Moje vina

Moje vina https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496740/bmid_moje-vina-JRR-496740.png 4 465 90

Viníci série

1. díl >

Nicholas Leister byl stvořen, aby mi znepříjemňoval život. Vysoký, modré oči, vlasy černé jako noc... Zní to skvěle, že? Ne tak skvěle, když zjistíte, že se z něj stane váš nevlastní bratr a představuje vše, před čím jste odjakživa utíkali. Nebezpečí – to bylo první, co mě napadlo, když jsem se s ním seznámila a zjistila, že před svým tátou miliardářem skrývá dvojí život. Jak jsem se do něj mohla zamilovat? Snadno. Člověk s takovýma očima dokáže obrátit váš svět vzhůru nohama.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Red
Originální název:

Culpa mía , 2017


více info...

Přidat komentář

Andrejka91
05.04.2024 5 z 5

Tahle kniha byla peckovní. Noah byla sice středoškolačka a měla 17 let, ale na svůj věk a taky kvůli tomu, co si v minulosti prožila, působila mnohem starší.
Trošku mi to připomíná sérii After. Zlobivej kluk, hodná holka a jejich komplikovaný vztah.
Ale tady v té knize je děj více propracovaný už od začátku, kdy se stanou nevlastními sourozenci a jejich láska je zakázaná. Pak taky situace s vlastním otcem Noah ale nechci spojlerovat.
Kniha je napínavá, napsaná velmi čtivě a nemám co vytknout.

Laf
04.04.2024 5 z 5

Kniha mne dost překvapila. Nečekala jsem, že bude tak čtivá a stránky mi budou mizet pod rukama, jak mne to vtáhne. Skvěle vykreslené postavy, zajímavé zápletky a pár překvapivých odhalení. Líbilo se mi to. Mohu jen a jen doporučit :)


Lofda
26.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Začátek vypadal slibně, potenciál tam byl, zápletka se ukázala propracovaná.. Ale Noah mi připomínala ono slavné "se vemete, se nevemete" a začala mi opravdu dost svou nevyzrálostí lézt na nervy.. A pardon, ve chvíli kdy tvrďák Nick zjistil, že bez ní nedokáže žít a řešil všechny ty emoce..?? Čtivost nepopírám, ale možná už jsem na něco přeci jen stará. Hodnotím půl na půl (přimhouřím obě oči) a i když mám připravený další díl, sérii prozatím nechávám nedočtenou..

HankaJosefiova
13.03.2024 5 z 5

První jsem viděla film si když nejsem cílovou skupinou moc se mi příběh líbil. Jasný matka na mateřské touží po vzrušení kterého se jí nedostává s dítětem na ruce. Ano. Ale přesně tenhle účel to splnilo. Samo se to četlo. Postavy jak moji příbuzní. A celý to s nima prožívám. Takže ano, je to dobrý.

piskotjanicka
10.03.2024 5 z 5

Tato kniha se mi moc líbila. Z kraje to vypadá, že půjde o namachrovaného borce a nafoukanou slečinku, ale není to úplně tak. Oba si v minulosti prošli peklem a každý to holt řešil jinak. Tyto dva mají mnoho společného, aniž by to tušily. Stanou se z nich nevlastní sourozenci a oběma to změní život naruby. Mezi nevlastními sourozenci to jiskří a je mezi nimi nezvladatelná přitažlivost. Co s tím zvládnou svůj vztah udržet v sourozeneckém vztahu, budou se nenávidět nebo jejich vztah přeroste v něco hlubšího?? No to si musíte přečíst sami. Každopádně se již Těším na další díl této série.

pogmanka
27.02.2024 5 z 5

Za mě moc hezký příběh, oba jsem si postupně oblíbila a co Noah musela prožít je opravdu něco. Je moc silná. V tuto chvíli mi stačí tento díl, pro mě se to hezky uzavřelo, ale třeba časem mrknu i na další.

Kristy.Seb
26.02.2024 4 z 5

Štěstí je něco, co se musí hledat a čeho se nedosahuje snadno.

Žádný cíl není nemožný, pokud se na něm tvrdě pracuje.

Dvě třetiny knihy to bylo furt nahoru a dolů, dost i občas dětinský. Ale to co měla Noah za sebou bylo drsný, byla to dost silná holka. A i Nicholas to neměl lehký.

gabca2003
18.02.2024 3 z 5

Jako první jsem viděla film a až poté jsem sáhla po knižní verzi. Jedná se o takové lehčí nenáročné čtení, které neurazí. Bohužel musím říct, že film je zpracovaný lépe a více akčně. Kniha byla místy nezáživná a děj stál na jednom místě. Také jsem měla chvílemi problém s hlavní hrdinkou a jejím chováním (což se mi při filmu nestalo). Každopádně se nejedná o žádný brak a ráda si přečtu další díly, ale není to nic, co bych musela číst víckrát.

