Lucyeinstory Lucyeinstory komentáře u knih

☰ menu

Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

Troufalá vášeň

Birthday Girl jsem četla v angličtině možná před rokem, a opravdu se mi líbila. Moc jsem se těšila, že si ji přečtu i v překladu, protože co si budeme, ne vždycky z angličtiny pochytíme všechna slovíčka

Knížku jsem rozečetla v autě cestou na dovolenou, a za nějakých 6 hodin byla dočtená. Už dlouho mě žádný příběh takhle nevtáhl. Klobouk dolu překladu, který byl tak neskutečně čtivý a odsýpal. Jsem ráda, že jsme nechali originální obálku, ale nemůžu si pomoct, v pevné vazbě by byla ještě hezčí

Hlavní hrdinové byli fakt skvělý. Moc se mi líbil námět, nic podobného jsem ještě nečetla. Age gap v knížkách můžu, ale musí být dobře napsaný, což tady opravdu byl. No a peprné scény? Pokud jste četli Dvory nebo Skleněný trůn, tak v porovnání slabota Ale dobře napsané
5

12.03.2024 5 z 5


Vyslání: Na výčitky už je příliš pozdě Vyslání: Na výčitky už je příliš pozdě Victor Dixen

Tohle bylo teda něco. Poslední Sci-fi, které jsem četla byly Renegáti, a nebyla jsem si jistá, jestli jsem na tenhle druh literatury, ale Jo, asi jsem se v tom našla

Ten námět je opravdu boží, reality show ve vesmíru? Super nápad. A vezměte si, že to píše chlap, takový námět bych spíš čekala od spisovatelky, takže palec nahoru

Postavy jsou skvělý. Ze začátku fandíte jen pár jedincům, postupem času přehodnocujete, a nakonec nevíte, komu přesně máte věřit. Moc se mi líbilo střídání linek, kdy máme tu z vesmíru a ze Země. Obě byly skvěle propracované, a ty zvraty? Pane Bože

Upřímně můžu říct, že kdyby tam nebyl ten konec takový.no prostě mi nesedl, tak dám plný počet.
4,76dalšího dílu se nemůžu dočkat

06.02.2024 4 z 5


Vztek Vztek Tracy Wolff

Na druhý díl Touhy jsem se opravdu moc těšila, ale za mě lehké zklamání.

Touha měla sice trošku pomalý rozjezd, tady ro bylo jednoznačně lepší, ale cca v půlce se to začalo vléct a nebylo to tak záživné, jak jsem čekala.

Poznávame tu nové postavy, které jistě budou mít pro další díly svůj účel, ale za mě opravdu vleklé, postupně až nudné Ale jako ty konverzace, humor, popichování, to bylo super

3 na další díl se těším, snad bude lepší

03.01.2024 3 z 5


Šepot kouzel Šepot kouzel Elise Kova

Další z fantasy knížek, která při jejím vydání obletěla celý internet. A naprosto chápu proč. Nejen, že má nádhernou obálku, ale i příběh je super.

Od autorky jsem v angličtině četla Deal with the Elf King, což byla fantasy s elfího prostředí. A to já jako můžu.

Máme tu hlavní hrdinku Eiru, která není vůbec oblíbená, ani není tolik nadaná jako její starší bratr, se kterým ji všichni srovnávají. Ale jak to v těhle knížkách bývá, objeví se u ní nadání na úplně jinou, temnější magii a život se jí obrátí vzhůru nohama.

Nemůžu říct, že to byla knížka s nejlepším fantasy světem, postavami ani vztahy, ale prostě mi sedla. Zvraty tam byly, Wow momenty taky a četla se opravdu dobře a rychle.

Za mě 4 na další díly se chystám

03.01.2024 4 z 5


Nelítostný princ Nelítostný princ Sophie Lark

Nelítostného prince jsem měla v plánu přečíst už dávno v originále, ale nedal se nikde sehnat. Když jsem se dozvěděla, že vyjde v češtině, ještě s původní obálkou, skákala jsem radostí.

