Deeply

Deeply https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491686/bmid_deeply-b90-491686.png 4 200 40

Truly, Madly, Deeply série

< 3. díl

V závěrečném dílu trilogie Avy Reed se opět vracíme k osudům přátel ze Seattlu. Hlavními hrdiny jsou tentokrát Zoey a Dylan. Zoey už příliš dlouho utíkala před strašlivým zážitkem z minulosti. Teď chce zase vzít život do svých rukou a začít studovat psychologii. Odstěhuje se do Seattlu, aby začala znovu, a má štěstí, protože v bytě, kde bydlí její bratr, je volný pokoj. Jedním z jejích nových spolubydlících je i Dylan – přátelský, ale uzavřený, skrývající tajemství, které skoro nikdo nezná. Ale Zoey ho magicky přitahuje, tak se ti dva pomalu sbližují. Musí se přitom oba naučit, jak je těžké zapomenout na minulost, být sám sebou a sdílet s druhým i bolestné vzpomínky… Ale taky třeba kuchařskou vášeň a lásku k seriálům. Semináře na univerzitě a život v malé praštěné studentské rodince. A pak nás všichni, s kterými jsme tak dlouho prožívali jejich osudy: Andie, Cooper, June, Mason a nakonec Zoey s Dylanem pozvou na svou závěrečnou párty. Dokázali to. Ušli dlouhou cestu a našli štěstí po boku toho druhého.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Deeply , 2021


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
10.03.2024 5 z 5

Máme tady třetí a poslední díl z této série. Do Seattlu přijíždí Zoe, mladší sestra Coopra, která už dlouho utíkala před strašným zážitkem z minulosti. Stěhuje se k bratrovi, kde se uvolnil pokoj. Její nový spolubydlící je Dylan, přátelský ale dost uzavřený kluk, který skrývá tajemství. Zoe je pro mě silná holka, a smekám před její odvahou vydat se do města kde se stalo něco hrozného. Dylan potetovaný hezoun, který to také neměl lehké i když za to nemohl nikdo jiný. Vystoupit ze své komfortní zóny není lehké. Oba příběhy jsou dost silné a klobouk dolu před oběma. Byla to opravdu povedená série, se super lidmi a ještě ke všemu nádhernými obálkami. Myslím, že se k ní někdy vrátím.

Misshell1
12.12.2023 5 z 5

I kdyz bylo jasné, jak to skončí, tak kniha byla skvělá. S jakou lehkostí autorka psala a hrdinové přirostli k srdci. A závěr byl super, moc se mi příběhy všech 3 páru líbily a doporučuji.


Anonymkahink
01.09.2023 5 z 5

Nejlepší kniha série. Zoey i Dylan mi přirostli k srdci a jejich příběhy to celé perfektně uzavřeli. I když od začátku víte, jak to skončí, tak stejně čtete dál, abyste znali tu cestu, která k tomu konci vede.

Eva_Skala99
15.07.2023 5 z 5

Třetí, poslední díl za mě asi nejvíce citově napsán. První díl byl dost předvídatelný, druhý hodně humorný, ale třetí to byla nálož citů. Rozhodně doporučuji, a Avu Reed jsem si díky těmto knihám zamilovala, stejně jako Monu Kasten a jiné.

pogmanka
17.06.2023 5 z 5

Předchozí díly jsem už četla před nějakou dobou, tak úplně už nemám srovnání, každopádně samostatně mi tenhle příběh přišel nejlepší. Užila jsem si ho a fandila hlavním postavám, aby dokázali odhalit své trápení a tajemství, začít si důvěřovat a užila jsem si tu jejich skvělou přátelskou partu, kterou měli. Moc pěkný příběh.

michaelakoc
01.06.2023 2 z 5

Pro mě, bohužel, nejslabší díl celé série. Kniha krátká a příběh moc uspěchaný. S ohledem na to, čím si Zoey prošla bych nečekala, že to bude taková rychlost. Dylanův příběh ok, ale nedokáži si představit, že by to před přáteli, se kterými bydlí, utajil tak dlouho.