Ešína
17.02.2024 4 z 5

Knihu jsem měla v knihovně už nějaký pátek ale odhodlala jsem se k přečtení, až po shlédnutí filmu. A nevím, proč jsem tak dlouho otálela. Příběh je čtivý a ihned Vás vtáhne do děje.

majavcelicka
07.02.2024 5 z 5

Takhle kniha mi naprosto nadchla! Po dlouhé době, něco co stálo za to! Na to jaká je to bichle, tak jsem ji zhltala ani jsem nevěděla jak.

IrenaMikerová
01.02.2024 4 z 5

Knihu jsem si upřímně přečetla jen, protože se mi moc líbil film a říkala jsem si, že kniha je vždycky přece lepší, ale v tomhle případě tomu tak není. Film je podle mě zpracovaný líp kniha je zbytečně zdlouhavá. Jinak Nicka a Noah totálně žeru!

Evaho73
29.01.2024 4 z 5

Neodolala som a pustila sa do čítania série Viníci, ktorá je určená skôr čitateľom mimo moju vekovú kategóriu. Prvá kniha Moje vina je plná romantiky, napätia a tajomstiev. Je to príbeh o láske, odpustení a druhej šanci.
Postavy sú vykreslené tak, že dokážu zaujať. Noah je rebelantka, ktorá sa snaží uniknúť pred svojou temnou minulosťou a Nick je na tom podobne len s rozdielom, že je to syn miliardára.
Ako negatívum považujem, že niektoré scény sú až príliš klišé a takisto táto časť ma urýchlený koniec oproti pozvolnému tempu dejovej zápletky.
Moje vina je výborná kniha, ktorú si určite užijú aj čitatelia mimo vekovú kategóriu, pre ktorú je určená. Veď, ktorá romantická duša by sa nechcela vrátiť do čias svojej mladosti ;-) ?

evismaior
22.01.2024 2 z 5

(SPOILER) 40% - Tak tohle se s mojí náladou a vkusem nepotkalo a hodnotím vlastně jen proto, že jsem to byla schopná dočíst. Sedmnáctiletá Noah se se zatnutými zuby přestěhuje do luxusního sídla nového manžela svojí matky, už ne až tak zásadově vyrazí k rodinnému bazénu a začne strašně nesnášet svého nevlastního bratra Nicholase. Teda kromě toho, že ji neskutečně přitahuje, nejradši by mu nakopala zadek anebo mu sahala na vyrýsovaný hrudník. Mezitím Nicholas občas zamáčkne cigaretu a někoho zmlátí, Noah se opije nebo nechá zdrogovat na další party, pohádají se, lezou po sobě a pak si zase jakože uvědoměle drží odstup. A takto se to v různých obměnách několikrát opakuje na více než 400 stránkách, než se z Nicholase stane ta nejněžnější, nejchápavější a nejvíc pečující opora, jakou si může týraná dívka přát. Jasně. Za mě oba hrdinové nesympatičtí a vlastně mi bylo dost jedno, co se o jejich minulosti nakonec dozvíme. A jak jsem si tak pročetla komentáře k dalším dvěma dílům série, tak myslím, že je zřejmě vynechám.

lucisa.n
01.01.2024 2 z 5

Pro Noah se mnohé mění. Nové bydlení, matčin nový partner, nový nevlastní bratr Nick. Zrovna ten, který před otcem skrývá svůj “druhý život, sexy grázlík, se kterým by se zaplést rozhodně nikdy nechtěla. A najednou ho má vídat každý den v baráku a ještě se tvářit, že spolu vycházejí.. a nejen to..

Další z knih, která jednu dobu byla na IG velmi vidět. Byla jsem zvědavá. Ale bohužel se mi dostalo zklamání. Proč? Příběh na mě působil jako jedna velká slátanina plná nesmyslných detailů, nad kterými se autorka snad ani nezamyslela a rozhodně si je mohla ušetřit. Postelovou scénu, kterou nám tam samozřejmě autorka přidala, tak tou to pro mě naprosto zabila. Jen jsem si říkala “proč?. Nic tak nereálného a přitaženého za vlády jsem dlouho nečetla. A ještě to dívčí jméno Noah.. z toho jsem většinu knihy byla mimo, protože si automaticky představím chlapce. A co si budem, se jménem Nick se to velmi snadno plete. Nick, ač byl ze začátku vykreslený, jak byl, nakonec to byl on, ten lepší z nich. Kdežto Noah, ta byla většinu knihy na přesdržku. Ale abych jen nehanila, tak kniha se čte dobře, autorce se povedlo napsat ji velmi čtivě, bonusem je určitě krásná obálka a pozitivní závěr. Snad má být kniha i zfilmovaná, ale já se snad do filmu ani dalšího knižního pokračování pouštět nebudu. Mně Noah naprosto stačila. Za mě nemohu doporučit.