Máme tu mafii, domluvený sňatek, enemies to lovers. Tohle všechno já můžu. Hlavní hrdinové měli úplně skvělý humor, to jako byla dokonalost. Byli vážně uvěřitelní, sympatičtí. Romantika se tu budovala opravdu dobře, ocenila jsem, že to nebylo NENÁVIDÍM TĚ bum MILUJU TĚ. Takže pokud máte rádi opravdu jako nenáročné oddechovky z prostředí magie a Bad boye, jeden velký palec nahoru.

Ale teď bych chtěla říct ještě jednu takovou nemilou věc, díky které jsem knížce nemohla dát plný počet. Četla jsem i Sladkou nevědomost, a mě se tyhle dva příběhy smíchaly úplně dohromady. Nevím, jak je to možné, ale je.

26.12.2023 4 z 5


Velké naděje Velké naděje Ava Reed (p)

Ava Reed je na naší scéně již profláklou autorkou, nicméně jsem se s ní díky této knížce setkala poprvé. Její předešlá série mě neoslovila, nicméně tato mě zaujala na první dobrou.
Co se mi na knížce líbilo, byl jednoznačně styl psaní. Stránky mizely pod rukama a čtení jsem si užívala. ALE pouze do nějaké stránky 120, potom to šlo z kopce.
Romantická linka tu za mě byla hodně málo propracovaná, postavy byly hodně ploché, ocenila bych, kdyby je autorka víc propracovala. Prostředí bylo moc fajn, poznali jsme několik nemocničních oddělení, což bylo fajn, protože se tam stále něco dělo. Jak už jsem psala, všechny WOW momenty jsem odhalila už v zárodku, ale ve výsledku mi to nevadilo.
Kdybych věděla, co se v knížce objeví, asi bych po ní nikdy nesahla. SPOILER
V anotaci se dozvídáme, že hlavní hrdinku zdrtí smrt její pacientky. Co už v anotaci ale není je, že se jedná o desetiletou holčičku, která zemře při transplantaci srdce. A to pro mě nebylo příjemné. Už skoro sedm let jsem sama po transplantaci srdce a toto téma obecně opravdu nevyhledávám. Ale musím dát plusové body za popis samotných příprav a výkonu operace, ten byl přesný

14.12.2023 3 z 5


Moje vina Moje vina Mercedes Ron

Docela dlouho jsem nad touto knížkou přemýšlela, ale námět mě moc nezaujal, takže jsem dala přednost jiným romantikám. Díky BlackFridaye na KD jsem si ale řekla, že ji šanci dám hlavně proto, že jsem už neměla moc co číst (romantiku) a bylo to opravdu super.

Hlavní hrdinové byli opravdu super, ale i vedlejší postavy. Noah mi byla hodně blízká, protože jsme přemýšlely podobně(občas dost střeleně) ale to nevadí Nicholas byl fajn, ale úplně upřímně, můj oblíbený knižní hrdina se z něj nestal.
Na další díly se těším, ale zároveň se trochu bojím, protože je to trilogie, takže se tam něco stoprocentně podělá

14.12.2023 4 z 5


Jáma Jáma C. J. Tudor

Od autorky jsem četla kromě Upálené a Závěje vše, takže vím, jak je schopná vykreslit děj, tajemno i napětí.
Jáma byla za mě takový průměr. Některé pasáže byly opravdu dobré a přenesly na vás tu temnotu a strach, ale moc jich tam nebylo. Bohužel.
Hlavní hrdina mi moc nesedl, stejně jako ostatní postavy. Podle mě měl děj hodně nevyužitý potenciál, protože zde bylo opravdu hodně scén, které by mohly být psycho, mrazivé, hlavně ke konci, ale nebyly.
3 za mě vedou TI DRUZÍ

27.11.2023 3 z 5


Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Od příběhu jsem měla velká očekávání, která se nakonec vyplnila, protože knížka je vážně skvělá. Hlavní postava Lena je sympatická, hodná, přátelská, a hlavně normální. Ryan je klaďas, trošku sarkastický, ale hodně vtipný. Když jsem si přečetla, že vypadá jako Liam Hemsworth, už mě měl v hrsti Styl psaní se hodně podobá Moně Kasten, kterou miluju

Jediné, nad čím jsem se pozastavovala byl fakt, že Lena jela dělat au perku Liamovi a moc scén s Liamem nám knížka nenabídla

Ale i tak se mi příběh neskutečně líbil a moc jsem si ho užila. Pokud nevíte, zda si knížku pořídit nebo ne, jděte do toho. Vyplatí se si ji přečíst. Navíc tento týden probíhá společně čtení u Knih Dobrovských, tak se budete moct zapojit i vy. A ta obálka je NÁDHERNÁ!