Dojatá jsem byla vlastně pouze u shledání Coopa s jeho matkou a pak u finálové scény Masona. Přemýšlím, jakou scénu bych vypíchla u Zoey a Dylana a vlastně žádnou nenacházím. Těch pár rádoby romantických scén, které spolu měly, se mnou vůbec nerezonovaly.

Terka18
26.03.2023 5 z 5

Povedený závěr série. Příběh Zoey a Dylana se mi moc líbil. Oba jsem si oblíbila a Dylana jsem si zamilovala, protože to ani jinak nešlo. Potetovaný fešák si získal mé srdce a jen jsem jemu i Zoey fandila, aby překonaly své strachy a dopadlo to nakonec všechno tak jak mělo.

Ann98
12.02.2023 3 z 5

Poslední díl. Pokud se první dva díly líbily, tímto člověk nic nezkazí.
Dylan byl velmi sympatický. Hodně mě překvapil jeho "problém" a to, jak k němu přišel. Litovat ho? Nebo říct, že za to může jeho vlastní blbost?
Zoe jsem občas nechápala. Na druhou stranu, líbilo se mi, že všechno začalo jako přátelství mezi spolubydlícími a postupem času se z toho zrodila láska.
Jako poslední díl trilogie je kniha fajn, ale jsem ráda, že už to končí. Neurazí ani nenadchne.

Hypatia1010
10.01.2023 5 z 5

Za mě rozhodně nejlepší díl ze série. Zoey a Dylana jsem si opravdu zamilovala. Skvěle doplňují celou partu. Každopádně oceňuji jejich vnitřní sílu a odhodlání vyrovnat se traumaty a ztrátami ze své minulosti. Pozitivně hodnotím také to, že si Dylan sám dokázal odpustit své vlastní omyly a rozhodnutí, které zapříčinily jeho současný handicap. Někdy je právě nejtěžší odpustit sám sobě a vyrovnat se s vlastními selháními.
Moc se mi líbila také Dylanova babička, byla prostě úžasná. Zoey jsem tak trochu záviděla, nicméně tahle dvojice hrdinů si svůj šťastný konec rozhodně zasloužila.

Pasadenka
23.12.2022 4 z 5

Myslím, že je dobré dát si mezi knížkami větší pauzu. První dvě za sebou byly moc a docela mě to nudilo. A zde se musím připojit k velice pozitivnímu hodnocení. Poslední pár mi přišel s odstupem času moc roztomilí a srdíčkový. Díky předchozím dílům vedlejší postavy nepůsobí ploše, i když je pravda, že autorka na ně víceméně kašle a soustřeďuje se primárně na Zoey a Dylana.

No byli zlatí a moc jim to spolu sluší. Hezké zakončení. Po úvodním načrtnutí Zoey jako sestry jsme si mohli vychutnat Zoey jako ženu vyrovnávající se s traumatem. A Dylan? Ten svůj vnitřní boj mezi hanbou a vášní také vedl dlouho. A tak mám teď takové chvění, že na Vánoce šáhnu po kouři a zrcadlu. Snad to není moc brzo po této trilogii.

clarkens
20.12.2022 4 z 5

Fajn oddychovka, i když předchozí díly se mi libili trošku víc

TerryDee
01.12.2022 5 z 5

Jako závěr trilogie se mi to zamlouvalo a jsem ráda, že to bylo zrovna o těchto postavách.

Líbil se mi vývoj mezi Zoey a Dylanem. Nic tam nebylo na sílu a vše plynulo tak jak mělo. Líbilo se mi, jak si navzájem rozuměli. Oba dva si prošli něčím, co je velmi ovlivnilo a i tak měli chuť do života.

Oceňuji Zoeyi za to, jak byla silná. Protože tím čím si prošla, to by zažít nikdo nechtěl. Ta holka má můj neskutečný obdiv. Dylan mi byl hned od začátku sympatický. Svým způsobem chápu, proč skrýval to, co skrýval. Není lehké vyjít ze své bezpečné zóny.

Musím říct, že mi tahle parta lidí bude chybět. Jejich příběhy jsem si oblíbila. Knihu a zároveň celou sérií velmi doporučuji. I přes těžká a citlivá témata se knihy čtou sami, takže vám stránky sami ubíhají.

