Velké naděje

Velké naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518692/bmid_velke-nadeje-AF2-518692.jpg 5 143 41

Nemocnice Whitestone série

1. díl >

Lauře Collinsové se splnil sen. Získala místo na jedné z nejprestižnějších klinik v Americe. V Nemocnici Whitestone v pouštním městě Phoenixu Laura rychle pochopí, že ve svém vysněném povolání musí jít až na hranice svých sil a vydat ze sebe všechno. Dlouhá pracovní doba, nedostatek spánku, těžká rozhodnutí a pohnuté osudy si ji žádají celou. Hluboce ji raní, když operaci nepřežije malá holčička. Musí překonávat pochybnosti a nejistoty při setkávání se smrtí, ale zažívá i zázraky, které se v její vysněné profesi dějí. Navíc ji čeká další výzva v podobě doktora Nashe Brookse, mladého primáře kardiochirurgie. Nash je schopný, atraktivní a je její školitel – takže naprosto nedostupný! Osudová přitažlivost absolventky a jejího nadřízeného v prostředí nemocničních chodeb a sálů, a na pozadí dramatických situací na urgentním příjmu, neujde zvědavým kolegům. Oba si musí své štěstí vybojovat. V horkém pouštním městě se odehrává příběh lásky dvou lékařů, kteří zachraňují lidské životy, ale nakonec zachraňují sebe navzájem. Nečekaná tragédie na konci ale dává tušit, že se ve druhém díle dočkáme nových překvapení.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

High Hopes , 2022


více info...

Přidat komentář

Lofda
23.04.2024 5 z 5

Ano, ano a ano! Tohle mělo úplně všechno. Moc jsem si užívala prostředí nemocnice, tak nějak se mi připomněl seriál Chirurgové v samých začátcích ;-). Užívala jsem si od začátku do konce všechno - všechny ty vedlejší postavy, vtípky, kocoura, romantickou linku, no a ten závěr? Plynule přecházím na další díl, nemůžu jinak.. Čte se to úplně samo.

Jenny46
17.04.2024 5 z 5

A tak nakonec mi kniha sedla, i když poprvé jsem ji odložila ( nemohla jsem se začíst)
Nakonec v nemocnici mi sedla nevím jestli to bylo kvůli lékařskému prostředí nebo jsem viděla knihu na oddělení v knihovničce takové znamení....
Musím pochválit obálku i příběh, který se tam skrývá kouzelná romantika a můžu se hned pustit do pokračování, doporučuji


Airelle
10.04.2024 5 z 5

Jaký seriál z lékařského prostředí máte nejraději?

Proč se ptám na seriál? Protože tenhle příběh bych jako seriál viděla ráda. Děj krásně plyne, lékařská věda tu není jen na výplň, ale jako nepostradatelná součást, která navíc skvěle oživí.

Moc se mi líbí romány, které jsou napsané z obou pohledů, nádherně to totiž doplní mezery a nemusíme si jen domýšlet, co si ten druhý myslí. (V životě by se to teda taky hodilo, ne že ne )

Laura mi přišla hrozně fajn, bude z ní skvělá doktorka. Nash je oproti tomu strašný protiva, ovšem profesionál každým coulem. Z vedlejších postav jsem si zamilovala Iana škoda, že nedostal víc prostoru.

Příběh je plný zvratů a hodně silných momentů, opravdu jsem kolikrát nezadržela slzy a brečela jak o závod.

Co tedy Avě nezapomenu, je ten konec!!! Bože a @knihydobrovský nutně potřebujeme druhý díl!

Za společné čtení moc děkuji @kniznizavislaci a @dam.si.knihu

IG: @freya_zlaskykpribehum

essene
09.04.2024 5 z 5

Moc pěkné-neočekávala jsem tak milý příběh.
Mám ráda knihy i filmy z nemocničního prostředí a tento byl i pěkně napsaný-napínavé,romantické,lidské,reálné) - doporučuji

Luccinda
02.04.2024 4 z 5

Taky jste tak milovali seriály z lékařského prostředí? Tak tahle knížka je přesně pro vás! Já jsem jí četla jedním dechem a možná víc než romantická linka mě bavily případy, které se v nemocnici Whitestone řešily. Od diagnóz přes léčbu až po průběh operací, všechno bylo popsáno tak skvěle a do detailu, že to působilo opravdu reálně. A pokud to tak není a autorka si to všechno vymyslela, nechci to vědět!