11.11.2023 5 z 5


Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Nové sliby
Od autorky jsem četla Nové začátky, které se mi moc líbily a oblíbila jsem si v nich Izzy, která je pravé hlavní postavou v tomto díle. Will a Izzy jsou takový ten typicky pár z romantických komedií.
Dostávali se do situací, které bych opravdu moc ráda viděla ve filmovém zpracování.

I v tomto příběhu se setkáváme s hlavní dvojicí z minulé knihy, která mě stále bavila. Seznámíme se ale i s novými postavami, které vám rychle přirostou k srdci.

Sice jsem knihu četla v rámci společného čtení, ale nebyla jsem schopná dodržet rozvrh, ačkoli jsem se snažila. Kniha je velmi čtivá a musíte číst dál a dál

Izzy a Will jsou za mě moc fajn dvojka a líbilo se mi, jak si k sobě postupně hledali cestu.

11.11.2023 5 z 5


Touha Touha Tracy Wolff

Touha

Upířinu jsem už dlouho nečetla, takže jsem byla velmi zvědavá, jak ji autorka vykreslí a celý příběh pojme. Za mě to bylo opravdu super.

Hlavní hrdinka byla občas na pěst a často měla vypnutý mozek, ale tak nějak to od těchto knížek očekávám. Hlavní hrdina BadBoy, obávaný král školy, elitní partička.tohle všechno opravdu můžu

Romantická linka sice jasně předvídatelná, podle mě tam vůbec nemusel být ten milostný trojúhelník, ale uvidíme další díly. Má jich být docela dost a v listopadu vychází druhý díl, který nutně potřebuju. Ten konec byl totiž WOW
4,75

27.10.2023 4 z 5


Dvůr vysoko v horách Dvůr vysoko v horách A. K. Mulford

Po dlouhé době jsem se zase pustila do fantasy. Šla na mě čtecí krize a bylo mi jasné, ze pokud nezmění žánr, nezlepší se to. Víly, čarodějovéto mám ráda, takže jasná volba.

Vztah hlavních hrdinů je už od začátku dooost instalove, tedy alespoň podle mě. To mi ale paradoxně ani tolik nevadilo, jako jejich vztah na konci. To jsme opravdu silně koulela očima. Ty jejich přezdívky, jak si říkali, to bylo fakt moc. Nemuseli to opakovat TAK ČASTO. Navíc mi přijde, že autorka neumí moc psát, řekneme scény v ložnici. Dokáže hezky budovat romantické napětí, ale jak přijde akce, nic moc. Navíc mi bylo od nějaké 40 stránky jasně, kdo pro koho bude. Ale budu fér, už jsme četla dost vílích fantasy a vždycky jdou podle hodně podobné šablony, takže to bude kámen úrazu.

Ale nechci jen kritizovat, příběh měl i spoustu super zvratů, vedlejších postav, popisu prostředí nebo fantasy prvků. Hodně jsem si oblíbila Halovu družinu, skvělá parta. I hnědí čarodějové byli skvělý. To, jak autorka popisovala prostředí bylo hodně dobré a dokázali jste si ji představit. Ty zvraty na konci byly velké wow , to jsme fakt čuměla.

4 kdyby byl příběh víc propracovaný, dostal by jistě víc. Tak budu doufat ve větší propracování v druhem dílu.