Kristy.Seb
10.11.2022 4 z 5

Někdy se dobré věci rozpadají, aby mohly vzniknout ještě lepší.

Občas musíme dát věcem volný průběh.

Nevíme, co nám přinese budoucnost. Nezáleží, jak moc plánujeme, jak moc ji chceme ovlivnit: vždycky si svou cestu najde a překvapí nás, ať v dobrém, nebo zlém. Naše minulost je toho nejlepší důkazem..

Budoucnost máš ve svých rukou jen částečně, minulost vůbec.

Ani si nestačíš všimnout - a život začne psát novu kapitolu.

Nové začátky jsou opojné. Jsou nové a neznámé. Je to druhá šance. Co může být krásnější?

Všechny ty otázky co-by-bylo-kdyby nemají žádný smysl. Nic nezlepší ani nezmění. Jediné, co dokážou, je vzbudit touhu po něčem, co se nikdy nemůže splnit, protože svou příležitost už jsme promeškali. A s tím se musíme naučit žít.

Když člověk vyroste, už nehledá strašidla, kterých se bojí, ve skříni nebo pod postelí. Hledá je a nachází sám v sobě.

Velké věci v živote často začínají nenápadně a nepozorovaně.

Člověk může něco překovat, a přesto to dál vláčet s sebou.

Často hledáme záchranu ve skrýších temných, ačkoliv netoužím po ničem jiném než po místě, kde pro nás hoří světlo.

Když budeš mít pocit, že musíš udělat krok zpátky, abys zase mohla jít dopředu.

Člověk by nikdy neměl ztratit víru. Ani v lidi, život a svět, a už vůbec ne v sebe sama.

Za neznámými zatáčkami se většinou skrývají neznámé cesty.

Tak si rozmysli, jak udělat krok před, a nestůj na místě. Strach se dá překovat. V životě pro něj máme spoustu důvodů.

Ne všechno, co nás potká, jsem si zasloužili. Ale i to je součást života.

Pravda může ublížit víc než lež. A v životě se jednoduché věci najednou mohou změnit v ty nejtěžší.

Když spadne jedna kostka domina, spadnou všechny.

Někdy musíme nechat věcem volný průběh.

Za každou jizvou se skrývá spletenec dobrých i špatných vzpomínek.

Hýčkej si v sobě krásné okamžiky. Nasávej je, jako by byly vzduch k dýchání. Drží tě při životě.

Přiznat chybu vyžaduje velkou odvahu, stejně jako vydat se novou cestou.

Spousta věcí s prostě stane - a jsou lepší, než by si kdy člověk dokázal představit.

Jednoznačně nejlepší díl. Skvělá partička!

erikasy
18.10.2022 5 z 5

Tento závěrečný díl se četl pomalu sám. Ihned jsem si Zoey i Dylana zamilovala, stejně jako předchozí dva páry. Každý si prošel těžkými životními úseky a na nic si nehrajou ani se nijak nepřetváří. Za mě super oddechovka. Těším se na další knihy od této autorky.

Veroush
16.10.2022 5 z 5

Tento díl se četl nejlépe a nejrychleji, aspoň teda mně. Zoey a Dylan mi hned sedli. Krásný zakončení série. Těším se na další knihy od autorky.

Dobruš
07.10.2022 5 z 5

Z celé série se mi tento díl líbil nejvíc. Dylan ani Zoey si na nic nehráli, od začátku spolu měli příjemný vztah. Nikdo zde přehnaně nereagoval a nehrotil situace tak jak se to stává ve většině knížek tohoto typu. Za mne palec nahoru.

petulkapeta
22.09.2022 5 z 5

Když mi řekneš, že jsi našla někoho, koho máš ráda nebo jsi do něj zamilovaná, když mi povíš, že je na tebe hodný, že mu důvěřuješ a on tě respektuje, je to nejhezčí věc, kterou můžu slyšet.

A to je přesně cely Dylan. Ach jak mi budou chybět...i tento dil neni vyjimka a hlavni hrdinove trpi problemem o kterem se moc nemluvi a to hlavně v Dylanove případě. A Zoey je úžasná a to že se tim co se ji stalo posílila a šla dal. Skvělý playlist mimochodem a koláč chci tez brzy vyzkoušet...

