Tonoucí duše

Tonoucí duše https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529818/bmid_nemocnice-whitestone-tonouci-duse-659d9282de88e.png 4 47 11

Nemocnice Whitestone série

< 2. díl

Vítejte zpátky v Nemocnici Whitestone u druhého dílu čtyřdílné série o lékařkách a lékařích. Znovu se setkáváme se sympatickou partou a dalším příběhem lidí, kteří zachraňují zdraví ostatních, ale zároveň musí uzdravit sami sebe. Když Whitestonem otřese výbuch a dojde k velkému neštěstí, svět se na chvíli zastaví. Čerstvá absolventka doktorka Sierra Harrisová je na místě jako jedna z prvních, ale jakmile zjistí, že mezi zraněnými je zrovna její kolega Mitch Rivera, změní se jí život. Chtěla si držet od ostatních odstup a stát se jednou z nejlepších kardiochiruržek. Ale do srdce se jí vkrade Mitch, který za nepřístupnou a temperamentní fasádou tuší zranitelnou ženu, toužící po sblížení s ostatními. Mitchovi zůstaly po neštěstí jizvy, není ale jediný, Sierra má jizvu na duši. Je poznamenaná rozpadem své rodiny. Dokážou v sobě najít přístav a zázemí?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Drowning Souls


více info...

Přidat komentář

Kaja1
23.04.2024 4 z 5

Minulý díl se mi četl lépe. Tady se celou knihu řeší jenom Sierra a Mitch, kdežto v první knize mi to připadalo, že se tam dělo víc. Tak jako čtení na dobrou noc dobré, ale ten konec...další díl zatím v nedohlednu

Šárka88
21.04.2024 4 z 5

Souhlas s komentářem monika0181, tento díl je o něco slabší, ale přesto místy hodně čtivý. Děj je hodně podobný prvnímu dílu a máme tu opět otevřeny konec. Také já se těším na třetí díl .


monika0181
20.04.2024 4 z 5

Tento díl mě bavil méně než předchozí.
Přišlo mi to na sílu. Za mě neměl příběh takový spád jako předchozí.
Přesto se těším na další.

adida
16.04.2024 5 z 5

Krásný romantický příběh o dvou zamilovaných, kdy ona si neumí přiznat své vity

KK22
15.04.2024 4 z 5

Druhý díl mě bavil o něco méně než ten první... jako oddechovka příjemné, ale plný počet hvězdiček tentokrát nedám. Ten konec mi už nepřišel moc originální, vzhledem k tomu jak byl ukončený díl první. Ale i přesto asi neodolám a koupím si i třetí knihu, až vyjde... zkrátka romantika z lékařského prostředí mě vždycky bude bavit...

KatieKuli
12.04.2024 5 z 5

Druhý díl navazuje na výbuch, který otřese hrdiny na konci prvního dílu. Nash i Mitch jsou těžce zraněni a v prvních chvílích bojují o život a dále s případnými trvalými následky. První na místě jsou u nich Laura a Sierra.
Sierra do té doby sarkastická, ambiciózní a na kariéru zaměřená lékařka, která netouží po přátelích natož po citových komplikacích, je situací s Mitchem zcela vykolejená. Za prvé si uvědomí, že (i když ho nesnáší, ano velkohubá slova) o něj mohla přijít, má noční můry a vyčítá si, že nereagovala dostatečně rychle a Mitch kvůli tomu utrpěl vážné popáleniny.
Mitch se prvně soustředí na své uzdravení, taky ho trápí noční můry, ale i jeho vlastní popáleniny a bojí se, že tím ještě víc odpuzuje Sierru.
Tento díl je dramatičtější a svým způsobem temnější, protože mysl ústřední dvojice se musí poprat s mnoha emocemi, psychicky náročnou profesí i pacienty.

jana1874
11.04.2024 4 z 5

4,5

Navazuje přesně tam, kde skončil první díl - s tím rozdílem, že se změnily hlavní postavy. Takže kdo nečetl Velké naděje, zvažte, zda budete číst dál tento text.