23.09.2023 4 z 5


Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

S Colleen mám lehce hořkosladký vztah. Toto byla již 4. Kniha kterou jsem od ní četla a byla vážně moc fajn, ale ten hype kolem jejích knížek moc nechápu. Nicméně

Život jedna báseň byla moc fajn oddechovka, kterou jsem si moc užila. Téma učitel X studentka je sice ohrané klišé, ale mě to i přes to moc baví. Hlavní hrdinové byli fakt skvělý, ačkoli mě v některých situacích hodně vytáčeli. Ale tak to se celkem čeká.

Co víc k tomu napsat. Čtivá, neuvěřitelně citlivá záležitost, která pohladí po duši.

07.09.2023 4 z 5


Miláčkové z metra Miláčkové z metra Kate Spencer

Další romantika, která mi rozhodně v knihovně nemohla chybět. Krásná obálka, a ještě hezčí ořízka. Vizuálně je knížka opravdu vymazlená. Obsah už tak skvělý ale bohužel nebyl.

Námět opravdu skvělý, vtipný, uvěřitelný. Ale samotné zpracování pokulhávalo. Hlavní hrdinové byli fajn, stejně tak i vedlejší postavy, ale samotný děj byl opravdu zdlouhavý a nebavil mě. V některých částech jsem se začetla a říkala si, že se to konečně rozjelo, ale pak to zase spadlo do dlouhých kapitol a nezáživného děje.

Nemůžu ani říct, že by se jednalo o oddechovku, protože jsem si u ní vůbec neodpočinula, spíš jsem se musela nutit číst dál.

16.08.2023 3 z 5


Nečekaná láska Nečekaná láska Julia Quinn

Tento díl vypráví o Francesce, a zároveň i mé nejméně oblíbené postavě z celé série. Fran jsem si moc neoblíbila, ale tady mi do půlky až tak nevadila, jako ke konci příběhu.

Jako já chápu, že jí umřel manžel a vyrovnávala se s tím, ale ten zvláštní vztah s Michaelem byl občas hodně přitazeny za vlasy (hlavně ty milostné scény). Strašně dlouho jí trvalo, než jako připustila, že by k němu mohla něco cítit. Chápu, že v té době bylo něco takového nemyslitelné, ale BOŽE! Musela to na každé stránce omílat?

15.08.2023 4 z 5


S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Tak nějak jsem čekala, že tahle kniha bude super. Eloise mám ráda od prvního dílu, a díky seriálu jsem ji poznala lépe a stala se mou nejoblíbenější postavou.

Opravdu mi vadily změny, které se provedly v seriálu, protože podle této knížky byla Marina vzdálenou sestřenicí Bridgertonových. V seriálu byla příbuzná s Featheringtonovými. A upřímně by me zajímalo, jak to v dalších sériích seriálu vyřeší.

Ale jinak se mi příběh četl moc dobře, postavy byly sympatické, ale Phillipa jsem moc nechápala. Hlavně ze začátku, nakonec jsem si k němu ale cestu našla. Jeho dvě děti byly bezva a moc mě bavily.

15.08.2023 4 z 5


Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Nebudu lhát, této knížky jsem se celkem bála. Ačkoli mám Benedicta v seriálu ráda, v knihách mi moc nesedl a byla jsem k tomuto příběhu skeptická.

Klidně bych ho přiřadila k retellingům na Popelku, protože tu máme 2 sestry, macechu a holku, ke které se chovají ošklivě. Nápad i zpracování se mi moc líbilo, ale
Ale pak se Benedict se Sophií potkají a všechno začíná pomalu, ale jistě jít do kopru. Jejich vztah(když budu počítat ten, který se začne utvářet 2 roky po zásnubním plese) je ze začátku vtipný, ale pak se Benedict začne chovat dooost divně, a vůbec mi to k němu nesedlo. Naštěstí to zachraňovala Sophie, která se chovala normálně, jednala tak, jak bych v určitých (ne ve všech) situacích jednala i já a byla prostě TA NORMÁLNÍ.

Máme tu i Eloise s Fran, které byly super, stejně jako Violet Bridgertonová, která opět dokázala, že si ze vším dokáže poradit.