Sančez
25.12.2023 5 z 5

Po zhlédnutí filmu kterému jsem absolutně propadla jsem si pořīdila knihu. Sladká náctiletá romanťárna a ač nejsem cílovka tak v poslední době tyhle knihy hltám. Aspoň tady je svět ještě v pořádku a láska existuje.

Lucyeinstory
14.12.2023 4 z 5

Docela dlouho jsem nad touto knížkou přemýšlela, ale námět mě moc nezaujal, takže jsem dala přednost jiným romantikám. Díky BlackFridaye na KD jsem si ale řekla, že ji šanci dám hlavně proto, že jsem už neměla moc co číst (romantiku) a bylo to opravdu super.

Hlavní hrdinové byli opravdu super, ale i vedlejší postavy. Noah mi byla hodně blízká, protože jsme přemýšlely podobně(občas dost střeleně) ale to nevadí Nicholas byl fajn, ale úplně upřímně, můj oblíbený knižní hrdina se z něj nestal.
Na další díly se těším, ale zároveň se trochu bojím, protože je to trilogie, takže se tam něco stoprocentně podělá

Pája699
14.12.2023 5 z 5

Možná jsem už trochu starší osoba, abych četla tuhle literaturu pro mládež, ale co, je mi to buřt :-D

Mě to děsně bavilo. Ve mně se míchala neskutečná škála pocitů při čtení této knihy. Chvilkama se člověk usmívá jak měsíček na hnůj, během chvíle jste naštvaný a říkáte si, co to oba dva sakra dělají? Chcete jim dát i místy pár facek, aby se probrali :-D nervy napnutý jak špagát.

Říkám si, jestli tohle semnou dělal první díl, co mě asi tak čeká v pokračování? :-)

Nicholas a Noah..moji hrdinové. Na doporučení tady v komentářích se musím podívat i na film.

Přečteno v rekordním čase....pomalu už otvírám druhý díl

Petra024
13.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Po shlédnutí filmu jsem se rozhodla, že si musím přečíst cenou sérii. Nick a Noah, kteří jsou nevlastními sourozenci, žijí ve stejném domě se  nesnáší a nedokáží si navzájem přijít na jméno. Nick má zálibu v tom, jak dokáže Noah provokovat a vyvolávat její výbušnost, všechno se začne měnit, když Noah Nickovi ukáže, že se dokáže chovat jinak než ženy, se kterýma spal nebo který znal. Tím v něm vzbudí něco nového a nakonec se Nick do ní zamiluje. Nicméně Noah stále bojuje s nočními můrami spojenými s otcem, s nímž prožila obtížné dětství. Při nástupu na novou školu se každý den potýká s obtěžujícími anonymními dopisy, které ji vrací vzpomínky na otce ale rozhodne se to nikomu nesdělit. Napětí vrcholí, když jednoho dne dojde k jejímu únosu, což způsobí, že Nick si začne uvědomovat, že nedokázal včas ochránit. Tato situace mění celý jejich vztah a Nick je postaven před situaci, jak zachránit Noah, kterou miluje. Kniha se mi líbila a pokud se vám líbí obsah ve formě série Afteru, bude se vám to líbit.

Mare152
09.12.2023 4 z 5

Hezký příběh, první polovina mě bavila víc, pak mi přišlo, že děj dost stojí. Pokračování si ale určitě přečtu

Jidu
08.12.2023 2 z 5

Tohle začalo FAKT slibně. Nevlastní sourozenci, zakázaná láska, chemie fungovala...

Jenže!! Tohle vše by mělo mít max na 250. stránek..a kniha má přes 400.
Když jsem asi po 20. četla, že se líbají, ale za chvíli na sebe nesmí sáhnout, protože se bytostně nesnáší, tak mi vstávaly vlasy hrůzou na hlavě. Jsou to skoro moji vrstevníci, takže ne, na mládí to nehodí.

Nicméně námět fajn, originální, akce bylo taky dost...ale bohužel opravdu ne po celou knihu. Někdy je méně více.

Nemám moc co dodat. Ubrat rozsah, udělat to jasné daleko dříve, tak je to fajn oddych. Takhle knihu řadím k průměru a doporučuji ji těm, co rádi na ten jistý závěr čekají.