Romantická linka byla maličko slabší, moc jsem těm dvěma nefandila a musím říct, že místo hlavních hrdinů si mě mnohem víc získal vtipálek Ian. Ten byl boží a mrzí mě, že nedostal trošku více prostoru. Kromě toho ale knížce nemám co vytknout a moc se těším na další díl, který vyjde už letos.

jana1874
31.03.2024 5 z 5

4,8

Kniha z lékařského prostředí? Jakmile jsem se o knize dozvěděla, tak mi bylo jasné, že tu si určitě přečtu. Na seriály z tohohle prostředí nekoukám, ale knihy mám ráda. A ta obálka? Ta je nádherná.

Je to hodně povedený první díl série, měli jsme tu možnost udělat si obrázek i o vedlejších postavách, nejen o těch hlavních. Laura mi byla sympatická, obdivovala jsem ji, jak se dokázala postavit za sebe i za ostatní v prostředí, kde je krátce a před kolegy, které moc nezná. Nash, to je jiná. Přestože to nechtěl, tak se z něj stal školitel nových „bambini“. Má je vést, radit jim, zjistit, co v nich, ale sám se s nimi nechce nijak blíž zaplést, udržuje se odstup. Ale nepočítal s tím, že to mezi ním a Laurou začne skoro od začátku jiskřit, což se nehodí ani jednomu z nich. A jak to dopadne? Co všechno se jim postaví do cesty? Odhodlají se to risknout a být spolu? No, aby tohle jeden zjistil, tak si musí přečíst knihu.

Je tu několik momentů, které byly hodně silné a mě dostaly. Některé vedlejší postavy jsem si velmi oblíbila a doufám, že se dočkáme i jejich příběhu. Jediné malé mínus, co jsem tady měla, tak byl Nash a jeho rozmýšlení, váhání a z toho někdy vyplývající chování, i když jsem chápala, jaký k tomu má důvod, tak to trvalo dlouho, ale jinak to bylo skvělé.  

Tuhle sérii je třeba číst v pořadí, v jakém jdou díly za sebou. Je to i upozornění od samotné autorky. Přestože jednotlivé díly vypráví o jiných dvojicích, tak příběh na sebe navazuje. Já to nevěděla, a když vyšla informace o druhém dílu a já zahlédla anotaci, tak jsem si nechtíc prozradila hodně o konci tohoto dílu

tittanie
29.03.2024

Kniha se mi četla docela dobře, ale nesdílím nadšení ostatních čtenářek.
Nebyla to typicky červená knihovna, spíš tam šlo o práci doktora. Trochu mi to připomínalo seriál Chirurgové, ale je to jediný lékařský seriál, který jsem viděla.
Trochu se mi pletly postavy a co mi vadilo, vztah hlavních postav, vznikl z ničeho. Prostě bum během pár stránek byli spolu a klasický "rozchod" pár stránek před koncem, který mě vždy vytočí. Další díl číst nebudu.

cteni_se_mnou
25.03.2024 5 z 5

Tuhle knížku jsem si pořídila už v listopadu, přiznávám, hlavně kvůli obálce, protože je nádherná. Doteď zůstala netknutá a nechápu, proč jsem jí tam nechávala tak dlouho ležet, protože to byla paráda.

Laura Collinsová. Čerstvá absolventka medicíny, která se uchází o práci v prestižní nemocnici. Na první službě se potkají s doktorem Nashem Brooksem, který je ovšem takový, jaký je..

Tahle knížka je pro mě absolutní boom, co se děje týká. Žádnou knížku z nemocničního prostředí jsem ještě nečetla a moc se mi to líbilo. Ačkoliv je zdravotnictví v Americe úplně jiné než u nás, tak jsem zde nenašla úplně okaté přešlapy.