15.08.2023 4 z 5


Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Antonyho jsem v prvním dílu moc nemusela a říkala jsem si, že je to takový podivín, který se nechce vázat. Díky tomuto dílu jsem na něj ale úplně změnila názor a mám ho mnohem raději, než Saimona.

Antony se v této sezóně hodlá oženit (jak jistě víte z ukázek od Netflixu), ale nechce ženu, do které se zamiluje. Edewina je proto jako stvořená. Je hezká, mladá, a Antony k ní nic necítí. Perfektní partie. Ale na scénu přichází její sestra Kate, která by nikdy nedovolila, aby si její mladší sestřička vzala muže, který je jako Antony.

Tenhle příběh je ještě lepší, než Vévoda a já. Antony a Kate se nemusí, jeden do druhého nenápadně rejou a Kate Antonyho dohání k šílenství. Mě to hrozně bavilo a vztah, který se vytváří mezi budoucími manželi je uvěřitelný, což je super.

Je to červená knihovna, tudíž musíte počítat s určitými scénkami, které do ní patří, ale rozhodně to není TAK MOC, jak ve Dvorech.

15.08.2023 5 z 5


Zachraň nás Zachraň nás Mona Kasten

Poslední díl ze série Maxton Hall jsem si užila, ale za mě stále vede 2. Díl
V tomto díle máme opět Ruby, Jamese a jejich přátelé, kteří se snaží vyrovnat s překážkami, které jim život hází pod nohy. Potom, co se stalo na konci dvojky jsem čekala drama, křik, emoce atd a to tady moc jako nebylo.

Dozvíme se tu i něco o otci Jamese a Lýdie. Musím říct, že jsem věděla, že je to zmetek, ale až tak? Lýdie mi bylo opravdu líto, ale její teta byla skvělá a měla jsem ji moc ráda. Graham zde taky dostal prostor a musím uznat, že se zachoval jako chlap a mé sympatie k němu vzrostla.

Celkem mi vadilo, že tu Ember nedostala moc prostoru, protože její vztah mě opravdu bavil. Možná stejně, jako vztah hlavních hrdinů.

Co kvituji, je omezení slov tatínek a maminka. Byla jsem ráda, že se tu tolik neobjevovaly, protože mě hrozně vytáčely Taky mě překvapilo, že ačkoli je to Mona Kasten a kniha byla vydána pod nakladatelstvím Red, nejsou tu skoro žádné peprnější scény. Ne, že by mi to vadilo

Co se tyče hlavní dvojice, v tomto příběhu jsem ji věřila trošku míň, než v předchozích dílech. Chvílemi mi přišlo, že se mezi nimi vytratilo to kouzlo, které měli na začátku.

15.08.2023 4 z 5


Zachraň se Zachraň se Mona Kasten

Zachraň se
Když jsem dočetla první díl této trilogie, byla jsem HOODNĚ skeptická k další knížce a přikláněl jsem se k názoru, že další díly číst nepotřebuju. Ovšem potom se mi to rozleželo v hlavě( a slevám na #knihydobrovsky ) a tak jsem jí dala šanci. Musím říct, že ačkoli jsou druhé díly spíše vycpávkové, líbil se mi víc než první.

Líbilo se mi přátelství, které mezi sebou začaly mít Ruby a Lýdie. Ruby i přes všechno, co se stalo na konci Zachraň mě byla ochotná Lýdii pomoci a přenést se přes Jamese. James je tady kupodivu víc nesympatický, než v předchozím díle (hlavně na konci) to jsem myslela, že ho zabiju.

Tento díl se mnohem víc zaměřuje na vztahy než na děj, což mi vůbec nevadilo, ba naopak. Narozdíl od jedničky se četl mega rychle. Měla jsem ho přečtený ani ne za dva dny.

Co mě ale neskutečně vytáčelo, bylo oslovování rodičů. Jako psát pokaždé maminka a tatínek, i když na ně byly postavy třeba naštvané, to jsem moc nepochopila. Upřímně nevím, zda je chyba v našem překladu, nebo to autorka tak zamýšlela. Každopádně mě to vždycky vykoplo z děje.

15.08.2023 4 z 5