„Smrt je takový průvodce, kterého nikdo nechce a každý ho má."

Výbuch ve Whitestone otřásl všemi. Laura a Sierra jsou na místě jako první a Sierrou otřese, když zjistí, že jedním ze zraněných je Mitch. Pokud chce pomoct, tak se musí teď ovládnout a udržet si lékařskou profesionalitu, přestože s ní cloumají emoce. Oba dva si z incidentu odnesou jizvy na duši a Mitch i na těle. Při jistých případech si uvědomí, že to jimi otřáslo víc, než si mysleli. (Tohle všechno – dokonce víc – je odhaleno i v anotaci)

Byla možnost oba dva hlavní hrdiny trochu poznat už v předchozím díle. Sierra je velmi ambiciózní žena, která se chce stát skvělou doktorkou a nechce se u toho moc sbližovat, i když to se moc nedaří, jelikož se našlo pár jedinců, kterým se podařilo vloudit se jí do srdce. Mitch je veselý, pohodový absolvent, kterého Sierra okamžitě upoutá a on se na ni snaží zapůsobit, jak to jen jde. Ten se mi líbil, i přes ten malý přešlap týkající se Laury a Nashe. Mimochodem ti se tu objevují také, takže je možnost vidět i jak se daří jim. Líbí se mi zdejší kolektiv.

Kniha je psaná ve stejném duchu jako Velké naděje. Jsou tu okamžiky, které jsou velmi silné. Pro mě to zahrnovaly hlavně chvíle, které se týkaly jednoho pacienta.

V příběhu je vidět hodně, že jakákoliv chyba může mít hrozné následky, nutnost si za každé situaci zachovat chladnou hlavu, jak se kdo vyrovnává s nezdarem, . a plno dalšího.

A ten konec? Upřímně čekala jsem, že se něco stane, ale to, co se přihodilo? Tak to mě nenapadlo. Snad aspoň třetí díl nebude končit nějak podobně

Elize
09.04.2024 5 z 5

Tak tohle se mi líbilo ještě víc, než první díl. Mezi hlavními hrdiny to plynulo hezky přirozeně i jsem se eo nich dokázala vžít a porozumět jim, jak si museli k sobě najít cestičku. Sierra je super holka od rány ale ve skrytu duše citlivá a Mitch byl prostě dokonalý muž. Bylo to hezké, čtivé a těším se na další díl.

Katrin0211
08.04.2024 5 z 5

opäť veľmi pútavo napísaný príbeh, už teraz sa teším ďalšiu časť

Paja1709
08.04.2024 4 z 5

Další pěkný díl z nemocničního prostředí. Musím ale říct, že první díl se mi líbil víc .Tady mi připadalo, že se první pulka knihy pořád točí dokola a nic se neděje. Ale i tak se těším na další díl.

Gibis
29.03.2024 4 z 5

Psáno v totožném stylu jako první díl, jen s jinou ústřední dvojicí. Moc hezky se tu střídají příjemné romantické části s vážnějšími tématy nemocí a úrazů, které hlavní hrdinové řeší při své práci v nemocnici Whitestone. A i když jsem tušila, že i konec bude asi ve stejném duchu jako v prvním díle, trochu mě zklamalo, že i druhý díl autorka ukončila otevřeným koncem, snad aby nás donutila koupit si i další díl.

Autorovy další knížky

Ava Reed (p)
německá, 1987
2021  72%Truly
2021  80%Madly
2022  89%Deeply
2022  77%Chvění kouře a zlata
2023  91%Velké naděje

Kniha Tonoucí duše je v

Právě čtených6x
Přečtených64x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených5x
Knihotéce117x
Chystám se číst111x
Chci si koupit44x
dalších seznamech4x