Vztek

Vztek https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523334/bmid_vztek-6513d23476ad5.jpg 4 109 26

Touha série

< 2. díl

Všechno je podivně pokřivené – včetně mě. Vrátila jsem se na Katmerskou akademii, ale pronásledují mě zážitky, na které si pořádně nevzpomínám. Co jsem vlastně zač? Zrovna když se znovu začnu cítit v bezpečí, objeví se Hudson a žízní po pomstě. Chce mě a Jaxona navždy rozdělit. Jenže na nás číhá daleko větší hrozba. Upíří dvůr se mě snaží vtáhnout do nebezpečné hry. Jestli chci přežít, budu muset spolu s přáteli porazit nepředstavitelné zlo, a to vyžaduje oběti. Možná větší, než jsem schopna přinést.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Crush , 2020


více info...

Přidat komentář

dam.si.knihu
24.03.2024 4 z 5

Druhý díl této nadpřirozené série, který si zamiluji všichni fanoušci Stmívání a dalších podobných příběhů.
Byť mě prvních 100 stránek moc nebavilo, protože se tam nic moc extra nedělo, tak pak se to změnilo v jízdu. Máme tu spoustu nových hrdinů, zápletek, rozuzlení a lásek.

Jestli něco Tracy Wolf umí, tak je to psaní opravdu krátkých kapitol, které Vás nutí číst čím dál více. Příběh je jednoduchý, opravdu vtipný a dokáže Vás přenést do děje. Jestli jste si říkali, že si nedokážete zamilovat jiného hlavního hrdinu, tak věřte, že tady ano!

I přes ten začátek to bylo fajn čtení a já už se nemůžu dočkat dalšího dílu!

ivka7708
15.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Po prečítaní Touhy (za 3 dni) som bola tak nadšená, že som takmer nevydržala čakať na preklad a kúpila si ďalší diel v originále. Nakoniec som ale počkala a Vztek ma bohužiaľ hneď na začiatku tak nenadchol. Prvú polovicu som čítala asi 2 mesiace, ale záver už zasa pekne "odsýpal". Opäť oceňujem krátke kapitoly s originálnymi názvami. Tešila som ale hlavne na pokračovanie romantického vzťahu medzi Grace a Jaxonem a toho som sa veľmi nedočkala. Bolo tu viac akcie ale to časové plánovanie mi prišlo veľmi nahustené. Koľko toho postavy stihli za týždeň nie len fyzicky ale aj po vzťahových stránkach mi prišlo aj na fantasy trochu prestrelené. Návrat Hudsona bol veľmi osviežujúci a vlasne len vďaka nemu sa mi kniha tak dobre čítala. Nedokážem ale svoju romantickú dušu preniesť cez celý vzťah medzi Grace, Jaxonom a Hudsonom. Celkovo je ale aj tento diel určite jedno z tých lepších YA fantasy, kde sa v dobrom pomere mixujú fantasy prvky s reálnym moderným svetom, a navyše je obohatený nie len o romantické ale aj kamarátske vzťahy, ktoré môžeme sledovať. Určite si prečítam aj ďalšie diely, pretože záver knihy sa znova nesie v znamení obroského cliffhanger-u.


Karina_
06.03.2024 4 z 5

Knihou jsem se musela trochu prokousávat, první díl se mi četl lépe, ovšem musím ocenit, že autorka trochu upustila od té přeslazené dějové linky a zařadila více akce. Námět celkově se mi líbil a jsem ráda, že se druhý díl trochu lišil od prvního. V prvním díle jsem se bála, že knihy budou napodobeninu něčeho mezi Odkazem a Twilight ságou, to se naštěstí nestalo. Přestože tu někdo psal, že autorka nemá promyšlené a není originalní, já si to nemyslím, poslední věta knihy mě dostala a věřím, že ve třetím díle se ukáže, co vše měla autorka promyšlené už od prvního dílu.
Knihu obecně hodnotím 4* je to něco co si ráda přečtu ještě jednou někdy v budoucnu, ale na 5* to nemá.

