LucyDvorska LucyDvorska komentáře u knih

☰ menu

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Krásná kniha. Prostředí zátoky s velrybami a delfíny je úžasný nápad. Krásně se to četlo a konec mne naprosto dojal. Dlouho se mi nestalo, že by mi při čtení nějaké knihy ukápla ta slzička. No jsem prostě romantička srdcem i duší, takže mne to opravdu dojalo. Dávám 5 hvězd :)

18.01.2018 5 z 5


Revisor Revisor Nikolaj Vasiljevič Gogol

Revizor mě opravdu vůbec nenadchnul. Děj se vlekl a od začátku jsem muž ušila, co se stane. Do čtení jsem dokonce nutila a to jen proto, že je to kniha k maturitě. Gogol má mnohem lepší knihy, jako je třeba Zenitba, která byla vtipná a četla úplně sama.

17.01.2018 3 z 5


Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Krásná knížka. Ačkoliv je brána jako pohádka, má co do sebe i pro starší. Nejprve jsem viděla film a líbil se mi, tak jsem se rozhodla přečíst i knihu. Byla jsem mile překvapena. Film je opravdu podle knihy, což se moc nestává. Příští Vánoce opět nesmí nesmí chybět!

03.01.2018 5 z 5


Ženitba Ženitba Nikolaj Vasiljevič Gogol

Taková "honba" za nevěstou. Vtipná zajímavá hra. Je čtivá a děj utíká, jak má.

03.01.2018 5 z 5


Posedlost Posedlost Jonathan Kellerman

I já se přidávám a odebírám jednu hvězdičku. Kniha jako celková je úžasná, jen se to hrozně vleklo. Chvílemi jsem knihu odkládala na později a nemohla se skoro ani "dokopat" k tomu ji dočíst, nakonec jsem ji dočetla a ke konci to bylo opravdu zajímavé a dokonce i čtivé.

28.12.2017 4 z 5


V pekle mezi ostnatými dráty - Zpověď muže, který přežil hrůzy čtyř koncentračních táborů V pekle mezi ostnatými dráty - Zpověď muže, který přežil hrůzy čtyř koncentračních táborů Manny Steinberg

Emotivní příběh, mnoho zážitků a hrůz z koncentračních táborů ale i z polské Radomi, kde Steinbergovi bydleli ...Kniha je čtivá a určitě stojí za přečtení. Doporučuji.

09.12.2017 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Ze začátku jsem do knihy nemohla vůbec začít, když jsem ji četla poprvé, ale nevzdala jsem to, jelikož jsem příběh znala ve filmové verzi a tu miluji, tak jsem knihu neodložila a četla dál. Příběh vůbec nezklamal, jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Dnes mám tuto knihu snad po desáté přečtenou a ve své knihovničce. Ráda se k ní vracím. Za panem Darcym obzvláště. Krásný román, skvěle napsané a mohu jen doporučit. Pokud se vám kniha ze začátku nebude líbit, jako mne poprvé, a bude ji chtít odložit a nedočíst, nedělejte to! Opravdu vás mile překvapí.

09.12.2017 5 z 5


Panství Edenbrooke Panství Edenbrooke Julianne Donaldson

Neskutečné, nádherné, úžasné. Krásný milostný příběh. Knihu musím mít ve své knihovničce určitě, ráda ji bud číst pořád dokola, asi jako "Pýchu a Předsudek," kterou čtu ráda a hodně. Román podle mého gusta, skvěle napsané, co víc dodat?

02.12.2017 5 z 5


Grey Grey E. L. James (p)

Knihu jsem si přečetla hlavně ze zvědavosti, chtěla jsem vědět, jak to prožíval Christian. Jako asi u každé knihy z pohledu hlavní postavy, tak mě zajímá, jak to vnímal ten druhý. Bylo to zajímavé čtení. Ale že bych z toho bylo zrovna unesena, to říci ani napsat nemohu.

02.12.2017 3 z 5


Zápisky odstřelovače Zápisky odstřelovače Vasilij Grigorjevič Zajcev

Zajímavé čtení už jen proto, že se jedná o literaturu faktu. Ráda se dozvídám, jak to kde chodí. Tělešila jsem na ni, když jsem měla chvilku otevřel jsem knihu a hltala stránku po stránce.

28.11.2017 4 z 5


Manon Lescaut Manon Lescaut Vítězslav Nezval

Skvělá kniha, čtivé verše, poutavý příběh. Další kniha k maturitě a neskutečně mě překvapila. Chystám se ji koupit so mé knihovničky a ráda si ji přečtu znova. Je to taková jednohubka před obědem. Mohu vřele doporučit! :)

28.11.2017 5 z 5


Hamlet Hamlet William Shakespeare

Trošku zamotaný příběh, chce to mít klid na čtení a hlavně se soustředit. Jinak je kniha zajímavá a v tiché místnosti, kde se na knihu můžete soustředit, i čtivá. Čtena jako povinná kniha k maturitě, ale časem si ji ráda přečtu znovu.