A příběh lásky? Wow! Laura a Nash se mi k sobě tak krásně hodí!
Pohled i Laury a někdy Nashe se mi moc líbil, ale uvítala bych víc a delší kapitoly z mužského pohledu!

Závěr byl naprosto famózní a nejsem si úplně jistá, pokud to do března vydržím. Moje reakce po dočtení: do haje

Rozhodně doporučuji balíček kapesníků!

Hodnotím 5/5

Kaja1
21.03.2024 5 z 5

Mám ráda seriály z nemocničního prostředí, takže to byla ta pravá knížka pro mne. Je tam láska, akce, pořád se něco děje a 400 stran uteče jako voda. Slovníček na konci pomůže porozumět lékařským termínům. A ten konec! Nezbývá než přečíst další díl....

monishek
09.03.2024 5 z 5

Tohle bylo tak skvely, ze stranky mizely pod rukama rychlosti blesku. Vubec mi nevadilo, ze je tam vice postav a ani jmena se mi nepletla. Ale co ten konec? Pokracovani priste? Nutne potrebuju vedet, jak to bylo dal!

Šárka88
19.02.2024 5 z 5

Původní dojem ze čtení byl na čtyři hvězdy , už z důvodu smutného případu s Riou, nemám takové věci ráda. Nash, za mě určitě hezký, sympatický chlap a Laura občas moc sebevědomá a někdy mi ty slova moc k ní nesedly. Romantika z nemocnice je pro mě premiéra a nesleduji ani žádný takový seriál, ale tu poslední pátou hvězdu dávám za ,, NE happyend. Jsem zvědavá na druhy díl.

haninetka
17.02.2024 5 z 5

Miluju seriál Chirurgové a tato kniha se nese přímo v tomto duchu. Laurou i Nashe jsem si hned zamilovala. Těším se na druhý díl.

Sančez
13.02.2024 5 z 5

Panebože od téhle knihy jsem moc neočekávala, ale dostala jsem dechberoucí, romantickou, vtipnou, vášnivou a neskutečně čtivou knihu. Tohle bylo úžasné a strhující romantikuš. Laura a Nash mi sedli hned od prvních stran a jejich příběh ?
Človíčkové prostě čtěte je to úžasné a lepší než mobil v ruce.
A ten konec no do prkenný ohrady kde je druhý díl ??? Cože až březen ???

JaAnička
08.02.2024 5 z 5

Krásný a dojemný příběh z nemocnočního prostředí o dvou lidech, kteří zachraňují životy a díky lásce i sebe navzájem...

Mně se ta knížka líbila, postavy jsou dobré a zajímavé (ne však excelentní), děj má dobrý spád a člověk se při čtení ani chvilku nenudí, nemocničního protředí je tam opravdu hodně a není to jen "něco na pozadí"...nevím, jestli autorka studovala medicínu, nebo to s někým konzultovala, ale napsané je to opravdu dobře. Jak už vzlety, tak i drsné pády, kterých je v knize velmi mnoho...

Krásná a velmi dojemná kniha, která mi svým nábojem vrátila lásku k podobným seriálům jako Chirurgové, Nemocnice Chicago Hope nebo Dr. House ...avšak bez trapného humoru.

AnnaNes
07.02.2024 5 z 5

Tento příběh mě vrátil do doby, kdy jsem poprvé viděla seriál Chirurgové a miluju to úplně stejně.
Postavy sympatické, romantická linka se mi taky líbila. Těším se, co přinesou další díly.

KatieKuli
02.02.2024 5 z 5

Seznámíme se se skupinou "bambinas", začínajících lékařů v nemocnici Whitestone ve Phoenixu. Laura celý život čeká na příležitost nastoupit do téhle nemocnice. Nash je její školitel a od začátku je to k sobě přitahuje. Otázkou pro ně zůstává, jestli při tak velké zodpovědnosti a náročné profesi, má nějaký vztah vlastně smysl nebo i jen šanci.
Nedalo mi to, když teď vím, že je tu otevřený konec (další díl vyjde 20.3.) a ještě se jedná o tetralogii a vyhledala si další díly, abych se už dopředu mohla na pokračování těšit. Snad někomu neprozradím příliš :-), Mitch a Sierra, Jane a Grant a poslední díl, který vyšel v originále teď na konci ledna (takže si asi ještě dost počkáme) Jane a Abby.

