to znám). Na víkend se k ní pozve její kamarádka Anna, která pracuje jako šéfka scénáristů oblíbeného seriálu. Anna má na první pohled vše - rozjetou kariéru, dceru v Londýně.... Jenže jednoho rána ji najdou mrtvou.... A není jediná, kdo na stránkách této knihy zemře.... Co Anna tají před světem? A je to důvod, proč musela umřít? A nebo je snad důvodem letité přátelství a pokrevní přísaha?

Toto je druhý příběh detektiva Bergmana, ale ať jej čtete kdykoliv, nevadí to. Knihy na sebe nenavazují, což hodnotím jako velké plus.

Za mě skvělá knížka na jarní odpoledne, která je přímo stvořená do křesílka na zahradu. Pozor ale na myši v bazénu ;)

MíšaS.
26.03.2024 3 z 5

Fajn odpočinkové čtení. Další díly si také přečtu.

Ticiana
22.03.2024 4 z 5

Libilo se mi prostredi knihy. Myslim, ze si autorka zamerne vybira prave netradicni prostredi. Kniha byla oddechovkou, nemela jsem nejakou potrebu rychle cist nebo zjistit, kdo, co, jak a proc, coz je mozna chyba.

m_martina
21.03.2024 5 z 5

Knihy paní Klevisové jsou výborné a moc hezky se mi čtou. Po dost dlouhé době jsem si v knihovně vypůjčila jeden z prvních případů Josefa Bergmana a moc se mi líbil. Postavy mi sice vesměs sympatické nebyly, ale jako detektivka se kniha povedla. Kromě toho mám ráda, když se případ odehrává v českém prostředí. Celkově jsem tedy byla opravdu spokojená a brzy si půjdu půjčit další.

Rihatama
13.03.2024 3 z 5

Klevisová druhým případem Josefa Bergmana neomylně potvrdila svůj modus scrivendi. Rozehrála dějovou linku s řadou aktérů a se dvěma ohnisky, od kterých se odvíjí pátrání po vrahovi ženy, která stála každou nohou v jednom z oněch ohnisek. Nutno uznat, že obě linie příběhu jsou zajímavé - přátelství od dětství s pokrevní přísahou a tým produkující televizní seriály, kde prakticky každý má své tajemství a ideálně jde po místu svého výše postaveného kolegy, nebo se vůbec snaží udržet v týmu. Nebo si udržet svou prominentní pozici, jako hlavní hrdinka tohoto románu. Taková nekrvavá detektivka založená na vztahových peripetiích. Klevisová mě tak do Zlodějky příběhů i samotných vražd vtáhla ještě o něco méně než v Krocích vraha. Taky jsem doteď nepobrala důvody jednoho útěku, a stejně jako v minulém případu, se skutečný vrah v případu objeví téměř mimochodem. Čtenář, který tak nemá potřebné minimum dílků skládačky, nemá šanci uspět s logikou. S Klevisovou se nicméně neloučím. Jsem zvědavá, jestli se skutečně stylem psaní zakopala v zákopech a pojede podle sice čtenářsky poměrně líbivé šablony, nicméně s již patrnými šrámy.

ještěrka38
01.03.2024 3 z 5

Do poloviny knihy hrozná nuda. Říkala jsem si, kde je nějaká mrtvola. Ale pak to nabralo trošku obrátky, takže nakonec se to dalo. Ale kdo je zvyklý na zahraniční detektivky, tak toto je velmi slabé.

hannina
29.02.2024 4 z 5

Díl druhý z detektivní série s Josefem Bergmanem, který tentokrát řeší vraždy dvou scénáristek, nás přivádí do prostředí, v němž vznikají nekonečné seriály. A hlavně do vzájemných vztahů mezi tvůrci a jejich blízkými. A o ty vztahy, jak pracovní i soukromé, jde především. Vyšetřování je takový doplněk, byť Bergman a jeho kolegové jsou fajn. Jak už to u p. Klevisové bývá, na vyloženě sympatickou postavu nenarazíš, ale vzhledem k tomu, že jsem se rychle začetla a nepustilo mě to do poslední stránky, hodnotím kladně.

terinkha
19.02.2024 4 z 5

07/2024
Nevím, jestli jsem teď nějak zaujatá, ale už podruhé mám pocit, že skoro do poloviny knihy to vlastně není detektivka. Možná to u jiných knih tak silně nevnímám, protože tady je to tempo dost pomalé, ale vždycky, když dojde k vraždě, tak se podívám a zhrozím se, kolik knihy už mám fakticky za sebou a ještě se nic nestalo :-D
Nicméně, tahle se mi líbila o kus víc než první díl. Bavilo mě to prostředí, zápletka, jednotlivé postavy a ten konec byl taky skvělej.
Za mě dobrý! Dávám 4 hvězdy :-)

Emik87
17.02.2024 5 z 5

Druhý případ Josefa Bergmana se mi líbil stejně, jako ten první. Sice maličko složitější, ale já si takové detektivky užívám. Opravdu doporučuju.

Nikol2110
15.02.2024

Druhá kniha od autorky, kde jsem absolutně neuhodla, kdo bude vrah. Napínavé čtení, které se i rychle čte.

pakoshka
12.02.2024 2 z 5

Audiokniha. To byla teda blbost. Neustálé opakování stejných slovních spojení, první hodiny jen přemýšlení - o co tu vlastně jde, je to fakt detektivka, nebo nějakej románek pro ženský ve středním věku?!, do toho mega nudný přednes. Uff. Ani nevím, jak jsem to doposloouchala.

schvomis
30.01.2024 5 z 5

Doporučuji.

PetraBery
20.01.2024 4 z 5

Druhý případ Josefa Bergmana je stejně čtivý jako předchozí díl série. Kdo je vrah jsem neodhadla, prostředí seriálu bylo zajímavé a celkově hodnotím knihu kladně.

Verunka289
18.01.2024 4 z 5

Velmi zdařilá detektivka a milé zpestření mezi všemi těmi severskými detektivkami a thrillery. Tady jsem si dokázala víc představit prostředí, ve kterém se děj odehrával a i česká jména mi byla tak nějak bližší.

Knihomol22
17.01.2024 4 z 5

Tuto knihu čtu jako třetí, až po Domě na samotě a Ostrově šedých mnichů. Zápletka zajímavá, dějová linka slabší a tak dávám 4* z pěti. Je znát, že každý následující díl o Josefu Brgmanovi vybrušuje a vybrušuje a až bude poslední kniha, jistě to bude diamant mezi českými detektivkami. Už teď se těším, čím mě autorka překvapí v díle Zmizela v mlze

Iva095
17.01.2024 4 z 5

O proti Krokům vraha byl tento díl o dost lepší, protože tato kniha už se dá nazvat detektivkou. V příběhu bylo o dost víc vyšetřování což se mi líbilo.
Jediné s čím jsem měla problém byla arogance a nesympatičnost většiny postav.