stelka_knihomol
04.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Příběh už se pořádně rozjel, začíná to být víc fantasy, což ale, musím přiznat, mě asi úplně netěší. Nechci nijak odsuzovat tuhle sérii, ale nějak mi prostě nesedí ten svět, do kterého je příběh zasazen. Navíc se tam pořád něco děje (což teda na knížkách oceňuju), takže jsme zatím ani neměli úplně příležitost se se systémem seznámit. To, co jsme zatím zjistili, mi ale nepřijde moc originální a autorka si to všechno vymýšlí prostě tak, aby to všechno nějak sedělo, aniž by se nad tím trošku víc zamyslela a pokusila se tomu dát hloubku.
Potom je tady věc, která mi v prvním díle tolik nevadila, protože z něj jsem byla opravdu paf. Přijde mi, že z Grace, která byla původně obyčejná holka, která chce jenom nějak přežít, začali dělat skoro až bohyni. Najednou jako by se svět točil kolem ní, každý se z ní může zbláznit, nevím, nějak mě prostě nenadchla.
Co ale oceňuji, je vztah mezi Hudsonem a Jaxonem. Na jeho vývoj se dost těším a možná hlavně kvůli tomu mám v plánu přečíst si i další díly.

Grace_Foster
03.03.2024 5 z 5

(SPOILER) 1. díl hezky pomalu plynul a moc se toho nedělo(vůbec mi to nevadilo), v tomto díle je víc akce, ale stejně je to geniální.
Líbí se mi, že už se ví, že Grace není normální člověk, nýbrž nadpřirozená bytost;chrlič.
Na další díl se těším opravdu extrémně!!!! Už aby byl tady.

akinomV
25.02.2024 5 z 5

(SPOILER) První díl byl fajn, dokonce jsem ho hodnotila vysoko, ale i tak jsem po dočtení začala přemýšlet, jestli vůbec chci v sérii pokračovat. Jestli to takhle nestačilo. No ještě že jsem se rozhoupala a knížku si koupila, protože tenhle druhý díl je o dooooost lepší než ten první. Nová postava mě dostala, byla vtipná, zajímavá, bavila mě. A jak už tady někdo napsal, trochu mi ty dvě mužské postavy připomínaly postavy z Dvorů. Byla to jízda a ten konec, kdy bude další díl, já potřebuji vědět, co bude dál!!!

teepe
19.02.2024 5 z 5

První díl mě strhnul, a pak přišel druhý díl a já se prostě prvních 200 stran nudila... dva dny sem na knížku ani nesáhla a musela se fakt přesvědčit, že jí musím dočíst... no a stálo to za to... to byla jízda, potřebuju další díl!

ydnac
14.02.2024 5 z 5

(SPOILER) TOHLE JE NÁŘEZ :-).
POTŘEBUJI DALŠÍ DÍL !
HNED!

Grace je první narozený chrlič po tisíci letech!
Na konci prvního dílu se v něj proměnila, tedy přesně v kámen.
Teď je zpět a není sama!
V hlavě má uvězněného nebezpečného upíra Hudsona, který měl být dávno mrtví. Je to bratr Jaxona.
Mohou spolu mluvit a Hudson slyší každou Graceinu myšlenku, každý nápad, každou obavu, radost, touhu...
Musí ho dostat ze své hlavy, ale to nebude jednoduché!
Může se to podařit?
Přivedou zpět vraha?
Navíc ve škole se pořádá turnaj v žárobalu :-) a hlavní cena je pro Grace velice důležitá.
Má však skvělé kamarády :-) a team snů :-).
Chrlička, drak, upír, čarodějka, vlkodlak... může být něco lepšího? :-)
Grace je však unikát a to neuniklo pozornosti Kruhu!!!
Kruh jsou vládnoucí páry za každu nadpřirozenou frakci a v jeho čele je Jaxonův a Hudsonův otec Cyrus.
A Cyrus nikdy nedovolí, aby ho někdo ohrožoval a už vůbec ne, jediná chrlička!
Ostatní chrliče už totiž vyvraždil!!!


Já tohle prostě miluji :-).
Napětí, vtip, láska, přátelství, smrt...
Hudson je naprosto fantastický :-).
Neporazitelný tvor je.... to neřeknu :-).
Grace a její létání - pecka, úplně jsem si tu radost představila :-).

První díl se mi líbil, ale druhému jsem úplně propadla :-).

virgo_books
08.02.2024 5 z 5

Tohle je přesně ta knihu, na kterou musíte být správně naladěni, abyste si ji užili.

Pokud nebudete čekat nic převratného, ale spíš si chcete knihu užít a pobavit se, tak je tohle přesně ono.

Už první díl byl super, ale tenhle u naprosto překonal. Nesmírně jsem si oblíbila Hudsona, který byl od začátku knihy skvělý a jeho pošťuchování Grace bylo prostě něco.

Celou knihu jsem si neskutečně užila, od zvratů po romantika, a už se nemůžu dočkat dalšího dílu, který snad brzy vyjde.