LucaM.
18.01.2024 5 z 5

Ava Reed nezklamala a připravila skvělý koktejl romantiky z lékařského prostředí.
I já zapadám do škatulky milovníků seriálů o doktorkách a doktorech, takže jsem se na Velké naděje moc těšila. A jsem spokojená.
Knížka, která mě hned upoutala krásnou obálkou, uvnitř potěšila stejně hezkou grafickou úpravou a příběhem Laury a Nashe, pracujících v nemocnici Whitestone ve Phoenixu. Oba velmi sympatičtí hlavní hrdinové vyprávějí příběh ze svého úhlu pohledu, přitahují jeden druhého, ale jsou kolegové a to je trochu brzda.
Laura je tvrdohlavá a odvážná, stejně jako křehká a zranitelná. A Nash? Prostě k sežrání.
Autorka nešetří odbornými lékařskými termíny, ale v míře snesitelné a pro úplného laika přikládá i slovníček.
A když už máte pocit, že bude vše jen růžové a zamilovaná dvojice se chytne za ruce a odtančí do západu slunce, tak bum a je tu hodně otevřený konec. A je jasné, že druhý díl prostě musíte mít.

Jeanine8
14.01.2024 3 z 5

Ten začátek byl slibný....Bohužel v průběhu čtení jakoby spisovatelka ztrácela dech a začalo to vše být takové předvídatelné a ploché.

Ann98
09.01.2024 5 z 5

Mám ráda americké seriály z prostředí nemocnice. A tato kniha byla přesně taková! Jako bych se sama ocitla v jedné americké nemocnici v roli doktorky.
Bylo tam použito plno terminologie, které jsem nerozuměla, ale je fajn, že na konci je slovník lékařských pojmů.
Příběh byl čtivý, oddechový, svižný, až to moc rychle celé uteklo. Je tam pár úsměvných momentů, ale i jeden moment, kdy mi tekly slzy. Romantická linka byla naprosto skvělá. Nash jako odměřený nadřízený, Laura jako to největší a nejmilejší sluníčko a jedna velká zakázaná láska na pracovišti. Neskutečná chemie mezi těmi dvěma a moje srdíčko z těch dvou bylo nadšené. Moc jsem si oblíbila i vedlejší postavy, hlavně muže Granta a Iana.
Tato série je bomba a mě si získala maximálně. Nechci, aby někdy skončila. Cítila jsem se při čtení jako jedna z nich. Plno dalších osudů kolem mě, plno přátelství, bavilo mě chození za pacienty, určování diagnóz i samotné nemocniční klepy. To všechno působilo tak autenticky.
Jediný mráček na celém čtení je konec. Zuřivě jsem hledala další stránky, to musela být nějaká chyba, někdo je zapomněl vytisknout nebo je někdo vytrhl, takhle to přece nemohlo skončit. Nebo mohlo, ale kde je rovnou druhý díl?!
Takovou třešničkou na dortu je nádherná obálka.

Pitbullka
08.01.2024 5 z 5

Skvělé čtení, svižné, oddechové, dobré postavy. Ale ten otevřený konec? Nutně potřebují další díl, abych věděla, co bude dál.

Štítky knihy

romantika Arizona

Autorovy další knížky

Ava Reed (p)
německá, 1987
2021  72%Truly
2021  80%Madly
2022  89%Deeply
2022  77%Chvění kouře a zlata
2023  90%Velké naděje

Kniha Velké naděje je v

Právě čtených5x
Přečtených190x
Čtenářské výzvě26x
Doporučených14x
Knihotéce171x
Chystám se číst221x
Chci si koupit56x
dalších seznamech11x