Karanténa zajímavosti

Karanténa https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444860/bmid_karantena-aQb-444860.jpeg 3 633 198

Thriller, který předpověděl celosvětovou pandemii. Londýn, epicentrum celosvětové pandemie, je kompletně izolovaný. V ulicích bují násilí a občanské nepokoje. Na dodržování zákazu vycházení dohlíží armáda. Před smrtícím virem, který si vyžádal tisíce obětí, není nikdo v bezpečí. Na staveništi, kde má vyrůst nouzová nemocnice, najdou dělníci tašku s kostmi zavražděného dítěte. Nemilosrdný vrah se volně pohybuje po městě, odhodlaný udělat cokoli, aby policii zabránil vypátrat, komu kosti patřily. Inspektor Jack MacNeil, který odpočítává poslední hodiny u sboru londýnské Metropolitní policie, musí až do poslední chvíle vést vyšetřování. Jeho kariéra je v troskách, manželství rozvrácené a virus zasáhne i jeho vlastní rodinu. Co ho zastaví dřív? Virus, nebo vrazi?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

Lockdown , 2020


více info...

Zajímavosti (1)

May napsal Karanténu během šesti týdnů v roce 2005. Britský vydavatel však knihu odmítl s tím, že zobrazení Londýna v době epidemie je nerealistické. May schoval rukopis do šuplíku a věnoval se jiným projektům.

Začátkem roku 2020, kdy globální pandemie COVIDu-19 zahnala téměř všechny země světa do karantény, některý ze čtenářů Mayovi doporučil, aby napsal román o pozadí pandemie. May později řekl: "Zprávu jsem si přečetl minutku předtím, než jsem si vzpomněl, že vlastně už něco takového mám. Spojil jsem se s vydavatelem a můj editor při mém telefonátu málem spadl ze židle. Rukopis si přečetl během noci a druhý den ráno řekl: Tohle je úžasné! Musíme to ihned vydat!" Kniha byla publikována jako Kindle e-book 2. dubna a brožované vydání knihy následovalo 30. dubna.

May prohlásil, že peníze, které kniha vynese, věnuje charitativním organizacím, jež podporují zdravotníky, oběti pandemie a další lidi postižené v důsledku Covidu 19.
(zdroj: internet) (ddkk)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.