28.11.2017 4 z 5


Šance na lásku Šance na lásku M. J. Summers (p)

Knihu jsem zhltla skoro jedním dechem. Ideální kniha, když venku prší nebo je zataženo. Krásný román. Ovšem jako u většiny románů byl konec předpovídatelný, ale romány jsou pro mne takovým oddechem od trillerů, horrorů, detektivek. Je napsaná jednoduše, ale zároveň krásně. Občas si budete říkat, že je to třeba blb/ka, že udělal/a tohle a tamto. Prostě další román na zimní/podzimní večery, kdy nechcete číst něco náročného.

05.11.2017 5 z 5


Já, voják v Afghánistánu Já, voják v Afghánistánu Pavel Stehlík

Skvěle zpracovaná kniha. I přesto, že jsem čekala opravdové zpovědi veteránů, mne kniha zaujala. Do knihy sem si vkládala spoustu papírků, co si chci zjistit, jak funguje tohle a tamto. Bylo skvělé nahlédnout jak se naši vojáci cítí v misích a jak to všechno funguje s jejich osobními života tak i s žitím se svými bratry vojáky. Od pana Stehlíka si určitě přečtu i jeho první knihu Do Temnoty. Pokud by jste rádi věděli o našich vojácích/veteránech více, určitě si knihu přečtěte, navíc tam najdete spoustu tipů na filmy, které pojednávají většinou o válce v Angánistánu, najdete tam také spoustu užitečných odkazů, pokud by jste měli nějaké otázky, kde si je můžete vyhledat.

05.11.2017 5 z 5


Kruh Kruh Kodži Suzuki

Při čtení této knihy se mi místy až tajil dech. Kniha byla napínavá a děsivá. Jelikož jsem druhou polovinu knihy až dokonce četla sama doma a dočetla ji v půl osmé večer, měla jsem až hrůzu. Upřímně jsem byla ráda, že konečně doma někdo je. Kniha je výborně napsaná a určitě doporučuji, jen ji možná nečtěte sami a večer, pokud jste paranoidní.

04.11.2017 5 z 5


Zákeřná Ebola Zákeřná Ebola Richard Preston

Na knihu jsem se neskutečně těšila už jsem díky "poutači" na obálce, kde je názor od S. Kinga. První a druhý příběh jsem zhltla jedním dechem a říkala jsem si, co přijde teď. Bohužel ke čtení dalších příběhů jsem se až musela nutit. Každopádně jsem knihu dočetla. Přeci jen se to opravdu stalo, tak by bylo chyba to nedočíst.

04.11.2017 3 z 5


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Tuto knihu zná snad každý. Je to jeden z nejznámějších milostných a tragických příběhů, který byl a je inspirací pro mnohé režisér a spisovatele.

04.11.2017 5 z 5


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Zase opět další výborná detektivka od tohoto manželského páru. Nechybí tomu vůbec nic. Kniha je napínavá, čtivá, dokáže čtenáře vtáhnout do děje, má skvělou zápletku i rozuzlení a celkem nečekaný konec. Těším se až si přečtu další díly! :)

04.11.2017 5 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Má první kniha od L. Keplera. Nevím proč, ale prostě knihy od Keplera mi sedí mnohem více než od Kinga. Kniha je čtivá, napínavá, občas (možná víc než občas) i taková tajemná, strašidelná. Lepší detektivku než je Stalker jsem zatím nečetla. Knihu jsem měla měla tří dnů přečtenou. Byla jsem napjatá jako struna, jak to dopadne. Kdo by to byl řekl, konec je neuvěřitelný. Knihu mám již také koupenou a těším se na další příběhy s J. Linnou!

28.10.2017 5 z 5


Americký sniper Americký sniper Jim DeFelice

Literaturu faktu mám ráda. Tedy jestli mít rád literaturu faktu je vůbec možné. Kniha je napínavé i čtivá. I přesto, že Chris není žádný spisovatel, se mi kniha velmi líbila i stylem, jakým je psána. V knize se dovídáme o tom, jak vlastně SEALs bojují, jaké mají myšlení, a že vlast je pro ně víc než rodina. Na jednu stranu mám Chrisovi za zlé, že opustil svou manželku s dětmi, ale na druhou stranu byl do války tak zapálený až byl neskutečně dobrý v tom, co dělal. Je dobře, že si nakonec uvědomil, že být otcem je také důležité a práci v SEALu si neprodloužil a byl raději s rodinou. Zároveň si člověk i uvědomí, že jeho život není tak těžký, někteří jej mají mnohem těžší a vždy může být ještě hůř. Měli bychom podporovat jak naše blízké, tak i naše vojáky. Být jim vděčný za to, co pro nás dělají. I přesto, že tento příběh vypráví o americkém vojákovi, i v naší armádě se najdou stateční a výborní chlapi.

24.10.2017 5 z 5