Knihomolka_176
07.02.2024 4 z 5

Opravdu málokdy se mi stane, že by se mi druhý díl líbil víc než první, ale tohle je ten případ.
Vztek, přestože má skoro 600 stran, jsem přečetla jedním dechem. Bylo to neskutečně čtivé, zábavné a nudných částí tam bylo málo.
Co ale musím přiznat, opět mi k srdci nepřirostla žádná z postav. Jaxon se z krutého upíra proměnil v ufňukánka, Grace je stejná pipka jako v prvním díle a postavy, které by mohly mít potenciál, ho bohužel nevyužily.
Ale, počkejte si.. na scénu přichází Hudson v celé své sexy a vtipné kráse a právě díky jeho promluvám v Gracině hlavě mě to tak neskutečně bavilo.
Už se strašně těším na další díl!

Medasek
06.02.2024 3 z 5

Tak tohle bylo mírně nudnější než jsem čekala. Kniha se pořád dobře čte, ale příběh se tentokrát táhl jako týden před výplatou.
Upřímně jsem měla pocit, že z Jaxona se stal takový slabší odvar Tamlina. Grace je pořád charakterově stejná a v podstatě žádným charakterovým vývojem neprošla. A Hudson byl jediný, kdo to zachraňoval, i když se mi úplně nelíbí, že z něj autorka dělá Rhysanda.
Jinak jedna z věcí, které bych knize vyčetla je, že nedodržuje pravidla svého světa. Na začátku platí jedna věc, ale ke konci knihy jako by na ni autorka zapomněla.
I přesto jsem zvědavá na další díl, protože konec mě dost navnadil.

Zuzana215
04.02.2024 4 z 5

Druhý díl se četl trochu utahaněji, ale jako záplata posloužila konverzace mezi Grace a Hudsonen.
Jaxon už mě bohužel nezajímá.. a na konci jsem se rozbrečela ..
A jak bývá ke vší smůle mým zvykem, série obsahuje 6 dílů a na zbytek budu zas dlouho čekat ..

lena.o.knihach
16.01.2024 4 z 5

Já Touze propadla a neptejte se mě, jak je to možné, protože odpověď sama nevím. Je to prostě tak jednoduchý a ujetý, že u toho úplně vypnu, nemyslím a jen čtu a nějakým zázrakem mě ta šílenost baví.

Takže ano, zpátky na akademii mezi upíry, vlkodlaky, čaroděje a draky jsem se hodně těšila.

Vztek mě bavil stejně jako Touha a možná o krapet více, protože já v úvodním díle Jaxonovi tak úplně nepropadla, ale tady se objevila postava, které jsem podlehla okamžitě. A myslím, že aspoň ti, kteří jste to četli, víte, koho mám na mysli.

Nad tím dějem jsem občas kroutila hlavou. Skupině studentů se jak po másle dařilo plnit jejich plány, překonávat nebezpečné překážky, přes které by se nedostaly ani mnohem zkušenější bytosti a naši hrdinové to zvládli levou zadní.

Je to neoriginální, ale já to žeru a nemůžu si pomoct. Rozhodně se těším na další díly.

#spoluprace @albatrosmedia

MichaelaJan
11.01.2024 5 z 5

Já to miluju ! Jo, člověk musí občas zavřít oči a nepřemýšlet nad některými událostmi, ale můžu rozhodně říct, že to miluju ! O dost lepší než první díl.

Diskuze mezi Hudsonem a Grace jsem si neskutečně užívala , to jejich vzájemné popichování jsem naprosto hltala ! Jaxona mi bylo opravdu líto, tak jak byl vykresleny v prvním díle jako
pan “tvrďákúžasňák, tak tady se z něj stala pomalu vedlejší postava. Pořád se něco dělo a čtení ubíhalo až moc rychle.

A ten konec ? No to jsem myslela, že dostanu infarkt ! Pár hodin jsem strávila projížděním Reels na instagramu vztahující se k téhle sérii, a mrzí mě, že jsem nepočkala se čtením než bude u nás vydaný minimálně třetí díl !

Rebarborka
05.01.2024 2 z 5

Odfláknutý mišmaš za jednu a půl hvězdičky...
- logické díry (mění se pravidla světa i her podle toho, jak se to autorce hodí)
- neuvěřitelnost (ne v dobrém), absurdita
- idiotské chování postav
- Grace, Jaxon
- 300 stránek nudné vaty
- popisy některých scén/situací (vynechány důležité detaily, kvůli čemuž je text občas nesrozumitelný)
+ Hudson, protože i omleté klišé na mě pořád funguje
+ půl hvězdičky za poslední větu (před bonusovými kapitolami), protože i když jsem ji čekala, byla dokonalá svou absurditou
První knížka mě bavila, protože byla roztomile hloupoučká. Tahle byla z velké části nudná a rozčilovala mě.