0197
19.09.2022 5 z 5

Ach jo. Nechce se mi věřit, že je konec téhle série ze Seattlu. Na poslední díl jsem byla hodně zvědavá. Ze všech stran na mě doléhaly jen samé pozitivní komentáře. A jo, rozhodně si kniha všechnu tu chválu zaslouží a Deeply se bez debat dostane do top knih tohohle roku. Ava navíc vydává v Německu novou sérii z nemocničního prostředí, tak doufám v překlad.

Něžný a citlivý příběh, dvou mladých lidí, ze kterých se na začátku stávají spolubydlící. Oba s nepěknou minulostí, která na nich zanechala fyzické a psychické následky. Počáteční oboustranné sympatie. Postupné vznikající důvěra, přátelství a nakonec láska. Slow burn romantická linka je pak už jen třešničku na dortu a nádherně to dotváří.

Zoey měla mé plné sympatie. Obdivovala jsem ji za to, jak to měla v hlavě zpracované a snažila se jít odvážně dál vstříc budoucnosti. Někdy to bylo lehčí, někdy zase ne. Bylo vidno, jak jí její terapeutka hodně pomohla (bylo tu i hodně vět, které si opakovala a které ji pomáhali překonávat horší chvíle). Její rodiče mi vadili ze dvou důvodů. Ten hlavní byl, jak odstřihli Coopera. Druhý byl, že Zoey dost brzdili v její snaze jít dál. V tomhle to asi nemysleli úplně zle, ale museli vidět, co s ní ty neustálé otázky jestli je v pohodě dělají.

Dylan byl v předchozích dílech dost tajemný a v podstatě jsme se o něm nic nedozvěděli. Vyzařovala z něj pohodářská a kamarádská povaha. Byl spíše samotář. Ke všemu potetovaný a s vousy. Bylo hezké, jak na Zoey dával pozor a jak si spolu rozuměli. Dokonce šel i kvůli ní poprvé do baru Masona :-). Skrýval před světem určitou věc. Styděl se za důvod proč se mu to stalo. Bylo to tu celkem detailně rozebrané, včetně určité denní rutiny, což rozhodně oceňuji. Zbožňovala jsem chvíle, kdy spolu vařili. Klidně mohli vařit více krát. Ponožka byl takovým roztomilým zpestřením a konkrétně Dylana měl pěkně omotaného kolem prstu :-).

Nemám nic co bych vytknula. V tomto posledním díle bylo vše perfektně vyvážené. Užila jsem si každou stránku, každou větu. Hodně mě překvapil Dylan, kterého jsem si z kluků oblíbila nejvíce. I vy si ho za jeho chování oblíbíte. Jsem si jistá. Chválím pohledy obou hrdinů, což nebývá vždy běžné. Andie, Cooper, June a Mason se tu objevují často. A je to parádní parta.

Za sebe můžu říci, že každý jednotlivý díl se mi líbil. Truly tu schytalo celkem vlažné a ne moc pozitivní recenze, až jsem si při čtení říkala, jestli nemám jinou verzi. Jsem ráda, že jsem se nenechala odradit a tím dala šanci celé sérii.

iveta0549
19.09.2022 5 z 5

Oba dva mají za sebou svoji vlastní těžkou minulost, ale překonali to. Tento díl se mi líbil nejvíce. Bylo to příjemné, čtivé. Prostě milá romantická oddechovka.

EmillyT
15.09.2022 4 z 5

Závěr série byl stejně jako předchozí díly velmi čtivý. Všechny hlavní postavy jsem si postupně oblíbila a byla jsem ráda, že dokázali překročit svůj stín a postavit se svým strachům a problémům. Už od začátku každého příběhu bylo jasné, jak dopadne. Ale někdy je taková romantická oddechovka moc fajn.

Autorovy další knížky

Ava Reed (p)
německá, 1987
2021  72%Truly
2021  80%Madly
2022  89%Deeply
2022  77%Chvění kouře a zlata
2023  90%Velké naděje

Kniha Deeply je v

Právě čtených6x
Přečtených284x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených12x
Knihotéce275x
Chystám se číst116x
Chci si koupit39x
dalších seznamech8x