Karanténa

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Thriller, který předpověděl celosvětovou pandemii. Londýn, epicentrum celosvětové pandemie, je kompletně izolovaný. V ulicích bují násilí a občanské nepokoje. Na dodržování zákazu vycházení dohlíží armáda. Před smrtícím virem, který si vyžádal tisíce obětí, není nikdo v bezpečí. Na staveništi, kde má vyrůst nouzová nemocnice, najdou dělníci tašku s kostmi zavražděného dítěte. Nemilosrdný vrah se volně pohybuje po městě, odhodlaný udělat cokoli, aby policii zabránil vypátrat, komu kosti patřily. Inspektor Jack MacNeil, který odpočítává poslední hodiny u sboru londýnské Metropolitní policie, musí až do poslední chvíle vést vyšetřování. Jeho kariéra je v troskách, manželství rozvrácené a virus zasáhne i jeho vlastní rodinu. Co ho zastaví dřív? Virus, nebo vrazi?...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444860/big_karantena-aQb-444860.jpeg 3.4587
Žánr:

Komentáře (192)

Kniha Karanténa

Biba_with_Book
26. března

Na tohle jsem se celkem tesila vzhledem k minulym udalostem, ktere zasahly cely svet, ale jsem dost zklamana. Do jednotlivych postav jsem se vubec nedokazala vzit; ac se autor snazi postavu detektiva vykreslit velice charismaticky, vubec na me tak nepusobil.
Pandemie mi tam celkove prisla takova okrajova, upozadena..nazev "Karantena" mi prijde dost zavadejici..spis mi prislo, ze se autor pokousi o beckovy horor (ten konec mi prisel fakt laciny). A taky me dost iritovaly ty popisy ulic jakmile se nekdo nekam hnul.

Za me opravdu hodne nepovedene.

E_Lan
19. března

Podle mě klasická "Májovka" v dost netradičním prostředí, protože doposavad jsem četl jen detektivní knihy ze současnosti a ne ve smyšlené situaci ve světě. Byť dost vizionářské:-) Postavy děsivé i uvěřitelné, konec malinko přitažený za vlasy jak z pořádného amerického bijáku, ale přesto jsem se výborně bavil!

terimila
20. února

Na Maye velká slabota. Nechápu, jak může někdo, kdo napíše dokonalosti jako série z ostrova Lewis, potom tvořit takovéhle podivnosti bez špetky uvěřitelnosti a psychologie postav. Celé to bylo jaksi ploché, hlavní hrdina sice něco prožíval, ale přenos na čtenáře nefungoval. Nejlepší a nejvěrnější psychologii v celé knížce má KOČKA zavražděné paní. Asi i proto mi z celé knihy nakonec nejvíc záleželo na tom, jestli ji najdou včas. Což je v knize, kde umírá jeden za druhým, včetně dětí, dost absurdní a něco to o ní vypovídá.
Strašně mi to připomínalo nedávno čteného Muže bez tváře, ale tam jsem to přičítala tomu, že to je starší dílo z Mayových začátků. Tohle už omluvu nemá. Jedinými plusy byla obstojná čtivost a strhující prostředí, jehož demoverzi jsme si nedávno zažili. Z toho mrazilo a pořád jsem si říkala "dopr..., ještě jsme z toho vyvázli lacino".
Mohla to bejt tříhvězdičková thrillerodetektivka s obyčejným námětem a skvělým prostředím a čtivostí.... ale ten konec s Pinkiem to srazil na podprůměr. Naprosto uhozená, samoúčelná a děsně laciná snaha šokovat. A úplnej závěr... tykráso. May by měl dostat doživotní zákaz používání postav nájemnejch vrahů ve svejch knihách. Celý to na mě nakonec působí dojmem, že May měl rozpracovanou šuplíkovku v zajímavejch kulisách, no a když přišla odpovídající situace, musel to během pár dní dokončit a došil to zatraceně horkou jehlou. Škoda, no.

Brynn
01. února

Pro mne nejméně čtivá kniha tohoto autora.

Rolada88
30. ledna

Zaráží mě že kniha má tak nízké hodnocení za mě to byla bomba. Bylo to akční mělo to šťávu příběh o dětských kostech až běhal mráz po zádech. Cca 350 stránek = cca 12 hodin akce
Za mě 100% četlo se to jedním dechem super čtení

dlabikk
11. ledna

Nebavilo mne to. Dočetla jsem jen proto, že mám Maye ráda. Bohužel to ale na jeho Skálu prostě nemá. Ač se mi námět zdál v dnešní době velmi zajímavým, tak mne zklamal.

Hatshepsut
31.12.2022

Londýn, epidemie, nalezené kosti mrtvého dítěte, detektiv, který končí u Policie a jeho poslední případ, na který mu zbývá jen několik hodin. Závěr tak nějak useklý. Snad kdyby příběh nepůsobil napsaný jak z rychlíku, měl by větší potencionál.

Jack Bauer
09.12.2022

Peter May je výborný vypravěč, jelikož mě kniha chytla hned od záčátku a nepustila, bez jedinného hluchého místa, Je to moje první kniha totohoto autora a rozhodně se vrhnu na další.
Detektivní příběh ( nebo také průvodce po Londýně) v době pandemie, velmi čtivý a barvitě vylíčený, hltal jsem každou stránku, jen ten konec s Pinkiem byl hodně přitažený za vlasy za který bych nejraději ubral pět hvězdiček, ale poslední věta vše zas uvedla do normálu.

1 ...