Lutzinka
04.01.2024 4 z 5

Je to lepší, než Touha? ANO.
Je to vykrádačka kde čeho? ANO.
Buďto ale akceptujete, že to není nejdokonalejší a nejoriginálnější YA, který jste kdy četli, a bude se vám to líbit, nebo ne a budete kritizovat.
Začátek je vážně utrpení, hrozně se to táhne, než se "objeví" Hudson.
Z Jaxona se stala upíří verze Tamlina a je naprosto na zabití, na jednu stranu arogantně ochranitelský, na druhou stranu se absolutně o Grace nezajímá - o to jak se cítí, co chce, anebo jak to všechno zvládá.
Grace se chová až moc jako hloupoučká zamilovaná puberťačka, ačkoli ta zamilovanost je tady doslova vycucaná z prstu a nevěřím jí ani jedno její "miluju tě", ale je to samozřejmě schválně tak postavené, aby vynikl náš údajný nejvěší badboy.
A tím se dostávám k nejlepší věci na této knize, a tou je Hudson. Jako doopravdy, díky bohu za něho, protože je jedinej, kdo to celý drží nad vodou.
Třetí díl!!! Hned!

Lucyeinstory
03.01.2024 3 z 5

Na druhý díl Touhy jsem se opravdu moc těšila, ale za mě lehké zklamání.

Touha měla sice trošku pomalý rozjezd, tady ro bylo jednoznačně lepší, ale cca v půlce se to začalo vléct a nebylo to tak záživné, jak jsem čekala.

Poznávame tu nové postavy, které jistě budou mít pro další díly svůj účel, ale za mě opravdu vleklé, postupně až nudné Ale jako ty konverzace, humor, popichování, to bylo super

3 na další díl se těším, snad bude lepší

Janulkaxxx
02.01.2024 2 z 5

Sakra, ten konec me teda nastval !!! Kniha me moc nenadchla, ale potrebuju vedet jak to dopadne.
V tomto dile jakoby by byl Jaxon uplne nekdo jiny nez v prvnim dile. Chovani ktere tady mel mi k nemu vubec nesedelo, byl priserny, choval se jak uknucena Padavka, presne jak ho nazival Hudson. Ten me naopak bavil.
Grace byla typicka naivni holka kterou kazdy miluje a obdivuje, chytra a ve vsem dokonala az mi to lezlo na nervy.
Bylo to celkem nezazivne cteni, jen potreba zjistit jak to vse dopadne me u knihy drzela a proto me nastval ten konec. Hlavne proto, ze se mi do dalsi knihy nechce a tak premyslim zda se dokazu smirit s takovym ukoncenim aniz bych potrebovala dalsi dil. Ikdyz kdyby byl ted k dostani asi bych do toho sla ale jen proto abych vedela jak to skoci.

lilites
31.12.2023 4 z 5

Druhý díl z Katmerské akademie přečten a já nutně potřebuji další.

Grace se po čtyřech měsících promění z chrliče zpět do své lidské podoby a v hlavě má Jaxnova staršího bratra Hudsona..a to doslova..

Musím říci že Hudson mě neskutečně bavil, on i hádky a špičkování mezi ním a Grace..

Zato Jaxona jsem měla občas až po krk. Z drsňáka se stalo vystrašené, pře-zamilované ,,netopýře-upíře,,.. a chce všechno vyřešit sám..

Objevily se tu nové postavy, děj byl napínavý, rychle se to četlo a bylo to super..

Je to fajn oddechovka, trochu naivní a předvídatelné, ale já to zbožňuju!

Iva095
31.12.2023 3 z 5

První díl jsem měla přečtený hned, ale tento mi zabral o dost více času a bohužel mě o dost méně bavil.
Oceňuji krátké kapitoly a to jak se kniha pěkně četla, ale bohužel tam bylo strašně moc nudných částí.
Nejvíc se mi líbili ty části kde se Grace pošťuchuje s Hudsonem, ale jinak to bylo nic moc.
Každopadně jsem zvědavá na pokračování.
Celá série by měla mít šest dílů tak se snad v příštím roce dočkáme dalších dvou.